![]() |
2007.02.28. 22:46
2007.02.28. 22:58
2007.02.28. 23:06
2007.03.01. 01:50
dcs73 írta:Ez oké Hero neked pont ezért jó a fogyi mert beülsz indit és csá mész vele tökmindegyhogy 100 al vagy 150 el de egyenletesen és ezek a gépek eszt szeretik, ezek erre vannak teremtve és ebben mulnak felül minden más atónak nevezet tárgyat!!!!
2007.03.06. 21:32
2007.03.06. 21:36
2007.03.06. 21:40
Morphipapa írta:Megkérdezhetném h mit csináltak ebbe a bizonyos nagyszervízbe?![]()
Amúgy nekem kicsit agresszívabb vezetés mellett 10L városban automatával.
2007.03.06. 21:43
behappy írta:Morphipapa írta:Megkérdezhetném h mit csináltak ebbe a bizonyos nagyszervízbe?![]()
gyakorlatilag mindentösszes olaj, szűrő meg minden egyéb vacak cseréje. mióta megvettem első szerviz volt, a légszűrő úgy nézett ki pl mintha soha nem lett volna cserélve...stb, el volt hanyagolva az autó.
2007.03.06. 22:21
Morphipapa írta:behappy írta:Morphipapa írta:Megkérdezhetném h mit csináltak ebbe a bizonyos nagyszervízbe?![]()
gyakorlatilag mindentösszes olaj, szűrő meg minden egyéb vacak cseréje. mióta megvettem első szerviz volt, a légszűrő úgy nézett ki pl mintha soha nem lett volna cserélve...stb, el volt hanyagolva az autó.
Szegény bömi!
Akkor kijárt már neki a nagyszeríz, hálistennek enyém gondos kezekből került át hozzám. Ettől függetlenül 4e km múlva én is viszem olajcserére (motor + váltó) + szűrők.
2007.03.06. 22:38
Chrisstopher írta:Morphipapa írta:behappy írta:Morphipapa írta:Megkérdezhetném h mit csináltak ebbe a bizonyos nagyszervízbe?![]()
Szegény bömi!
Akkor kijárt már neki a nagyszeríz, hálistennek enyém gondos kezekből került át hozzám. Ettől függetlenül 4e km múlva én is viszem olajcserére (motor + váltó) + szűrők.
váltóban nem szabad olajat cserélni!!! eztet mondják a szervízben!!
2007.03.06. 22:41
2007.03.06. 22:54
2007.03.06. 23:13
behappy írta:nem létezik örök olaj.
nagyot sokat USA autóztam (fogok is még) és megtanultam, hogy az automata váltó lelke a jó olaj.
Ugyanakkor az is igaz, hogy E39ben nem kell 15-30 ezer kmenként lecserélni, de a következő szervizkor le fogom én is (kb 190ezer kmnél).
2007.03.07. 00:45
behappy írta:nem létezik örök olaj.
nagyot sokat USA autóztam (fogok is még) és megtanultam, hogy az automata váltó lelke a jó olaj.
Ugyanakkor az is igaz, hogy E39ben nem kell 15-30 ezer kmenként lecserélni, de a következő szervizkor le fogom én is (kb 190ezer kmnél).
2007.03.07. 10:08
Chrisstopher írta:Morphipapa írta:behappy írta:Morphipapa írta:Megkérdezhetném h mit csináltak ebbe a bizonyos nagyszervízbe?![]()
Szegény bömi!
váltóban nem szabad olajat cserélni!!! eztet mondják a szervízben!!
2007.03.09. 01:28
2007.03.09. 10:33
kz írta:Kit etettek meg? Miért? Mi a helyzet szerinted valójában?
Tényleg nem értem, hogy mire mondod, hogy megetettek.![]()
Arra, hogy inkább ne cseréljen a váltoban olajat? Mi a szervíz érdeke ebben? Nem az, hogy inkább cseréljen? Mit ír a BMW használati utasítás a váltóról?
Üdv
2007.03.09. 11:18
Bali525d írta:kz írta:Kit etettek meg? Miért? Mi a helyzet szerinted valójában?
Tényleg nem értem, hogy mire mondod, hogy megetettek.![]()
Arra, hogy inkább ne cseréljen a váltoban olajat? Mi a szervíz érdeke ebben? Nem az, hogy inkább cseréljen? Mit ír a BMW használati utasítás a váltóról?
Üdv
A gépkönyv egyértelműen azt írja, hogy örökolaj van a váltóban, maximum, ha alacsony benne az olajszint szervízben utánatöltetni. A wallisban egy spanom ugyanezt mondta. Szerintem nem szívesen nyúlnak hozzá, mert kényes téma és az elvégzett munkára garanciát kell vállalniuk. Valszínű egy szervíz sem hívna meg szívesen egy váltóra.
Egyébként én sem hiszek az örökolajban és én is váltóolajcsere előtt állok. Én valszínű az NT-hez viszem majd.
És amiben hiszek az a LL04es SLX castrol, minden olajcserénél légszürö, olajszürö és gázolajszürö-csere (de legalább minden másodiknál).
és ha nem hajtod ki a gép lelkét, akkor örökös, mint a nyomurúság...
Üdv.
B.
2007.03.09. 12:08
2007.03.09. 21:08
Nekem most lesz meg a 160 ekm. A turbó teljesen oké, tehát nem volt széthajtva a gép. Arra gondoltam, hogy 200-250 ekm fölött érdemes a váltóolaj cserén gondolkozni. Minek kockáztasson az ember egy kényes műveletet fölöslegesen? Én sosem hajtom meg nagyon. A legtöbb max. 160-180 km/órás sebesség és csak nagyon ritkán és rövid ideig. Meg még városban, ha egy-egy kilővés. Gondolom egy BMW-nek ez megalázóan gyenge tempó és nem számít meghajtásnak. (530)
És tuning sincs. Tehát jól gondoltam véleményed szerint? Amúgy mibe kerül egy ilyen tett?