![]() |
2010.07.25. 13:57
2010.07.25. 17:54
JozeffE34 írta:Az adagolófelújításon már túl vagyok.
Az a spuri mire jó?
2010.07.25. 21:43
kovessyroli írta:JozeffE34 írta:Az adagolófelújításon már túl vagyok.
Az a spuri mire jó?
csak égésjavító hatása van, illetve kitisztítja az üzemanyagrandszerben lévő lerakódásokat.
ha csak ilyen lerakódás miatti hibád van, akkor ez jó eséllyel megszüntetheti.
adagolófelújítást nem tudom hol végezték a tiéden, nekem is volt már több "adagolófelújításom", ami után azokat a jeleket produkálta a kocsi, amit leírtam.
adagolófelújítás nem egyenlő az adagoló tömítések cseréjével![]()
2010.07.30. 13:49
2010.07.30. 13:53
csaszy írta:Üdv!
525Tds tulaj vok és 1-2fokozatban indulásnál füstöl meg hirtelen gázadásnál az olajat nem eszi és nem fogyaszt sokat se.Várom a hozászolásaitokat.
2010.07.30. 13:53
csaszy írta:Üdv!
525Tds tulaj vok és 1-2fokozatban indulásnál füstöl meg hirtelen gázadásnál az olajat nem eszi és nem fogyaszt sokat se.Várom a hozászolásaitokat.
2010.07.30. 13:59
ptom írta:csaszy írta:Üdv!
Ha feketén füstöl(kormol),akkor az normális főleg,hogy már van benne egy kevés km gondolom.Terhelésnél a legtöbb diesel füstöl egy kicsit illetve hirtelen gázadásnál nyom egy pamacsot.Ha foyamatosan füstölne akkor lehetne akár légtömegmérő is de akkor nem menne valami jól illetve a fogyasztás is fel kúszna.
2010.07.30. 14:00
barbrady írta:csaszy írta:Üdv!
Ha még ehhez járul egy kissé kemény-kopogós járás, akkor valószínűleg porlasztócsúcs hiba lesz. Volt 25tds-em, és ugyanezt produkálta, már szégyeltem elindulni olyan felhőt hagytam magam után
2010.07.30. 14:01
csaszy írta:ptom írta:csaszy írta:Üdv!
Ha feketén füstöl(kormol),akkor az normális főleg,hogy már van benne egy kevés km gondolom.Terhelésnél a legtöbb diesel füstöl egy kicsit illetve hirtelen gázadásnál nyom egy pamacsot.Ha foyamatosan füstölne akkor lehetne akár légtömegmérő is de akkor nem menne valami jól illetve a fogyasztás is fel kúszna.
Köszi normál indulásnál nem füstöl de ha odalépek neki akkor nyomja a kormot rendesen most adalékkal járok kicsit javított a dolgon.
2010.07.30. 14:16
ptom írta:csaszy írta:ptom írta:csaszy írta:Üdv!
Köszi normál indulásnál nem füstöl de ha odalépek neki akkor nyomja a kormot rendesen most adalékkal járok kicsit javított a dolgon.
És ha pályán mész mondjuk 130-140 km/h-val akkor füstöl?
2010.07.30. 15:24
csaszy írta:Köszi normál indulásnál nem füstöl de ha odalépek neki akkor nyomja a kormot rendesen most adalékkal járok kicsit javított a dolgon.
2010.07.30. 15:37
kovessyroli írta:csaszy írta:Köszi normál indulásnál nem füstöl de ha odalépek neki akkor nyomja a kormot rendesen most adalékkal járok kicsit javított a dolgon.
És ha pályán mész mondjuk 130-140 km/h-val akkor füstöl?
2010.08.13. 14:46
2010.08.13. 15:14
hsb-530 írta:adam001 írta:Sziasztok!az lehet hogy azért forgat sokat inditásnnál melegen, hidegen meg nehezen indul ,mert megnyult a vezérmülánc??????
Pl - Az önindítót meg kell nézned lehet már vége van. Ha egyszer bedöglik valahol tuti nem indul be és lehet trélerezni. Előző autóm is ezt csinálta. Roland
2010.08.13. 17:25
Rjani530d írta:hsb-530 írta:adam001 írta:Sziasztok!az lehet hogy azért forgat sokat inditásnnál melegen, hidegen meg nehezen indul ,mert megnyult a vezérmülánc??????
Pl - Az önindítót meg kell nézned lehet már vége van. Ha egyszer bedöglik valahol tuti nem indul be és lehet trélerezni. Előző autóm is ezt csinálta. Roland
Szerintem az inkább adagoló, vagy porlasztócsúcs. Valamit már tárgyaltunk erről, hogy valaki kicserélte a csúcsokat, felújította az adagolót, aztán még mindig fennállt a hiba.
Ha egyszer forgat, azaz önindító jó akkor. Kivéve ha lassan forgat.
2010.08.13. 20:41
D-be is van például 20D-beptom írta:Rjani530d írta:hsb-530 írta:adam001 írta:Sziasztok!az lehet hogy azért forgat sokat inditásnnál melegen, hidegen meg nehezen indul ,mert megnyult a vezérmülánc??????
Szerintem az inkább adagoló, vagy porlasztócsúcs. Valamit már tárgyaltunk erről, hogy valaki kicserélte a csúcsokat, felújította az adagolót, aztán még mindig fennállt a hiba.
Osztom!!A TDS-eknél amúgy is van ilyen hiba hogy melegen nem indulnak valami könnyen.Bármi lehet.Ha az önindítód szar vagy zárlatos akkor azt hallod mert nem forgat úgy ahogy kellene.Ez inkább adagoló gyanús.Szerintem.(Ne legyen igazam)
Ui:Még jó,hogy a d-kben nincs adagoló.Persze biztos a magasnyomású pumpa is megadja majd magát egyszer.
2010.08.13. 22:18
admin írta:D-be is van például 20D-beptom írta:Rjani530d írta:hsb-530 írta:adam001 írta:Sziasztok!az lehet hogy azért forgat sokat inditásnnál melegen, hidegen meg nehezen indul ,mert megnyult a vezérmülánc??????
Osztom!!A TDS-eknél amúgy is van ilyen hiba hogy melegen nem indulnak valami könnyen.Bármi lehet.Ha az önindítód szar vagy zárlatos akkor azt hallod mert nem forgat úgy ahogy kellene.Ez inkább adagoló gyanús.Szerintem.(Ne legyen igazam)
Ui:Még jó,hogy a d-kben nincs adagoló.Persze biztos a magasnyomású pumpa is megadja majd magát egyszer.
2010.08.13. 23:24
2010.08.14. 10:54
jackson írta:Izzitógyertya?
Jackson, aki kérdi
2010.08.15. 00:44
kovessyroli írta:jackson írta:Izzitógyertya?
Jackson, aki kérdi
igen, dieselben van izzitógyertya.
és valóban, a TDS motornál még ténylegesen van izzítási idő, amit ki kell várni, főleg a napi első indításnál 3-5 sec-ig izzít.
ha elalszik a lámpa, már lehet is indítani.
melegen ez az idő sokkal rövidebb, sőt ha teljesen meleg a motor, akkor azonnal lehet indítani.
a fentebb jelzett probléma szerintem adagoló hiba lesz...