![]() |
2014.03.06. 01:27
csiatt írta:2-3 hétig volt olyan a váltó, mintha késne, és utána kicsit belehúzna. De mintha 2-3 napja magára talált volna, és mint a vaj úgy vált (gyorsítás intenzitásától függetlenül). Ez vihar előtti csend lehet? Vagy megijedt, hogy a készülő multimédiás panelemen keresztül az okostelefonom átveszi a vezérlést?
2014.03.06. 15:26
2014.03.06. 15:42
stini000 írta:Köszönöm szépen. És mennyi ideig kell annak még menni
Mert leállítás után is meg jó sokáig megy.
2014.03.09. 01:22
2014.03.09. 03:59
tibi666 írta:Hello!
Az autóval voltak kisebb-nagyobb gondok, nem ment túl jól. Kapott új ülés alatti szivattyút, és turbónyomás-szabályozó szelepet is.
Visszajött teljesítmény, de nem az igazi.
Ahogy jártam vele, egyre inkább körvonalazódni látszik a probléma. Mintha csúszna a váltó. Eddig olyan 80-90 táján összezárt és onnantól érezni lehetett, hogy "direktben" hajt az autó, nem volt slip. Most viszont még autópályán, 140-ról is ha gyorsítok, ötödikben, akkor felpörög a motor akár 3000-ig is, és ingadozik a fordulatszám. Emelkedőn különösen látványos a dolog. És mintha nehezebben is akarna felfelé váltogatni álló helyzetből induláskor is.
Mi lehet a gond? A wandler adja meg magát?
2014.03.09. 12:19
Gallaca írta:tibi666 írta:Hello!
Az autóval voltak kisebb-nagyobb gondok, nem ment túl jól. Kapott új ülés alatti szivattyút, és turbónyomás-szabályozó szelepet is.
Visszajött teljesítmény, de nem az igazi.
Ahogy jártam vele, egyre inkább körvonalazódni látszik a probléma. Mintha csúszna a váltó. Eddig olyan 80-90 táján összezárt és onnantól érezni lehetett, hogy "direktben" hajt az autó, nem volt slip. Most viszont még autópályán, 140-ról is ha gyorsítok, ötödikben, akkor felpörög a motor akár 3000-ig is, és ingadozik a fordulatszám. Emelkedőn különösen látványos a dolog. És mintha nehezebben is akarna felfelé váltogatni álló helyzetből induláskor is.
Mi lehet a gond? A wandler adja meg magát?
Minden jel arra mutat, hogy a wandler szórakozik. Továbbá, ha nincs teljesen rendben a motor, akkor a váltó is rosszul szokott váltani egyébként. A turbó szelepével együtt cserélted az EGR vezérlőszelepét is? Diaggal leteszteltétek az EGR-légtömegmérő-turbó kombót?
2014.03.09. 12:51
2014.03.11. 18:14
2014.03.12. 00:45
2014.03.13. 10:29
2014.03.13. 10:56
Dunaújváros írta:nekem ez van a váltómra írva:
GM7511009
9604150507609
R04150507609
Zöld cimke és GM váltó az világos, de ha meghal a váltóm és vennék bontottat akkor hogy kellene keresnem? Mert valami "5hp" meg ilyenek alapján szoktak keresni de nekem olyan nem volt írva. Honnan tudom hogy tutira milyen váltó passzol az enyém alá?
............
2014.03.17. 20:51
2014.03.17. 23:32
2014.03.18. 15:39
nagy.matyika írta:Ha nem papásan vezetsz, akkor egy darabig igazodik a váltó a sportos stílusodhoz. Kell neki egy pár perc, amíg lenyugszik
2014.03.18. 22:30
gorcsev írta:Sziasztok!
Olyat kezdett csinálni a váltóm, hogy ha nem nagypapásan vezetek, hanem kicsit nyomom, vagy emelkedő van akkor harmadikból nem akar felváltani, hanem 3-ban huzatja tovább. Ha lelépek a gázról akkor 3-ban marad és motorfékez. Ha áttolom kézibe és felváltok 4-be akkor onnantól megint minden simán megy. Vált előre hátra amikor kell. Nem rángat, nem ad hangot. Semmi jele sincs hogy egyébként baj lenne. 435k van a kocsiban. Nem tudom mikor volt cserélve olaj ha volt egyáltalán. Esetleg kellene?
Ötlet?
Gorcsev
2014.03.21. 20:24
BMWMuller írta:gorcsev írta:Sziasztok!
Olyat kezdett csinálni a váltóm, hogy ha nem nagypapásan vezetek, hanem kicsit nyomom, vagy emelkedő van akkor harmadikból nem akar felváltani, hanem 3-ban huzatja tovább. Ha lelépek a gázról akkor 3-ban marad és motorfékez. Ha áttolom kézibe és felváltok 4-be akkor onnantól megint minden simán megy. Vált előre hátra amikor kell. Nem rángat, nem ad hangot. Semmi jele sincs hogy egyébként baj lenne. 435k van a kocsiban. Nem tudom mikor volt cserélve olaj ha volt egyáltalán. Esetleg kellene?
Ötlet?
Gorcsev
Biztosan nem az olajtól van, mondjuk attól még cserélhetsz benne.
2014.03.21. 21:59
Peti85 írta:BMWMuller írta:gorcsev írta:Sziasztok!
Ötlet?
Gorcsev
Igen, tudnak ezek olyat produkálni........
Én azt vettem észre mostanában, hogy ha "nagypapásan" vezetek, vagy a másik véglet dinamikusan, akkor vaj puhán vált, de ha a kettő között átlagosan, akkor érezhető némi rántás/ütés... de ez mitől?
Nyomásszabályzó? Vagy ez ilyen kell hogy legyen? Ha lepadlózom olyan puhán vált....))
2014.03.22. 09:14
Peti85 írta:BMWMuller írta:gorcsev írta:Sziasztok!
Ötlet?
Gorcsev
Igen, tudnak ezek olyat produkálni........
Én azt vettem észre mostanában, hogy ha "nagypapásan" vezetek, vagy a másik véglet dinamikusan, akkor vaj puhán vált, de ha a kettő között átlagosan, akkor érezhető némi rántás/ütés... de ez mitől?
Nyomásszabályzó? Vagy ez ilyen kell hogy legyen? Ha lepadlózom olyan puhán vált....))
2014.03.22. 17:02
jlaci74 írta:Dunaújváros írta:nekem ez van a váltómra írva:
GM7511009
9604150507609
R04150507609
Zöld cimke és GM váltó az világos, de ha meghal a váltóm és vennék bontottat akkor hogy kellene keresnem? Mert valami "5hp" meg ilyenek alapján szoktak keresni de nekem olyan nem volt írva. Honnan tudom hogy tutira milyen váltó passzol az enyém alá?
............
Az összes hathengeres diesel e39 GM ( General Motors ) váltóval van szerelve,
az 5hp az ZF ( ZF Friedrichshafen AG ) gyártmány és a benzinesekben volt,
nem csereszabatosak...
2014.03.22. 17:34
Kesgab írta:jlaci74 írta:Dunaújváros írta:nekem ez van a váltómra írva:
GM7511009
9604150507609
R04150507609
............
Az összes hathengeres diesel e39 GM ( General Motors ) váltóval van szerelve,
az 5hp az ZF ( ZF Friedrichshafen AG ) gyártmány és a benzinesekben volt,
nem csereszabatosak...
Ezt cáfolnám, mert az enyémben ZF-es váltó van (2001 530DA)!