![]() |
2015.04.19. 12:51
Labi írta:tsuka írta:sziasztok,
fentébb már irtam egyszer, hogy problémám lehet esetleg a váltóval, de leírom még egyszer mert még mindig nem jutottam előre.
530d facelift touring 2001ből
probléma:
110km/h és 125km/h között remeg a kocsi. A jelenség akkor is él ha sportba vagy manuálba kapcsolok, tehát nem fordulatfüggő.
először wandler problémára gyanakodtam, így elvittem a kocsit Papp Tamásnak, aki kipróbálta és feltette gépre, majd leengedte az olajat.
A váltó hibakód mentes az olajnak nincs égett szaga és semmi szemcse nem volt a leengedett olajban, tehát a váltóm valószínűleg hibátlan. Lock Up működik tökéletesen.
Olajcsere, szűrőcsere illetve vezérléstömb tisztítás történt, mint gondolhattam nem szűnt meg a probléma.
Ötletek, tapasztalatok esetleg?
Egyéb munkálatok a váltó cseszegetése előtt:
-Kerekek görgőzve, centírozva, gumik cserélve
-Harditárcsa cserélve
-Kardán cserélve
A probléma semelyik esetben sem változott sem jó, sem rosz irányban.
Megköszönném ha valaki tudna segíteni, egy idő után autópályás torlódásnál nagyon idegesítő...
nekem anno ugyan ez volt, 39-es 35i-nél. Futóműbeállítás segített rajta. ...reméljük nálad is hasonló. (túl voltam kardán, fék, gumi cserén, felni centríron stb)
2015.04.19. 13:33
2015.04.19. 14:04
Labi írta:az is lehet, hogy az eladás oldotta meg, már nem emlékszem pontosan
2015.04.22. 17:56
hamoriarpi írta:Labi írta:tsuka írta:sziasztok,
fentébb már irtam egyszer, hogy problémám lehet esetleg a váltóval, de leírom még egyszer mert még mindig nem jutottam előre.
530d facelift touring 2001ből
probléma:
110km/h és 125km/h között remeg a kocsi. A jelenség akkor is él ha sportba vagy manuálba kapcsolok, tehát nem fordulatfüggő.
először wandler problémára gyanakodtam, így elvittem a kocsit Papp Tamásnak, aki kipróbálta és feltette gépre, majd leengedte az olajat.
A váltó hibakód mentes az olajnak nincs égett szaga és semmi szemcse nem volt a leengedett olajban, tehát a váltóm valószínűleg hibátlan. Lock Up működik tökéletesen.
Olajcsere, szűrőcsere illetve vezérléstömb tisztítás történt, mint gondolhattam nem szűnt meg a probléma.
Ötletek, tapasztalatok esetleg?
Egyéb munkálatok a váltó cseszegetése előtt:
-Kerekek görgőzve, centírozva, gumik cserélve
-Harditárcsa cserélve
-Kardán cserélve
A probléma semelyik esetben sem változott sem jó, sem rosz irányban.
Megköszönném ha valaki tudna segíteni, egy idő után autópályás torlódásnál nagyon idegesítő...
nekem anno ugyan ez volt, 39-es 35i-nél. Futóműbeállítás segített rajta. ...reméljük nálad is hasonló. (túl voltam kardán, fék, gumi cserén, felni centríron stb)
Helyes! Írtam én is az előző oldalon 3 felkiáltójellel.
2015.04.25. 17:56
2015.04.25. 18:15
daemonfool1 írta:Üdv Fórumtagok!
Új vagyok itt, nagyon hasznos az oldal, amiket akartam eddig megtaláltam.
Viszont lenne egykét dolog ami engem érdekelne.
1996-os 523iA új tulajdonosa lettem, óra szerint 230e km.
Amit produkál az autó: D-be rakva szokásos rántás, felengedem a féket és az autó csak gázra indul meg. Szóval nem kúszik. Kicsit sokáig csúsztatja rá az 1-est, a többi váltás hibátlan. Rükvercbe szépen elindul hátra az autó a féket engedve. Mi okozza D-ben ezt?
Erősen gondolkozok váltó olajcserén, műszaki erzékem van hozzá, de ezen felül nincs valahol egy akár angol nyelvű leírás, hogyan lehet kivitelezni az olajcserét? Ha már cserélném, egyértelműen a wandlerből is eltávolítanám, kivitelezhető ez a váltó leszerelését mellőzve?
Köszönöm előre is válaszokat!
(U.i.: a tippek között van egy olajcsere cikk, az nagyon tetszik, pesti a szerelő, viszont en debreceni vagyok)
2015.04.25. 18:23
Imco írta:daemonfool1 írta:Üdv Fórumtagok!
Új vagyok itt, nagyon hasznos az oldal, amiket akartam eddig megtaláltam.
Viszont lenne egykét dolog ami engem érdekelne.
1996-os 523iA új tulajdonosa lettem, óra szerint 230e km.
Amit produkál az autó: D-be rakva szokásos rántás, felengedem a féket és az autó csak gázra indul meg. Szóval nem kúszik. Kicsit sokáig csúsztatja rá az 1-est, a többi váltás hibátlan. Rükvercbe szépen elindul hátra az autó a féket engedve. Mi okozza D-ben ezt?
Erősen gondolkozok váltó olajcserén, műszaki erzékem van hozzá, de ezen felül nincs valahol egy akár angol nyelvű leírás, hogyan lehet kivitelezni az olajcserét? Ha már cserélném, egyértelműen a wandlerből is eltávolítanám, kivitelezhető ez a váltó leszerelését mellőzve?
Köszönöm előre is válaszokat!
(U.i.: a tippek között van egy olajcsere cikk, az nagyon tetszik, pesti a szerelő, viszont en debreceni vagyok)
![]()
A km szinte teljesen hihetetlen ill. inkább lehetetlen.
Az olajcsere nem mindig tette boldoggá a tulajdonosokat.
Nyíregyházán is van egy komoly, hozzáértő szerviz, tudtommal.
Illetve a hamoriarpi is reklámozott egy debreceni szerelőt, talán divinyi -ami nem biztos- a neve.
2015.04.25. 18:37
2015.04.25. 18:48
Imco írta:reklámozott egy debreceni szerelőt, talán divinyi -ami nem biztos- a neve.
2015.04.25. 20:08
Bor3sz írta:Imco írta:reklámozott egy debreceni szerelőt, talán divinyi -ami nem biztos- a neve.
Divinyi Autószerviz BT.
Cím:
Gyenesdiás, Hunyadi köz
Telefon:
30/9470349
A név stimmel,de a város nem....
2015.04.25. 20:25
Imco írta:
Mindig azt hittem hogy debreceni az illető!
2015.04.25. 20:47
Imco írta:Bor3sz írta:Imco írta:reklámozott egy debreceni szerelőt, talán divinyi -ami nem biztos- a neve.
Divinyi Autószerviz BT.
Cím:
Gyenesdiás, Hunyadi köz
Telefon:
30/9470349
Nem kell minden apróságon fennakadni!
+/-500 km már nem számít!![]()
2015.04.25. 22:03
daemonfool1 írta:
Amit produkál az autó: D-be rakva szokásos rántás, felengedem a féket és az autó csak gázra indul meg.
2015.04.25. 23:30
Johny540 írta:daemonfool1 írta:
Amit produkál az autó: D-be rakva szokásos rántás, felengedem a féket és az autó csak gázra indul meg.
Szia!Egy biztos,nekem akkor produkált ilyet,amikor befogott a fékem állandóan.
2015.04.26. 00:05
daemonfool1 írta:Johny540 írta:daemonfool1 írta:
Szia!Egy biztos,nekem akkor produkált ilyet,amikor befogott a fékem állandóan.
Remélem, jól csinálom az idézést. Szal a fék az rendbe van, Vollay urat csak úgy találtam google-on, hogy NAVos szégyenlistán. Viszont van egy Mobil Car bt. ők bmw szakszervíz, elég sok pénzt megspórolhatnék ha magam cserélném az ATF olajat. De szinte alig van segítség a neten. Első körben még pontos mennyiséget se találtam.
2015.04.26. 08:20
daemonfool1 írta:Remélem, jól csinálom az idézést. Szal a fék az rendbe van, Vollay urat csak úgy találtam google-on, hogy NAVos szégyenlistán.
2015.04.26. 08:35
2015.04.26. 10:19
odorimi58 írta:Szia! Katona Jácint váltódoktorral van problémám, légy szíves, írj vissza, ha vetted az üzenetem. Üdv. Imi
2015.04.26. 11:25
Zo78 írta:odorimi58 írta:Szia! Katona Jácint váltódoktorral van problémám, légy szíves, írj vissza, ha vetted az üzenetem. Üdv. Imi
Megdöbbentő, hogy még senki nem találta meg a végső megoldást erre az emberre...
2015.04.26. 12:01
admin írta:Imco írta:Bor3sz írta:Imco írta:reklámozott egy debreceni szerelőt, talán divinyi -ami nem biztos- a neve.
Divinyi Autószerviz BT.
Cím:
Gyenesdiás, Hunyadi köz
Telefon:
30/9470349
Nem kell minden apróságon fennakadni!
+/-500 km már nem számít!![]()
Debrecenbe valami Volai Ferencet szoktak írogatni