![]() |
2012.09.30. 23:31
Sziasztok!<br />Végigolvastam a topicot, de nem volt megoldás arra, hogy a régi tekerős ülésfűtés, működtethető-e az újabb kapcsolópanellel! Jutott azóta ezzel kapcsolatban valaki valamire? Van egy komfortülés, jó állapotban eladó, de a régi fűtéskapcsolós, régi csatis, és nem tudom az összehozható-e az enyémmel.
2012.09.30. 23:48
hamoriarpi írta:Sziasztok!<br />Végigolvastam a topicot, de nem volt megoldás arra, hogy a régi tekerős ülésfűtés, működtethető-e az újabb kapcsolópanellel! Jutott azóta ezzel kapcsolatban valaki valamire? Van egy komfortülés, jó állapotban eladó, de a régi fűtéskapcsolós, régi csatis, és nem tudom az összehozható-e az enyémmel.
Szövet komfortülésed van?
2012.10.01. 00:00
Gallaca írta:hamoriarpi írta:Sziasztok!<br />Végigolvastam a topicot, de nem volt megoldás arra, hogy a régi tekerős ülésfűtés, működtethető-e az újabb kapcsolópanellel! Jutott azóta ezzel kapcsolatban valaki valamire? Van egy komfortülés, jó állapotban eladó, de a régi fűtéskapcsolós, régi csatis, és nem tudom az összehozható-e az enyémmel.
? Mármint amit megvennék? Az bőr. Az én autómban, manual fűthető szövet van, no komfort. Azt cserélném.
2012.10.01. 01:05
hamoriarpi írta:Gallaca írta:hamoriarpi írta:Sziasztok!<br />Végigolvastam a topicot, de nem volt megoldás arra, hogy a régi tekerős ülésfűtés, működtethető-e az újabb kapcsolópanellel! Jutott azóta ezzel kapcsolatban valaki valamire? Van egy komfortülés, jó állapotban eladó, de a régi fűtéskapcsolós, régi csatis, és nem tudom az összehozható-e az enyémmel.
? Mármint amit megvennék? Az bőr. Az én autómban, manual fűthető szövet van, no komfort. Azt cserélném.
Értem. Én szövetet vadászok. Leginkább steveboy21-féle szövettel. Elég ritka. Odus-féle is jó lenne...
én azért cserélném bőrre, mert ez a szövet nagyon kényes. Frissen mosott kézzel rátenyerelek, és már ott marad egy fehér folt. Pedig mikor megvettem a kocsit azzal kezdtem, hogy lehántottam az üléseket és kimostam a szivacsot, és a huzatokat. Egy pár napig tiszta is volt. Ameddig nem értem hozzá. De már unom, hogy ha hozzáérek kifehéredik.
2012.10.01. 01:17
Gallaca írta:hamoriarpi írta:Gallaca írta:hamoriarpi írta:Sziasztok!<br />Végigolvastam a topicot, de nem volt megoldás arra, hogy a régi tekerős ülésfűtés, működtethető-e az újabb kapcsolópanellel! Jutott azóta ezzel kapcsolatban valaki valamire? Van egy komfortülés, jó állapotban eladó, de a régi fűtéskapcsolós, régi csatis, és nem tudom az összehozható-e az enyémmel.
Értem. Én szövetet vadászok. Leginkább steveboy21-féle szövettel. Elég ritka. Odus-féle is jó lenne...
Na most már én is értemén azért cserélném bőrre, mert ez a szövet nagyon kényes. Frissen mosott kézzel rátenyerelek, és már ott marad egy fehér folt. Pedig mikor megvettem a kocsit azzal kezdtem, hogy lehántottam az üléseket és kimostam a szivacsot, és a huzatokat. Egy pár napig tiszta is volt. Ameddig nem értem hozzá. De már unom, hogy ha hozzáérek kifehéredik.
2012.10.01. 13:28
hamoriarpi írta:A bőr pedig kb. 2 hetente (nyáron lehet gyakrabban) ápolást igényel ezekkel a drága, méhviaszos ápolókkal, ha azt akarod, hogy mindig újszerűnek hasson, ne repedezzen, stb.
Arról nem is beszélve, hogy télen hideg, nyáron meleg. Otthonról is likvidáltam a bőr ülőgarnitúrát. Nekem nem otthonos.
2012.10.04. 14:39
2012.10.04. 15:57
csiatt írta:Sziasztok!
Velúr sportüléshez (alcantra sport) honnan tudnék szerezni velúr anyagot (a combtámaszhoz) és a szürke mintás anyagból (egy darabot javíttatnék)?
Vagy esetleg valaki tud komplett első ülést (nem elektromos, combtámaszos, fűthető) ?
Esetleg teljesen hibátlan full bőr belső valakinek (sport, nem elektromos, combtámaszos, fűthető, hátul 2:1 arányban dönthető) eladó?
2012.10.04. 16:24
barbrady írta:csiatt írta:Sziasztok!
Velúr sportüléshez (alcantra sport) honnan tudnék szerezni velúr anyagot (a combtámaszhoz) és a szürke mintás anyagból (egy darabot javíttatnék)?
Vagy esetleg valaki tud komplett első ülést (nem elektromos, combtámaszos, fűthető) ?
Esetleg teljesen hibátlan full bőr belső valakinek (sport, nem elektromos, combtámaszos, fűthető, hátul 2:1 arányban dönthető) eladó?
Azt ugye tudod, hogy az alcantara az nem velúr?
2012.10.07. 19:24

2012.10.07. 19:45
Gallaca írta:Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata, ötlete, hogy az ilyen szinten kirepedezett bőrt, festéssel, vagy valamilyen módon helyre lehet-e hozni?
2012.10.07. 20:49
hamoriarpi írta:Gallaca írta:Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata, ötlete, hogy az ilyen szinten kirepedezett bőrt, festéssel, vagy valamilyen módon helyre lehet-e hozni?
Erről már sok helyen a pigment is hiányzik. Megoldása: csiszolás, gittelés, csiszolás, alapozás, festés, védőbevonat. Egy professzionális felújításért borzalmas összeget kérnek.
Én a helyedben megkeresném a legjobb állapotú használtat és sokkal jobban jönnék ki anyagilag.
2012.10.07. 21:45
Gallaca írta:hamoriarpi írta:Gallaca írta:Sziasztok!
Erről már sok helyen a pigment is hiányzik. Megoldása: csiszolás, gittelés, csiszolás, alapozás, festés, védőbevonat. Egy professzionális felújításért borzalmas összeget kérnek.
Én a helyedben megkeresném a legjobb állapotú használtat és sokkal jobban jönnék ki anyagilag.
Igazad lehet! Én nem tudom, hogy lehetett ennyire elhanyagolni ezeket... Előző fekete szettről sajnos lecsúsztam, pedig az fele ennyibe került. Ebben az a szimpatikus, hogy varrott bőr a könyöklő az ajtókon, és a középkonzol is, nem sima festett műanyag. Ezt a szettet árulja gyerek528i, 100-ért, műszerfalastul, tetőkárpitostul, szőnyegestül. Csak sajnos az első ülések borzalmas állapotban vannak. Már arra gondoltam, hogy az elsőket áthúzatnám, bár nem tudom mibe fájhat egy ilyen művelet. Félek, hogy úgy túl sokban lenne.
2012.10.16. 20:11
2012.10.16. 20:15
hamoriarpi írta:Jönnek a nehézségek a belső szövetesítésével kapcsolatban. A hátsó ajtóm gyári rolós. Ilyen ajtókárpitot F4AT-ben vagy F6AT-ben találni egyenlő a lehetetlennel. A rolókat megszüntetni semmiképp nem szeretném. Találtam leírást Bimmerforumon, roló beépítésről, de az eredeti bőr belsőhöz semmiképp nem nyúlok, mert kimagasló állapotban van. Egy esetleges autócsere alkalmával gyári szintre visszatehetően kell megoldani a projectet.
Ott van még az ülésfűtés kérdése (megoldható, de újabb 150 euro).
Ledönthető hátsó támla (kaptam már javaslatot, még nem telefonáltam).
Első szövet komfortülések hazahozatala Németországból (ehhez is kaptam már lehetséges verziókat).
Egyenlőre köszönöm mindenkinek a segítséget, de elgondolkodom azon, hogy kész vagyok-e egy újabb idegtépő projectre.
2012.10.16. 20:33
admin írta:hamoriarpi írta:Jönnek a nehézségek a belső szövetesítésével kapcsolatban. A hátsó ajtóm gyári rolós. Ilyen ajtókárpitot F4AT-ben vagy F6AT-ben találni egyenlő a lehetetlennel. A rolókat megszüntetni semmiképp nem szeretném. Találtam leírást Bimmerforumon, roló beépítésről, de az eredeti bőr belsőhöz semmiképp nem nyúlok, mert kimagasló állapotban van. Egy esetleges autócsere alkalmával gyári szintre visszatehetően kell megoldani a projectet.
Első szövet komfortülések hazahozatala Németországból (ehhez is kaptam már lehetséges verziókat).
Egyenlőre köszönöm mindenkinek a segítséget, de elgondolkodom azon, hogy kész vagyok-e egy újabb idegtépő projectre.
Nekem lassan két éve nincs berakva az ajtókárpit mert nekem is rolós a bőrös meg nem:(
iPhone Tapatalk
2012.10.16. 20:40
Imco írta:Gallaca írta:hamoriarpi írta:Gallaca írta:Sziasztok!
Igazad lehet! Én nem tudom, hogy lehetett ennyire elhanyagolni ezeket... Előző fekete szettről sajnos lecsúsztam, pedig az fele ennyibe került. Ebben az a szimpatikus, hogy varrott bőr a könyöklő az ajtókon, és a középkonzol is, nem sima festett műanyag. Ezt a szettet árulja gyerek528i, 100-ért, műszerfalastul, tetőkárpitostul, szőnyegestül. Csak sajnos az első ülések borzalmas állapotban vannak. Már arra gondoltam, hogy az elsőket áthúzatnám, bár nem tudom mibe fájhat egy ilyen művelet. Félek, hogy úgy túl sokban lenne.
Ha jössz a lemezért, összehozhatlak a bőrősömmel.
Bocs elfelejtettem válaszolni!!! Köszi, sajnos ülésprojektet el kellett napolnom, kifektetett anyagilag (meg fizikailag is 2012.10.16. 20:45
admin írta:hamoriarpi írta:Jönnek a nehézségek a belső szövetesítésével kapcsolatban. A hátsó ajtóm gyári rolós. Ilyen ajtókárpitot F4AT-ben vagy F6AT-ben találni egyenlő a lehetetlennel. A rolókat megszüntetni semmiképp nem szeretném. Találtam leírást Bimmerforumon, roló beépítésről, de az eredeti bőr belsőhöz semmiképp nem nyúlok, mert kimagasló állapotban van. Egy esetleges autócsere alkalmával gyári szintre visszatehetően kell megoldani a projectet.
Nekem lassan két éve nincs berakva az ajtókárpit mert nekem is rolós a bőrös meg nem:(
iPhone Tapatalk
2012.10.16. 20:57
Gallaca írta:admin írta:hamoriarpi írta:Jönnek a nehézségek a belső szövetesítésével kapcsolatban. A hátsó ajtóm gyári rolós. Ilyen ajtókárpitot F4AT-ben vagy F6AT-ben találni egyenlő a lehetetlennel. A rolókat megszüntetni semmiképp nem szeretném. Találtam leírást Bimmerforumon, roló beépítésről, de az eredeti bőr belsőhöz semmiképp nem nyúlok, mert kimagasló állapotban van. Egy esetleges autócsere alkalmával gyári szintre visszatehetően kell megoldani a projectet.
iPhone Tapatalk
Ha Árpié bőrös rolós, a tiéd szövet rolós, cserélni nem tudtok? Vagy rosszul értettem? Akkó bocs a beleböff! Vagy a touring kárpit más?
2012.10.16. 21:04
kzolee írta:admin írta:hamoriarpi írta:Jönnek a nehézségek a belső szövetesítésével kapcsolatban. A hátsó ajtóm gyári rolós. Ilyen ajtókárpitot F4AT-ben vagy F6AT-ben találni egyenlő a lehetetlennel. A rolókat megszüntetni semmiképp nem szeretném. Találtam leírást Bimmerforumon, roló beépítésről, de az eredeti bőr belsőhöz semmiképp nem nyúlok, mert kimagasló állapotban van. Egy esetleges autócsere alkalmával gyári szintre visszatehetően kell megoldani a projectet.
iPhone Tapatalk
A leírás alapján nem tűnik vészesnek, curi kollega is pont a projekt kellős közepén tart...