![]() |
2015.03.19. 23:25
204d1 írta:morv írta:Kiszerelt kormanyszog jeladot lehet valahogy tesztelni?
Nem. Can-en adja az értékeket.
2015.03.20. 15:23
2015.03.20. 15:43
rytsye írta:Szevasztok ! Gondba vagyok! Tegnap jöttem vissza ki külföldre és levezettem 600 km-t semmi gond nem volt a kocsival. 2000 i. Lementem a mosóba és magasnyomásuval lemostam a kocsit ,de nem állítottam le. Visszaültem és a vízhőfok jelző a pirosban volt víz nem forrt fel, ventillátor ment . Mivel el kellett mennem a szállásig addig se történt semmi bár egyszer gondolt egyet és visszaugrott normális szintre a jelző majd újra a pirosba . Mi lehet a gond ? Eddig ezt nem csinálta. Ma újra lementem a faluba egy darabig semmi gond majd ismét pirosba a jelző. Most vihetem itt szerelőhöz, mert az elkéri kb szerintem a kocsi árát. Vagy mit kellene megnéznem a probléma kiderítéséhez?
Köszönöm !
2015.03.20. 15:48
2015.03.20. 17:27
rytsye írta:Megint mentem vele egy kört egy darabig jó a fok , majd ismét felugrik ,néztem és tényleg a víz is melegszik. Úgyhogy műszerfal jó. Hogyan tudom megnézni a titkos menübe ? Mert én azt nem ismerem. Le tudnád nekem pontosan írni ,ha megkérlek ! Köszönöm! Fontos lenne.
2015.03.20. 22:20
rytsye írta:Szevasztok ! Gondba vagyok! Tegnap jöttem vissza ki külföldre és levezettem 600 km-t semmi gond nem volt a kocsival. 2000 i. Lementem a mosóba és magasnyomásuval lemostam a kocsit ,de nem állítottam le. Visszaültem és a vízhőfok jelző a pirosban volt víz nem forrt fel, ventillátor ment . Mivel el kellett mennem a szállásig addig se történt semmi bár egyszer gondolt egyet és visszaugrott normális szintre a jelző majd újra a pirosba . Mi lehet a gond ? Eddig ezt nem csinálta. Ma újra lementem a faluba egy darabig semmi gond majd ismét pirosba a jelző. Most vihetem itt szerelőhöz, mert az elkéri kb szerintem a kocsi árát. Vagy mit kellene megnéznem a probléma kiderítéséhez?
Köszönöm !
2015.03.21. 14:02
rytsye írta:Megint mentem vele egy kört egy darabig jó a fok , majd ismét felugrik ,néztem és tényleg a víz is melegszik. Úgyhogy műszerfal jó. Hogyan tudom megnézni a titkos menübe ? Mert én azt nem ismerem. Le tudnád nekem pontosan írni ,ha megkérlek ! Köszönöm! Fontos lenne.
2015.03.21. 20:40
2015.03.21. 20:47
MTO írta:Sziasztok.
Ha ilyen kormányt szeretnék tenni 99es 523i-be mit kell cserélnem?
2015.03.21. 22:14
2015.03.21. 22:33
2015.03.21. 23:16
Madtomi írta:Helló
Ma felkapcsolta a dsc, abs, sárga felkiáltó jelet a műszerfalon.
Rádugtam a diagot: ABS pressure sensor (offset)
Megkerestem neten és az ABS tömb hátuljánál van betekerve egy érzékelő amire 3 vezeték megy rá.
Ez a szenzor ment tönkre vagy esetleg más baja lehet. Ezt a szenzort érdemes féktisztítóval vagy bármi mással megkínálni? esetleg a csatlakozót kontakt spray-el leápolni?
Vagy a csere jelenthet egyedül megoldást?
Van egy jeladó a főfék munkahengeren is esetleg ez is lehet a ludas vagy ezt egyértelműen ki szokta írni az autó?
Csere az nem jönne jól, mert ha jó érzékelőt találtam meg akkor az baromira drága
2015.03.22. 09:35
2015.03.22. 10:39
SvidronyA írta: Másik kérdés: ha valamikor csereérett lesz, kalkuláljak új DMF-el is? Harmadik, egyben utolsó kérdés: Mely gyártó terméke vált be Nektek, s -ha publikus- mekkora anyagi ráfordítással járt?
2015.03.22. 11:27
2015.03.22. 12:01
Bor3sz írta:Gyári színekről találok valahol képet is a kódja mellett?
Ezt telóról firkáltam..
2015.03.22. 12:03
SvidronyA írta:Sziasztok!
Mivel nem találtam releváns témát ezért itt bátorkodom kérdéseimet feltenni: tapasztalataitok alapján, nem extrém használati körülmények közepette, kb. mennyit bír ki a kezdetektől benne lévő kupplungszett? Tegnap végigböngésztem az összes szervízszámlát garancián innen és túl (kivétel nélkül mindegyik megvan), de nem találtam nyomát a tengelykapcsoló cseréjének. Mostanság nagyjából 30mm "felengedés" után kezd fogni,még tökéletesen kiemel, nem rázkódik, nem rángat. Másik kérdés: ha valamikor csereérett lesz, kalkuláljak új DMF-el is? Harmadik, egyben utolsó kérdés: Mely gyártó terméke vált be Nektek, s -ha publikus- mekkora anyagi ráfordítással járt?
A kérdések margójára: sajnos az elég sok váratlan kiadás miatt (orvos kb, 500k) megpróbálom tervezhetővé tenni a Melániával kapcsolatos (várható) kiadásokat![]()
Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm, derűs, szép napot kívánok valamennyi kedves Klubtársamnak
2015.03.22. 14:04
Gallaca írta:Madtomi írta:Helló
Megkerestem neten és az ABS tömb hátuljánál van betekerve egy érzékelő amire 3 vezeték megy rá.
Ez a szenzor ment tönkre vagy esetleg más baja lehet. Ezt a szenzort érdemes féktisztítóval vagy bármi mással megkínálni? esetleg a csatlakozót kontakt spray-el leápolni?
Van egy jeladó a főfék munkahengeren is esetleg ez is lehet a ludas vagy ezt egyértelműen ki szokta írni az autó?
Csere az nem jönne jól, mert ha jó érzékelőt találtam meg akkor az baromira drága
Pedig ha azt írta, akkor cserés. A főfékhengeren levő jeladó, az a fékolaj tartályon van. Ebből következik, hogy az a szintjelző és nem a nyomásérzékelő. Ha felgurulsz hozzám, akkor adok egy szenzort próbára, hogy ne vásárolj feleslegesen.
2015.03.22. 14:24
Madtomi írta:Gallaca írta:Madtomi írta:Helló
Pedig ha azt írta, akkor cserés. A főfékhengeren levő jeladó, az a fékolaj tartályon van. Ebből következik, hogy az a szintjelző és nem a nyomásérzékelő. Ha felgurulsz hozzám, akkor adok egy szenzort próbára, hogy ne vásárolj feleslegesen.
Szia!
Köszönöm az azonnali felajánlást! Schnitzer kolega "rádigért"![]()
Felajánlotta, hogy jutányos áron kapok egyet tőle ha ez a probléma oka de inkább elfogadtam, mert ha felmegyek Pestre akkor az asszon tuti ruhát akar venni, mert kisütött a nap és egy ilyen nap végén kettétörhetem a bankkártyámat a hó végéig![]()
Mégegyszer Köszönöm a gyors segítséget!
Üdv Tamás
2015.03.22. 14:29
Imco írta:Bor3sz írta:Gyári színekről találok valahol képet is a kódja mellett?
Ezt telóról firkáltam..
Pl. KATT!
Egyébként ITT KATT! a 3. találat!
, nem englisül