* *
Pontos idő: 2026.04.21. 11:36

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3032 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 152  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: M5 motor
HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 16:54 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
simi64 írta:
walterd írta:
LeviM5 írta:
Walter!
Értem és elfogadom! Jó a válasz. :wink:
(És úgy érzem elfogadtad a mi reakcioinkat is, és ennek örülök!)

Madox egy igazi orvosi eset, gondold el az ő felesége mit szól hozzá!
:D :D :D
És picit túloztál is velem kapcsolatban. Majd személyesen beszélgetünk a témáról...

természetesen elfogadom.
Nem ugyanúgy gondolkozunk és persze az anyagi lehetőségeink is adott esetben különbözőek.
De az M5 szerelem az M5 szerelem...

Hú de romantikus vagyok ma!
Ha Jackson lennék, akkor így fejezném be:
Walter, aki imádja az M5-jét!!!

De ha visszaolvasol, megtalálhatod a "Két Jómadár" civakodásait is anno... :lol:
:hehe
Nem voltak a legnagyobb "haverok" :facepalm:

...aztán az Emmöt kibékítette őket :!:
:doglotlo:

Így megy ez... :wink:

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 17:01 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 16 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M5 S62
Évjárata: 1999
LeviM5 írta:
Jó, megbízható és kedvező beszerzési árú szerelő kell, ez az első. Alkatrészben vannak páran itt is akik tudnak segíteni. Márkaszervíz ma egy ilyen öreg autónál már iszonyú pénz, nem éri meg és akár le is húznak.
Nálam: futómű, fék, a "gyenge pont". Görbült a gyári tárcsa, szilentek, lengőkar, stb. (vétel után 2 évig pl. nem kellett hozzányúlni) Meg pár szenzor, alapjárati motor, lambda szonda hiba (van belőle 4) szokott előjönni. Használattól függően kopó gumik. Jellemzően amíg hátul 2 garnitúra fogy el, addig elöl 1.
Amik komolyabbak:
-legutóbbi futóműfelújítás: 300.000 Ft
-vízpumpa behalt, tréler csere (termosztáttal együtt) 150.000 Ft
-hardy tárcsa szétment, csere (kardánnal együtt) 200.000 Ft
-kupplung csere 300.000 Ft
-féktárcsa, betét, egyebek 300.000 Ft
Ezek a kötelező olajcseréken kívüli tételek, és gyári alkatrészek voltak Bmw-nél fizettem. (4 év alatt)
Állok át az Unix-os de gyári (pl. Lemförder, Sachs) cuccokra, most már minden szűrőből Mann-t használok, az árakból 30% kedvezményt kapok.
Olajcserék... Ez kényes téma, mert lehet a gyári ajánlás a 10-60 nem jó bele. 5-6ezer km-ig nem eszik semmit, akárhogy nyomom neki, és után 1 liter/1500km átlagban. (ezért 10e km alatt nálam kb. 3 liter szokott belemenni)
Adalék megint kényes téma, én teszek bele a vanost védeni. (minden 2. cserénél metabond)
Egyéb "tuning" dolgok, szívó, kipufogó, carbon, hifi, stb... egyén függő költségek, ezt nem tartom számon.

Na ez kell nekem!
Nem mintha nem jelentene tételt bármelyik, de azért még mindig nem csillagászati ez a dolog, ha az elmúlt 4 évre veszem.
Persze tudom, beüthet bármi is!!!

Mennyi km-t mész vele egy évben?

üdv,
Walter

Nagyjából ennyi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 17:05 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Motor tipusa: m62
Évjárata: 1998
Hardyhoz miért kellett kardánt is cserélni. Nem kötekedni akarok csak kiváncsi vagyok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 17:07 
E39 FAN
E39 FAN

daw írta:
A leszólást úgy értettem, hogy a ti szemetek abból kifojólag, hogy 2nél több kilométert vezetettetek már M5öt biztos észrevesz olyat ami nekem nem tűnne fel, csak ha már tényleg kopog, csörög stb. Mire kell majd jobban figyelni mi várható. Erre gondoltam.

Olvasva a topicokat, úgy látom nem veszélyesebb mint bármelyik E39. De csak a magam nevében mondhatom. Valahogy elkerültek az ülésfogl.jelző, törött klímagombok, légzsáklámpa, akkuleszívás stb... tehát a szokásosnak mondható hibák. Hibatárolóban vannak néha fals hibák, pl. ülésállító motort írja, pedig az ülés működik. Meglepően jól összerakott autó, minden működik benne rendesen, de nem hinném, hogy ezeket alaposabban szerelték volna össze. Mivel közös gyártósoron és már nem kézzel készültek. (E34M5 még igen)
Az alkatrészes árakat nézve majdnem minden van "jóárban" utángyártottban is hozzá, elkell dönteni mi fér bele a keretbe, ha kell ez-az.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 17:12 
E39 FAN
E39 FAN

daw írta:
Hardyhoz miért kellett kardánt is cserélni. Nem kötekedni akarok csak kiváncsi vagyok.

Jójó! :D
Tipikus márkaszervízes dolog: M5-nél csak egyben lehet cserélni. Mondták. Én meg fizettem. Akkor megtehettem hogy bevigyem és értemenjek mikor kész. Nem foglalkoztam vele, és nem is értettem hozzá. Mondjuk ma sem, de egy "házi" szerelővel a hátam mögött nem is kell nagyon. Szóval, elhittem, hogy nem lehet csak Hardy-t cserélni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 17:19 
E39 FAN
E39 FAN

A megtett km változó. Sajnos az anyagiak miatt egyre kevesebbet veszem elő. Egyre inkább hobbi/jóidős autó. Inkább úgy írom, hogy 4 év alatt mentem kb. 80ezret. Ebből az első kb. másfél évben majdnem 40ezret. :shock: (220 Ft-os benyával)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 17:25 
Újonc
Újonc

LeviM5 írta:
Jójó! :D
Tipikus márkaszervízes dolog: M5-nél csak egyben lehet cserélni. Mondták. Én meg fizettem. Akkor megtehettem hogy bevigyem és értemenjek mikor kész. Nem foglalkoztam vele, és nem is értettem hozzá. Mondjuk ma sem, de egy "házi" szerelővel a hátam mögött nem is kell nagyon. Szóval, elhittem, hogy nem lehet csak Hardy-t cserélni.

Cukor. Magyarország én így szeretlek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 17:50 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 9 alkalommal
walterd

Sok sikert az autóhoz! Én megértelek, használd elégedettséggel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 17:54 
E39 FAN
E39 FAN

Vanos, amit én tudok róla.
2001-ig konstrukciós hiba okán elereszti az olajnyomást álltában. (A faceliftesek már kaptak gyárilag egy nyomástartó szelepet.) Ezért hidegindításkor csattogó hangot ad, ami nem befolyásolja a működést, csak zajos. Ez pár másodpercig az olajnyomás beálltáig hallható. (Nálam garázsból indulva nem, csak ha kint állok vele egy éjjel pl.)
A folyamatos alapjárati traktorhang természetes, lehet javítani (http://www.drvanos.com) de nem érdemes, felesleges. Lehet és érdemes lehet O-gyűrűt cserélni. Ebben van pici szűrő, ami okozhat dugulást, vanos hibát. Ezen én is gondolkodom, hogy cserélek, megelőzésből. Ha hangosan kerreg, csörög, és nem megy az autó, nincs teljesítmény, esetleg vészprogramra áll, lehet szükséges belenyúlni a vanos egységbe, javítani de inkább cserélni.
Az adalékkal az indításkori "száraz" vanos járást próbálom javítani/védeni. A traktorhangra legjobb a friss olaj, olajcsere után bársonyosan jár egy darabig. Ez a traktorhang is erős túlzás... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 18:02 
E39 FAN
E39 FAN

Képek amiket találtam (m5board forum):
Kép
Kép
A tiszta furat:
Kép
Eltömődött furat:
Kép
A szakadt szűrő ami okozhatja:
Kép

Nem akarok pánikot kelteni, ha megy a verda jól, semmi baja a vanosnak. Ha nem megy, ezzel kell kezdeni, szétszedni, kipucolni, cserélni, összerakni. A gyár szerint a vanos szerkezet élettartama megegyezik az autóéval. Ha OKÉ az olaj és nincs hidegen hajtva. (Az O-gyűrűk cseréje meg nem lehet nagy ügy.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.07. 17:32 
Guru
Guru

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 18 alkalommal
Motor tipusa: M5
Évjárata: 2001
walterd írta:
madox írta:
Walter !

Üdv és gratulálok a döntéshez !

Remélem és őszintén kívánom, hogy semmi komoly baj nincs az M5-tel, de sajnos az árakat illetve a költségeket illetően egy picit homályban tapogatózol !

A Magyarországi kínálatot ismerem, szinte mindegyikkel mentem is már amit árulnak, vagy min láttam élőben, én ezek közül egyiket sem ajánlottam volna csak ha van a zsebben még 4 MISI az elkövetkezendő évekre, (max a Debreceni feketét, vagy a LEVI-ét tudtam volna de ö nem adja el) de a számolásra visszatérek mindjárt !

A német kínálat 8000-nél indul már, de a sajátomból kiindulva az elvárásaimnak megfelelő "alap" M5-ök inkább 20.000-ért (EURO) kaphatóak.

Hogy a magyarokkal mi is a baj ? Nos egyiknél sem volt megmérve például a valós teljesítmény, vagy ha a tulaj megmérte, az autó rögtön eladósorba került...tudniillik ugyanis ,hogy ezeknél az autóknál gyakorta már 150.000 futott km után is csak 350-370 pacika teljesítmény van meg ténylegesen ! Az autó nem jelez hibát, a vevő beleül és azt érzi milyen jól megy, csak hát a gyári értékektől ez már messze elmarad ! Taglalhatnám részletesen ,hogy miért, túl hosszú szervíz intervallum, nem megfelelő olaj használata, bemelegítés hiány stb...A lényeg viszont ,hogy természetesen helyrehozható mint minden , csak éppen ezt idehaza senki nem csinálja meg, vagy ha megcsinálja akkor nem adja el ugyanis 1-2 millió forint a minimum ára a felújításnak !

Akkor a számolás :

Az első lehetőség,hogy veszel egy 8000-es autót ami ugye cca 2.4 millió, regadót és egyebeket hagyjuk..
Mérget vehetsz rá, hogy vagy motorcsere vagy felújítás következik, de maradjuk a tökéletes új alkatrészekkel történő felújításnál ami cca 2 millió...Már most ugye 4.4-nél tartunk, Ezek után jöhet a futómű-fékek felújítása ami min 5-600 ezer forint lesz, azután jöhetnek az esztétikai dolgok, bőrbelső ,dekorok, fényezés, lámpák cseréje esetleg, amire akár 1 millió is elmehet és ezek után kapsz egy igazán jó állapotú nem tuningolt "alap" M5-öt...nem számolnám össze mennyinél tartunk , de sztem akkor már inkább a 20.000-es változat, ahol a kevés km miatt megúszod az esztétikai és motor felújítást , ekkor 6,5 M -ből megáll a gyári M5-öd !

Természetesen a rákölthető összeg végtelen, ha a saját igényedre akarod szabni az autót, ahogy én tettem, de egy olyan Európai szintű tuning M5 mint az enyém jelen árak mellett nem áll fel 10 Millió forintból sem ! Hogy miért :

Ha megvan a kiváló állapotú alap M5 ami ugyen minimum 6.5 Millió forint beruházás lesz, akkor jöhet az ínyencségek tárháza :

BIG BRAKE KIT (1500-3000 EURO)
Állítható SPORT futómű (1000-2000 EURO)
Kipufogó rendszer (1000-2000 EURO)
Short Shifter (300 EURO)
Alufelni garnitura 19 vagy 20 coll (2000-5000EURO igény és ízlés szerint )
Kompressor kit ( 7500 - 9500 EURO)

Nem számolnám össze, de valami ilyesmi jön ki a végére :

www.youtube.com Video innen: : www.youtube.com

Félreértések elkerülése végett ,sem ijesztgetni sem pedig lehangolni nem akarlak, csak szerintem picit tévedésben vagy az árakkal kapcsolatban ha meg mertél venni egy M5-öt 2.6-ért és azt mondtad, hogy elgurult a gyógyszere a 4 milliós pasinak, de majd magadtól is rájössz !

Mindenesetre örömmel várunk a legközelebbi találkozóra egy közös fotózásra vagy autózásra ha gondolod :franko:

Hát mindenesetre köszönöm az őszinte választ! igazad van, elfogadom, hogy nem balga dolog 4 milláért venni, ha megteheti az ember.
Igen látom a költségeket. És az is jó, hogy valaki első kézből tudja adni ezeket az infókat.

Tekintve hogy sok tapasztaltotok van M5-ben légyszi segítsetek, hogy én is jobban lássam hogy mi az amire számíthatok.
Miért mondod, hogy feltétlenül motorcsere meg felújítás jön? Minden 200ezer felett futott M5 szükségszerűen motorgenerál?
Az hogy esetleg 370 Le van már csak benne és a kompresszió végnyomás 10%-ot csökken, feltétlenül azt jelenti, hogy fel kell újítani?
Úgy kérdezem ezt, hogy valóban fel kell-e újítani, mert szétesik, vagy csak fel kell újítani, mert hogy tudja azt amit a gyárban tudott. Értem ezt a hozzáállást és nincs is vele baj, de ha mondjuk nem zavar, hogy kicsit kisebb már a kompresszió, de ezt érezni nem lehet nagyon illetve nem okoz csörgést, vagy kopogást, vagy túlzott olajfogyasztást, akkor el lehet vele járni, nem?
Nem arról van szó hogy kilóg a bele, hanem az előbb említett maximalizmus és nem maximalizmusról. Nyílván ha csapágyhangja van, vagy füstöl (mármint nem a kerék :lol: ) , vagy eszi az olajat mint az állat, akkor nincs mit tenni.

természetesen ha tehetem megyek a talira, nincs kérdés, a gond a szabad hétvégékkel van. az utolsó amire eltudtunk menni a fiaimmal az a Visegrádi volt.

köszi!
üdv,
walter

Jól fogtad meg a lényeget, szinte mindben kevesebb a kompresszió mint kéne, de nem esik szét ettől és lehet vele járni nyugodtan és jól is megy...ez csak akkor zavarja az embert ha megméri, vagy ha esetleg találkozol a pályán egy olyannal ami tökéletes és simán elhagy :D

Ettől még biztosan rengeteg örömöt tud okozni az autó ha vigyázol rá és megadsz neki mindent amit kér ! :franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.10. 12:30 
E39 FAN
E39 FAN

touring írta:
LeviM5 írta:
Másik klubtagnak, aki venne: itthoniak közül a carbonswartz amit javaslok. Egy klubtagé (mpower) és egy nagyon komoly gép.

A veszprémi pirosról tudsz valamit Levi?

Bocs, elfelejtettelek. :oops:
Miután megvette egy helyi autósboltos srác, foglalkozott vele, költött rá. Nem panaszkodott, komolyabb hibája tudtommal nincs az autónak. (előéletén kívül...)
Eladja, mert jön a gyerek, és egyterűre vált.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: touring
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.10. 13:37 
Újonc
Újonc

És mi az a zűrös előélet? Törve volt ?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.10. 14:20 
haladó
haladó

Adott köszi: 11 alkalommal
Kapott köszik: 1
Motor tipusa: S62
daw írta:

Volt vagy 90 gazdája. Meg le is térdelt párszor rendesen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.11. 14:44 
Guru
Guru

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 18 alkalommal
Motor tipusa: M5
Évjárata: 2001
Gabze írta:
daw írta:

Igen...évekkel ezelőtt ha még emlékszik rá valaki ,hirdették a piroskát törötten, igen durva állapotban .

Ettől függetlenül ha van elég zsé még lehetett volna belőle jó autót csinálni, csak hát a legtöbb M5 tulaj nincs felkészülve ezekre a dolgokra, megveszi és jár vele, ha meg jönnek a hibák eladja és így tovább...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.11. 14:54 
Újonc
Újonc

LeviM5 írta:
Képek amiket találtam (m5board forum):
Kép
Kép
A tiszta furat:
Kép
Eltömődött furat:
Kép
A szakadt szűrő ami okozhatja:
Kép

Nem akarok pánikot kelteni, ha megy a verda jól, semmi baja a vanosnak. Ha nem megy, ezzel kell kezdeni, szétszedni, kipucolni, cserélni, összerakni. A gyár szerint a vanos szerkezet élettartama megegyezik az autóéval. Ha OKÉ az olaj és nincs hidegen hajtva. (Az O-gyűrűk cseréje meg nem lehet nagy ügy.)

Köszi a képeket!

Ha nem megy rendesen az azt jelenti, hogy nem huz rendesen, vagy azt, hogy a olyan lépcsősen megy a teljesítmény felfelé, ahogy megy felfelé a fordulatszám. Szóval, hogy nem egyenletesen húz, hanem olyan kicxsit mintha fulladna néha.
Vagy csak szomplán gyenge.
És inkább alul gyenge vagy felül, ha van baja a Vanosnak?

Szerintetek érdemes egy pucolásra és egy átvizsgálásra szétszedni vagy előbb fókuszáljak, arra, hogy van-e egyáltalán baja.
Tudnotok kell , hogy ez a kocsi nagyon sokat állt. És hát ez nem tesz jót az olajnak sem és a gumi gyűrűknek sem.
szóval azt szeretném tudni, hogy mit kellene érezni ha baja lenne.

üdv,
walter

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.11. 15:01 
Újonc
Újonc

Ja elfelejtettem mondani, hogy tegnap szétnyílt a fűtőradiátorom. Az M0-on mentem az M5-tel :lol: (Jó-jó, ez egy hülye vicc volt)
szóval egyszer csak kolomp, hogy hűtővíz szint. Aztán pedig hamarosan kicsit gőzölgő szellőző, aztán nagyon gőzölgő.
15 km alatt újra visszajött a vízszint kolomp utántöltéssel. Szóval elevickéltem a szervizig, végig sasolva a hőfokot titkos menüből.
Még csak fel sem ment, hurrá.
Viszont bebizonyosodott, hogy a a radiátor volt elrepedve.
A cseréhez még a nagyapám szuszpenzorát is le kellett szerelni, mert ez bent van minden alatt. Ha rusztikus akarnék lenni, akkor kurva nagy meló volt és egy vagyon a munkadíj. maga a radiátor nem egy nagy szám.
Szóval most megvan.
Remélem ez lesz a legnagyobb baj ami kocsival lesz. Tudom ne reménykedjek...
De én egy pozitív ember vagyok.

üdv,
Walter

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.11. 15:25 
haladó
haladó

madox írta:
Gabze írta:
daw írta:

Igen...évekkel ezelőtt ha még emlékszik rá valaki ,hirdették a piroskát törötten, igen durva állapotban .

Ettől függetlenül ha van elég zsé még lehetett volna belőle jó autót csinálni, csak hát a legtöbb M5 tulaj nincs felkészülve ezekre a dolgokra, megveszi és jár vele, ha meg jönnek a hibák eladja és így tovább...

Emlékszem, ha jól, akkor az eleje a blokkig romokban volt és a segge is kapott, jobb hátsó futómű sem volt a helyén. Gondolom azóta megmelegítették és visszahajlították! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.11. 15:36 
haladó
haladó

walterd írta:
Ja elfelejtettem mondani, hogy tegnap szétnyílt a fűtőradiátorom. Az M0-on mentem az M5-tel :lol: (Jó-jó, ez egy hülye vicc volt)
szóval egyszer csak kolomp, hogy hűtővíz szint. Aztán pedig hamarosan kicsit gőzölgő szellőző, aztán nagyon gőzölgő.
15 km alatt újra visszajött a vízszint kolomp utántöltéssel. Szóval elevickéltem a szervizig, végig sasolva a hőfokot titkos menüből.
Még csak fel sem ment, hurrá.
Viszont bebizonyosodott, hogy a a radiátor volt elrepedve.
A cseréhez még a nagyapám szuszpenzorát is le kellett szerelni, mert ez bent van minden alatt. Ha rusztikus akarnék lenni, akkor kurva nagy meló volt és egy vagyon a munkadíj. maga a radiátor nem egy nagy szám.
Szóval most megvan.
Remélem ez lesz a legnagyobb baj ami kocsival lesz. Tudom ne reménykedjek...
De én egy pozitív ember vagyok.

üdv,
Walter

Mikor először hallottam erről a kocsiról, akkor egy kutas haverom hívott fel a Pólus Center mellől még a hirdetés feladása előtt pár nappal. Azt mondta: itt van egy M5, majdnem olyan mint a tiéd! A gyerek itt forgott a kúton és utána driftelve állt be a mosóba! :D Azt mondta, hogy a motor szerinte egyben de a kocsi retkes volt, poros kívül belül. A srác azt mondta a komámnak, hogy bedőlt a chf hitele, ezért el kell adnia . . . neked mit mondott Walter? Ezután pár nappal került fel a HAHU-ra.

Aztán lehet a srác összezúzta, nem foglalkozott vele, most meg kellett a pénz, összerakatta valamennyire és elpasszolta . . . vagy ki tudja.

Szeresd a vasat, hidd el megérzi és rendes lesz cserébe!!! :franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.11. 19:44 
E39 FAN
E39 FAN

A vanos hiba, gondolom motorhibajel, darabos, erőtlen, mivel a tengelyek vezérlése szabálytalanná válik. Ha lemegy nálam a vanos, megírom...

A O-gyűrűk cseréje, már csak a kora miatt is lehet.
Én is tervezek egy cserét a tavasszal, pucolást-összerakást, megelőzés céljából.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3032 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 152  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]