* *
Pontos idő: 2026.04.23. 00:14

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2557 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 128  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2016.06.20. 20:05 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
atesz155 írta:
admin írta:
waresz írta:
Az enyémbe is 650 kell, de most hogy felbukkant Barbrady kolléga, szeretnék pár tévhitet eloszlatni a fejemből.
1. Szükséges-e bármiféle rendszeres mechanikus karbantartás a klímának, vagy csak az utastérben levő "baktériumölés" szükséges?
2. Tudtommal a "gáz" nem használódik el, akár egy bontott autóból lefejtett gáz is tovább használható. Igaz ez?
3. A kompresszor kenéséért felelős olaj a töltet része, hozzá van keverve, külön a kompresszorba nem lehet olajat önteni. Jól tudom?
(A kérdések e39-re értendőek)

Tapatalkkal küldve az én SM-J500FN eszközömről

1. Az utastér fertőtlenitése a lényeg. ( bár lesz itt olyan aki ezzel nem ért egyet)

2. Igaz. Bár vannak kivételek amikor el van savasodva....

3. Szűz hütőközeg nem tartalmaz olajat.
Kompreszor cserénél ki kell önteni a régi kompreszorból az olajat és lemérni. És úgyan ennyi új olajal feltölteni az új kompresszort.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

Az első ponthoz még annyit hozzátennék, hogy a kondenzátor tisztasága is sokat számít a hatásfoknál, ha tele van bogárral, porral, falevéllel, drasztikusan visszaeshet a klíma hatásfoka, ergo az sem hátrány, ha néha, legalább csak hűtőrácson keresztül ki van mosva.

Így van fontos hogy tiszta legyen a kondi!
Meg kompresszor cserénél a szárítószűrőt is érdemes cserélni mert az egyben részecske szűrő is.És ha a kompresszor elhal akkor lehetnek benne kompresszor lapát maradványok.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2016.06.20. 21:20 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 83 alkalommal
Kapott köszik: 94 alkalommal
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
admin írta:
atesz155 írta:
admin írta:
waresz írta:
Az enyémbe is 650 kell, de most hogy felbukkant Barbrady kolléga, szeretnék pár tévhitet eloszlatni a fejemből.
1. Szükséges-e bármiféle rendszeres mechanikus karbantartás a klímának, vagy csak az utastérben levő "baktériumölés" szükséges?
2. Tudtommal a "gáz" nem használódik el, akár egy bontott autóból lefejtett gáz is tovább használható. Igaz ez?
3. A kompresszor kenéséért felelős olaj a töltet része, hozzá van keverve, külön a kompresszorba nem lehet olajat önteni. Jól tudom?
(A kérdések e39-re értendőek)

Tapatalkkal küldve az én SM-J500FN eszközömről

1. Az utastér fertőtlenitése a lényeg. ( bár lesz itt olyan aki ezzel nem ért egyet)

2. Igaz. Bár vannak kivételek amikor el van savasodva....

3. Szűz hütőközeg nem tartalmaz olajat.
Kompreszor cserénél ki kell önteni a régi kompreszorból az olajat és lemérni. És úgyan ennyi új olajal feltölteni az új kompresszort.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

Az első ponthoz még annyit hozzátennék, hogy a kondenzátor tisztasága is sokat számít a hatásfoknál, ha tele van bogárral, porral, falevéllel, drasztikusan visszaeshet a klíma hatásfoka, ergo az sem hátrány, ha néha, legalább csak hűtőrácson keresztül ki van mosva.

Így van fontos hogy tiszta legyen a kondi!
Meg kompresszor cserénél a szárítószűrőt is érdemes cserélni mert az egyben részecske szűrő is.És ha a kompresszor elhal akkor lehetnek benne kompresszor lapát maradványok.

Padre meg volt lepődve amikor szárító szűrőt vettem, kb. senki se cseréli.

Nagyon hatékony az ózongenerátoros fertőtlenítés, valakinek van vele tapasztalata még?

waresz: a 650-et a zárhídon levő matricán olvastad? Azért kérdeztem mert szintén 1996-os autó és 528, de nekem 1210 szerepel ott.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.20. 22:54 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 93 alkalommal
Kapott köszik: 10 alkalommal
Motor tipusa: M57 530DA
Évjárata: 2000
Sziasztok,

Úgy jártam , hogy a ablakmosó egyik fő nyomócsöve pont a motorháztetőben szetugrott és most leginkább a motort tudom vele mosni.Már mindenféle megoldassal próbáltam megoldani a helyzetet, de sehogy nem jön össze hogy a csonkot kitoljam a motorháztetőből. Erre nincs valami jó trükk vagy még jatszak vele mert csak én vagyok béna?

Ugyanakkor nagyon elöregedetnek érzem és látom a csöveket, ezeket lehet valahol beszerezni?
Az intenzív mosó motorja is elég szarul néz ki azt is cserélnem kellene, plusz a anyós oldali mosó fúvóka szét van esve ( fűthető) valami rugó meg egy piros kis műanyag pálca lógott belőle úgyhogy ez is cserés.

És ha már itt jártam hát a motorháztetőben levő szivacsos burkolat is málik már a szivacs nincs valami jó állapotban, ilyet lehet valahol venni jobb állapotút vagy újat?

Köszi a tippeket.

Ui: Remélem jó helyre írtam.[FACE WITH OPEN MOUTH]

Tapatalkkal küldve az én LG-H815 eszközömről

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.21. 07:35 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 591 alkalommal
Kapott köszik: 368 alkalommal
Motor tipusa: M47
Évjárata: 2003
notaridavid írta:
Sziasztok,

Úgy jártam , hogy a ablakmosó egyik fő nyomócsöve pont a motorháztetőben szetugrott és most leginkább a motort tudom vele mosni.Már mindenféle megoldassal próbáltam megoldani a helyzetet, de sehogy nem jön össze hogy a csonkot kitoljam a motorháztetőből. Erre nincs valami jó trükk vagy még jatszak vele mert csak én vagyok béna?

Ugyanakkor nagyon elöregedetnek érzem és látom a csöveket, ezeket lehet valahol beszerezni?
Az intenzív mosó motorja is elég szarul néz ki azt is cserélnem kellene, plusz a anyós oldali mosó fúvóka szét van esve ( fűthető) valami rugó meg egy piros kis műanyag pálca lógott belőle úgyhogy ez is cserés.

És ha már itt jártam hát a motorháztetőben levő szivacsos burkolat is málik már a szivacs nincs valami jó állapotban, ilyet lehet valahol venni jobb állapotút vagy újat?

Köszi a tippeket.

Sajnos nem írtad jó helyre.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.21. 07:38 
Újonc
Újonc

bendegúz írta:
notaridavid írta:
Sziasztok,

Köszi a tippeket.

Sajnos nem írtad jó helyre.

Akkor kérdések válaszok lesz[GRINNING FACE WITH SMILING EYES][GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Kedves admin át tennéd kérlek?
Köszönöm

Ezt a hozzászólást a szerzőnek notaridavid az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.21. 16:23 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 104 alkalommal
Kapott köszik: 117 alkalommal
Széria kód: E87
Évjárata: 2005
atesz155 írta:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Tegnap sikeresen kiszedtük mind a 2 darab rossz izzítógyertyát, elég nehezen jöttek ki, úgy hogy - kövezzetek meg - de csak a 2db rosszat cserélem ki, nem merek kockáztatni, 10 nappal Horvátországba indulás előtt nincs kedvem leszedni a hengerfejet ha beletörik valamelyik része, de a kevésbé drasztikusabb módszerhez sem, ami az injektor eltávolítása lenne.
Tudom, hogy kockázat nélkül nincs győzelem, de -15 fokban sem dadogott egy kicsit sem 4 izzító gyertyával, úgyhogy olyan szarok nem lehetnek.
BERU-t vettem, mivel azok 15A-esek, az NGK 5A lett volna csak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.21. 17:08 
haladó
haladó

Adott köszi: 101 alkalommal
Kapott köszik: 81 alkalommal
Motor tipusa: M57D30
atesz155 írta:
atesz155 írta:

Tegnap sikeresen kiszedtük mind a 2 darab rossz izzítógyertyát, elég nehezen jöttek ki, úgy hogy - kövezzetek meg - de csak a 2db rosszat cserélem ki, nem merek kockáztatni, 10 nappal Horvátországba indulás előtt nincs kedvem leszedni a hengerfejet ha beletörik valamelyik része, de a kevésbé drasztikusabb módszerhez sem, ami az injektor eltávolítása lenne.
Tudom, hogy kockázat nélkül nincs győzelem, de -15 fokban sem dadogott egy kicsit sem 4 izzító gyertyával, úgyhogy olyan szarok nem lehetnek.

Milyen módszerrel sikerült megindítani őket?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.21. 19:57 
Törzsvendég
Törzsvendég

rockolo77 írta:
atesz155 írta:
atesz155 írta:

Milyen módszerrel sikerült megindítani őket?

Kell hozzá egy jó szerelö, aki már egy miliméter megmozduláskor is érzésre megmondja, hogy meglazult-e a gyertya, vagy a gyertya háza, esetleg a menet halálozott-e el. (köszi Gabeeee cartársnak) :lol: :lol:
Meg elmondtam elötte egy Miatyánkat is a biztonság kedvéért, ezen kettö dolog kombinációjának hatására sikeresen kijött mindkét izzítógyertya. :lol: :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek atesz155 az itt látható tagok köszönték meg: rockolo77
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.22. 13:53 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
atesz155 írta:
Kell hozzá egy jó szerelö, aki már egy miliméter megmozduláskor is érzésre megmondja, hogy meglazult-e a gyertya, vagy a gyertya háza, esetleg a menet halálozott-e el. (köszi Gabeeee cartársnak) :lol: :lol:
Meg elmondtam elötte egy Miatyánkat is a biztonság kedvéért, ezen kettö dolog kombinációjának hatására sikeresen kijött mindkét izzítógyertya. :lol: :mrgreen:

Akkor te tényleg szerencsés voltál, mert nekem sajna anno az olasz nyaralás előtt az egyik olyan faszán beletört, hogy a gyertya háza, vagyis a hüvelye kijött, a bele meg bent maradt! És ahogy mondom, mindez a nyaralás előtt 3 nappal! Mondjuk én voltam a hülye, hogy nekiálltam előtte, bőven ráért volna utána is! :facepalm:
Természetesen hengerfej levétel lett a vége, sőt a másik rosszat meg ki is kellett fúrni, mert az már annyira be volt rohadva! :neutral: Tanultam én is az esetből, amint hibát jelez a diag, egyből cserélni kell, hogy ne járjon így az ember! :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.06. 19:53 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 591 alkalommal
Kapott köszik: 368 alkalommal
Motor tipusa: M47
Sziasztok! A múlt héten kicseréltünk egy két dolgot a kocsiban: a fehér dobozban a váltókar, és a kulissza javítókészlete van, a többi gondolom felismerhető.

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/160706/IMG_0656_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

Ez a régi kuplung, még a gyári, egész jó állapotban volt, még néhány milliméter ferodol is volt rajt.

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/160706/IMG_0658_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

Ez az új lendkerék, kb. ennyit mozog:

https://www.youtube.com/watch?v=VMXvb2bOzgk

Ez pedig a régi, ezt sem mondanám nagyon gáznak így 370 000km után.

https://www.youtube.com/watch?v=azdXSDzySzo

A váltó apróságainak cseréje nem olyan egyszerű, és nem is olcsó, de megérte! Eddig ha kitoltam ötödikbe, nem állt vissza a helyére a váltókar üresbe, kint maradt ötödik alatt. Az ezért felelős rugó darabokban volt. A holtjátéka is nagy volt már a karnak, az is jobb lett.
A kuplung olyan mint volt, csak új. Egy darabig örökös lesz.
Bocs a videókért, nem vagyok egy operatőr :facepalm: :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: 2 Gallaca, NagyMatyas
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.09. 20:57 
Törzsvendég
Törzsvendég

Mint ahogy már tegnap morv cartásrsnak is ígértem, tartozom egy beszámolóval: csináltam egy kisebb módosítást, amit az elmúlt hetekben fejeztem be. Ez egy külső kartergáz lecsapató.
Egy kis infó annak, aki esetleg nem tudná, hogy mi is a dolog lényegi háttere:
Az természetes dolog, hogy van a motornak kartergáza (vagyis olajpára/olajgőz plusz egyéb, esetlegesen égésből származó kémiai anyagok, mint pl szénmonoxid, szénhidrogén, nitrogén oxidok).
Az olaj is természetes dolog ebben a keverékben, mivel a forgattyúsházban az olaj 4-5-6 bar (?) nyomással porlasztódik szanaszét a kenő nyílásokon át a motor belsejében. Az én esetemben a cél az volt, hogy ez az olaj ne kerüljön vissza a turbón át, levegőcsöveken, intercooleren keresztül egészen a szívócsonkba és utána az égéstérbe. Ez az olaj-csapadék egyébként szeret lerakódni a szívószelepek szárain is, ergo egyáltalán nem való a szívóágba. Egyébként rengeteg irodalmat lehet erről a neten találni "oil catch can" vagy "oil catch tank" néven akár a gugliba, akár a jútúbon.

A két gyári alternatíva közül az egyik a szűrőbetétes lecsapató, a másik a betét nélküli, ami a járatokon keresztül csapatja le az olajat több-kevesebb sikerrel.
A hatásfoka a szűrőbetétesnek jobb, mivel az olajnak közvetlenül át kell mennie a szűrőközegen keresztül, viszont hamar el is koszolód(hat), aminek az eredménye az lesz, hogy túlnyomás keletkezik a forgattyús házban, ami senkinek sem jó, de főleg a motornak és a turbónak nem.
A lecsapatós változat pedig azért jó, mert nem jellemző hogy eldugulna, tehát az előbb említett eset szinte valószínűtlen.
Én az utóbbit választottam, mivel lusta vagyok olajcserénként cserélgetni a betétet, és Murphy törvénye szerint ami el tud romlani (dugulni) az el is romlik (dugul) :P

Tehát valamit be kellett tenni a kartergáz kivezetése és a szívócső közé. Offos autómban már dolgozik egy ilyen konstrukció kiváló hatásfokkal, viszont az még nagyon barkács-kinézetű, ezért szétnéztem a neten, hogy van-e valami hasonló ami gyárilag erre a célra való, és még jól is néz ki, és ha felnyitom a motorháztetőt, ne kérdezzék meg hogy mi az a befőttes üveg vagy műanyag flakon a motortérben :facepalm: :lol:
Első körben szereztem egy ilyet Kínából 30 dollárért. Ez még édes kevés volt a beépítéshez, hiszen a csatlakozók 6mm-es átmérője szinte semmi sem volt a gyári kivezetés 25mm-es belső átmérőjéhez képest.
A szívócsövön lévő csatlakozás átmérője pedig 19mm, ez alá az átmérő alá semmiféle képpen sem akartam menni. Továbbá a lecsapató gyári állapotában közvetlenül egymás mellett van a bemenő és kimenő csonk is, így igen nagy valószínűséggel nem is választotta volna ki az olajat a kartergázból.
Ezt úgy küszöböltem ki, hogy a bemenő ágat meghosszabbítottam, és hogy az olaj ténylegesen érintkezzen olyan szűrőközeggel, amin lecsapódik fizikailag, de az átáramlást nem gátolja, betettem egy fém "dörzsit" is, valamint kicseréltem a csonkokat nagyobbakra.

Szóval így néz ki az átalakított bödön:

Kép Kép Kép Kép Kép

Már most van benne egy kevéske olaj, 2000 km-rel ezelőtt lett beépítve a cucc, ebből közel 1600-1700 km nyaralás alatt ment bele 5 nap alatt, folyamatos autópálya tempónál:

Kép Kép Kép

és a dízel motorhoz képest viszonylag szép tiszta motorolaj 6000km után: Kép

Tehát mondhatni, hogy a gyakorlatban is működik a dolog. Az olaj nem jut vissza a szívóágba, és a levegőcsövek is olajmentesek.
A motortérben itt találtam neki helyet, egyelőre csak kábelkötegelővel van rögzítve, ehhez majd csinálok egy konzolt.
Kép Kép Kép Kép Kép

Azt hiszem leírtam minden lényeges dolgot, bocs ha egy kicsit hosszúra sikerült a poszt, de részletesen akartam leírni, nehogy maradjanak valakinél tisztázatlan részek. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek atesz155 az itt látható tagok köszönték meg: 10 admin, bendegúz, F_E_K_, jimbi525d, kzolee, morv, NagyMatyas, notaridavid, ST1, waresz
Értékelés: 47.62%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.10. 18:08 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
atesz155 írta:
Mint ahogy már tegnap morv cartásrsnak is ígértem, tartozom egy beszámolóval: csináltam egy kisebb módosítást, amit az elmúlt hetekben fejeztem be. Ez egy külső kartergáz lecsapató.
Egy kis infó annak, aki esetleg nem tudná, hogy mi is a dolog lényegi háttere:
Az természetes dolog, hogy van a motornak kartergáza (vagyis olajpára/olajgőz plusz egyéb, esetlegesen égésből származó kémiai anyagok, mint pl szénmonoxid, szénhidrogén, nitrogén oxidok).
Az olaj is természetes dolog ebben a keverékben, mivel a forgattyúsházban az olaj 4-5-6 bar (?) nyomással porlasztódik szanaszét a kenő nyílásokon át a motor belsejében. Az én esetemben a cél az volt, hogy ez az olaj ne kerüljön vissza a turbón át, levegőcsöveken, intercooleren keresztül egészen a szívócsonkba és utána az égéstérbe. Ez az olaj-csapadék egyébként szeret lerakódni a szívószelepek szárain is, ergo egyáltalán nem való a szívóágba. Egyébként rengeteg irodalmat lehet erről a neten találni "oil catch can" vagy "oil catch tank" néven akár a gugliba, akár a jútúbon.

A két gyári alternatíva közül az egyik a szűrőbetétes lecsapató, a másik a betét nélküli, ami a járatokon keresztül csapatja le az olajat több-kevesebb sikerrel.
A hatásfoka a szűrőbetétesnek jobb, mivel az olajnak közvetlenül át kell mennie a szűrőközegen keresztül, viszont hamar el is koszolód(hat), aminek az eredménye az lesz, hogy túlnyomás keletkezik a forgattyús házban, ami senkinek sem jó, de főleg a motornak és a turbónak nem.
A lecsapatós változat pedig azért jó, mert nem jellemző hogy eldugulna, tehát az előbb említett eset szinte valószínűtlen.
Én az utóbbit választottam, mivel lusta vagyok olajcserénként cserélgetni a betétet, és Murphy törvénye szerint ami el tud romlani (dugulni) az el is romlik (dugul) :P

Tehát valamit be kellett tenni a kartergáz kivezetése és a szívócső közé. Offos autómban már dolgozik egy ilyen konstrukció kiváló hatásfokkal, viszont az még nagyon barkács-kinézetű, ezért szétnéztem a neten, hogy van-e valami hasonló ami gyárilag erre a célra való, és még jól is néz ki, és ha felnyitom a motorháztetőt, ne kérdezzék meg hogy mi az a befőttes üveg vagy műanyag flakon a motortérben :facepalm: :lol:
Első körben szereztem egy ilyet Kínából 30 dollárért. Ez még édes kevés volt a beépítéshez, hiszen a csatlakozók 6mm-es átmérője szinte semmi sem volt a gyári kivezetés 25mm-es belső átmérőjéhez képest.
A szívócsövön lévő csatlakozás átmérője pedig 19mm, ez alá az átmérő alá semmiféle képpen sem akartam menni. Továbbá a lecsapató gyári állapotában közvetlenül egymás mellett van a bemenő és kimenő csonk is, így igen nagy valószínűséggel nem is választotta volna ki az olajat a kartergázból.
Ezt úgy küszöböltem ki, hogy a bemenő ágat meghosszabbítottam, és hogy az olaj ténylegesen érintkezzen olyan szűrőközeggel, amin lecsapódik fizikailag, de az átáramlást nem gátolja, betettem egy fém "dörzsit" is, valamint kicseréltem a csonkokat nagyobbakra.

Szóval így néz ki az átalakított bödön:

Kép Kép Kép Kép Kép

Már most van benne egy kevéske olaj, 2000 km-rel ezelőtt lett beépítve a cucc, ebből közel 1600-1700 km nyaralás alatt ment bele 5 nap alatt, folyamatos autópálya tempónál:

Kép Kép Kép

és a dízel motorhoz képest viszonylag szép tiszta motorolaj 6000km után: Kép

Tehát mondhatni, hogy a gyakorlatban is működik a dolog. Az olaj nem jut vissza a szívóágba, és a levegőcsövek is olajmentesek.
A motortérben itt találtam neki helyet, egyelőre csak kábelkötegelővel van rögzítve, ehhez majd csinálok egy konzolt.
Kép Kép Kép Kép Kép

Azt hiszem leírtam minden lényeges dolgot, bocs ha egy kicsit hosszúra sikerült a poszt, de részletesen akartam leírni, nehogy maradjanak valakinél tisztázatlan részek. :)

Ez igen! :) Ilyesmit képzeltem el én is vékony szivacs vagy dörzsit szintén bele. Szerinted ilyennel is megoldható?https://www.powershop4u.com/documents/image/11/11950/11950-94462.jpg
Láttam mar ilyenből is és elég jó alapnak számít nagy csatlakozók stb... Van kisebb is ha úgy van.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.10. 22:13 
Törzsvendég
Törzsvendég

erikk93 írta:
Ez igen! :) Ilyesmit képzeltem el én is vékony szivacs vagy dörzsit szintén bele. Szerinted ilyennel is megoldható?https://www.powershop4u.com/documents/image/11/11950/11950-94462.jpg
Láttam mar ilyenből is és elég jó alapnak számít nagy csatlakozók stb... Van kisebb is ha úgy van.

Jó lehet, de így ránézésre elég sűrűnek tűnik a betét anyaga, de amit írtál, hogy cserélnéd, szerintem teljesen jó lehet. Szivacsot nem tennék bele, mivel megszívja magát olajjal, így a gázoknak nem lesz szabad átjárása. 1/2 coll alá ne menj a csatlakozó megválasztásakor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.10. 23:22 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
atesz155 írta:
erikk93 írta:

Jó lehet, de így ránézésre elég sűrűnek tűnik a betét anyaga, de amit írtál, hogy cserélnéd, szerintem teljesen jó lehet. Szivacsot nem tennék bele, mivel megszívja magát olajjal, így a gázoknak nem lesz szabad átjárása. 1/2 coll alá ne menj a csatlakozó megválasztásakor.

Azt a betétet kukáznám vagy módosítanám úgy ahogy te is csináltad a csövet bele, hogy nagyot kerüljön a kartergáz. Akkor szivacs kilőve csak dörzsi megy bele. Semmiképp nem megyek a jelenlegi cső belső átmérője alá.

Végül ezt néztem ki méretben is jó és árban is megfelelő :) https://img.kasa.cz/k-foto/800/4/7/1/product_672174.jpg

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.11. 20:11 
Újonc
Újonc

atesz155 írta:
Mint ahogy már tegnap morv cartásrsnak is ígértem, tartozom egy beszámolóval:

Nagyon ötletes, ezért imádok itt lenni [THUMBS UP SIGN]

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára notaridavid 2016.07.18. 23:44-kor.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek notaridavid az itt látható tagok köszönték meg: atesz155
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.12. 05:58 
Guru
Guru

Adott köszi: 133 alkalommal
Kapott köszik: 408 alkalommal
Motor tipusa: M54B25
Évjárata: 2001
Blog: Blog megtekintése (1)
notaridavid írta:
atesz155 írta:
Mint ahogy már tegnap morv cartásrsnak is ígértem, tartozom egy beszámolóval: csináltam egy kisebb módosítást, amit az elmúlt hetekben fejeztem be. Ez egy külső kartergáz lecsapató...

Nagyon ötletes, ezért imádok itt lenni [THUMBS UP SIGN]

A mobilosok kedvéért kölön megkérnék mindenkit, hogy feltétlenül idézze be mind a tucatnyi képet újra és újra.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: 4 admin, Farlow, morv, notaridavid
Értékelés: 19.05%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.12. 12:24 
haladó
haladó

Adott köszi: 10 alkalommal
Kapott köszik: 26 alkalommal
Motor tipusa: 520i
Jó ez a kartergáz lecsapató, ilyenem van az E30-ban is.

Annyi jótanács, hogy azt az opálos szilikoncsövet cseréld le valami értelmesre. Nekem is ilyen van, majd idővel olyan gusztustalan kinézete lesz, hogy jáj. De ezt csak építő jellegként mondom, mert én is így jártam, pontosan ilyen olaj/benzin álló szilikoncsővel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.12. 15:17 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 157 alkalommal
Kapott köszik: 312 alkalommal
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
atesz155 írta:

Koszi, szep munka! Valami ikyesmirol szokott a Totalcaron a Novoth Tibi is regelni a Minikkel kapcsolatban, nem? Ha jol emlekszem o ennek az osszegnek a tobbszoroset emlitette koltsegkent.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.12. 20:28 
Törzsvendég
Törzsvendég

morv írta:
atesz155 írta:

Koszi, szep munka! Valami ikyesmirol szokott a Totalcaron a Novoth Tibi is regelni a Minikkel kapcsolatban, nem? Ha jol emlekszem o ennek az osszegnek a tobbszoroset emlitette koltsegkent.

Örülök, hogy hasznosnak találjátok! Olvastam már Novoth Tibi 1-2 cikkét, de amirör írsz, az nem rémlik. Esetleg egy linket kérhetek? 8) :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.07.13. 22:36 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 83 alkalommal
Kapott köszik: 94 alkalommal
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1996
atesz155 írta:
morv írta:
atesz155 írta:

Örülök, hogy hasznosnak találjátok! Olvastam már Novoth Tibi 1-2 cikkét, de amirör írsz, az nem rémlik. Esetleg egy linket kérhetek? 8) :oops:

Szerintem inkább az égéstér egyik (vagy több) adásában hangzott el a "bödön", többször is téma volt.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2557 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 128  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]