Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Gumik

2013.04.19. 22:34

denklo91 írta:
hamoriarpi írta:
denklo91 írta:Sziasztok. A tapasztalatokar kernem 18-as felnire a gyari gumimerettel kapcsolatban. Kenyelmetlen lesz az autozas? Nagyon megerzi az uthibakat?
Elore is koszonom

Tapatalk 2-vel küldve az én ZTE V970-ről

Milyennel jársz most?

Most 15-os van szinten az eloirt merettel. 225/60 talan, nem tudom pontosan. Es vettem 18-as felniket meg a gumikat is ra ujjan. Hatul 265/35 9j elol szinten a gyari eloiras, ami azt hiszem 245/40 8j.

Helo
A 265-ös méretű abroncs a hátsó keréken egy kicsit nagynak találom
Több személlyel közlekedve igencsak beleér a sárvédő perembe

2013.04.19. 23:14

lepke írta:
denklo91 írta:
hamoriarpi írta:
denklo91 írta:Sziasztok. A tapasztalatokar kernem 18-as felnire a gyari gumimerettel kapcsolatban. Kenyelmetlen lesz az autozas? Nagyon megerzi az uthibakat?
Elore is koszonom

Milyennel jársz most?

Most 15-os van szinten az eloirt merettel. 225/60 talan, nem tudom pontosan. Es vettem 18-as felniket meg a gumikat is ra ujjan. Hatul 265/35 9j elol szinten a gyari eloiras, ami azt hiszem 245/40 8j.

Helo

En azt vettem, amit a kocsim oszlopaban ir. Remelem nem fog beleerni...

2013.04.20. 00:54

lepke írta:
denklo91 írta:
hamoriarpi írta:
Elore is koszonom

Milyennel jársz most?

Helo

265/35 hátul az ideális R18-ban (persze nem gyári felni szélesség (9-10) miatt lehet más. Elöl 235/40

2013.04.20. 13:31

csiatt írta:
lepke írta:
denklo91 írta:
hamoriarpi írta:
Elore is koszonom

Milyennel jársz most?

Helo

265/35 hátul az ideális R18-ban (persze nem gyári felni szélesség (9-10) miatt lehet más. Elöl 235/40

Pont ez a kombinaciom van. Elol es hatul is. De most lepke megijesztett es megneztem, hogy most 225-os gumi es dob kozott mennyi hely van es pont kb 2-2 cm. Most pont le van ulve az auto, mert koltozom es a dobba belesuppedt a hatso kerek, tehat pontosan megtudtam nezni... nagyon kivancsi vagyok, hogy mi fog kisulni belole. Vasarnap rakatom fel a gumikat.

2013.04.22. 20:58

denklo91 írta:

Pont ez a kombinaciom van. Elol es hatul is. De most lepke megijesztett es megneztem, hogy most 225-os gumi es dob kozott mennyi hely van es pont kb 2-2 cm. Most pont le van ulve az auto, mert koltozom es a dobba belesuppedt a hatso kerek, tehat pontosan megtudtam nezni... nagyon kivancsi vagyok, hogy mi fog kisulni belole. Vasarnap rakatom fel a gumikat.

Helo
A lényeg lemaradt.... MILYEN ET számú a felni :?:

2013.04.26. 14:22

lepke írta:
denklo91 írta:

Helo
A lényeg lemaradt.... MILYEN ET számú a felni :?:

5x120 es azt hiszem 20-as et. De mar irtam tapasztalatot a felni rovatba.

2013.05.13. 14:49

10es széles felnire mi az a legkisebb gumi amit rá lehet tenni? Most 245/45 R17 volt fent ami defektes lett. Most vennék rá gumit, de nem tudom hogy mik a legetőségek...
Mondjuk szerintem már lehet ez is határeset volt.

2013.05.13. 15:55

spider2 írta:10es széles felnire mi az a legkisebb gumi amit rá lehet tenni? Most 245/45 R17 volt fent ami defektes lett. Most vennék rá gumit, de nem tudom hogy mik a legetőségek...

Gumiválasztó.
Váltóméret kalkulátor.
Kalkulátor #2.

2013.05.13. 17:02

imi36 írta:
spider2 írta:10es széles felnire mi az a legkisebb gumi amit rá lehet tenni? Most 245/45 R17 volt fent ami defektes lett. Most vennék rá gumit, de nem tudom hogy mik a legetőségek...

Gumiválasztó.
Váltóméret kalkulátor.
Kalkulátor #2.

Köszi, ezek szerint a 245/45 R17 is kicsi rá. De annál meg nagyobbat nem akarok rárakni, így az marad.

2013.05.14. 20:13

Sziasztok!

Minap szembesültem egy kellemetlen problémával, az autóm össze vissza szitált az M0-án sávváltáskor, régi szakaszon.

Csavarta a kormányt a kezemben, libegett, minden baja volt, kicsit húz jobbra is.

A téli szettel ilyen nem volt, ezen felül buggyosak az első gumik oldalfala pedig 1,9 helyett már 2-2,1 bar-t is próbáltam.

Mi lehet a nyavajája, jövőre terveztem a cserét a gumik 2005-ek, de szépek és nem repedtek?

Kukák a gumik(bár tény utolsó szezonjukat futják), kitámasztó kar silent rossz,stabi silent, kormánymű vagy csak az összekötő, a lengőkben nincs 20.000 km se?

Pár kép a gumikról...

Kép
Kép
Kép
Kép

Fontos lenne a gyors infó, hétvégén kirándulás de így nem szívesen indulok el...

Ezen felül aki tudna ajánlani egy korrekt futóművest ahol rendes munkát csinálnak szintén megköszönném!

Előre is köszi!

2013.05.14. 20:24

Bummer írta:...de szépek és nem repedtek?
... a lengőkben nincs 20.000 km se?

Hát ezekre a kérdésekre csak te tudhatod a választ. 8)

2013.05.14. 20:56

Bummer írta:Mi lehet a nyavajája, jövőre terveztem a cserét a gumik 2005-ek, de szépek és nem repedtek?

2005-ös gumik múzeumba valók, ilyen állapotban pedig inkáb a bogrács alá, hogy ne billegjen, mikor leveszed az állványról. 1,9 bar-os nyomás a gumikban tároláshoz megfelelő lehet. :szerintem

Bummer írta:Kukák a gumik(bár tény utolsó szezonjukat futják)

Kérdésedben a válasz. (Szerintem az utolsó utáni utáni utáni szezonjukat futják)

2013.05.14. 22:52

Bummer írta:Sziasztok!

Minap szembesültem egy kellemetlen problémával, az autóm össze vissza szitált az M0-án sávváltáskor, régi szakaszon.

Csavarta a kormányt a kezemben, libegett, minden baja volt, kicsit húz jobbra is.

A téli szettel ilyen nem volt, ezen felül buggyosak az első gumik oldalfala pedig 1,9 helyett már 2-2,1 bar-t is próbáltam.

Mi lehet a nyavajája, jövőre terveztem a cserét a gumik 2005-ek, de szépek és nem repedtek?

Előre is köszi!

Helo
A nyolcéves gumiktól sokat ne várjál, hasonlít az én ötéves cipőmre :facepalm:
Csak összehasonlításképpen leírok egy sztorit
Fiam iskolájában ( első Gimi ) Ismerkedési buli az osztálynak tanárok szülők diákok. Hogy ne nézzek ki nagyon vidékinek az asszony felöltöztetett, normális nadrág megfelelő ing és a hozzá tartozó cipő
Mikor rám került a sor hogy bemutatkozzak mindenki előtt és száz ember engem figyel elindulok a pulpitus felé akkor bizony a cipő talpa lemaradt........ majd a talin folytatom :wink: :wink:

A legnagyobb gond a gumikkal hogy az idő megeszi őket, szemre lehet hogy tökéletes de a szerkezete már elöregedett

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2013.05.15. 09:08

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, akkor nincs más hátra mint előre, elmegyek gumiztatni első körben és ha továbbra is fent áll a koordinációs problémája a kicsikének akkor tovább lesem a futóművet...

A problémám az, hogy mikor felraktam a gumikat gyanús volt, hogy miért ilyen taknyos...gondoltam nincs felfújva, de 1,8 volt bennük...felfújtam az első kettő marad olyan amilyen. Egy helyre beugrottam megkérdezni, hogy hogyé a gumi, és a csóka rá is nézett mikor mondtam mi bajom, mondta jó ez... :evil: én meg hittem...

kzolee - miért írtad, hogy ez tárolási nyomás? 225/55 R16 van fent elöl hátul, az adattábla szerint 4 személy vagy az alatt ennek kell benne lenni...most akkor én tudok rosszul valamit? elöl 1,9 hátul 2,3 bar :?: :?: :?:

lepke - én is ezt gyanítottam, de ilyen ballonos gumi egy autómon sem volt még, így ámítottam magam úgy érzem, köszi a megerősítést...

Ha már itt tartunk, ki milyen nyomáson küldi a gumikat?

Még egyszer köszi mindenkinek!
:taps:

2013.05.15. 09:31

Köszi a válaszokat, akkor nincs más hátra mint előre, elmegyek gumiztatni első körben és ha továbbra is fent áll a koordinációs problémája a kicsikének akkor tovább lesem a futóművet...

A problémám az, hogy mikor felraktam a gumikat gyanús volt, hogy miért ilyen taknyos...gondoltam nincs felfújva, de 1,8 volt bennük...felfújtam az első kettő marad olyan amilyen. Egy helyre beugrottam megkérdezni, hogy hogyé a gumi, és a csóka rá is nézett mikor mondtam mi bajom, mondta jó ez... :evil: én meg hittem...

kzolee - miért írtad, hogy ez tárolási nyomás? 225/55 R16 van fent elöl hátul, az adattábla szerint 4 személy vagy az alatt ennek kell benne lenni...most akkor én tudok rosszul valamit? elöl 1,9 hátul 2,3 bar :?: :?: :?:

lepke - én is ezt gyanítottam, de ilyen ballonos gumi egy autómon sem volt még, így ámítottam magam úgy érzem, köszi a megerősítést...

Ugyanilyen gumiméret mellett nekem elől 2,4, hátul 2,6

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Haminda az itt látható tagok köszönték meg: Bummer

2013.05.15. 14:00

Haminda írta:

Ugyanilyen gumiméret mellett nekem elől 2,4, hátul 2,6

Szia!

Az igen...de akkor mi a francnak van a tábla a belépőnél, én csak ahhoz tartottam magam.

Az általad írtat mondta egy gumis srác is akit hívtam, hogy kellene gumi...meg látta a képeket is...tizedre pontosan...uh megyek és rápumpálok még és meglátom...

:kösz

2013.05.15. 14:11

Bummer írta:kzolee - miért írtad, hogy ez tárolási nyomás? 225/55 R16 van fent elöl hátul, az adattábla szerint 4 személy vagy az alatt ennek kell benne lenni...most akkor én tudok rosszul valamit? elöl 1,9 hátul 2,3 bar :?: :?: :?:

2,1 elöl 2,4 hátul, ha jól emlékszem.

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: Bummer

2013.05.15. 20:44

Sziasztok!

No felnyomtam 2.4-re jobb lett a helyzet, de így is láthatóan buggyosabb a hátsónál, igaz elöl nagyobb tömeg van mint hátul.

Áhhh, nem tudom mit csináljak :facepalm:

Bíztam benne, h kibírja ezt a nyarat, a felnit is újra akartam szintereztetni, mert van pár kis padkanyom + felszaggatott súly helyek ...
:? soha nem jutok el Muha mesterhez, pedig lenne még dolga, h minden fájintos legyen :evil:

Most Conti Premium Contact 99Y van fent, mit tegyek fel szerintetek?

Pirelli P7 Blue-t, Conti Eco-t, F1 assymetric?

Ki mit ajánl 225/55 R16-ban terhelés és tömegindexet is jelöljetek meg?

Előre is köszi.

Üdv

2013.05.15. 23:14

No felnyomtam 2.4-re jobb lett a helyzet, de így is láthatóan buggyosabb a hátsónál, igaz elöl nagyobb tömeg van mint hátul.

Bíztam benne, h kibírja ezt a nyarat, a felnit is újra akartam szintereztetni, mert van pár kis padkanyom + felszaggatott súly helyek ...
:? soha nem jutok el Muha mesterhez, pedig lenne még dolga, h minden fájintos legyen :evil:

Előre is köszi.

Üdv

Helo
Én ezt szerelném fel
Pirelli CINTURATO P7 Blue 225/55 R16 99 W XL

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, hamoriarpi
Értékelés: 9.52%

2013.05.16. 12:06

lepke írta:

Előre is köszi.

Üdv

Helo
Én ezt szerelném fel
Pirelli CINTURATO P7 Blue 225/55 R16 99 W XL

Szia!

Neked is ez van? ADAC teszten nem volt túl nagy spiller, bár ha egy semperit jobb nála ott... :facepalm:
Bár láttam, hogy ez az egyetlen A-A-s gumi a piacon ebben a méretben...

Gyááá...az asszony meg fog gyilkolni...ha még új gumi+felni szinter is most bejön... :doglotlo:

Szegénykém sokkot kapott mikor látta, hogy 3 hónap alatt mennyit költöttem mióta megvan és a listát, hogy mit szeretnék még... :roker: :roker: :roker:

Weeehheheee, megnyugtattam, hogy ez csak megelőző karbantartás a szépészeti cuccuk külön excel fülön vannak, no ekkor letargikus állapotban kifáradt a teraszra egy doboz cigivel :piroslap

Azt mondta, hülye fanatikus vagyok :franko:
Nyugtassatok meg, hogy nincs igaza :oops:
Hozzászólás küldése

VigLink badge