![]() |
2013.06.01. 17:03
2013.06.01. 19:21
hamoriarpi írta:Imco írta:Laikusként úgy gondolom, hogy Rolinak lehet igaza.
A difi áttételre gondoltam, de úgy vélem hogy nem annyira rugalmas a váltó, hogy egy 1997-1999 BMW E36 M3 3.2 S50usB32-t ugyan úgy kiszolgáljon mint pl. egy 1995-1999 BMW E39 528i M52/B28-t pusztán diffi áttétel variálásával.
Lamellák számában, vagy akármi másban lehet eltérés.
Eltérő a szoftver, máskor és máshogy fog rá a wandler, más csúszásokat enged, máshol váltogat, stb, stb.
2013.06.01. 20:26
kovessyroli írta:Megvolt ma a váltóolaj csere is.
Valószínűleg volt már cserélve, vagy pedig szinte kopás nélküli a rettegett GM váltó a kocsimban, mert az olaj szép piros volt benne, a karter tök tiszta volt, és a mágnesen csak egy minimális olajsár volt.
Ettől függetlenül a váltó még simábban vált, és bár eddig sem volt okom a panaszra, most még jobb lett.
Kb. 5 litert tudtunk lecserélni, sajnos arra nem volt lehetőségem, hogy napokig csepegtessük a wandlerből.
BMW szakszervízben vettem olajat bele 2.500ft/liter volt az ára, és Texaco márkájú.
2013.06.01. 20:40
Madtomi írta:Nekem 6,5 ment bele!!!
Felemeltétek, betetted hátramenetbe utánna D-be, hagytad, hogy hajtsa a kereket???
Nekem amikor meghallt a gyári váltóm akkor mondta a bmw-nél a srác, hogy majdnem 5 liter jött le belőle.
Nem akarok vészjósló lenni de én felemelném megint és azt a másfél litert beleszuszakolnám még ha az oldalára is kell borítani a kocsit hozzá
2013.06.01. 23:12
Qwerti írta:hamoriarpi írta:Imco írta:Laikusként úgy gondolom, hogy Rolinak lehet igaza.
A difi áttételre gondoltam, de úgy vélem hogy nem annyira rugalmas a váltó, hogy egy 1997-1999 BMW E36 M3 3.2 S50usB32-t ugyan úgy kiszolgáljon mint pl. egy 1995-1999 BMW E39 528i M52/B28-t pusztán diffi áttétel variálásával.
Lamellák számában, vagy akármi másban lehet eltérés.
Eltérő a szoftver, máskor és máshogy fog rá a wandler, más csúszásokat enged, máshol váltogat, stb, stb.
Most, hogy már láttam mindkettő típustábláját elmondom, hogy a steptronic és a hagyományos 5HP18 cikkszáma is ugyanaz. A váltóvezérlő is megegyezik. Csak a kapcsolókarban (talán a kábelezésben), és a szoftverben van különbség!
2013.06.01. 23:15
kovessyroli írta:Madtomi írta:Nekem 6,5 ment bele!!!
Felemeltétek, betetted hátramenetbe utánna D-be, hagytad, hogy hajtsa a kereket???
Nekem amikor meghallt a gyári váltóm akkor mondta a bmw-nél a srác, hogy majdnem 5 liter jött le belőle.
Nem akarok vészjósló lenni de én felemelném megint és azt a másfél litert beleszuszakolnám még ha az oldalára is kell borítani a kocsit hozzá
Feltöltöttük nivóig.
Utána beindítottam, végigváltogattam minden fokozatot, kicsit előre gurultam, kicsit hátra.
Ezután még ráment kb. 1,2 liter, amikor elérte a nivószintet.
Után mentem vele 5-6 km-t, kézzel is végigváltogattam minden fokozatot. Használtam D-ben és R-ben is.
Aztán visszamentem szintellenőrzésre, és járó motornál folyt az olaj a kicsavart nívócsavarnál.
Szerintem így jó lesz, van ebben elég olaj.
Szépen kúszik előre és hátra is.
Ha kevés lenne benn, akkor érzezhetően fáziskésésben lenne a váltó.
Cseréltünk már E39-en olajat régebben, annál is mindent így csináltunk és jó is lett.
Az sem jó, ha túl van töltve egyébként.
2013.06.02. 00:01
hamoriarpi írta:
Teszt után már nem lett volna szabad kicsavarni a betöltőt, mivel az olajhőfok ilyenkor már biztosan meghaladta a 40 Celsiust, ergó "kitágult" állapotban van. Ezért folyt vissza.
2013.06.02. 11:34
kovessyroli írta:Madtomi írta:Nekem 6,5 ment bele!!!
Feltöltöttük nivóig.
Utána beindítottam, végigváltogattam minden fokozatot, kicsit előre gurultam, kicsit hátra.
Ezután még ráment kb. 1,2 liter, amikor elérte a nivószintet.
Után mentem vele 5-6 km-t, kézzel is végigváltogattam minden fokozatot. Használtam D-ben és R-ben is.
Aztán visszamentem szintellenőrzésre, és járó motornál folyt az olaj a kicsavart nívócsavarnál.
Szerintem így jó lesz, van ebben elég olaj.
Szépen kúszik előre és hátra is.
Ha kevés lenne benn, akkor érzezhetően fáziskésésben lenne a váltó.
Cseréltünk már E39-en olajat régebben, annál is mindent így csináltunk és jó is lett.
Az sem jó, ha túl van töltve egyébként.
2013.08.14. 22:07
2013.08.15. 14:36
2013.08.15. 22:18
2013.08.15. 22:22
Gallaca írta:Jaja! Én is tök nyugodt voltam, egészen 300 km-ig, minek után jött először a getriebenotprogramm, aztán a váltócsere...
2013.08.15. 23:07
2013.08.16. 01:15
2013.08.16. 01:28
Gallaca írta:Nem, nem tette, annyira jó lett tőle, hogy gyorsan ki is szereltem, nehogy tönkre menjen.
2013.08.16. 01:58
Madtomi írta:Gallaca írta:Nem, nem tette, annyira jó lett tőle, hogy gyorsan ki is szereltem, nehogy tönkre menjen.
De te nem a bele való olajat tetted bele ha jól emlékszem![]()
Ne ijesztgess
2013.08.16. 08:06
Gallaca írta:Ja, így volt, csak nem én voltam a tettes. Az első, és utolsó olajcsere volt, amit nem én csináltam...
De hogy csavarjam a dolgot. 2 vagy 3 emberke keresett meg váltóügyben, akinek szétdőlőbe került a váltója 25000 km belül/körül olajcsere után. Olyan is van közte, akinek egy jónevű szerviz csinálta, és megállapította, hogy örök élet, meg egy nap... Most meg getriebenotprogramm egy gázadásnál. Hát ez van.
2013.08.16. 08:07
2013.08.16. 08:54
PeeT írta:Olvasgatom én ezeket a hozzászólásokat és csak nem tudom magam rávenni, hogy elvigyem váltó olaj cserére a verdát...
190nél volt benne wandler csere most 280 van benne... azóta sztem nem cseréltek benne olajat... itt meg azt írjátok hogy 60eként ki kellene..
Jajjj de nagy dilemma...
2013.08.16. 09:33
Gallaca írta:Madtomi írta:Gallaca írta:Nem, nem tette, annyira jó lett tőle, hogy gyorsan ki is szereltem, nehogy tönkre menjen.
De te nem a bele való olajat tetted bele ha jól emlékszem![]()
Ne ijesztgess
Ja, így volt, csak nem én voltam a tettes. Az első, és utolsó olajcsere volt, amit nem én csináltam...
De hogy csavarjam a dolgot. 2 vagy 3 emberke keresett meg váltóügyben, akinek szétdőlőbe került a váltója 25000 km belül/körül olajcsere után. Olyan is van közte, akinek egy jónevű szerviz csinálta, és megállapította, hogy örök élet, meg egy nap... Most meg getriebenotprogramm egy gázadásnál. Hát ez van.