![]() |
2010.05.05. 16:49
Janek írta:ptamas írta:Janek írta:Cyri írta:Sziasztok! A hátsó kerekeimtől valamilyen csattogó hangot hallok KISSEBB úthibáknál! Olvasgattam a hozzászólásokat hasonló jelenségekről, lehetséges hogy a szilent a ludas? Meg nem beszélve arról h kicsit terpeszt is az autó, magyarán a két hátsó kerék teteje 1 kicsit befele az alja meg kifele de még annyira nem vészes. De a hang az az. A bal első keréktől meg olyan hang jön mintha összecsapnák két vékony fémet, szintén kissebb úthibáknál! Ez lehet fék porvédő lemezhang? Vagy vmi más? Vki segítsen pls mert már nagyon idegesítőek ezek a hangok! Szegeden nem tud valaki olyat aki ért a BMW-hez? Köszi előre is.
Sziasztok
Nekem is pont a bal első keréktől jön ilyen hang.
Átmozgattunk mindent rajta de semmi!
És csak 40-50 körül jön elő kisebb úthibáknál.
Lengéscsillapító szelepére gondolok még...
Nekem akkor csattogott, amikor a hatso rugom el volt torve.
Tamas
Megnéztem én már mindent a bal elejéba:lengőkarok,rugó,toronycsapágy stb.
Más tipp esetleg?
2010.05.05. 22:03
simi64 írta:Janek írta:ptamas írta:Janek írta:Cyri írta:Sziasztok! A hátsó kerekeimtől valamilyen csattogó hangot hallok KISSEBB úthibáknál! Olvasgattam a hozzászólásokat hasonló jelenségekről, lehetséges hogy a szilent a ludas? Meg nem beszélve arról h kicsit terpeszt is az autó, magyarán a két hátsó kerék teteje 1 kicsit befele az alja meg kifele de még annyira nem vészes. De a hang az az. A bal első keréktől meg olyan hang jön mintha összecsapnák két vékony fémet, szintén kissebb úthibáknál! Ez lehet fék porvédő lemezhang? Vagy vmi más? Vki segítsen pls mert már nagyon idegesítőek ezek a hangok! Szegeden nem tud valaki olyat aki ért a BMW-hez? Köszi előre is.
Sziasztok
Tamas
Más tipp esetleg?
Menj rá egy rázópadra és méresd ki a csillapítóidat! Az is adhat ilyen hangot.
2010.05.05. 23:42
Janek írta:simi64 írta:Janek írta:ptamas írta:Janek írta:Cyri írta:Sziasztok! A hátsó kerekeimtől valamilyen csattogó hangot hallok KISSEBB úthibáknál! Olvasgattam a hozzászólásokat hasonló jelenségekről, lehetséges hogy a szilent a ludas? Meg nem beszélve arról h kicsit terpeszt is az autó, magyarán a két hátsó kerék teteje 1 kicsit befele az alja meg kifele de még annyira nem vészes. De a hang az az. A bal első keréktől meg olyan hang jön mintha összecsapnák két vékony fémet, szintén kissebb úthibáknál! Ez lehet fék porvédő lemezhang? Vagy vmi más? Vki segítsen pls mert már nagyon idegesítőek ezek a hangok! Szegeden nem tud valaki olyat aki ért a BMW-hez? Köszi előre is.
Sziasztok
Tamas
Más tipp esetleg?
Te én minden nap azon megyek,fertelem,ahogy az utak kinéznek...
Egyébként valószínű a lengéscsillapító adja...
2010.05.06. 06:16
Janika_86 írta:Janek írta:simi64 írta:Janek írta:ptamas írta:Janek írta:Cyri írta:Sziasztok! A hátsó kerekeimtől valamilyen csattogó hangot hallok KISSEBB úthibáknál! Olvasgattam a hozzászólásokat hasonló jelenségekről, lehetséges hogy a szilent a ludas? Meg nem beszélve arról h kicsit terpeszt is az autó, magyarán a két hátsó kerék teteje 1 kicsit befele az alja meg kifele de még annyira nem vészes. De a hang az az. A bal első keréktől meg olyan hang jön mintha összecsapnák két vékony fémet, szintén kissebb úthibáknál! Ez lehet fék porvédő lemezhang? Vagy vmi más? Vki segítsen pls mert már nagyon idegesítőek ezek a hangok! Szegeden nem tud valaki olyat aki ért a BMW-hez? Köszi előre is.
Sziasztok
Tamas
Más tipp esetleg?
Te én minden nap azon megyek,fertelem,ahogy az utak kinéznek...
Egyébként valószínű a lengéscsillapító adja...
Rakd vissza az MTX-et aztán adjad neki!![]()
Amúgy a porvédő lemez egyszer engem is megtréfált, de annak abszolút nem ilyen hangja lenne, meg szerintem azt észre lehet venni ha a kereket leszedted.
2010.05.06. 16:40
2010.05.06. 17:40
2010.05.06. 20:22
kovessyroli írta:nekem is van ez a problémám, hogy megyek 30 -40 km/h-val és ha belemegyek egy gödörbe vagy úthibára, akkor fémes csattanást hallok az első futómű felől.
nagyobb sebességnél szerintem a menetzaj elnyomja.
szerintem itt az utolsó hozzászólók közül mindenki ezt hallja.
egyébként elég ciki, ha városban mész![]()
csajok nem a kocsit nézik, hanem azt, hogy ki van ezzel a zörgős pusztulattal![]()
úgyhogy ha valaki rájön, azonnal PIROSSAL írja be a topikba![]()
ja a csillapítóim szerintem jók, nagyon stabil a kocsi velük, használtam vettem gyárit, de tényleg jók.
2010.05.06. 21:35
kovessyroli írta:nekem is van ez a problémám, hogy megyek 30 -40 km/h-val és ha belemegyek egy gödörbe vagy úthibára, akkor fémes csattanást hallok az első futómű felől.
csajok nem a kocsit nézik, hanem azt, hogy ki van ezzel a zörgős pusztulattal![]()
ja a csillapítóim szerintem jók, nagyon stabil a kocsi velük, használtam vettem gyárit, de tényleg jók.
2010.05.17. 20:06
2010.05.17. 20:26
party írta:Hali márkatársak, nekem is volt hasonló, és kormánymű cserével meg is szünt a hiba...a fogasléc "lógott" a házban...ki lehet tapizni, ha az irányitórúdat a gumiharangnál megmarkolod,/kormánymű vége/és valaki mozgatja a kormányt apró mozdításokkal,és ha kottyan, akkor ott a hiba...
Nekem most más hiba ütötte fel a fejét...kormány szervoolaj hütő kezdett szivárogni...az a kanyargó cső bepattintva az intercoolerbe... pont a felfogatásnál dörzsölte ki a műanyag az alu csövet....
![]()
Kérdés ,valaki járt már így? mennyi a csere, vagy érdemes hegeszteni,javítani?
2010.05.17. 20:51
muhaati írta:party írta:Hali márkatársak, nekem is volt hasonló, és kormánymű cserével meg is szünt a hiba...a fogasléc "lógott" a házban...ki lehet tapizni, ha az irányitórúdat a gumiharangnál megmarkolod,/kormánymű vége/és valaki mozgatja a kormányt apró mozdításokkal,és ha kottyan, akkor ott a hiba...
Nekem most más hiba ütötte fel a fejét...kormány szervoolaj hütő kezdett szivárogni...az a kanyargó cső bepattintva az intercoolerbe... pont a felfogatásnál dörzsölte ki a műanyag az alu csövet....
![]()
Nemrégen csináltam pont egy ilyen hibát, tökéletesen meghegesztették az alucsövet. Szét-össze nem volt egyszerű.
2010.05.17. 21:10
2010.05.17. 22:54
kovessyroli írta:lehet, hogy csak a víz miatt nem hallom, de mintha a mai a vizes úton nem zörgött volna semmi. a szervízben nézték, és mindkettő első lengőkarom lóg. lehet, hogy ezek adnak fémes kattogó zajt úthibákon?
2010.05.18. 18:15
lepke írta:kovessyroli írta:nekem is van ez a problémám, hogy megyek 30 -40 km/h-val és ha belemegyek egy gödörbe vagy úthibára, akkor fémes csattanást hallok az első futómű felől.
Helo
Nekem is csinált ilyet a kocsi VAGY fél évig
akkor jöttünk rá mi a gond mikor motortató bakot cseréltünk....
üdv zoli
2010.05.18. 18:52
Cyri írta:lepke írta:kovessyroli írta:nekem is van ez a problémám, hogy megyek 30 -40 km/h-val és ha belemegyek egy gödörbe vagy úthibára, akkor fémes csattanást hallok az első futómű felől.
Helo
üdv zoli
Így van! szerintem is mindenki ezt hallja!Apropó a a bal hátsó kerékre rájöttünk! Féknyereg hiba van, azt pontosan még nem tudom mi, de ha fékezem az autót úthibáknál akkor nincs csattogó hang hátulról! Az első meg még mindig rejtély! De ahogy Party mondja, az lehet h az lesz, mert nekem ha simán csak beülök az autóba (ÁLLÓ MOTORNÁL), és elkezdem óvatosan jobbra - balra tekergetni a kormányt, tényleg hallatszik vmien kotyogó hang! De ebben meg az a fura hogy havernak a Touringja is ad ilyen hangot, de viszont az nem csattog semmilyen úthibánál! Na akkor mi is lehet ez???
2010.05.18. 19:05
2010.05.18. 21:21
simi64 írta:Cyri írta:lepke írta:kovessyroli írta:nekem is van ez a problémám, hogy megyek 30 -40 km/h-val és ha belemegyek egy gödörbe vagy úthibára, akkor fémes csattanást hallok az első futómű felől.
Helo
üdv zoli
Így van! szerintem is mindenki ezt hallja!Apropó a a bal hátsó kerékre rájöttünk! Féknyereg hiba van, azt pontosan még nem tudom mi, de ha fékezem az autót úthibáknál akkor nincs csattogó hang hátulról! Az első meg még mindig rejtély! De ahogy Party mondja, az lehet h az lesz, mert nekem ha simán csak beülök az autóba (ÁLLÓ MOTORNÁL), és elkezdem óvatosan jobbra - balra tekergetni a kormányt, tényleg hallatszik vmien kotyogó hang! De ebben meg az a fura hogy havernak a Touringja is ad ilyen hangot, de viszont az nem csattog semmilyen úthibánál! Na akkor mi is lehet ez???
Ha álló helyzetben kormányforgatásra adja a hangot, akkor az vélhetően toronycsapágy lesz.
(álló helyzetben álló motornál nem szabad tépni a kormányt!)
2010.05.21. 12:38
party írta:Hali márkatársak, nekem is volt hasonló, és kormánymű cserével meg is szünt a hiba...a fogasléc "lógott" a házban...ki lehet tapizni, ha az irányitórúdat a gumiharangnál megmarkolod,/kormánymű vége/és valaki mozgatja a kormányt apró mozdításokkal,és ha kottyan, akkor ott a hiba...
![]()
2010.05.21. 19:45
Cyri írta:party írta:Hali márkatársak, nekem is volt hasonló, és kormánymű cserével meg is szünt a hiba...a fogasléc "lógott" a házban...ki lehet tapizni, ha az irányitórúdat a gumiharangnál megmarkolod,/kormánymű vége/és valaki mozgatja a kormányt apró mozdításokkal,és ha kottyan, akkor ott a hiba...
![]()
Party! Most komolyan mondod h komplett kormányműt kellett cserélni az autódba? Na ugyan azt mennyiért sikerült, mert ahogy az előbb nézegettem 300 ezer alatt biztos nem lehetett.
2010.06.09. 14:41