![]() |
2010.09.07. 06:45
szekeres írta:MChris írta:szekeres írta:helo
gyári kazettás business rádió van a kocsimban IRIS.-el.
szeretnék cd-t, kérdésem,hogy elég csak azt vennem, vagy az IRIS is kuka.
Ha igen,akkor a másik cuccot simán be lehet kötni a régi helyére?
ha két részes akkor csak a fejet kell cserélni
szerintem két részes, megnézem. elméletileg ha nem vagyok süket, benne van az összes hangszóró,elégaz... 2 hetes a kiscsajszim
elég neki a 6 henger
nem értem amugy miértvan minden e39 ben kazettás cucc... hova az istenbe tüntek el a CD.-k??
2010.09.07. 06:58
MChris írta:szekeres írta:MChris írta:szekeres írta:helo
szerintem két részes, megnézem. elméletileg ha nem vagyok süket, benne van az összes hangszóró,elégaz... 2 hetes a kiscsajszim
elég neki a 6 henger
nem értem amugy miértvan minden e39 ben kazettás cucc... hova az istenbe tüntek el a CD.-k??
van CD-s is csak akkor nem sokan áldoztak rá,meg a tár jobb ill praktikusabb abból többet találnál ha a gazda nem BMW-t venne eladás után mert a tár jó még E46 és E53 is így "tovább viszi a tulaj" Nekem is ez volt de közölte is hogy maga a tár és konzol nincs már bent de ezt fel is tüntette a hirdetésben.
hangszórókat BALANCE és a FADER gombokkal meg tudod nézni (ha van a kazis fejen)
2010.09.07. 08:58
szekeres írta:MChris írta:szekeres írta:MChris írta:szekeres írta:helo
elég neki a 6 henger
van CD-s is csak akkor nem sokan áldoztak rá,meg a tár jobb ill praktikusabb abból többet találnál ha a gazda nem BMW-t venne eladás után mert a tár jó még E46 és E53 is így "tovább viszi a tulaj" Nekem is ez volt de közölte is hogy maga a tár és konzol nincs már bent de ezt fel is tüntette a hirdetésben.
hangszórókat BALANCE és a FADER gombokkal meg tudod nézni (ha van a kazis fejen)
van, azt már megnéztem. csak egy cd kell elméletileg. Ebbe se tár se semmi nemvolt szerintem. Abba bíztam, hogy be van kábelezve. Szerintem nincs.
TUdnék 15 ezerért...
Cd sajnos csak ebay.-n van. A magyarok horrorba adják...
2010.09.07. 12:25
MChris írta:szekeres írta:MChris írta:szekeres írta:MChris írta:szekeres írta:helo
elég neki a 6 henger
van, azt már megnéztem. csak egy cd kell elméletileg. Ebbe se tár se semmi nemvolt szerintem. Abba bíztam, hogy be van kábelezve. Szerintem nincs.
TUdnék 15 ezerért...
Cd sajnos csak ebay.-n van. A magyarok horrorba adják...
20-ért volt már itt is keresd Schnitzert!
2010.09.08. 09:38
2010.09.08. 14:16
vaszarig írta:Lenne egy kérdésem a hozzáértőktől!Úgy néz ki, hogy lassan révbe ér a DSP-s projektem, még két első hangszóró kéne, aztán teljes a szett!
A kérdésem az lenne, hogy gáz-e az, ha a mostani 4 Ohm-os hangszórók helyett addig is berakom a 8 Ohm-osakat, amíg az erősítőt is ki nem cserélem? Fog rendesen szólni? Vagy ne erőltessem addig, majd csak ha már a DSP-s erősítőt is beraktam? Most jelenleg Hifi System van benn!
2010.09.08. 14:21
jackson írta:vaszarig írta:Lenne egy kérdésem a hozzáértőktől!Úgy néz ki, hogy lassan révbe ér a DSP-s projektem, még két első hangszóró kéne, aztán teljes a szett!
A kérdésem az lenne, hogy gáz-e az, ha a mostani 4 Ohm-os hangszórók helyett addig is berakom a 8 Ohm-osakat, amíg az erősítőt is ki nem cserélem? Fog rendesen szólni? Vagy ne erőltessem addig, majd csak ha már a DSP-s erősítőt is beraktam? Most jelenleg Hifi System van benn!
Ilynekor nem éghet le? Most nem számolgattam az Ohm és amperokat, de egy erősitő általában fix ohm-ra van belőve. Nem hinném, hogy egy kioptimalizált erősitő nagyobb Ohm és azonoss watt teljesítményben is műkszik. Itt most arra gondolok. Hogy a 4 Ohm erősítő kiad 2x ampert ami ahm hangszórón nagyobb V*2xA=2xWatt ami túl lövi a hangszórót.
Jackson, aki inkább nem rakná bele
2010.09.08. 14:48
204d1 írta: Jackson! Általános iskolában tanultuk Ohm törvényét, aztán meg még legalább 2x, végzettségtől függően.
Hogy tud 2x annyi ampert kiküldeni az erősítő????? ÁÁÁÁÁ.... ez már sok....
Szép az egyenleted, de kb azt írtad, hogy: Ha 1kg kenyér 200 Ft, akkor fél liter tej mennyibe kerül, ha a külső hőmérséklet 14 C° ?
2010.09.08. 14:56
jackson írta:204d1 írta: Jackson! Általános iskolában tanultuk Ohm törvényét, aztán meg még legalább 2x, végzettségtől függően.
Szép az egyenleted, de kb azt írtad, hogy: Ha 1kg kenyér 200 Ft, akkor fél liter tej mennyibe kerül, ha a külső hőmérséklet 14 C° ?
Valaki akitől lehet kérdezni. Nos Volt*Amper=Watt eddig tiszta? Lépjünk tovább tehát ha egy erősítőn feltekered a gombot akkor melyik paraméter növekszik?
Mert a hangszóróra rávésték, hogy 55Watt pl. és ha nyomsz neki egy 100Wattnyi teljesítmény akkor kiadja a lelkét. Most én arra gondolok, hogy
A 12 volt csak egy pillanatnyi max.állása az feszültségnek:
Ami mondjuk 12V/8ohm=1,5Amper és a kisebb esetén 12V/4ohm=3Amper. Tehát látszik, hogy több amper megy abban a pontban ki a hangszóróra. Ami az első esetében 12V*1,5Amper=18Watt addig a 36Watt.
Most ha van egy 25Watt leadásra képes erősítőm és két azonos teljesítményű fenti 25Watt 4 éshmos hangszóróm akkor csak úgy lehet kinyírni ha a 4 Ohm-ost rakom be. Mert ha fordítva megy akkor legfeljebb halkabb lesz de nem nyúlik ki az erősítő.
Tehát ökölszabályként nagyobb Ohm cuccot lehet rakni bele de a kisebb Ohm leégeti az erősítőt ha nem bírja a nagyobb amperek miatt?
Jackson, aki konkrét példán kérdez
2010.09.08. 15:03
204d1 írta:Na látod, tudsz Te ha egy kicsit gondolkodsz(Ugye vágod, hogy az előbb fordítva írtad? )
Igaz, nem így kell (hangfrekvenciás) erősítőre teljesítményt számolni, de az elméleti vonal a helyes felé közelít.
2010.09.08. 15:11
jackson írta:
Nos akkor mehet bele mindig a nagyobb Ohm vagy sem?
Jackson, aki kérdi
2010.09.09. 08:51
204d1 írta:jackson írta:
Nos akkor mehet bele mindig a nagyobb Ohm vagy sem?
Jackson, aki kérdi
Persze, hogy mehet, de halkabban fog szólni (elméletileg)
U2/R (12V-ol számolva) 144/8 = 18W
144/4 = 36W
2010.09.10. 19:10
2010.09.10. 22:02
Difi írta:Sziasztok
Lehet rossz helyre írok érdeklődnék nincs e valakinek BM24 rádió modulja elfekvőben nagyon kellene nincs hangja az enyémnek.
Üdv Difi
2010.09.13. 22:07
vaszarig írta:Difi írta:Sziasztok
Lehet rossz helyre írok érdeklődnék nincs e valakinek BM24 rádió modulja elfekvőben nagyon kellene nincs hangja az enyémnek.
Üdv Difi
Amennyiben szereztél egy újat, én vevő lennék a rosszra!
2010.09.13. 22:17
204d1 írta:jackson írta:204d1 írta: Jackson! Általános iskolában tanultuk Ohm törvényét, aztán meg még legalább 2x, végzettségtől függően.
Valaki akitől lehet kérdezni. Nos Volt*Amper=Watt eddig tiszta? Lépjünk tovább tehát ha egy erősítőn feltekered a gombot akkor melyik paraméter növekszik?
Mert a hangszóróra rávésték, hogy 55Watt pl. és ha nyomsz neki egy 100Wattnyi teljesítmény akkor kiadja a lelkét. Most én arra gondolok, hogy
Ami mondjuk 12V/8ohm=1,5Amper és a kisebb esetén 12V/4ohm=3Amper. Tehát látszik, hogy több amper megy abban a pontban ki a hangszóróra. Ami az első esetében 12V*1,5Amper=18Watt addig a 36Watt.
Most ha van egy 25Watt leadásra képes erősítőm és két azonos teljesítményű fenti 25Watt 4 éshmos hangszóróm akkor csak úgy lehet kinyírni ha a 4 Ohm-ost rakom be. Mert ha fordítva megy akkor legfeljebb halkabb lesz de nem nyúlik ki az erősítő.
Tehát ökölszabályként nagyobb Ohm cuccot lehet rakni bele de a kisebb Ohm leégeti az erősítőt ha nem bírja a nagyobb amperek miatt?
Na látod, tudsz Te ha egy kicsit gondolkodsz(Ugye vágod, hogy az előbb fordítva írtad? )
Igaz, nem így kell (hangfrekvenciás) erősítőre teljesítményt számolni, de az elméleti vonal a helyes felé közelít.
2010.09.14. 08:51
hsb-530 írta:hamoriarpi írta:szálanként
tépem
ki
a
hajam
Hámori Árpinak a téma a kisujjában van ezért 'idegállapotba' került.![]()
Roland
2010.09.14. 09:03
Janek írta:vaszarig írta:Difi írta:Sziasztok
Üdv Difi
Amennyiben szereztél egy újat, én vevő lennék a rosszra!
A rádióm jelerőssége néhol nem a legjobb.Érdemes valamilyen csatikat áttakarítani vagy gyenge alapból a BM54?
2010.09.15. 06:57
hamoriarpi írta:204d1 írta:jackson írta:204d1 írta: Jackson! Általános iskolában tanultuk Ohm törvényét, aztán meg még legalább 2x, végzettségtől függően.
Na látod, tudsz Te ha egy kicsit gondolkodsz(Ugye vágod, hogy az előbb fordítva írtad? )
szálanként
tépem
ki
a
hajam
2010.09.20. 20:40