Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2015.06.18. 21:21

Zen írta:Sziasztok!
Sajnos meghalt az automban a fekrasegito. Cserelni kell de kufoldon vagyok es nagyon draga lenne az uj. Neztem bontottat a neten de mindenhol csak annyi van rairva, hogy e39 es e38 -hoz kompatibilis. Ez lehetseges, hogy az osszes e39-ben ugyanaz van?
Koszi a hozzaerto valaszokat!

Ugyanaz mindben.

2015.06.18. 22:40

Koszi Andrasnak es Gallacanak is a valaszt. Kozben megtalaltam az Andras altal ajanlott oldalon az automnak megfelelo tipusszamot.
LSC 145 es egy szam van meg utana 3433 - 1165541
viszont a hirdetesekben nem teljesen ugyanezek a szamok vannak az alkatreszeken. Pl. :

BMW E39 5 SERIES 530D M57
BRAKE SERVO & MASTER CYLINDER

LSC 145T itt ugye az LSC 145 utan van meg egy T betu is es a masik szamsor 541 helyett 057 -re vegzodik de
talaltam ugyanilyet ami 055 -re .

Ettol meg kompatibilis az alkatresz? Mivel masik orszagbol jon, kicsit korulmenyes visszakuldozgetni csak ezert szeretnem biztosan tudni, hogy mi a kulonbseg a ketto kozott.

2015.06.18. 22:54

Zen írta:Koszi Andrasnak es Gallacanak is a valaszt. Kozben megtalaltam az Andras altal ajanlott oldalon az automnak megfelelo tipusszamot.
viszont a hirdetesekben nem teljesen ugyanezek a szamok vannak az alkatreszeken. Pl. :

LSC 145T itt ugye az LSC 145 utan van meg egy T betu is es a masik szamsor 541 helyett 057 -re vegzodik de

Ettol meg kompatibilis az alkatresz? Mivel masik orszagbol jon, kicsit korulmenyes visszakuldozgetni csak ezert szeretnem biztosan tudni, hogy mi a kulonbseg a ketto kozott.

igen a 055 végű asc-s autókban van, a 057-es dsc-s-ekben :wink:

2015.06.18. 23:05

Zen írta:Koszi Andrasnak es Gallacanak is a valaszt. Kozben megtalaltam az Andras altal ajanlott oldalon az automnak megfelelo tipusszamot.

Egyre azért figyelned kell! A fékpedál csatlakozására, az egyiknél szimpla,
Kép
a másiknál dupla villás csatlakozó van. Kép
Ezen kívül még mindegyik csereszabatos volt egymással.
Saját autómhoz is a 541-es végűt hozza, de benne 055 volt míg le nem cseréltem 057-re, a DSC miatt. De a dobok ránézésre tök egyformák, felcserélhetőek. A főfékhengeren van 1-el több fékcső.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Zen
Értékelés: 4.76%

2015.06.18. 23:55

Hú, várjatok én csak egy lelkes érdeklődő vagyok. Most már eltévedtem mert azt sem tudom miket irtok itt nekem asc meg dsc. Nem tudnatok elmondani , hogy az ilyen tajekozatlanok is megertsek mint en?
Az enyemben jelenleg 1165541 szamu van. Akkor ha jol ertem amit irtok, a 055 vegu az kompatibilis vele, a masik meg nem? Es akkor meg mindig marad a csatlakozas amit irtatok, hogy figyelni kell. De azt honnan tudom, hogy az enyemben milyen a csatlakozas? Nincs kiveve az alkatresz, nem latom.

2015.06.19. 00:11

Zen írta:Hú, várjatok én csak egy lelkes érdeklődő vagyok. Most már eltévedtem mert azt sem tudom miket irtok itt nekem asc meg dsc. Nem tudnatok elmondani , hogy az ilyen tajekozatlanok is megertsek mint en?
Az enyemben jelenleg 1165541 szamu van. Akkor ha jol ertem amit irtok, a 055 vegu az kompatibilis vele, a masik meg nem? Es akkor meg mindig marad a csatlakozas amit irtatok, hogy figyelni kell. De azt honnan tudom, hogy az enyemben milyen a csatlakozas? Nincs kiveve az alkatresz, nem latom.

ASC, vagy DSC a menetstabilizáló rendszer neve. A szivargyújtó előtt van kb. a gombja attól függő felirattal, mivel szerelték a kocsit. Ha ott ASC felirat van, akkor a 055 végű kell. Ha DSC, akkor értelem szerint 057 végű. De a dobok ránézésre egyformák, a csatlakozások is.
Az a duplavillás inkább az E38-hoz van feltüntetve. Azért írtam, ha veszel ebayen akkor nézd meg előtte, hogy milyen az eleje. Sajnos csak akkor látod, h milyen van a Te kocsidban, ha leszereled a lábtér burkolatát.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2015.06.19. 09:08

Gallaca írta:
Zen írta:Hú, várjatok én csak egy lelkes érdeklődő vagyok. Most már eltévedtem mert azt sem tudom miket irtok itt nekem asc meg dsc. Nem tudnatok elmondani , hogy az ilyen tajekozatlanok is megertsek mint en?

ASC, vagy DSC a menetstabilizáló rendszer neve. A szivargyújtó előtt van kb. a gombja attól függő felirattal, mivel szerelték a kocsit. Ha ott ASC felirat van, akkor a 055 végű kell. Ha DSC, akkor értelem szerint 057 végű. De a dobok ránézésre egyformák, a csatlakozások is.
Az a duplavillás inkább az E38-hoz van feltüntetve. Azért írtam, ha veszel ebayen akkor nézd meg előtte, hogy milyen az eleje. Sajnos csak akkor látod, h milyen van a Te kocsidban, ha leszereled a lábtér burkolatát.

Laci postáhz neki egyett és mindenki jól jár :)

2015.06.19. 09:47

Koszi a valaszokat most mar tiszta a kep a fejemben. ( remelem )
Egyebkent jo az elhangzott otlet, ha van valakinek jo aron, nyitott vagyok vasarlasra termeszetesen.

2015.06.19. 12:08

Gallaca írta:
Sajnos meghalt az automban a fekrasegito. Cserelni kell de kufoldon vagyok es nagyon draga lenne az uj. Neztem bontottat a neten de mindenhol csak annyi van rairva, hogy e39 es e38 -hoz kompatibilis. Ez lehetseges, hogy az osszes e39-ben ugyanaz van?

Ugyanaz mindben.

Vitatkoznék.
Alapvetően már eleve 2 féle létezik. Szimpla és dupla devanderes. Ha a kedves klubtagnak szimpla devanderes van, és duplát tesz helyette, akkor a főfékmunkahenger fizikailag nem fog beférni a bal aknába.
Ezen kívül a realoem szerint sem mind csereszabatos mindegyikkel. Én óvatosabb lennék a csereberével és kinézném cikkszám szerint a helyettesítési listából.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 2 Schnitzer, Zen
Értékelés: 9.52%

2015.06.20. 00:32

hamoriarpi írta:
Gallaca írta:

Ugyanaz mindben.

Vitatkoznék.
Alapvetően már eleve 2 féle létezik. Szimpla és dupla devanderes. Ha a kedves klubtagnak szimpla devanderes van, és duplát tesz helyette, akkor a főfékmunkahenger fizikailag nem fog beférni a bal aknába.
Ezen kívül a realoem szerint sem mind csereszabatos mindegyikkel. Én óvatosabb lennék a csereberével és kinézném cikkszám szerint a helyettesítési listából.

Vitatkozz csak. Azt elismerem, hogy a rövid válasz nem volt 100%-os mélységű.
A realoem alapvetően 2 féle dobot hoz, a szimplát, és a duplát. Nem találok benne másik verziót, cikkszámot, de lehet, hogy én vagyok béna. 34331165541 ami dupla és gyakorlatilag az összes E38-39-z4-ben ez van egy bizonyos évjárat tól-ig, és itt nem a korai típusokra gondolok, vagy a szimpla 34331163404 számú, ami a 34339070213 számút váltotta 98-ban, és ami a nem dupla devanderes összes korai modellben található. A 055, és 057 végűek valószínűleg valamilyen szereléstechnikai cikkszámok, ezeket a realoem nem ismeri. Gondolom a DSC-s, vagy ASC-s főfékhengerrel szerelt egységeket különbözteti meg.
De majd valamelyik alkatrészes kolléga kijavít, ha tévedek. Sajnos nekem csak a 2014-es ETK van meg, abban ezt találtam
Szerintem olvasd végig a témát, de idézek.
Zen írta:LSC 145 es egy szam van meg utana 3433 - 1165541
Itt már Szabi is küldött tanácsot.
Schnitzer írta:igen a 055 végű asc-s autókban van, a 057-es dsc-s-ekben
Gallaca írta:Saját autómhoz is a 541-es végűt hozza, de benne 055 volt míg le nem cseréltem 057-re, a DSC miatt.

Azonosítás megtörtént.
A bizalmat pedig megelőlegezem a klubtársnak, hogy felismeri a szimpla és dupla szervódob közötti eltérést és olyat fog rendelni, ami hasonlít a sajátjára.

2015.06.20. 01:12

Gallaca írta:
hamoriarpi írta:
Gallaca írta:

Ugyanaz mindben.

Vitatkoznék.

Vitatkozz csak. Azt elismerem, hogy a rövid válasz nem volt 100%-os mélységű....

A rövid válasz hibás volt, én erre reagáltam. Ekkor még nem olvastam végig a későbbi történéseket, ebben meg én voltam figyelmetlen. Én csak a klubtagot szerettem volna megóvni egy téves vásárlástól, mert nekem is volt történetem szimpla/dupla devanderrel, 2 féle főfékhengerrel és eltérő fékcsövekkel az automatásítás során.
Ennyi.

2015.06.20. 01:37

hamoriarpi írta:
Gallaca írta:
hamoriarpi írta:
Gallaca írta:

Ugyanaz mindben.

Vitatkoznék.

Vitatkozz csak. Azt elismerem, hogy a rövid válasz nem volt 100%-os mélységű....

A rövid válasz hibás volt, én erre reagáltam. Ekkor még nem olvastam végig a későbbi történéseket, ebben meg én voltam figyelmetlen. Én csak a klubtagot szerettem volna megóvni egy téves vásárlástól, mert nekem is volt történetem szimpla/dupla devanderrel, 2 féle főfékhengerrel és eltérő fékcsövekkel az automatásítás során.
Ennyi.

Hááát ja, könnyebb dolgunk lenne, ha mindenki venné a fáradságot és kitöltené az adatlapját, hogy lássuk mi az istenben ücsörög. Nem lenne évjáratbeli anomália... Bár a kérdés valójában arra vonatkozott, hogy mindben ugyanaz-e, csak a nemleges válasszal nem sokra ment volna...

2015.06.20. 19:52

Sziasztok!

A műszerfalon mit jelent a bekarikázott kis óra szerű ikon? Kerestem a user's manualban, de erről nem találtam infót.
Kép

2015.06.20. 19:53

Fékfolyadék megromlott.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: Reszka

2015.06.20. 21:22

Reszka írta:Sziasztok!

A műszerfalon mit jelent a bekarikázott kis óra szerű ikon? Kerestem a user's manualban, de erről nem találtam infót.

Ugyan nem a feltett kérdéshez kapcsolódik; a futásteljesítmény valós? :shock:

2015.06.20. 22:04

SvidronyA írta:

1.tulaj: Banki tulajdon, 1 ember használta. 2002-2007-ig vezetve van a szervízkönyv (92000 km), végig itthon szervizelve.
2.tulaj: Az ember aki használta, megvette az autót a menyének (fia felesége), akinél 2010-ig volt a gép.
3.tulaj: Nagyon precíz és fanatikus. Amikor megvette az autót kb 130ezer km-el az addig használt kulcsát elrakta, hogy a benne tárolt km ne nőjön, ha esetleg a későbbiekben valaki le akarja kérdezni. Az összes tankolását rögzítette a nála eltöltött időben. Nagyon egyben volt az autó amikor megnéztem. A próba úton erős gyorsításnál egyszer rántott az autó. Később Muha Atinál kiderült, hogy a váltóból csöpög az olaj egy tömítőgyűrű mellett, ezen kívül más hibát Ati sem talált a gépen. A váltó javítása 150ezer volt, amit meg is csináltatott a srác Papp Tamásnál és ezután egyeztünk meg.
4. tulaj: én, 173ezerrel vettem meg tőle 2014 őszén.

Ez az autó története, szóval akár még valós is lehet...:)

2015.06.20. 22:19

SvidronyA írta:

Nekem már volt szerencsém Reszka autóját vezetni, állapot alapján simán elhiszem a km-t. 8)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Afterdark az itt látható tagok köszönték meg: Reszka

2015.06.20. 22:28

Koszonom mindenkinek a hozzaszolast, tanulsagos volt. Majd okoskodom a tovabbiakon.
Szep hetveget mindenkinek!

2015.06.20. 22:59

Afterdark írta:
SvidronyA írta:

Nekem már volt szerencsém Reszka autóját vezetni, állapot alapján simán elhiszem a km-t. 8)

Kellene nyitni egy "legkevesebb futott km" vagy "bejáratós E39-esek" topicot :hangos:
Még kíméld, mert lehet, hogy még össze sem kopott rendesen :!: :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: Reszka

2015.06.21. 12:54

Napokkal ezelőtt halkan kezdett valami zörögni, konkrétan mikor leállítottam a motort. Ma már menet közben is hangosan zörög a kipufogó dob vagy valami ott alúl. Legalábbis úgy hallottam mikor most hazaérkezve meghallgattam.
Mi lehet/ mitől lehet hogy csak úgy elkezdett zörögni?

Ezt telóról firkáltam..
Hozzászólás küldése

VigLink badge