![]() |
2011.11.06. 16:25
Ruppy írta:LeviM5 írta:jackson írta:Mondtam ennél csak a M5 tud többet rántani.
Volt alkalmad tapasztalni.
Nekem a gyári méretű gumik elég kevesek. A 275-ös gumikat simán kettőben végig elpörgeti limiterig. Mekkora hátso kerék ami még elfér ezen a vason? Jo lenne még szélesebb hátra.
2011.11.06. 16:26
Ruppy írta:LeviM5 írta:Ruppy írta:Még most is izomlázam van.
Jo érzés most amikor kettő limiter után a hármasban még maszivan elpörög....(persze DSC off, SPORT on)
Menni megy az nem kérdés, de az elindulás? Mikor az enyémet kuplungozták eleinte nem lehetett csúsztatni akkorát fog.
És pár szót mondhatnál a vasról!
Amikor beindítottam nagyon be kellett nyomni a kuplungot, hogy bontson. Paráztam is, hogy nem lesz ez így jo. De kb 4 percinyi vezetés után az utánállító beált és a fogáspont meg minden helyreállt. Azután átlagosan fogott egy rövid ideig aztán jött a durvaság. Alig lehetett vele szépen elindulni. Nagyon egy ponton fogott. Finomkodtam vele kb 100kilométert és egész jol beállt. Most 100nál 6 bol 3 padló (DSC off sport ON) farol mint az állat. Szóval jó lett.
Az auto:
Az élet úgy hozta hogy most 2db M5-öm van. Egy 3.8-as 6 hengeres meg ez a V8. Így most eléggé hiteles módon tudom összehasonlítgatni őket. A V8 sokkal nagyobb móka. Hál istennek "töretlen" múltal rendelkezik a V8...ami azért elég ritka az M5 műfajban. Márkakereskedőtöl vettem. Vezetett szervízkönyvel. Minden javítási számlája meg van. kb 1 hónapja van nálam. Szépen jár a mocija.
2011.11.06. 16:53
LeviM5 írta:Ruppy írta:LeviM5 írta:jackson írta:Mondtam ennél csak a M5 tud többet rántani.
Nekem a gyári méretű gumik elég kevesek. A 275-ös gumikat simán kettőben végig elpörgeti limiterig. Mekkora hátso kerék ami még elfér ezen a vason? Jo lenne még szélesebb hátra.
Ilyenkor a gázzal kell jól bánni. Padlógázról visszakell venni, pont, hogy még ne pörögjön el.
Láttam már 305-ös gumit, de akkor kevés a 9,5 col széles felni, és kihúzták picit a lemezt is, nehogy beleérjen. 10,5-es felnivel elég egy 295 is, és nem ér bele a lemezbe sem.
Ész nélkül hamar odalesznek a gumik, kivéve, ha pont ez a célod.
2011.11.07. 10:24
Ruppy írta:lepke írta:Ruppy írta:Urak.
Most cseréltem kuplungot meg főtengely szimeringet az M5 -ön. Ha valakit érdekelnek a tapasztalatok szivesen megosztom. Hatalmas szivás volt, nagy melo de minden tökkéletes lett.
Helo
Már hogyne érdekelne
jöhetnek a képek és a meló leírása
még az anyagiakat se felejtsd el leírni
Tök egyedül csináltam, pedig néha jól jött volna egy segítő kéz.
Elég "szegényházi" kuplung csere volt...se fűtött garázs se csápos emelő se akna...
Felbakoltam az autot. Leszedtem a takarókat alulról, majd elkezdődött a szivás. A kipuffogót próbáltam lekötni. A 4db lambda plussz a kipu hőmérő lekötése simán ment. Elöl a 8 csavarból 6 eltörött...pompás(számítottam rá ezért már előre vettem 8 új acél csavar anyával) Majd lekötöttem a váltórol a kipu rögzitőjét és hátrébb a katalizátor utáni alátámasztó 4 csavarját de előtte emelővel megtámasztottam a középdobot. Majd a hátső doboknál lekötöttem a 6db gumi kipu tartó bakot. Leerezstettem a földre a kipit majd hátrafele kihuztam a kocsi alol. Irto súlyos cucc ez...kb 60 kilo is lehet.
Majd a jöttek a hövédők.
A kardán meglepően könnyen "hagyta magát" . A hardinál légkulcsal kinyitottam a a 3 db kika nagy csavart. Szerintem sima csillag villással képtelen lettem volna. Majd a kardán közepén lévő csapágynál kötöttem le, és leengedtem. Ez elég volt ahhoz, hogy kicsusszon a hardybol. Persze figyelve arra hogy a lekókadó kardán hátul a difi behajtásánál nehogy kicsipje a gumi harangot. félre raktam a kardánt.
A váltórol lekötöttem a 2 db kapcsolót a váltorudat és a kulissza tartó kar rögzitését meg a kuplung munkahengert. Itt két dolog amira figyelni kell. A váltóra rögzitett kábelkötegeket is le kell választani még felül is nehogy eltépődjön. A lendkerékholtponti jeladót nem elég csak lecsatlakoztatni hanem ki is kell szerelni a harangból mert nem fogja engedni lecsusszanni hátrafele a váltót. A váltó harangot két féle csavar foja a mocihoz. E10 és E12 -es trox. E12-es torxból két féle is jol jön. Kell még 2 db fél colos krova hosszú hosszabitó meg egy rövidebb méretű is. Alátámasztottam a váltót majd hátra lerángattam. Mivel a váltó első és hátsó szimeringjénél csont száraz volt minden nem bíbelődtem a szimering cserével. A kuplungot leszereltem majd jött a lendkerék leszerelés. Kell hozzá egy T60 as hosszu fajta trox fej amit el kell köszörülni kb a bordás része fölött 9mm-es kör alakra mert különben nem fogja elérni a lendkerék csavarok fejét. ez azért kell mert a csavarok és lendkerékben lévő lyukak nincsenek egy vonalban. a sima torx nem éri el a fejét. Majd szimering csere lendkerék vissza. 105Nm -el visszahúzni a csavarokat. Majd jön a következő trükk. A tis-ben két méregdága célszerszám kell. utána érdeklődtem kb 130e ft. Megoldás: egy jo nagy csapágylehúzóval kinyomtam a pucér kuplungot a műhely asztalon majd két csavarhuzóval "reseteltem" az utánállítóját a szerkezetnek majd eltávolitotta a csapágylehuzot amit ideiglenesen kinyomóként használtam. Majd tárcsa és kuplung szerkezet vissza. Központosítás után lehuztam. A válto visszarakása elég nehéz volt. Basszus akkora ez a váltó mint egy ősállat.
Aztán minden ment vissza a helyére. Pedig pörögtem mint a bádóglavor az udvaron mégis durván egy napig szereltem.
2011.11.07. 10:31
Ruppy írta:LeviM5 írta:Ruppy írta:LeviM5 írta:jackson írta:Mondtam ennél csak a M5 tud többet rántani.
Ilyenkor a gázzal kell jól bánni. Padlógázról visszakell venni, pont, hogy még ne pörögjön el.
Láttam már 305-ös gumit, de akkor kevés a 9,5 col széles felni, és kihúzták picit a lemezt is, nehogy beleérjen. 10,5-es felnivel elég egy 295 is, és nem ér bele a lemezbe sem.
Ész nélkül hamar odalesznek a gumik, kivéve, ha pont ez a célod.
Nem akarok felnit cserélni. Tetszik a gyári. Akkor ha jol értem elfér a 295 hátul?
2011.11.07. 14:40
LeviM5 írta:Megnéztem a neten ezeket az olajokat. Technoszintetikus...![]()
Meg védő olajfilmet képez, kopásgátlós, meg minden.
Most lesz olajcsere, 10 litert bekeverek próbaképpen.
2011.11.07. 14:50
2011.11.07. 15:10
madox írta:A gumikhoz :
Bizony ez így van : ha túl széles gumit teszel keskeny felnire, az a kanyarstabilitást rontja ...nekem a 20-asokon 285 van hátul, de 11 coll széles felnire van feszítve és ezzel jó...persze utcára nem ezt használom, hanem a 10 coll széles 19-est amin 275 -ös gyári szélességű gumi van .
Nem is értem igazán, hogy miért akartok szélesebb gumit hátra, a gyári pont jó, arra van kitalálva, a szélesebbtől nem fog jobban gyorsulni az autó ! Meg kell tanulni elindulni vele, ez az igazság, ne haragudj meg érte ! Én is megtanultam az enyémmel , ami egy icipicit azért izmosabbTermészetesen ha full padlón indulok és végig veretem is neki, akkor ez is kipörög, de még 4-ben is
Sőt, amikor először próbáltuk levivel, egy helyben állt az autó úgy pörgött...még egyszer mondom : meg kell tanulni kezelni !
2011.11.07. 16:39
madox írta:A gumikhoz :
Bizony ez így van : ha túl széles gumit teszel keskeny felnire, az a kanyarstabilitást rontja ...nekem a 20-asokon 285 van hátul, de 11 coll széles felnire van feszítve és ezzel jó...persze utcára nem ezt használom, hanem a 10 coll széles 19-est amin 275 -ös gyári szélességű gumi van .
Nem is értem igazán, hogy miért akartok szélesebb gumit hátra, a gyári pont jó, arra van kitalálva, a szélesebbtől nem fog jobban gyorsulni az autó ! Meg kell tanulni elindulni vele, ez az igazság, ne haragudj meg érte ! Én is megtanultam az enyémmel , ami egy icipicit azért izmosabbTermészetesen ha full padlón indulok és végig veretem is neki, akkor ez is kipörög, de még 4-ben is
Sőt, amikor először próbáltuk levivel, egy helyben állt az autó úgy pörgött...még egyszer mondom : meg kell tanulni kezelni !
2011.11.07. 16:44
2011.11.07. 18:22
madox írta:LeviM5 írta:Megnéztem a neten ezeket az olajokat. Technoszintetikus...![]()
picit pontosítanom kell, mert rosszul írtam, nem 70% hanem 7 liter Motul 15W-50 és a többi a 10W-40 ...
2011.11.08. 11:35
Ruppy írta:madox írta:A gumikhoz :
Valahol gondoltam én is de azért jobban tetszene nekem ha hátul egy picit még szélesebb lenne mint 275.
Fu ez nem akár mi. Milyen autod van ami "egy icipicit azért izmosabb"? Meg 4.ben is elpörög. Mesélj nagyon izgat a dolog.
Video innen: : www.youtube.com2011.11.08. 11:36
kovessyroli írta:madox írta:LeviM5 írta:Megnéztem a neten ezeket az olajokat. Technoszintetikus...![]()
picit pontosítanom kell, mert rosszul írtam, nem 70% hanem 7 liter Motul 15W-50 és a többi a 10W-40 ...
Ne b@ssz..........! Bekevertettem 1 hordót a 70%-os vegyítési aránnyal, most meg dobhatom ki az egészet!
2011.11.08. 11:47
LeviM5 írta:Ruppy írta:LeviM5 írta:Ruppy írta:Még most is izomlázam van.
Jo érzés most amikor kettő limiter után a hármasban még maszivan elpörög....(persze DSC off, SPORT on)
Menni megy az nem kérdés, de az elindulás? Mikor az enyémet kuplungozták eleinte nem lehetett csúsztatni akkorát fog.
És pár szót mondhatnál a vasról!
Amikor beindítottam nagyon be kellett nyomni a kuplungot, hogy bontson. Paráztam is, hogy nem lesz ez így jo. De kb 4 percinyi vezetés után az utánállító beált és a fogáspont meg minden helyreállt. Azután átlagosan fogott egy rövid ideig aztán jött a durvaság. Alig lehetett vele szépen elindulni. Nagyon egy ponton fogott. Finomkodtam vele kb 100kilométert és egész jol beállt. Most 100nál 6 bol 3 padló (DSC off sport ON) farol mint az állat. Szóval jó lett.
Az auto:
Az élet úgy hozta hogy most 2db M5-öm van. Egy 3.8-as 6 hengeres meg ez a V8. Így most eléggé hiteles módon tudom összehasonlítgatni őket. A V8 sokkal nagyobb móka. Hál istennek "töretlen" múltal rendelkezik a V8...ami azért elég ritka az M5 műfajban. Márkakereskedőtöl vettem. Vezetett szervízkönyvel. Minden javítási számlája meg van. kb 1 hónapja van nálam. Szépen jár a mocija.
Na, akkor üdv itt!
2011.11.08. 12:21
madox írta:Ruppy írta:madox írta:A gumikhoz :
Valahol gondoltam én is de azért jobban tetszene nekem ha hátul egy picit még szélesebb lenne mint 275.
Fu ez nem akár mi. Milyen autod van ami "egy icipicit azért izmosabb"? Meg 4.ben is elpörög. Mesélj nagyon izgat a dolog.
BMW E39 M5 ez is csak ESS kompressor KIT van rajta , elvileg 525-550 HP és 600-650 NM, 0-100-ra 4.2 vagy picit több-kevesebb...
link : (remélem Levi nem haragszik meg érte )Video innen: : www.youtube.com
A "gyári" a kompresszorossal
2011.11.08. 19:05
2011.11.08. 19:14
jackson írta:madox írta:Ruppy írta:madox írta:A gumikhoz :
BMW E39 M5 ez is csak ESS kompressor KIT van rajta , elvileg 525-550 HP és 600-650 NM, 0-100-ra 4.2 vagy picit több-kevesebb...
Srácok óvatosan az ilyen videóval. Mint lepke jogásza is emlitette volt:
- A fénykép nem bizonyiték (beállithatta valaki azt a mutatót 250-re egy álló kocsin is.
- A videó bizonyító erejű mivel folyamatos és árnyékokkal ellenőrizhető.
- Helyszín könnyen azonosítható mivel még a lehajtó tábla is benne van.
- Látszik a rendszám a felvételen. A kollega fejéről nem is beszélve (akár tanúnak is behívható)
- A sebesség is beazonositható: 1. látszik az óra, 2. a két 50m-es szélső olszlop mellett eltelt átlag sebesség alapján is.
- A fórum publikus részére pakoltátok fel ahol még a kereső motorok is látják. Pláne nem a megosztott YouTube-ra.
Szóval szerintem ha nem akartok gondot akkor nem hogy ide nem pakoltok fel ilyet hanem pláne nem a YouTube-ra. Most idézgessek be egy halom autós/motoros linket akiket az internet alapján büntettek meg?
Ezt úgy kell csinálni, hogy csináltok egy saját zárt jelszóval védett mondjuk szervert és oda pakoljátok fel aztán megosztjátok azzal a haverral akiben megbíztok. És igy nem fog érdekes levél érkezni a posta ládába. Kérjétek meg Kzolee-t vagy admin-t hátha ad egy kis videó tárhelyet is (némi dotáció után).
Jackson, aki végig nézte többször és óvatosságra int
2011.11.08. 19:16
kzolee írta:Ettől függetlenül:
Madox, ez valami iiiiszony brutál!!!![]()
![]()
Egyszer utrasként azért egy E60 M5 vs kompresszoros E39 M5 tesztet nagyon szeretnék.. Mondjuk karácsonyraVagy húsvétra
2011.11.08. 22:48
jackson írta:madox írta:Ruppy írta:madox írta:A gumikhoz :
Srácok óvatosan az ilyen videóval. Mint lepke jogásza is emlitette volt:
- A fénykép nem bizonyiték (beállithatta valaki azt a mutatót 250-re egy álló kocsin is.
- A videó bizonyító erejű mivel folyamatos és árnyékokkal ellenőrizhető.
- Helyszín könnyen azonosítható mivel még a lehajtó tábla is benne van.
- Látszik a rendszám a felvételen. A kollega fejéről nem is beszélve (akár tanúnak is behívható)
- A sebesség is beazonositható: 1. látszik az óra, 2. a két 50m-es szélső olszlop mellett eltelt átlag sebesség alapján is.
- A fórum publikus részére pakoltátok fel ahol még a kereső motorok is látják. Pláne nem a megosztott YouTube-ra.
Szóval szerintem ha nem akartok gondot akkor nem hogy ide nem pakoltok fel ilyet hanem pláne nem a YouTube-ra. Most idézgessek be egy halom autós/motoros linket akiket az internet alapján büntettek meg?
Ezt úgy kell csinálni, hogy csináltok egy saját zárt jelszóval védett mondjuk szervert és oda pakoljátok fel aztán megosztjátok azzal a haverral akiben megbíztok. És igy nem fog érdekes levél érkezni a posta ládába. Kérjétek meg Kzolee-t vagy admin-t hátha ad egy kis videó tárhelyet is (némi dotáció után).
Jackson, aki végig nézte többször és óvatosságra int
2011.11.09. 08:27
madox írta:Akkor a lepke jogászának üzenem, hogy adja vissza a diplomát !!! A házi videó NEM bizonyító erejű ! Egyszerű kis progikkal könnyen szerkeszthető akármilyen összevágott film...
De ha már itt tartunk, mivel mondtad ,hogy látszik az óra , mégis mennyivel mentünk ? Hagyjuk már a riogatást , ha tetszett írd meg, ha meg nem , akkor azt !