Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2014.12.05. 09:54

Jerry írta:
F_E_K_ írta:...dióhélyban...

Offtopic :
DióhéLY :?: :?: :?: :roll:

Ok, jogos és LYavítva ;)

G6-L11

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: Jerry
Értékelés: 4.76%

2014.12.05. 09:55

F_E_K_ írta:
Bor3sz írta:
F_E_K_ írta:
Bor3sz írta:Lehet megvan a problémám az ablaktörlő gondomra. Lemerült az aksi :facepalm: .
A kiszerelését olvastam a trükkös segédletnél. Viszont mit tegyek vagy mit ne tegyek ezen felül,hogy a kocsi elektromos része (rádió,riasztó,stb..) ne "zizzenjen" meg ha kiveszem,illetve visszarakom azt?

Ne zárd rövidre és ne rakd be fordítva ;)
Ha nincs más kivesz, feltölt, visszarak örül (esetleg hibatárolóból a hibákat törölheted).

Ha rendes töltőd van akkor lehet az autóban is tölteni. Ha nincs akkor dióhélyban: Rádió meg szokott maradni, óra, távolság, fogyasztási adatok törlődek.

Ha használod a beépített kódos indítást esetleg azt kapcsold ki előtte, bár szerintem az marad. Ja, és ne zárd be az utolsó kulcsot ;)

Mindezek előtt azért ellenőrizd hogy az akku jó-e még egyáltalán, illetve töltés és a nyugalmi áramfelvétel rendben van-e.

G6-L11

Sajnos nincs töltőm, így majd ki kell vennem és elhozni ide a cégnél lévő szomszédos műhelybe.
A zárással vannak fenntartásaim, mármint hogy ha kiszedem az aksit akkor be is kellene zárnom. Garázs nincs, lakótelepi parkolóban áll a ház előtt.

Mechanikusan is zárható.

G6-L11

Azert szedannal nem art eloszor tesztelni a csomagtarto kulccsal nyithatosagat!

2014.12.05. 11:38

F_E_K_ írta:
Jerry írta:

Offtopic :

Ok, jogos és LYavítva ;)

Az idézetekben örökre ottmarad a szégyenfolt :nyelves:

2014.12.05. 13:25

PeterE39 írta:
F_E_K_ írta:
Jerry írta:

Offtopic :

Ok, jogos és LYavítva ;)

Az idézetekben örökre ottmarad a szégyenfolt :nyelves:

Sóhaj.

;)

G6-L11

2014.12.05. 21:05

Sziasztok,

Ma menet közben elkezdett kopogni a kocsi alján valami. Minden sebességi fokozatban csinálja, de csak bizonyos sebességtartományokban.
Üresben, ha gázt adok nem csinálja.
A kardánnal, vagy a diffivel lenne valami?
Hardy tárcsa és a váltóbakok nincsenek egy évesek, így azokat kizárnám.
Olyan, mintha valaki rúgdosná a kocsi alját.

2014.12.05. 21:10

ulics1987 írta:Sziasztok,

Ma menet közben elkezdett kopogni a kocsi alján valami. Minden sebességi fokozatban csinálja, de csak bizonyos sebességtartományokban.

Kardánfelfüggesztő?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: ulics1987

2014.12.05. 21:12

kzolee írta:Kardánfelfüggesztő?

Na az még nem volt cserélve. :) Hogy tudom kiszűrni, hogy az szart-e be?

2014.12.05. 21:18

ulics1987 írta:
kzolee írta:Kardánfelfüggesztő?

Na az még nem volt cserélve. :) Hogy tudom kiszűrni, hogy az szart-e be?

Alá kell mászni, nincs más megoldás. :szerintem

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: ulics1987

2014.12.05. 21:18

kzolee írta:
ulics1987 írta:Sziasztok,

Kardánfelfüggesztő?

En megneznem a hatso kipu dobot. Azt tartja ket oldalt 1-1 gumi. Ha ezek eloregedtek, akkor nem tartanak, vagy lefordulnak a helyukrol es az is okozhat ilyen problemat.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek leslie az itt látható tagok köszönték meg: ulics1987

2014.12.05. 21:32

Köszi srácok, alánézek holnap! Kaposváron vagyok Karácsonyig, tudtok erre megbízható szakembert?

2014.12.06. 15:09

Van egy olyan jelenségem, hogy bizonyos gyorsításoknál (10-ből 1-szer) sebességtől függetlenül egy picit beremeg az autó. Hátul jobban érezni. Pont olyan, mintha a piros lámpánál enyhén (nem durván magyar stílusban) felgyűrődött aszfalton, vagy ilyen világítós aszfaltban lévő sávtartó lámpákon/prizmákon áthajtana gyorsítráskor az ember. Ez leginkább síma autópálya szakaszon érzékelhető egy pici ideig 1-2 mp. Pedálon ülésben nem érezni, csak hallani, hátul ülve remeg is.
Futómű átnézve: jobb hátsó lengéscsillapító minimálisan cserés, és jobb első alsó hátsó lengőkar. Ezen kívül minden patent mint minden más a gépen. Más még ezt a lengéscsillapítót és lengőkart újként eladná :) Váltó kihajtásnál a kardán minimálisan mozog, de tök száraz: váltos szerint ez így jó, természetes. Téli és nyári keréknél is csinálja. Ránézésre difinél sincs semmi gebasz.
Illetve ha ráállok egy fix tempóra 80, vagy 90 vagy 100 síma útszakaszon (nálunk ritka), akkor néha érezni egy-egy nagyon pici minimális rezzenést a futásban, mintha egy ezred másodpercre torpanna (de ezt csak én érzem a finom műszereimmel, más szerintem észre semm venné). Van-e ötlet, hogy mit nézzek meg?

2014.12.06. 15:17

F_E_K_ írta:
Bor3sz írta:
F_E_K_ írta:
Bor3sz írta:Lehet megvan a problémám az ablaktörlő gondomra. Lemerült az aksi :facepalm: .
A kiszerelését olvastam a trükkös segédletnél. Viszont mit tegyek vagy mit ne tegyek ezen felül,hogy a kocsi elektromos része (rádió,riasztó,stb..) ne "zizzenjen" meg ha kiveszem,illetve visszarakom azt?

Ne zárd rövidre és ne rakd be fordítva ;)
Ha nincs más kivesz, feltölt, visszarak örül (esetleg hibatárolóból a hibákat törölheted).

Ha rendes töltőd van akkor lehet az autóban is tölteni. Ha nincs akkor dióhélyban: Rádió meg szokott maradni, óra, távolság, fogyasztási adatok törlődek.

Ha használod a beépített kódos indítást esetleg azt kapcsold ki előtte, bár szerintem az marad. Ja, és ne zárd be az utolsó kulcsot ;)

Mindezek előtt azért ellenőrizd hogy az akku jó-e még egyáltalán, illetve töltés és a nyugalmi áramfelvétel rendben van-e.

G6-L11

Sajnos nincs töltőm, így majd ki kell vennem és elhozni ide a cégnél lévő szomszédos műhelybe.
A zárással vannak fenntartásaim, mármint hogy ha kiszedem az aksit akkor be is kellene zárnom. Garázs nincs, lakótelepi parkolóban áll a ház előtt.

Mechanikusan is zárható.

G6-L11

Próbáltam kulccsal is a vezető oldalt de nem sikerült. :shock: A csomagtartón meg nincs kulcsos retesz.
Egy ajtót nem nyomtam le belülről ahol le van sötétítve az ablak,és a lehajtható ülést kicsit kinyitottam,ha hátra kellene mászni.
Az aksi amúgy félig volt,pár órája már töltődik.Hétfőn viszem villamoságishoz hogy nézzen rá azért.

2014.12.06. 15:58

csiatt írta:Van egy olyan jelenségem, hogy bizonyos gyorsításoknál (10-ből 1-szer) sebességtől függetlenül egy picit beremeg az autó. Hátul jobban érezni. Pont olyan, mintha a piros lámpánál enyhén (nem durván magyar stílusban) felgyűrődött aszfalton, vagy ilyen világítós aszfaltban lévő sávtartó lámpákon/prizmákon áthajtana gyorsítráskor az ember. Ez leginkább síma autópálya szakaszon érzékelhető egy pici ideig 1-2 mp. Pedálon ülésben nem érezni, csak hallani, hátul ülve remeg is.
Futómű átnézve: jobb hátsó lengéscsillapító minimálisan cserés, és jobb első alsó hátsó lengőkar. Ezen kívül minden patent mint minden más a gépen. Más még ezt a lengéscsillapítót és lengőkart újként eladná :) Váltó kihajtásnál a kardán minimálisan mozog, de tök száraz: váltos szerint ez így jó, természetes. Téli és nyári keréknél is csinálja. Ránézésre difinél sincs semmi gebasz.
Illetve ha ráállok egy fix tempóra 80, vagy 90 vagy 100 síma útszakaszon (nálunk ritka), akkor néha érezni egy-egy nagyon pici minimális rezzenést a futásban, mintha egy ezred másodpercre torpanna (de ezt csak én érzem a finom műszereimmel, más szerintem észre semm venné). Van-e ötlet, hogy mit nézzek meg?

Hasonlo problemam volt nekem is a jo Magyar utakon ereztem hasonlot, mikor otthon voltam,itt Angliaban eszere sem vettem :)lengescsilapito csere megoldota persze ujra centirozva a 4 kerek es futomu bealitas :)
Hozza teszem jobb elso lengescsilapito es touring nem sedan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2014.12.07. 22:15

Tudja esetleg valaki, hogy mi a különbség sedan, és touring első gátlók között hagyományos nemsport kivitel esetén?
A realoem ugyanazt hozza mindegyik motorhoz, váltóhoz, csak a felépítmény jellegétől függően ad ki két fajtát.

2014.12.08. 16:17

rockolo77 írta:Tudja esetleg valaki, hogy mi a különbség sedan, és touring első gátlók között hagyományos nemsport kivitel esetén?
A realoem ugyanazt hozza mindegyik motorhoz, váltóhoz, csak a felépítmény jellegétől függően ad ki két fajtát.

A sportnak a rövidebb rugók miatt rövidebb a munka útja , a szárat kihúzva rövidebb a teljes hossza.

2014.12.08. 16:20

jlaci74 írta:
rockolo77 írta:Tudja esetleg valaki, hogy mi a különbség sedan, és touring első gátlók között hagyományos nemsport kivitel esetén?

A sportnak a rövidebb rugók miatt rövidebb a munka útja , a szárat kihúzva rövidebb a teljes hossza.

Köszönjük Emese, de nem ez volt a kérdés! :nyelves:

NEMsport gátlók különbségéről érdeklődik a kedves klubtárs Sedan és Touring esetén.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: 3 Bummer, jlaci74, rockolo77
Értékelés: 14.29%

2014.12.08. 16:22

Jerry írta:
jlaci74 írta:

NEMsport gátlók különbségéről érdeklődik a kedves klubtárs Sedan és Touring esetén.

Ez egy kis plusz információ volt ... :mrgreen:
.............
Szerkesztve, mert még mindig nem értelmeztem a kérdést ... :facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: rockolo77

2014.12.08. 17:04

jlaci74 írta:
Jerry írta:
jlaci74 írta:

Ez egy kis plusz információ volt ... :mrgreen:
.............
Szerkesztve, mert még mindig nem értelmeztem a kérdést ... :facepalm:

Valóban más a gyári számuk ( sedan-touring ), de utángyártott vonalon már nincs különbség cikkszámban sem, ebből kifolyólag gondolom nincs számottevő különbség .
Ha gyári újat veszel akkor vedd a belevalót, ha bontottat akkor meg mindegy ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: rockolo77

2014.12.08. 20:21

Sziasztok
Mitől van az, hogy ha bekapcsolom a hátsó ablak fűtést akkor elkezd a rádió vétel szakadozni, recseg ropog? :cry: (e46 sedan-ról van szó)

2014.12.08. 20:33

gulyasalex írta:Sziasztok
Mitől van az, hogy ha bekapcsolom a hátsó ablak fűtést akkor elkezd a rádió vétel szakadozni, recseg ropog? :cry: (e46 sedan-ról van szó)

A rádió antennaerősítőjén keresztül megy az ablakfűtés is, lehet, hogy elromlott az erősítő. Ha van lehetőséged, próbálj bele egy másikat.
Hozzászólás küldése

VigLink badge