Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.06.14. 21:39

köszönöm pocilaci a választ, még egy kérdésem lenne a kisebb szílent ami egyben kapható azt is párban cseréljem?
mert az elég húzos esetleg tudtok valami árat mondani rá?

2010.06.15. 18:37

Sziasztok!
Ez a rázás nekem is jelen van, 80-100 km/h között, és én már mindent cseréltem. Motortartó baktól kezdve szilentig mindent. Akkor is megmaradt. Egy szaki Ecseren azt mondta, hogy a kormányösszekötő rúd perselye (?) csinálja a rázást, azt kell kicserélni.
De most más van a soron nálam: jobb hátsó csapágyat cserélnék a kerékagyban. Ki kell venni a féltengelyt is, hogy hozzáférjek a csapágy csavarjaihoz hátulról?
Van valmi más trükkje vagy mire kell még figyelni?
Köszönettel: B.

2010.06.15. 19:39

Berkut írta:Sziasztok!
Ez a rázás nekem is jelen van, 80-100 km/h között, és én már mindent cseréltem. Motortartó baktól kezdve szilentig mindent. Akkor is megmaradt. Egy szaki Ecseren azt mondta, hogy a kormányösszekötő rúd perselye (?) csinálja a rázást, azt kell kicserélni.
De most más van a soron nálam: jobb hátsó csapágyat cserélnék a kerékagyban. Ki kell venni a féltengelyt is, hogy hozzáférjek a csapágy csavarjaihoz hátulról?
Van valmi más trükkje vagy mire kell még figyelni?
Köszönettel: B.

nem kell a féltengelyt megbontani szerencsére.
értelemszerűen le kell venni a fékmunkahengert és a konzolját, valamint a féktárcsát.
az ABS jeladó kiszedése a legnagyobb szívás, ez általában úgy bele szokott oxidálódni, hogy nem nagyon lehet épen kivenni.
nem esküdnék meg rá, de asszem a kerékcsapágyba van neki kiképezve a helye, most pontosan nem ugrik be, de lehet, hogy a csonkállványba. de úgyis látni fogod megbontásnál.
én meyle gyártmányt vettem a korábbi kocsimba. 4db-ból 3 tökéletes volt, az egyik - pont a bal hátsóra felszerelt - volt a szar, a porvédő mozgott rajta, és miután az abban lévő mágnesekről veszi a jelet, ezért az automata váltós kocsim megbolondult és csinált olyanokat, hogy padlógázon nekiállt magától gyorsítani :!:
miután vettem bele egy gyári csapágyat, megszűnt minden hiba.
én ezért a gyárit javaslom. :wink:
ha meglesz a kormányremegésre a megoldás, mindenképpen érdekelne engem is.

2010.06.15. 20:32

Köszönöm a segítséget!
Ha sikerül megcsináltatnom a remegést, akkor mindenképpen jelentkezem!
B.

2010.06.21. 12:38

Olyan kérdésem volna hogyha le akarom ültetni a kocsi elejét, akkor a hátulját is le kell?

Azt szeretném h az eleje alacsonyabban legyen. a hátulján feltétlenül nem akarok változtatni.

2010.06.22. 16:34

Szia Rato44!

Szerintem ne kísérletezz vele, mert a kocsi súlypontja teljesen más helyre kerül, kanyarban esetleg jóval előbb kitör a hátulja!
Szerintem vagy az egészet ültesd le, vagy semmit!
Ezekre az utakra szerintem nem is érdemes semmit leültetni, mert a hepe-hupákon sokkal jobban rázkódik az egész kaszni. Persze ez csak egy vélemény.

Látom, végül jó gépet szereztél magadnak! Örülök neki!
Én vagyok, aki tavaly augusztusban hirdettem az 530d-t. Végül nem adtam el, nem lehet egy ilyen géptől megválni! (Majd, ha eltörlik a reg.adót!!!)

2010.06.22. 20:40

Szia!

Igen emléxem, hál Isten sikerült (teljesen vletlenül) egy nagyon szép és jó gépet kifogni:)

Igazából csak esztétika miatt akarom lejebb tenni az elejét, elől sokkal nagyobb hézag van mint hátul! de minden e39 nek ilyen ami sima futóművel van, és ez így nem tetszik, pont fordítva néz ki jól hogy ha orra bukik a kocsi...

Találtam olyan ültetőrugót ami elől 4cm hátul 2cm, direkt e39hez gyártva tehát nem én találtam ezt ki.

2010.06.22. 20:42

Van képtáram is megtudod nézni a kocsit ha érdekel
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rato44 2010.06.24. 15:47-kor.

2010.06.24. 14:43

Szia Rato!

Értem. Gondolom az M-es is így van leültetve nem? Biztos, hogy jobban néz ki ültetve. Főleg, ha veszel rá 18-as felniket!

A 18-as felnik engem is érdekelnének, csk attól félek, hogy az utazási komfort sínyli meg, no meg a futóművet teszem tönkre vele idő előtt a nagyobb rugózatlan súly miatt. De hogy szépek rajta, az biztos!

2010.06.24. 15:51

Rjani530d írta:Szia Rato!

Értem. Gondolom az M-es is így van leültetve nem? Biztos, hogy jobban néz ki ültetve. Főleg, ha veszel rá 18-as felniket!

A 18-as felnik engem is érdekelnének, csk attól félek, hogy az utazási komfort sínyli meg, no meg a futóművet teszem tönkre vele idő előtt a nagyobb rugózatlan súly miatt. De hogy szépek rajta, az biztos!

igen az M es is így van megoldva.
a 18as felnik szépek, de az már rendesen elveszi a komfortot, meg nagyon le is terheli a futóműt plussz az már nem is gyári méret. Én nyár elején vettem rá 17eset, jó nagy peremes hátul szélesebb 255ös gumikkal, bőven elég rá sztem:)

2010.06.24. 19:05

Szia Rato!

Néztem a gépedet a képtárban. Tényleg királyul néz ki a gép.
Azok a 17-es felnik tényleg szépek. Ha ilyeneket tudsz eladót, szólhatsz!
Gumik milyenek vannak rajta? A 235/45 17-es a jó méret nem?
Körülnézek a piacon azt hiszem. Bár az a baj a használttal, mindig úgy érzem átvernek, ráz, vagy hasonlók.
Azt hiszem az enyémen maradnak a 16-os citromok.

Üdv.

2010.06.24. 22:49

Üdv!

Én nem rég vettem 18-as gyári M-est. A jobb első teleszkópot cserélték újra, és csak az nyikorog ,de nem mindig. A 15-ös kerekeken is nyikorgott(mondjuk nem ennyit) nem tudom mi lehet a baja. Ha esetleg valaki tapasztalt hasonlót és tudna rá megoldást megköszönném.

2010.06.24. 22:56

csapszeek írta:Üdv!

Én nem rég vettem 18-as gyári M-est. A jobb első teleszkópot cserélték újra, és csak az nyikorog ,de nem mindig. A 15-ös kerekeken is nyikorgott(mondjuk nem ennyit) nem tudom mi lehet a baja. Ha esetleg valaki tapasztalt hasonlót és tudna rá megoldást megköszönném.

Vadi új lengéscsillapító nem nyikoroghat!
Ami nyikorogni szokott:
gumiszilent.

2010.06.24. 23:01

Elviszem szerelőhöz megnézetni, elég zavaró.
Köszönöm a segítséget!

2010.06.25. 12:33

Sziasztok! 520d Touringomból kiment a jobb első lengéscsillapító. Hol kaphatok a legolcsóbban? Körülbelül mennyibe kerülne? Előre is köszönöm!!! Üdv Rike!

2010.06.26. 09:20

rike89 írta:Sziasztok! 520d Touringomból kiment a jobb első lengéscsillapító. Hol kaphatok a legolcsóbban? Körülbelül mennyibe kerülne? Előre is köszönöm!!! Üdv Rike!

Párba tessék gondolkodni, mivel egy darabot nem cserélünk. És az olcsóság kicsit sokba kerül:
- fék út megnyúlik és bele mész valakibe akibe nem kéne
- autópályán erős oldalszélben le repülsz az útról. Múltkor egy Corsa-t láttam az M3-on ami ezért került az árokba
- kanyarban kirepülsz és ha fa van még bele is halhatsz.
Én inkább jó lengéscsillapítót keresnék mint olcsót.

Jackson, aki szól hogy az életed múlik ezen az elhanyagolt alkatrészen

2010.06.26. 09:41

jackson írta:
rike89 írta:Sziasztok! 520d Touringomból kiment a jobb első lengéscsillapító. Hol kaphatok a legolcsóbban? Körülbelül mennyibe kerülne? Előre is köszönöm!!! Üdv Rike!

Párba tessék gondolkodni, mivel egy darabot nem cserélünk. És az olcsóság kicsit sokba kerül:
- fék út megnyúlik és bele mész valakibe akibe nem kéne
- autópályán erős oldalszélben le repülsz az útról. Múltkor egy Corsa-t láttam az M3-on ami ezért került az árokba
- kanyarban kirepülsz és ha fa van még bele is halhatsz.
Én inkább jó lengéscsillapítót keresnék mint olcsót.

Jackson, aki szól hogy az életed múlik ezen az elhanyagolt alkatrészen

Ez a 80-100Km/h körüli remegés fékezésnél nálam is megvolt, komplett kormányösszekötő csere és futóműállítás után eltűnt, de a napokban újra visszajött, bár most már annyira minimális, hogy szinte figyelni kell hogy észre vegyem, de hát nem természetes, így ha valaki rájön, hogy mi okozhatja, ne tartsa magában...:-)

Ültetésről csak annyit, ezekre az utakra nem ajánlom. Én eleve ültetve vettem (H&R ültetőszettel elől 35mm hátul 15mm), s a nyári kerekekkel (245/50 R18) kicsit nekem néha túl sportautósan ráz, kanyarokban meg van hogy elpattog. Persze Austriában, Németországban nem csinálja, nem is értem mi lehet a különbség??? :-)

2010.07.02. 08:56

Tud valaki Bp-en ajánlani profi futóműves szakembert, műhelyt?

2010.07.02. 10:21

rato44 írta:Tud valaki Bp-en ajánlani profi futóműves szakembert, műhelyt?

Eddig az NTautó a biztos. Ahol mondták a srácok hogy megoldódtak a gondok. A lényeg súlyokat is rakjanak bele (ülés, csomgatartóba) mert hanem akkor nagy gázzal távozz a műhelyből.

Jackson, aki még mindig nem jutott el a Mátyásföldi csapathoz

2010.07.02. 12:40

jackson írta:
rato44 írta:Tud valaki Bp-en ajánlani profi futóműves szakembert, műhelyt?

Eddig az NTautó a biztos. Ahol mondták a srácok hogy megoldódtak a gondok. A lényeg súlyokat is rakjanak bele (ülés, csomgatartóba) mert hanem akkor nagy gázzal távozz a műhelyből.

Jackson, aki még mindig nem jutott el a Mátyásföldi csapathoz

Futóműre én pont nem ajánlanám az NT-t...
Hozzászólás küldése

VigLink badge