![]() |
2014.11.06. 22:22
luigi írta:Szervusztok,
Keresek E39 Touring hátsóajtón lévő, felnyíló jó állapotú üveget kompletten zárszerkezettel.
Üdv: luigi
2014.11.07. 00:37
colti82 írta:Üdv!
Alapszervizzel kapcsolatban (olaj, olajszűrő, levegőszűrő stb.) lenne valakinek ötlete, hogy honnan lehetne jó minőségben és jó áron ezekhez a cuccokhoz hozzájutni?
Köszi
2014.11.07. 14:43
Zo78 írta:luigi írta:Szervusztok,
Keresek E39 Touring hátsóajtón lévő, felnyíló jó állapotú üveget kompletten zárszerkezettel.
Üdv: luigi
Keresek-válaszok E39-ről?... vagy valami hasonló...![]()
Jó állapot... csak nyílóablak, zárral...a remény hal meg utoljára.![]()
Esetleg kérdezz rá Schnitzer szakira, ha van neki, elpostázza akár Tibetbe is!
2014.11.08. 01:09
2014.11.08. 01:16
Papi írta:Sziasztok,
Mai napon haza hoztam a családnak szánt E39-t, a hosszú úton volt időm körbe nézni, és az alábbiakban szeretném a segítségeteket kérni...
A belső visszapillantó mintha megfolyt volna, egy hullám van benne kb a kétharmadánál, mely alatt sötétebb minden. Ezt lehet orvosolni, vagy cserére érett?
A 16:9-es jobb oldali választó tekerős kezelőgombja morzsolódik, ehhez külön hozzá lehet jutni/keresni, vagy csak egyben a komplett kijelzővel?
És egy érdekességnek mondható dolog...
Amikor "hoszabb" ideig állok a lámpánál, majd sebességbe teszem (kézi 5 seb. váltó), az autó hátsó részéből hallatszik egy mélyebb "dubbanás" hang. Elnézést, de nem tudom máshogy leírni. A kocsi nem indul meg, semmi más kísérő jelenség nincs. Mintha a kipufogó dohogna...
Amikor kipróbáltuk az autót több alkalommal is, ilyet nem tapasztaltam. Az a furcsa, amikor ez hallatszik, kiveszem üresbe, majd újra sebességbe teszem, akkor nem. Kb. 40-50 másodperces állás után (járó motorral) jön elő...
Első önálló utam lévén egyenlőre mást nem fedeztem fel, egyszerűen csak élveztem a vezetést, még a hátfájásomról is megfeledkeztem... A mindennapi használat során biztos lesz még ami előjön, most ennyi után érdeklődnék...
Segítségeteket, javaslatotokat ezúton is köszönöm,
2014.11.08. 09:44
Mai napon haza hoztam a családnak szánt E39-t, a hosszú úton volt időm körbe nézni, és az alábbiakban szeretném a segítségeteket kérni...
A belső visszapillantó mintha megfolyt volna, egy hullám van benne kb a kétharmadánál, mely alatt sötétebb minden. Ezt lehet orvosolni, vagy cserére érett?
A 16:9-es jobb oldali választó tekerős kezelőgombja morzsolódik, ehhez külön hozzá lehet jutni/keresni, vagy csak egyben a komplett kijelzővel?
Amikor "hoszabb" ideig állok a lámpánál, majd sebességbe teszem (kézi 5 seb. váltó), az autó hátsó részéből hallatszik egy mélyebb "dubbanás" hang. Elnézést, de nem tudom máshogy leírni. A kocsi nem indul meg, semmi más kísérő jelenség nincs. Mintha a kipufogó dohogna...
Amikor kipróbáltuk az autót több alkalommal is, ilyet nem tapasztaltam. Az a furcsa, amikor ez hallatszik, kiveszem üresbe, majd újra sebességbe teszem, akkor nem. Kb. 40-50 másodperces állás után (járó motorral) jön elő...
Első önálló utam lévén egyenlőre mást nem fedeztem fel, egyszerűen csak élveztem a vezetést, még a hátfájásomról is megfeledkeztem... A mindennapi használat során biztos lesz még ami előjön, most ennyi után érdeklődnék...
2014.11.08. 10:30
2014.11.08. 10:34
Gallaca írta:Papi írta:Sziasztok,
Üdv!
Tükör cserés, gombot lehet venni gyári újban, 2-3000 ft.
2014.11.08. 10:37
Haminda írta:A "dubbanas" sebességbe tetelkor, kuplungozva hallatszik, vagy elinduláskor?
Küldve az én D5503-emről
2014.11.08. 10:47
Papi írta:Haminda írta:A "dubbanas" sebességbe tetelkor, kuplungozva hallatszik, vagy elinduláskor?
Küldve az én D5503-emről
Szia,
Álló helyzetben a kuplunk padlóig benyomva és sebességbe tételkor, az autó ekkor még nem gurul. A kuplung használata során nem vettem észre semmi különlegeset, nem csúszik, nem fog alul, hogy benyomva már összeérnének a tárcsák, szépen lehet a pedállal játszani. Kipróbáltam azt is, hogy gázadás nélkül lassan felengedve indulunk el, szépen viszi azt is...
2014.11.08. 11:17
Haminda írta:Papi írta:Haminda írta:A "dubbanas" sebességbe tetelkor, kuplungozva hallatszik, vagy elinduláskor?
Küldve az én D5503-emről
Szia,
Álló helyzetben a kuplunk padlóig benyomva és sebességbe tételkor, az autó ekkor még nem gurul. A kuplung használata során nem vettem észre semmi különlegeset, nem csúszik, nem fog alul, hogy benyomva már összeérnének a tárcsák, szépen lehet a pedállal játszani. Kipróbáltam azt is, hogy gázadás nélkül lassan felengedve indulunk el, szépen viszi azt is...
Kardán és a váltó csatlakozására gondolnék először.
Küldve az én D5503-emről
2014.11.08. 13:24
2014.11.08. 14:16
dontoti írta:Üdv
Érdeklődnék,hogy a kombinak a hátsó ajtaja az ugyan akkora méretre mint a sedan ?
Azaz bontva annak az ajtókárpitja jó lenne,nekem ?
2014.11.08. 14:18
dontoti írta:Üdv
Érdeklődnék,hogy a kombinak a hátsó ajtaja az ugyan akkora méretre mint a sedan ?
2014.11.08. 16:09
morv írta:dontoti írta:Üdv
Igen, az ajtokarpitok passzolnak, a kombizasert meg majd kapsz
2014.11.08. 20:45

2014.11.09. 01:13
bfoto írta:Szerintetek ez mennyire durva rohadás az autó alján? Ti mit kezdenétek vele? (Az autó többi része eléggé rendben van, ami hibát láttam már ki lett javítva, ehhez képest kellene megítélni. Nekem elég ijesztő a látvány, a lemezek széle "csúnyán" rohad, rétegekben hámlik mint a rétestészta, mikor anno 15 éves E28 alá néztem, az nem művelt ilyet, az "szépen", foltokban kezdett rohadni.)
2014.11.09. 17:52
2014.11.09. 18:21
még egy - meglehet buta kérdés, de így tanulok - az autóval kaptam téli gumit (17"-os mint a nyári), de a felniről nem szívesen venném le, és kaptunk még 17-es felnit is. A téli gumi ezen volt (most le van szerelve), a felni viszont korábban 3-as Bömbin (4-5 éves) volt. Ez a felni felmegy az E39-re?
Ezt a kódot találtam a felnin: B800 7517, 7 1/2Jx17H2
A nyári felni annyira szép, hogy nem szívesen vetetném le róla a gumit, mert csak egyszer sérül meg, onnantól nincs megállás...
De ha télire nézni kell másikat akkor nyilván megtesszük, csak így ez nekem kínai, nem találtam mankót. 5/120-as osztókör elvileg stimmel, de a többi?
Segítségeteket köszönöm,
2014.11.09. 19:27
KissGSV írta:Papi írta:Sziasztok,
még egy - meglehet buta kérdés, de így tanulok - az autóval kaptam téli gumit (17"-os mint a nyári), de a felniről nem szívesen venném le, és kaptunk még 17-es felnit is. A téli gumi ezen volt (most le van szerelve), a felni viszont korábban 3-as Bömbin (4-5 éves) volt. Ez a felni felmegy az E39-re?
Ezt a kódot találtam a felnin: B800 7517, 7 1/2Jx17H2
A nyári felni annyira szép, hogy nem szívesen vetetném le róla a gumit, mert csak egyszer sérül meg, onnantól nincs megállás...
De ha télire nézni kell másikat akkor nyilván megtesszük, csak így ez nekem kínai, nem találtam mankót. 5/120-as osztókör elvileg stimmel, de a többi?
Segítségeteket köszönöm,
ET számban biztosan van eltérés, ez valószínűleg gondot is okoz. E39 ET20, E46 ET47. De valaki majd pontosít.