![]() |
2010.10.04. 18:50
2010.10.04. 19:04
2010.10.04. 19:16
simi64 írta:És milyen olaj van benne?
2010.10.04. 19:33
cetabraham írta:simi64 írta:És milyen olaj van benne?
Azt hiszem piros szervó olaj, ami automata váltóba is kell.
2010.10.04. 19:40
simi64 írta:cetabraham írta:simi64 írta:És milyen olaj van benne?
Háát, a váltóban nem egészen az van, ami a szervoban!
ATF only ez van mindegyiknek a tartályára is ráírva.
A piros, az stimmel.
2010.10.04. 19:49
Viper írta:simi64 írta:cetabraham írta:simi64 írta:És milyen olaj van benne?
Háát, a váltóban nem egészen az van, ami a szervoban!
ATF only ez van mindegyiknek a tartályára is ráírva.
A piros, az stimmel.
Badarságot mondasz Simi.
Autómata váltóolaj = szervóolaj (persze, ha a váltóban ATF az előírás)
2010.10.04. 20:02
2010.10.04. 21:47
cetabraham írta:simi64 írta:És milyen olaj van benne?
2010.10.04. 21:52
rbakos írta:- viszont egyáltalán nem áttetsző, azaz nemhogy a tartály alját nem látom, de lámpával megvilágítva olyan, mintha bordó festék lenne, viszont ha teszek az ujjamra belőle akkor tisztának tűnik...
Van olyan ember itt a fórumon aki ha belenéz a tartályba az látja az alját? Kíváncsi lennék!
2010.10.04. 21:53
2010.10.04. 22:02
2010.10.04. 22:04
rbakos írta:cetabraham írta:simi64 írta:És milyen olaj van benne?
Ma este megnéztem én is a szervóolajamat:
- szint rendben,
- színe piros,
- nem habos,
- viszont egyáltalán nem áttetsző, azaz nemhogy a tartály alját nem látom, de lámpával megvilágítva olyan, mintha bordó festék lenne, viszont ha teszek az ujjamra belőle akkor tisztának tűnik...
Van olyan ember itt a fórumon aki ha belenéz a tartályba az látja az alját? Kíváncsi lennék!
2010.10.04. 22:10
tpiski írta:
"A szervó annyira nem kényes, ezért mehet bele kevésbé jó minőségű is..."
2010.10.04. 22:17
jackson írta:rbakos írta:- viszont egyáltalán nem áttetsző, azaz nemhogy a tartály alját nem látom, de lámpával megvilágítva olyan, mintha bordó festék lenne, viszont ha teszek az ujjamra belőle akkor tisztának tűnik...
Kérdés a szakikhoz. A Szervó olajba lehet nyúlkálni? Mámint nem veszélyes, mint pl. a fékolaj? Mert az speciel szétmar mindent ha mellé folyik.
Jackson, aki nem nyúlna bele amig nem biztos lehet-e
2010.10.04. 22:19
2010.10.04. 22:19
cetabraham írta:Tehát nem vagyok egyedül:P Hát eddig a hiba pontos forrása kérdéses..De mivel a szervótól jön a hang. Kizárásos alapon talán már csak egy szelep szivathat meg. Azzal meg gondolom ugyse lehet mit tenni.. új pumpa:(
2010.10.04. 22:25
cetabraham írta:De a tartályba csak azért lehetne fémforgács,mert a szivattyú ledarálta a lapátokat nem? De én pénteken kaptam szét a szivattyút és ott kopásnak törésnek jele nem volt.
2010.10.04. 23:21
hamoriarpi írta:cetabraham írta:De a tartályba csak azért lehetne fémforgács,mert a szivattyú ledarálta a lapátokat nem? De én pénteken kaptam szét a szivattyút és ott kopásnak törésnek jele nem volt.
Tudod, hogy miket kell vizsgálni?
Az axiálgyűrűdet nézted mikroszkóppal? Turbinalapátokat mérted mikrométerrel? A szivattyú precíziós alkatrész, nem fogod látni szemmel az állapotát. Egy dolog, ami figyelmeztet a kopásra az, hogy az axiálgyűrűd hullámai nem simák, hanem sarkokat, éleket tartalmaz. Ha kopott, akkor megszorulhatnak a lapátok, eltörnek és az olaj beviheti a töredéket a kormányműbe. Na ekkor van kormányműcsere.
2010.10.04. 23:27
cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:De a tartályba csak azért lehetne fémforgács,mert a szivattyú ledarálta a lapátokat nem? De én pénteken kaptam szét a szivattyút és ott kopásnak törésnek jele nem volt.
Az axiálgyűrűdet nézted mikroszkóppal? Turbinalapátokat mérted mikrométerrel? A szivattyú precíziós alkatrész, nem fogod látni szemmel az állapotát. Egy dolog, ami figyelmeztet a kopásra az, hogy az axiálgyűrűd hullámai nem simák, hanem sarkokat, éleket tartalmaz. Ha kopott, akkor megszorulhatnak a lapátok, eltörnek és az olaj beviheti a töredéket a kormányműbe. Na ekkor van kormányműcsere.
Akkor nem szóltam! Én csak így szemre néztem rá hogy nincs félig elkopott lapát illetve nem törött semmi.A lapátok nem voltak megszorulva. És mi a véleményed Hamoriarpi bontott szivattyú is megteszi?
2010.10.04. 23:35
hamoriarpi írta:cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:De a tartályba csak azért lehetne fémforgács,mert a szivattyú ledarálta a lapátokat nem? De én pénteken kaptam szét a szivattyút és ott kopásnak törésnek jele nem volt.
Akkor nem szóltam! Én csak így szemre néztem rá hogy nincs félig elkopott lapát illetve nem törött semmi.A lapátok nem voltak megszorulva. És mi a véleményed Hamoriarpi bontott szivattyú is megteszi?
Egyértelműen nem. Szerintem kidobott pénz.