![]() |
2008.08.08. 19:26
Labi írta:MChris írta:szilagyi írta:Sziasztok! Tisztelettel megkérnék minden Fórumozót, hogy ha van rá mód kerüljük az idézettel való hsz., mert mobilról nagy rossz igy olvasni. Egy-egy hsz. előtt van 3-4 A3 oldalmértű idézet. Köszönöm.
Bocs nem direkt volt![]()
Smiley-kal nincs gond
jó!
2008.08.08. 19:43
kovessyroli írta:Labi írta:MChris írta:szilagyi írta:Sziasztok! Tisztelettel megkérnék minden Fórumozót, hogy ha van rá mód kerüljük az idézettel való hsz., mert mobilról nagy rossz igy olvasni. Egy-egy hsz. előtt van 3-4 A3 oldalmértű idézet. Köszönöm.
Smiley-kal nincs gond
jó!
bocsi, legközelebb én is figyelek erre
2008.08.09. 09:21
Labi írta:kovessyroli írta:Labi írta:MChris írta:szilagyi írta:Sziasztok! Tisztelettel megkérnék minden Fórumozót, hogy ha van rá mód kerüljük az idézettel való hsz., mert mobilról nagy rossz igy olvasni. Egy-egy hsz. előtt van 3-4 A3 oldalmértű idézet. Köszönöm.
Smiley-kal nincs gond
jó!
ne csináljátok már, nem lehet így olvasni!![]()
2008.08.09. 14:11
atiTDI írta:Labi írta:kovessyroli írta:Labi írta:MChris írta:szilagyi írta:Sziasztok! Tisztelettel megkérnék minden Fórumozót, hogy ha van rá mód kerüljük az idézettel való hsz., mert mobilról nagy rossz igy olvasni. Egy-egy hsz. előtt van 3-4 A3 oldalmértű idézet. Köszönöm.
Smiley-kal nincs gond
jó!
ne csináljátok már, nem lehet így olvasni!![]()
Mit?
2008.08.12. 20:49
2008.08.12. 21:00
2008.08.12. 21:49
2008.08.12. 22:13
vaszarig írta:Sziasztok!
A jövő héten megyünk Horvátországba. A kérdésem a következő, kinek milyen tapasztalata van arról, hogy a fóliás autót mennyire baszogatják kint? Nekem most levan sötétítve a két első ablak is.
Mennyire gáz ez? Tapasztalatok?
2008.08.12. 22:16
ZALAN írta:még valami?
tudom, hogy marha tudatlan vagyok, és szégyellem is magam miatta, főleg csornaira létemre, de mi is lesz pontosan és mikor sopronban?![]()
köszke
2008.08.13. 08:08
MChris írta:vaszarig írta:Sziasztok!
A jövő héten megyünk Horvátországba. A kérdésem a következő, kinek milyen tapasztalata van arról, hogy a fóliás autót mennyire baszogatják kint? Nekem most levan sötétítve a két első ablak is.
Mennyire gáz ez? Tapasztalatok?
Szia!
Horvátoszág is EU-tag,elvileg ebből megtudsz mindent:
http://www.origo.hu/auto/20080806-korke ... akrol.html
2008.08.13. 08:12
ZALAN írta:szia
Horvátországba mennek az e39-esek? én szombat hajnalba veszem a gumijaim alá az utat Krk sziget felé... már várom, de nem tudom, hogy a tengert-e, vagy azt az 1000 ennyi néhány km-t?![]()
Szerintem egyébként ha van rendes műbizonylatod a sötétídről, akkor ne parázz... szerintem csak nagyobb a füstje, mint a lángja ennek az egész ijesztegetésnek, ami a horvátokról hallható mostanság.
Ne aggódj, ENJOY YOUR HOLIDAY!
2008.08.13. 09:38
vaszarig írta:ZALAN írta:szia
Horvátországba mennek az e39-esek? én szombat hajnalba veszem a gumijaim alá az utat Krk sziget felé... már várom, de nem tudom, hogy a tengert-e, vagy azt az 1000 ennyi néhány km-t?![]()
Szerintem egyébként ha van rendes műbizonylatod a sötétídről, akkor ne parázz... szerintem csak nagyobb a füstje, mint a lángja ennek az egész ijesztegetésnek, ami a horvátokról hallható mostanság.
Köszi a választ. A műbizonylattal nincs gond, csak annyi, hogy ugyebár nálunk sem lehet az első két oldalablakot sötétíteni, így a műbizonylat arra nem érvényes, elvileg!Igaz ez németországban volt, hogy ismerősöm megállították a német rendőrök, s megvágták 100 eurora, meg még a rendszámát is felírták, s mondták, ha legközelebb is elkapják így, hogy rajtavan a két oldalsó üvegen is, akkor elveszik a rendszámát!
Na én ezért parázok igazán. Meg hát németbe is megyek valamikor ősszel!
Mi kedd hajnalban megyünk!Ti hová mentek, és merre?
2008.08.13. 09:48
MChris írta:vaszarig írta:ZALAN írta:szia
Köszi a választ. A műbizonylattal nincs gond, csak annyi, hogy ugyebár nálunk sem lehet az első két oldalablakot sötétíteni, így a műbizonylat arra nem érvényes, elvileg!Igaz ez németországban volt, hogy ismerősöm megállították a német rendőrök, s megvágták 100 eurora, meg még a rendszámát is felírták, s mondták, ha legközelebb is elkapják így, hogy rajtavan a két oldalsó üvegen is, akkor elveszik a rendszámát!
Hmmm....
Ez egy érdekes dolog,mert minek is a műbizonylat?
Míg nem voltunk EU-tagok addig max a kettő hátsó ajtónak az ablakát lehetett ejnye-bejne nélkül fóliázni,hátsó szélvédőt nem.
Csatlakozás után lett egy olyan kiegészítő paragrafus ami azt tartalmazza,hogy ha van jobbos tükröd akkor a hátsó szélvédőt is lehet,magyarul B-oszloptól hátrafele be is hegesztheted akkor sem tudnak veled mit csinálni és ehhez sem kell még műbizonylat.
Amihez kell az az első ajtók ablakai és az első szélvédő,mert ott kell igazolni a rendőrnek,hogy meg van a 70-75%-os fényáteresztő képesség! Csak itt szokott gond lenni,akinek gyárilag szinezett üvege van mint nekünk is az a gyár pont annyira szinezte meg,hogy ezt az értéket ne lépje túl és ezt jelöli is az üvegen. Ezért gond ha van fóliád elöl,mert az tudja a rendőr is hogy a Ladának nincs szinezve,de a BMW-nek van.
Barátomat pár hete megállítja a rendők és a KPM-es muki már kereste is a szélvédő számát,majd bepitty az adatbázis ba és dobta is ki,hogy gyárilag szinezett üveg 75% értékkel
Most itt ahol lakom a rendőrség leszerződőtt egy suzuki szervízel ahol csinálnak ilyen mérést amit a rendőrők el fogadnak és 1 hónaon beül el kell vinni ide bevizsgáltatni az autót,de elt tudod vinni Te is magadtól ha kíváncsi vagy ilyen helyre.
2008.08.13. 10:06
vaszarig írta:MChris írta:vaszarig írta:ZALAN írta:szia
Hmmm....
Míg nem voltunk EU-tagok addig max a kettő hátsó ajtónak az ablakát lehetett ejnye-bejne nélkül fóliázni,hátsó szélvédőt nem.
Csatlakozás után lett egy olyan kiegészítő paragrafus ami azt tartalmazza,hogy ha van jobbos tükröd akkor a hátsó szélvédőt is lehet,magyarul B-oszloptól hátrafele be is hegesztheted akkor sem tudnak veled mit csinálni és ehhez sem kell még műbizonylat.
Amihez kell az az első ajtók ablakai és az első szélvédő,mert ott kell igazolni a rendőrnek,hogy meg van a 70-75%-os fényáteresztő képesség! Csak itt szokott gond lenni,akinek gyárilag szinezett üvege van mint nekünk is az a gyár pont annyira szinezte meg,hogy ezt az értéket ne lépje túl és ezt jelöli is az üvegen. Ezért gond ha van fóliád elöl,mert az tudja a rendőr is hogy a Ladának nincs szinezve,de a BMW-nek van.
Barátomat pár hete megállítja a rendők és a KPM-es muki már kereste is a szélvédő számát,majd bepitty az adatbázis ba és dobta is ki,hogy gyárilag szinezett üveg 75% értékkel
Most itt ahol lakom a rendőrség leszerződőtt egy suzuki szervízel ahol csinálnak ilyen mérést amit a rendőrők el fogadnak és 1 hónaon beül el kell vinni ide bevizsgáltatni az autót,de elt tudod vinni Te is magadtól ha kíváncsi vagy ilyen helyre.
Na ez az!Alapból ugye pont 75%, nekem most olyan fólia van fenn, amibe még belátsz messziről, látod, hogy ülnek benn, de az arcát már nem látod! Namármost ebből következően, tuti, hogy nem 75%-os. Viszont én még frankón kilátok belőle, sötétben is. Igazából azért is rakadtam fel, mert ugye elég jól felszerelt a kocsi, s nem szeretném, hogy feltörjék mondjuk a 16:9-ért! De most, hogy olvasgattam, meg utánanéztem, már nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet volt. Nem szeretném, ha kedden mikor megyek horvátba, a határon megállítsanak, s közöljék velem, hogy akkor most addig nem megyek át, míg le nem kapartam! Arról meg nem is beszélve, hogy kint megba...nak minden km-en érte! Mert akkor inkább leveszem, aztán békesség van! Na ezért vagyok dilemmába. Meg most még valamivel könnyebben le tudom ugye venni, mivel 5 napja van csak fenn.
2008.08.13. 10:07
2008.08.13. 10:14
Labi írta:én ennyire nem félnék. az előző autóm le volt sötétítve. olyan volt, mint egy színházi függöny. semmit nem láttak be. szerte szana bejártuk vele európát és nem volt gondom sehol. ..ez 2 éve volt..
2008.08.13. 10:14
2008.08.13. 10:18
vaszarig írta:Labi írta:én ennyire nem félnék. az előző autóm le volt sötétítve. olyan volt, mint egy színházi függöny. semmit nem láttak be. szerte szana bejártuk vele európát és nem volt gondom sehol. ..ez 2 éve volt..
Ez jó!:) Kinek így, kinek úgy! Én is hallottam már ilyet is meg olyat is! De nem tudom, komolyan gondolkodóba estem! Egyik felem most azonnal levenné, a másik, meg hagyná, majd kiderül!arra gondoltam, hogy legfeljebb majd a határ előtt, meg mielőtt féreállítanak akkor is lehúzom mind a két ablakot!
Csak ugye akkor van gáz, ha esik!
2008.08.13. 10:21
ZALAN írta:Én Krk szigetre megyek, azon belül is Silo-b. Szombattól-szombatig. Egyébként nem tudjátok, hogy a horvát pálya kapuknál mivel lehet fizetni. mármint kunán belül lehet papír pénzzel, meg apróval is? vagy ha nem lesz apróm akkor cumi?
Egyébként jó hogy most raktad fel a fóliát és utánna érdeklődszmostmár le ne szedd! figyelj nekem volt Calibrám ami olyan tök sötét volt mint az éj, 2 cm-ről nem láttál bele, és hát még a szerbeket, meg a románokat is megjártam vele, de a sógorok sem kötöttek bele
ja vki SOS megoldást a légmennyiségmérő hibakódjának kiütésére tud? vmi pénztárca kímélőt?
2008.08.13. 10:22
vaszarig írta:MChris írta:vaszarig írta:ZALAN írta:szia
Hmmm....
Na ez az!Alapból ugye pont 75%, nekem most olyan fólia van fenn, amibe még belátsz messziről, látod, hogy ülnek benn, de az arcát már nem látod! Namármost ebből következően, tuti, hogy nem 75%-os. Viszont én még frankón kilátok belőle, sötétben is. Igazából azért is rakadtam fel, mert ugye elég jól felszerelt a kocsi, s nem szeretném, hogy feltörjék mondjuk a 16:9-ért! De most, hogy olvasgattam, meg utánanéztem, már nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet volt. Nem szeretném, ha kedden mikor megyek horvátba, a határon megállítsanak, s közöljék velem, hogy akkor most addig nem megyek át, míg le nem kapartam! Arról meg nem is beszélve, hogy kint megba...nak minden km-en érte! Mert akkor inkább leveszem, aztán békesség van! Na ezért vagyok dilemmába. Meg most még valamivel könnyebben le tudom ugye venni, mivel 5 napja van csak fenn.