![]() |
2013.08.16. 09:58
2013.08.16. 10:04
morv írta:Az angol forumokat olvasva szamomra az derult ki, hogy 100k merfold futasteljesitmeny feletti olajcsere tobb kart csinal, mint hasznot.
2013.08.16. 10:19
Gallaca írta:Jaja! Én is tök nyugodt voltam, egészen 300 km-ig, minek után jött először a getriebenotprogramm, aztán a váltócsere...
2013.08.16. 10:42
Madtomi írta:Gallaca írta:Madtomi írta:Gallaca írta:Nem, nem tette, annyira jó lett tőle, hogy gyorsan ki is szereltem, nehogy tönkre menjen.
De te nem a bele való olajat tetted bele ha jól emlékszem![]()
Ne ijesztgess
Ja, így volt, csak nem én voltam a tettes. Az első, és utolsó olajcsere volt, amit nem én csináltam...
De hogy csavarjam a dolgot. 2 vagy 3 emberke keresett meg váltóügyben, akinek szétdőlőbe került a váltója 25000 km belül/körül olajcsere után. Olyan is van közte, akinek egy jónevű szerviz csinálta, és megállapította, hogy örök élet, meg egy nap... Most meg getriebenotprogramm egy gázadásnál. Hát ez van.
Ezzel nincs is baj, ezt az örök élet meg egy napot ajánlom azoknak akiknek van bő 1 millájuk rá, hogy ez tényleg így legyen amikor kiírja. Persze az olajcsere az annyira jó, hogy a szemetet kiszedd belőle vagy éppenséggel csökkentsd a mennyiségét és új olajjal járasd a váltót. Ezt sem lehet örökké csinálni de így legalább kibírja addig amíg az autó talán.
2013.08.16. 10:46
whitehorse írta:Gallaca írta:Jaja! Én is tök nyugodt voltam, egészen 300 km-ig, minek után jött először a getriebenotprogramm, aztán a váltócsere...
Azóta már 1600 km-t megtettem vele...
2013.08.16. 11:04
Gallaca írta:whitehorse írta:Gallaca írta:Jaja! Én is tök nyugodt voltam, egészen 300 km-ig, minek után jött először a getriebenotprogramm, aztán a váltócsere...
Többnyire a GM diesel váltókkal van ez a probléma. Más a rendszerük. A ZF váltókban csak a hátramenet olyan, mint a GM-ben az összes sebesség. Ezért is szokott a benzineseknél a hátramenet elmúlni.
2013.08.16. 11:29
PeeT írta:Gallaca írta:whitehorse írta:Gallaca írta:Jaja! Én is tök nyugodt voltam, egészen 300 km-ig, minek után jött először a getriebenotprogramm, aztán a váltócsere...
Többnyire a GM diesel váltókkal van ez a probléma. Más a rendszerük. A ZF váltókban csak a hátramenet olyan, mint a GM-ben az összes sebesség. Ezért is szokott a benzineseknél a hátramenet elmúlni.
A 30d-ben ZF váltó van ugye? Most már tényleg hergel ez a dolog...![]()
Amikor wandlert cserélnek az egész olajat le szokták elgedni vagy csak az ominózus 5 litert? Nem tudom ez igaz-e mert még az előző tulaj mondta.
90e km ment a váltóba/autóba azóta.
2013.08.16. 11:46
PeeT írta:Gallaca írta:whitehorse írta:Gallaca írta:Jaja! Én is tök nyugodt voltam, egészen 300 km-ig, minek után jött először a getriebenotprogramm, aztán a váltócsere...
A 30d-ben ZF váltó van ugye? Most már tényleg hergel ez a dolog...![]()
Amikor wandlert cserélnek az egész olajat le szokták elgedni vagy csak az ominózus 5 litert? Nem tudom ez igaz-e mert még az előző tulaj mondta.
90e km ment a váltóba/autóba azóta.
2013.08.16. 12:34
Gallaca írta:Madtomi írta:Gallaca írta:Nem, nem tette, annyira jó lett tőle, hogy gyorsan ki is szereltem, nehogy tönkre menjen.
Ne ijesztgess
Ja, így volt, csak nem én voltam a tettes. Az első, és utolsó olajcsere volt, amit nem én csináltam...
De hogy csavarjam a dolgot. 2 vagy 3 emberke keresett meg váltóügyben, akinek szétdőlőbe került a váltója 25000 km belül/körül olajcsere után. Olyan is van közte, akinek egy jónevű szerviz csinálta, és megállapította, hogy örök élet, meg egy nap... Most meg getriebenotprogramm egy gázadásnál. Hát ez van.
2013.08.16. 13:14
Padre540 írta:Gallaca írta:Madtomi írta:Gallaca írta:Nem, nem tette, annyira jó lett tőle, hogy gyorsan ki is szereltem, nehogy tönkre menjen.
Ne ijesztgess
Én is így jártam még a 97-es 540-el .Tök jól működött,nem rángatott,megvolt minden sebesség,aztán olajcsere után nem sokkal meghalt.Hogy volt-e köze hozzá,vagy sem az rejtély....
Mondjuk Transmax-Z ment bele,akár ez is lehetett hiba.
El is panaszoltam ebben a topikban 2008 májusában.
2013.08.16. 13:55
hamoriarpi írta:Padre540 írta:Gallaca írta:Madtomi írta:Gallaca írta:Nem, nem tette, annyira jó lett tőle, hogy gyorsan ki is szereltem, nehogy tönkre menjen.
Ne ijesztgess
Én is így jártam még a 97-es 540-el .Tök jól működött,nem rángatott,megvolt minden sebesség,aztán olajcsere után nem sokkal meghalt.Hogy volt-e köze hozzá,vagy sem az rejtély....
Mondjuk Transmax-Z ment bele,akár ez is lehetett hiba.
El is panaszoltam ebben a topikban 2008 májusában.
Nyilván ha nem megfelelő kenőanyag kerül be egy automata váltóba, ráadásul bekeverve a vele nem elegyíthető, régi, más viszkozitású és kémiai tulajdonságú használt, koszos olajhoz, akkor ez borítékolható.
2013.08.16. 14:47
2013.08.16. 15:56
hamoriarpi írta:Motorolaj a váltóba...
Szerintem kicsit eltértünk a szakmai résztől. Én ebben már nem szeretnék résztvenni.
2013.08.16. 16:01
Gallaca írta:hamoriarpi írta:Motorolaj a váltóba...
Szerintem kicsit eltértünk a szakmai résztől. Én ebben már nem szeretnék résztvenni.
Szerintem nem tértünk el! Max te tértél ki a hitedből.Ha nem hiszed, hívd fel, és kérdezz rá...Nem én találtam ki!
2013.08.16. 16:14
hamoriarpi írta:Gallaca írta:hamoriarpi írta:Motorolaj a váltóba...
Szerintem nem tértünk el! Max te tértél ki a hitedből.Ha nem hiszed, hívd fel, és kérdezz rá...Nem én találtam ki!
Egy pillanatig sem kérdőjeleztem meg a történet valódiságát.
2013.08.16. 18:53
Madtomi írta:morv írta:Az angol forumokat olvasva szamomra az derult ki, hogy 100k merfold futasteljesitmeny feletti olajcsere tobb kart csinal, mint hasznot.
Megkérdezhetem, hogy mi volt az ami az olajcserére utalt ott hibaként? Nem kötözködni akarok csak engem érdekel, mert nekem konkrétan attól az olajcserétől állt talpra a kocsim úgy, hogy még a váltó szerelő akit itt a fórumon is elismernek az is rádobta a nagy keresztet az olajcsere után meg füstölő gumikkal jöttem ki a bmw-től
2013.08.17. 09:13
bmw750i írta:simi64 írta:bmw750i írta:strobi írta:bmw750i írta:Baj van, Kaposváron azt mondák, hogy az 5hp30-as ZF váltó javítása 300.000-800.000Ft közé esik, e nagyon nem jó hír.
Ezesetben marad a külföldi bontott, mer a javítás az horror, ha valaki tud ócsóbbat az szóhatna, mer eléggé elkámpicsorodtam...
Itt mifelénk a teljes felújjitást 500.000-600.000 között ajánlgatják...![]()
Na én erre mondtam,hogy legalább 3 bontottat tudnék venni érte...![]()
Az a baj a váltó felújitással,hogy itt is volt olyan klubtag aki nem egyszer vitte vissza garanciás javitásra mert nem lett jó a közel 500e.-es javitás!!!
Sajnos itthon nem úgy javitanak autómatát mint amit kb 1.5-2 hete linkelt be talán Mchris kolléga...
Hát sajnos nem úgy javítanak, az igaz. Marad a bontott vagy egy mechanikus beszerzése, ha valaki tud e31-es bontótt, bárhol Európában, az ne tartsa magában kérem.
Az E31 ha jól vágom, akkor ez lehet az:
Meg még lenne is benne egy Ótómata váltó Neked:
Itt van Nürnbergben
Hali, én ezt néztem ki, de ennyi zsé nincs rá. Meg igazság szerint csak a 6 sebességes kézi váltó miatt kéne. Azzal azért csak hosszabb életű lenne.
850Ci schaltergetriebe
2013.08.17. 09:53
Madtomi írta:Az 5-ös szériában mind GM a benzineseknél van ZF de csak a nagyoknál. A 730d-ben viszont ZF van nem GM. Plusz azért van egy 530d Biturbó verzió amit az Alpina csinált és abba ők a ZF váltót tették bele a GM helyett.
Második kérdésre a válasz azaz, hogy a wandler cserénél az egészet.
Üdv Tamás
2013.08.18. 02:58
Jerry írta:Madtomi írta:Az 5-ös szériában mind GM a benzineseknél van ZF de csak a nagyoknál. A 730d-ben viszont ZF van nem GM. Plusz azért van egy 530d Biturbó verzió amit az Alpina csinált és abba ők a ZF váltót tették bele a GM helyett.
Második kérdésre a válasz azaz, hogy a wandler cserénél az egészet.
Üdv Tamás
96-os TDS, ZF 5HP18 váltó. Pedig se nem benzines, se nem nagy.
2013.08.18. 08:33
Gallaca írta:hamoriarpi írta:Gallaca írta:hamoriarpi írta:Motorolaj a váltóba...
Egy pillanatig sem kérdőjeleztem meg a történet valódiságát.
Ok! Bocsánat, akkor félreértettelek![]()