![]() |
2010.05.28. 15:11
simi64 írta:Na, akkor én lefordítom:
Nincs az autónak alapjárata. Erdélyiekre 90 év elteltével "ráragadt" a román szaknyelv. 1920-ban még nem beszéltünk alapjáratról
2010.05.28. 15:23
edyv10 írta:simi64 írta:Na, akkor én lefordítom:
Nincs az autónak alapjárata. Erdélyiekre 90 év elteltével "ráragadt" a román szaknyelv. 1920-ban még nem beszéltünk alapjáratról
de azért mégis az volt a régi helyes magyar nyelv![]()
Mégis csak odakint született BÁRÁNY vagyok
![]()
2010.05.28. 15:26
2010.05.30. 18:46
2010.05.30. 19:34
Mazka05 írta:Sziasztok vettem németországból egy 525 TDS!
Itthon kiderült hogy fojjik belőle az üzemanyag, elvittem adagolóshoz, vagyis szerelőhőz, kiszedték az adagolót és elvitték adagoloshoz és vissza szerelték ennyi volt a mutatvány. A kocsin lett még olaj és olajszürő csere. A lényeg hogy már adagolos elött is elkezdte azt csinálni hogy néha nem megy jól. Néha meg igen, amikor szar a pillanatnyi üzemanyag fogyasztás mutatója sem ugrik fel, úgy ahogy kéne. Ebből következtetek arra hogy nem kap elég üzemanyagot. A turbot megnéztük az jó. Szerintetek mi lehet a baj? jah és van bene egy szelep ami a motorcsonkból jön ki egy aluöntvény. azt kiszedtük és megpucoltuk, de nem oldotta meg a problémát. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: Balázs.
2010.05.30. 20:30
kovessyroli írta:Mazka05 írta:Sziasztok vettem németországból egy 525 TDS!
Itthon kiderült hogy fojjik belőle az üzemanyag, elvittem adagolóshoz, vagyis szerelőhőz, kiszedték az adagolót és elvitték adagoloshoz és vissza szerelték ennyi volt a mutatvány. A kocsin lett még olaj és olajszürő csere. A lényeg hogy már adagolos elött is elkezdte azt csinálni hogy néha nem megy jól. Néha meg igen, amikor szar a pillanatnyi üzemanyag fogyasztás mutatója sem ugrik fel, úgy ahogy kéne. Ebből következtetek arra hogy nem kap elég üzemanyagot. A turbot megnéztük az jó. Szerintetek mi lehet a baj? jah és van bene egy szelep ami a motorcsonkból jön ki egy aluöntvény. azt kiszedtük és megpucoltuk, de nem oldotta meg a problémát. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: Balázs.
én hónapokat szívtam adagoló témában. az, hogy néha jól megy - néha szarul tipikus adagoló hiba.
ezt a HDK fejes adagolót, ami az E39-en van, az országban csak néhány helyen tudják jól javítani, de sajnos nagyon sok helyen javítják szarul.
csak BOSCH padon lehet jól - tökéletesen - beállítani, egyébként csak érzésre állítanak rá pl. alapjárati előtöltést.
ha szétszedik, kicserélik a tömítéseket és összerakják, tutira nem lesz teljesen jó az adagoló.
asszem a tiéden a mennyiségszabályzóval lesz a gond, de ha elküldöd kecelre a Benedeczky adagolószervízbe, ahol tényleg frankón felújítják, akkor 250 - 270 alatt nem úszod meg. ők viszont úgy felújítják, hogy csak fel kell tenni, és mintha másik autóban ülnél.
olcsóbb megoldás, ha törött - lehetőleg külföldi - kocsiból veszel felújítottat, ezt 70 - 80 körül lehet megúszni.
tudok egy hódmezővásárhelyi adagolóst is, akik kb. feléből - nyilván hibától függően - javítják, ha kell a címük, megkeresem.
nekem mág őket ajánlották.
2010.05.31. 16:24
2010.06.03. 15:06
JozeffE34 írta:Helló!
Esetleg tudnám ajánlani Székesfehérváron a Juhász urat, Nekem ő csinálta meg az adagolómat (E34). Az aljában tömítést cserélt meg ilyenek, a tetejét meg egy másikról kellett átrakni, mert az enyémnek a csúszkája már teljesen ki volt kopva az alapjárati érték körül. Én meg vagyok elégedve az eredménnyel, azóta a verda jobban megy, s nem hullámzik az alapjárat, nem dadog, hidegen-melegen jól indul, fogyasztása is megfelelő, szóval, szerintem jó.
A költségekről annyit, hogy az aljának a tömítéscseréjéért, szerelésért, padon történő beállítás, stb.-ért, meg a porlasztócsúcsok beméréséért kért a szaki 35 ezer Ft-ot. (magát az adagolót a szervizesek vették le-rakták fel, ő csak az adagolót kapta meg).
Ha kell esetleg a száma, akkor tessék: 06309598401
2010.06.06. 20:14
Mazka05 írta:JozeffE34 írta:Helló!
Esetleg tudnám ajánlani Székesfehérváron a Juhász urat, Nekem ő csinálta meg az adagolómat (E34). Az aljában tömítést cserélt meg ilyenek, a tetejét meg egy másikról kellett átrakni, mert az enyémnek a csúszkája már teljesen ki volt kopva az alapjárati érték körül. Én meg vagyok elégedve az eredménnyel, azóta a verda jobban megy, s nem hullámzik az alapjárat, nem dadog, hidegen-melegen jól indul, fogyasztása is megfelelő, szóval, szerintem jó.
A költségekről annyit, hogy az aljának a tömítéscseréjéért, szerelésért, padon történő beállítás, stb.-ért, meg a porlasztócsúcsok beméréséért kért a szaki 35 ezer Ft-ot. (magát az adagolót a szervizesek vették le-rakták fel, ő csak az adagolót kapta meg).
Ha kell esetleg a száma, akkor tessék: 06309598401
Köszönöm. Most jövőhéten szerdától már ráérek, addig esélytelen, hogy bármi időm is legyen a munkán, és a tanuláson kivül... Most már 4 napja nem volt jó egyik nap se, mindig szar.... Egyik ismerösöm mondta hogy lehet, hogy a puma szart be. De azt kimutatja a hiba kód nem?
2010.06.07. 19:40
2010.06.07. 20:05
Mazka05 írta:Nah hát, rossz hír, hogy az adagolóm BOSCH padon volt beállítva. Most, mondták, hogy nézzük meg, a porlasztócsúcsokat, a tűszelepeket, a légtömegmérőt, és az üzemanyag eletást, mert hogy két tankos rendszer van ezzekben az autókban.Valami ötlet srácok?
2010.06.07. 20:54
Mazka05 írta:Nah hát, rossz hír, hogy az adagolóm BOSCH padon volt beállítva. Most, mondták, hogy nézzük meg, a porlasztócsúcsokat, a tűszelepeket, a légtömegmérőt, és az üzemanyag eletást, mert hogy két tankos rendszer van ezzekben az autókban.Valami ötlet srácok?
2010.06.07. 21:04
Janek írta:Mazka05 írta:Nah hát, rossz hír, hogy az adagolóm BOSCH padon volt beállítva. Most, mondták, hogy nézzük meg, a porlasztócsúcsokat, a tűszelepeket, a légtömegmérőt, és az üzemanyag eletást, mert hogy két tankos rendszer van ezzekben az autókban.Valami ötlet srácok?
Adagoló és ü.a. szűrő közzé betenni egy átlátszó kis szűrőt és látható lesz,hogy folyamatosan kap-e anyagot.
2010.06.08. 00:27
jackson írta:Janek írta:Mazka05 írta:Nah hát, rossz hír, hogy az adagolóm BOSCH padon volt beállítva. Most, mondták, hogy nézzük meg, a porlasztócsúcsokat, a tűszelepeket, a légtömegmérőt, és az üzemanyag eletást, mert hogy két tankos rendszer van ezzekben az autókban.Valami ötlet srácok?
Adagoló és ü.a. szűrő közzé betenni egy átlátszó kis szűrőt és látható lesz,hogy folyamatosan kap-e anyagot.
És abból hogyan tudod meg a nyomás ingadozást vagy túl alacsony értéket?
Jackson, aki műszer párti
2010.06.08. 01:21
2010.06.08. 06:22
simi64 írta:A gázolajszűrő és az adagoló közti cső nálam amúgy is átlátszó. De szerintem az összes dieselen.
2010.06.08. 20:29
horogp írta:simi64 írta:A gázolajszűrő és az adagoló közti cső nálam amúgy is átlátszó. De szerintem az összes dieselen.
Nálam már nem, mert elrepedt és ki kellett cserélni.
2010.06.09. 07:41
2010.06.09. 07:48
JozeffE34 írta:Csak egy gyors kérdés: hogy vagytok megelégedve a TDS gyorsulásával? Csak azért kérdem, mert az a 10-11 másodperc körüli 100-as sprint nem egy nagy valami...ki hogy van ezzel?
2010.06.09. 09:33
JozeffE34 írta:Csak egy gyors kérdés: hogy vagytok megelégedve a TDS gyorsulásával? Csak azért kérdem, mert az a 10-11 másodperc körüli 100-as sprint nem egy nagy valami...ki hogy van ezzel?