![]() |
2013.11.28. 23:00
2013.12.03. 20:21
2013.12.03. 21:14
hamoriarpi írta:A "Lifetime" megnevezésbe amúgy jogilag nem lehet belekötni. Tényszerű, hogy ha nem cseréled, akkor is kitart a VÁLTÓ élete végéig, vagyis míg szét nem esik a szerkezet. Felújításnál meg úgy is le lesz cserélve. Eszerrel ha a motorba Tesco motorolajat teszel, azzal is járhatsz Lifetime-ba, mert a motor élete végéig benne lesz az a szutyvalék olaj, csak az nagyon hamar eljön.
Azzal senki nem foglalkozik, hogy rendszeres cserékkel (ZF által előírtan kb. 50 ezer Mérföld) ez a "Lifetime" az AUTÓ (!!!) élete végével esik várhatóan egybe.
2013.12.03. 21:26
kzolee írta:hamoriarpi írta:A "Lifetime" megnevezésbe amúgy jogilag nem lehet belekötni. Tényszerű, hogy ha nem cseréled, akkor is kitart a VÁLTÓ élete végéig, vagyis míg szét nem esik a szerkezet. Felújításnál meg úgy is le lesz cserélve. Eszerrel ha a motorba Tesco motorolajat teszel, azzal is járhatsz Lifetime-ba, mert a motor élete végéig benne lesz az a szutyvalék olaj, csak az nagyon hamar eljön.
Azzal senki nem foglalkozik, hogy rendszeres cserékkel (ZF által előírtan kb. 50 ezer Mérföld) ez a "Lifetime" az AUTÓ (!!!) élete végével esik várhatóan egybe.
Van némi átfedés a Te véleményed és Miki véleménye közt.
Ő viszont úgy gondolja (ha jól hámoztam ki a mondanivalóját), hogy ha egy 200 ezret mutató kilóméterórájú E60 automataváltóban akarsz olajat cserélni (ami 99%-ban a dupláját jelenti a valóságban, E39-ről nem is beszélve) akkor kapsz egy tiszta váltóbelsőt elcseszett teflontömítésekkel.
Az E60 váltó topicban ott van, most nincs kedvem újra kikeresni.
2013.12.03. 21:28
kzolee írta:hamoriarpi írta:A "Lifetime" megnevezésbe amúgy jogilag nem lehet belekötni. Tényszerű, hogy ha nem cseréled, akkor is kitart a VÁLTÓ élete végéig, vagyis míg szét nem esik a szerkezet. Felújításnál meg úgy is le lesz cserélve. Eszerrel ha a motorba Tesco motorolajat teszel, azzal is járhatsz Lifetime-ba, mert a motor élete végéig benne lesz az a szutyvalék olaj, csak az nagyon hamar eljön.
Ő viszont úgy gondolja (ha jól hámoztam ki a mondanivalóját), hogy ha egy 200 ezret mutató kilóméterórájú E60 automataváltóban akarsz olajat cserélni (ami 99%-ban a dupláját jelenti a valóságban, E39-ről nem is beszélve) akkor kapsz egy tiszta váltóbelsőt elcseszett teflontömítésekkel.
2013.12.03. 21:41
Labi írta:kzolee írta:hamoriarpi írta:A "Lifetime" megnevezésbe amúgy jogilag nem lehet belekötni. Tényszerű, hogy ha nem cseréled, akkor is kitart a VÁLTÓ élete végéig, vagyis míg szét nem esik a szerkezet. Felújításnál meg úgy is le lesz cserélve. Eszerrel ha a motorba Tesco motorolajat teszel, azzal is járhatsz Lifetime-ba, mert a motor élete végéig benne lesz az a szutyvalék olaj, csak az nagyon hamar eljön.
Miki beírására én is emlékeztem. Ennek ellenére megtörtént a csere és mint kiderült nem lett baja! Ati csinálta. 2008-as dátum volt belenyomva a szűrőbe, tehát több mint 5 éve és 100.000km-el ez előtt lett cserélve (nem óra szerint, ténylegesen!) Ati elmondása szerint nagyon tiszta volt és a mágnes gyakorlatilag semmit nem szedett föl. Minimálisan érzem, hogy javított a váltáson a csere, viszont tudom így közel 1.000km megtétele után, hogy kárt nem szenvedett (remélem persze így is marad) ...én személy szerint Árpi véleményét preferálom, tiszteletben tartva a nagyok véleményét is persze.
2013.12.03. 21:43
2013.12.03. 21:58
Labi írta:Azt mondod ennyire szerencsés vagyok!?
Te körültekintően vásároltál. 2013.12.03. 22:06
kzolee írta:Labi írta:kzolee írta:hamoriarpi írta:A "Lifetime" megnevezésbe amúgy jogilag nem lehet belekötni. Tényszerű, hogy ha nem cseréled, akkor is kitart a VÁLTÓ élete végéig, vagyis míg szét nem esik a szerkezet. Felújításnál meg úgy is le lesz cserélve. Eszerrel ha a motorba Tesco motorolajat teszel, azzal is járhatsz Lifetime-ba, mert a motor élete végéig benne lesz az a szutyvalék olaj, csak az nagyon hamar eljön.
Miki beírására én is emlékeztem. Ennek ellenére megtörtént a csere és mint kiderült nem lett baja! Ati csinálta. 2008-as dátum volt belenyomva a szűrőbe, tehát több mint 5 éve és 100.000km-el ez előtt lett cserélve (nem óra szerint, ténylegesen!) Ati elmondása szerint nagyon tiszta volt és a mágnes gyakorlatilag semmit nem szedett föl. Minimálisan érzem, hogy javított a váltáson a csere, viszont tudom így közel 1.000km megtétele után, hogy kárt nem szenvedett (remélem persze így is marad) ...én személy szerint Árpi véleményét preferálom, tiszteletben tartva a nagyok véleményét is persze.
Mert Te az 1%-ba tartozol.
2013.12.03. 22:18
greeen54 írta:Állítólag egy jó aut.váltós szaki az olaj színéből-szagából-állagából+a váltó működéséből meg tudja mondani nagyjából, hogy mire lehet számítani olajcsere után.
2013.12.03. 22:47
kzolee írta:greeen54 írta:Állítólag egy jó aut.váltós szaki az olaj színéből-szagából-állagából+a váltó működéséből meg tudja mondani nagyjából, hogy mire lehet számítani olajcsere után.
Állítólag csirkecsontokból meg lehet jósolni a jövőt és birkavesével meg lehet előzni a földrengést.
2013.12.04. 13:58
Labi írta:kzolee írta:greeen54 írta:Állítólag egy jó aut.váltós szaki az olaj színéből-szagából-állagából+a váltó működéséből meg tudja mondani nagyjából, hogy mire lehet számítani olajcsere után.
Állítólag csirkecsontokból meg lehet jósolni a jövőt és birkavesével meg lehet előzni a földrengést.
Bámulatos hol tart már a tudomány!
2013.12.07. 19:48
2013.12.07. 20:00
2013.12.07. 20:05
2013.12.22. 13:54
2013.12.22. 14:06
dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Lenne 1 problémám ill észrevételem az automataváltóval "99es 530d".Október első hetében csinálta először azt a valtó h biztonsagi programba helyezte....de ujrainditas után nem volt problema:)...okt 15en elmentem dolgozni külföldre s most dec 20án jöttem haza.A mai nap ismét biztonsági programot élvesztem:(.....310.000km van az autoban "elvileg"...en kb 15.000 km tette bele s nem tudom h volt olaj csere a valtóban.....vajon olaj csere segit?.....előre is köszi a válaszokat:)
2013.12.22. 14:14
Labi írta:dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Lenne 1 problémám ill észrevételem az automataváltóval "99es 530d".Október első hetében csinálta először azt a valtó h biztonsagi programba helyezte....de ujrainditas után nem volt problema:)...okt 15en elmentem dolgozni külföldre s most dec 20án jöttem haza.A mai nap ismét biztonsági programot élvesztem:(.....310.000km van az autoban "elvileg"...en kb 15.000 km tette bele s nem tudom h volt olaj csere a valtóban.....vajon olaj csere segit?.....előre is köszi a válaszokat:)
egy hibakód kiolvasás biztosan!
2013.12.22. 14:16
dzsos530touring írta:Labi írta:dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Lenne 1 problémám ill észrevételem az automataváltóval "99es 530d".Október első hetében csinálta először azt a valtó h biztonsagi programba helyezte....de ujrainditas után nem volt problema:)...okt 15en elmentem dolgozni külföldre s most dec 20án jöttem haza.A mai nap ismét biztonsági programot élvesztem:(.....310.000km van az autoban "elvileg"...en kb 15.000 km tette bele s nem tudom h volt olaj csere a valtóban.....vajon olaj csere segit?.....előre is köszi a válaszokat:)
egy hibakód kiolvasás biztosan!
Meg történt mielőtt kimentem.....azt mondtak nekem h a 3es az 5ik sebességet figyeli.."de ki tőrőlték"
2013.12.22. 16:00
dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Lenne 1 problémám ill észrevételem az automataváltóval "99es 530d".Október első hetében csinálta először azt a valtó h biztonsagi programba helyezte....de ujrainditas után nem volt problema:)...okt 15en elmentem dolgozni külföldre s most dec 20án jöttem haza.A mai nap ismét biztonsági programot élvesztem:(.....310.000km van az autoban "elvileg"...en kb 15.000 km tette bele s nem tudom h volt olaj csere a valtóban.....vajon olaj csere segit?.....előre is köszi a válaszokat:)