Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

szervó

2010.10.04. 18:50

Tehát nem vagyok egyedül:P Hát eddig a hiba pontos forrása kérdéses..De mivel a szervótól jön a hang. Kizárásos alapon talán már csak egy szelep szivathat meg. Azzal meg gondolom ugyse lehet mit tenni.. új pumpa:(

2010.10.04. 19:04

És milyen olaj van benne?

2010.10.04. 19:16

simi64 írta:És milyen olaj van benne?

Azt hiszem piros szervó olaj, ami automata váltóba is kell.

2010.10.04. 19:33

cetabraham írta:

Háát, a váltóban nem egészen az van, ami a szervoban!
ATF only ez van mindegyiknek a tartályára is ráírva.
A piros, az stimmel.

2010.10.04. 19:40

simi64 írta:
cetabraham írta:

A piros, az stimmel.

Badarságot mondasz Simi.
Autómata váltóolaj = szervóolaj (persze, ha a váltóban ATF az előírás)

2010.10.04. 19:49

Viper írta:
simi64 írta:
cetabraham írta:

A piros, az stimmel.

Badarságot mondasz Simi.
Autómata váltóolaj = szervóolaj (persze, ha a váltóban ATF az előírás)

Miért? Az én váltómba nem ATF olajat adtak. Vettem külön szervoolajat is, egész más volt a flakonja.

2010.10.04. 20:02

ATF= Automatic Transmission Fluid
Tehát az ATF mindíg automataváltó olaj, csak abból is van több féle.

A szervó annyira nem kényes, ezért mehet bele kevésbé jó minőségű is, a váltónál meg szerintem nem érdemes eltérni attól, ami a gyári.

De minkettőben ATF olaj van.

2010.10.04. 21:47

cetabraham írta:

Ma este megnéztem én is a szervóolajamat:
- szint rendben,
- színe piros,
- nem habos,
- viszont egyáltalán nem áttetsző, azaz nemhogy a tartály alját nem látom, de lámpával megvilágítva olyan, mintha bordó festék lenne, viszont ha teszek az ujjamra belőle akkor tisztának tűnik... 8O

Van olyan ember itt a fórumon aki ha belenéz a tartályba az látja az alját? Kíváncsi lennék!

2010.10.04. 21:52

rbakos írta:- viszont egyáltalán nem áttetsző, azaz nemhogy a tartály alját nem látom, de lámpával megvilágítva olyan, mintha bordó festék lenne, viszont ha teszek az ujjamra belőle akkor tisztának tűnik... 8O

Van olyan ember itt a fórumon aki ha belenéz a tartályba az látja az alját? Kíváncsi lennék!

Kérdés a szakikhoz. A Szervó olajba lehet nyúlkálni? Mámint nem veszélyes, mint pl. a fékolaj? Mert az speciel szétmar mindent ha mellé folyik.

Jackson, aki nem nyúlna bele amig nem biztos lehet-e

2010.10.04. 21:53

Cetabraham! Ha nem látod a tartály alját, akkor az olaj alutörmelékes, koszos. Olyannak kell lennie, mint a frissen vásárolt Piroska Málnaszörpnek kinézetre. Első menetben rendszertisztítás, TARTÁLYCSERE(!!!), friss olaj. Közben szivattyú padra, nyomásmérés. Ha rászánsz 6 liter olajat, akkor nem szükséges leszedni a kormányművet kitisztítani (de ez a biztos).
Nagy munka.

2010.10.04. 22:02

Tehát milyen szervoolaj:
Meg kell nézni VIN alapján a gyári specifikációt. 3 féle lehet benne:
- ATF II -es Dextron specifikáció
- ATF III-as Dextron
- és a szintszabályozósokhoz SPEC. OLAJ JÁR! Ennek 6-7 ezer ft litere.

2010.10.04. 22:04

rbakos írta:
cetabraham írta:

Ma este megnéztem én is a szervóolajamat:
- szint rendben,
- színe piros,
- nem habos,
- viszont egyáltalán nem áttetsző, azaz nemhogy a tartály alját nem látom, de lámpával megvilágítva olyan, mintha bordó festék lenne, viszont ha teszek az ujjamra belőle akkor tisztának tűnik... 8O

Rengeteg munka és pénzráfordítás után kristály tiszta. Látszik minden.

2010.10.04. 22:10

tpiski írta:
"A szervó annyira nem kényes, ezért mehet bele kevésbé jó minőségű is..."

Hogy mehet bele az tény, már csak az a kérdés mennyi ideig szeretnéd használni a szivattyút.

2010.10.04. 22:17

jackson írta:
rbakos írta:- viszont egyáltalán nem áttetsző, azaz nemhogy a tartály alját nem látom, de lámpával megvilágítva olyan, mintha bordó festék lenne, viszont ha teszek az ujjamra belőle akkor tisztának tűnik... 8O

Kérdés a szakikhoz. A Szervó olajba lehet nyúlkálni? Mámint nem veszélyes, mint pl. a fékolaj? Mert az speciel szétmar mindent ha mellé folyik.

Jackson, aki nem nyúlna bele amig nem biztos lehet-e

Nem vagyok szaki, de a szervoolaj a fékfolyadékkal ellentétben nem tartalmaz veszélyes, maró hatású összetevőket. A fékfolyadékokon a jel is ott van. Xi. Irritatív!
Kép
ATF-en nincs ilyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hamoriarpi 2010.10.04. 22:27-kor.

2010.10.04. 22:19

De a tartályba csak azért lehetne fémforgács,mert a szivattyú ledarálta a lapátokat nem? De én pénteken kaptam szét a szivattyút és ott kopásnak törésnek jele nem volt.

Re: szervó

2010.10.04. 22:19

cetabraham írta:Tehát nem vagyok egyedül:P Hát eddig a hiba pontos forrása kérdéses..De mivel a szervótól jön a hang. Kizárásos alapon talán már csak egy szelep szivathat meg. Azzal meg gondolom ugyse lehet mit tenni.. új pumpa:(

Sajnos igen. És rendszertisztítás, tartálycsere....

2010.10.04. 22:25

cetabraham írta:De a tartályba csak azért lehetne fémforgács,mert a szivattyú ledarálta a lapátokat nem? De én pénteken kaptam szét a szivattyút és ott kopásnak törésnek jele nem volt.

Tudod, hogy miket kell vizsgálni?
Az axiálgyűrűdet nézted mikroszkóppal? Turbinalapátokat mérted mikrométerrel? A szivattyú precíziós alkatrész, nem fogod látni szemmel az állapotát. Egy dolog, ami figyelmeztet a kopásra az, hogy az axiálgyűrűd hullámai nem simák, hanem sarkokat, éleket tartalmaz. Ha kopott, akkor megszorulhatnak a lapátok, eltörnek és az olaj beviheti a töredéket a kormányműbe. Na ekkor van kormányműcsere.

2010.10.04. 23:21

hamoriarpi írta:
cetabraham írta:De a tartályba csak azért lehetne fémforgács,mert a szivattyú ledarálta a lapátokat nem? De én pénteken kaptam szét a szivattyút és ott kopásnak törésnek jele nem volt.

Az axiálgyűrűdet nézted mikroszkóppal? Turbinalapátokat mérted mikrométerrel? A szivattyú precíziós alkatrész, nem fogod látni szemmel az állapotát. Egy dolog, ami figyelmeztet a kopásra az, hogy az axiálgyűrűd hullámai nem simák, hanem sarkokat, éleket tartalmaz. Ha kopott, akkor megszorulhatnak a lapátok, eltörnek és az olaj beviheti a töredéket a kormányműbe. Na ekkor van kormányműcsere.

Akkor nem szóltam! Én csak így szemre néztem rá hogy nincs félig elkopott lapát illetve nem törött semmi.A lapátok nem voltak megszorulva. És mi a véleményed Hamoriarpi bontott szivattyú is megteszi?

2010.10.04. 23:27

cetabraham írta:
hamoriarpi írta:

Akkor nem szóltam! Én csak így szemre néztem rá hogy nincs félig elkopott lapát illetve nem törött semmi.A lapátok nem voltak megszorulva. És mi a véleményed Hamoriarpi bontott szivattyú is megteszi?

Egyértelműen nem. Szerintem kidobott pénz.

2010.10.04. 23:35

hamoriarpi írta:
cetabraham írta:
hamoriarpi írta:

Egyértelműen nem. Szerintem kidobott pénz.

Na akkor nagyon a zsebembe kell nyúlni. Mert ahogy néztem az új szivattyú olyan 75ezer. A tartály 12ezer. Az olajat most így hirtelen nem is tudom mennyi literje. Köszönöm az eddigi segítséget:)
Hozzászólás küldése

VigLink badge