![]() |
2010.04.19. 12:53
2010.04.19. 13:08
harobikes75 írta:Nincs direktbe köve semmi, minden ok, dízel, k..va lassan melegszik sajna.A fogyasztás mintha kicsivel több lenne, legalábbis most az autópályán úgy tűnt, hasonló tempónál.addig úgy maradt, mignem emelkedő nem jött, ott azután visszatért középre.
2010.04.19. 13:14
2010.04.19. 13:31
harobikes75 írta:köszi Jackson
egy szót sem értek belőleEz legyen az én hibám. Jó lenne vkivel megnézetni menet közben a baj csak az, hogy kb 3x csinálta 1 év alatt. csak idegesít a dolog, de ha beülnél mondjuk te, az biztos hogy nem csinálna semmit. Olyan volt most hétvégén kb 150 km autópálya menetben, 140-es átlaggal, mintha a menetszél lehűtötte volna és mivel dízel ilyenkor valami fenomenális 2500rpm pörög, és lehet h nincs akkora terhelés a motorban és nem termel annyi hőt, mint amennyi kivülről éri.
Szóval ez az én nagy bajom.
2010.04.19. 13:33
2010.04.19. 14:17
2010.04.19. 22:00
Első körben egy EGR termosztát cserét javasolnák az nem egy ló ára kb 10000ft nekem is vissza hűlt és ez megoldotta.Ha akkor se jó akkor jöhet a rendes termosztát.harobikes75 írta:Jackson,(és aki eddig a témához hozzászólt)
nem bírtam ki, mentem egy kört és néztem a hőfokot a board menüben.50 fokról indult, tekintve hogy meleg van.50-ről ment fel 82ig, kb ekkor már középen volt és itt is maradt a mutató, csak a hőfok emelkedett szépen lassan.Most, hogy volt viszonyítási alapom, kb. 72-75 fokra "hűlt" ki a motor, amikor az autópálya menetben megállt.Kicsi terhelés és beállt középre.Kérdés:mennyi lehet egy 525d üzemi hőmérséklete?hol kapcsol be a termosztát?mert akkor mennék egy nagyobb etapot és figyelném.
Köszi előre is.
2010.05.04. 17:42
2010.05.04. 18:33
2010.05.06. 08:27
2010.05.06. 23:48
spider2 írta:Közben voltam a szerelőmnél és kiderült hogy a hűtővíz hol távozik. A motor közepén elöl van egy műanyag ami egy rugós termosztát? (van légtelenítő csavar is a tetején) amiből kitört egy darab és lyukas. Állítólag típus hiba... A szervizben polcról tudják adni, rendelni sem kell... 10pénz. Miért nem tudják ezt kicsit erősebb anyagból összehozni?
2010.05.07. 06:38
spider2 írta:Közben voltam a szerelőmnél és kiderült hogy a hűtővíz hol távozik. A motor közepén elöl van egy műanyag ami egy rugós termosztát? (van légtelenítő csavar is a tetején) amiből kitört egy darab és lyukas. Állítólag típus hiba... A szervizben polcról tudják adni, rendelni sem kell... 10pénz. Miért nem tudják ezt kicsit erősebb anyagból összehozni?
2010.05.07. 07:44
admin írta:spider2 írta:Közben voltam a szerelőmnél és kiderült hogy a hűtővíz hol távozik. A motor közepén elöl van egy műanyag ami egy rugós termosztát? (van légtelenítő csavar is a tetején) amiből kitört egy darab és lyukas. Állítólag típus hiba... A szervizben polcról tudják adni, rendelni sem kell... 10pénz. Miért nem tudják ezt kicsit erősebb anyagból összehozni?
Ha erősebb anyagból lenne akkor a gyártója tönkre menne mivel nem cserélné senki
2010.05.07. 07:58
MChris írta:spider2 írta:Közben voltam a szerelőmnél és kiderült hogy a hűtővíz hol távozik. A motor közepén elöl van egy műanyag ami egy rugós termosztát? (van légtelenítő csavar is a tetején) amiből kitört egy darab és lyukas. Állítólag típus hiba... A szervizben polcról tudják adni, rendelni sem kell... 10pénz. Miért nem tudják ezt kicsit erősebb anyagból összehozni?
Wallisban csak 7eFt én is vettem hasonló okokból...
2010.05.07. 22:26
spider2 írta:MChris írta:spider2 írta:Közben voltam a szerelőmnél és kiderült hogy a hűtővíz hol távozik. A motor közepén elöl van egy műanyag ami egy rugós termosztát? (van légtelenítő csavar is a tetején) amiből kitört egy darab és lyukas. Állítólag típus hiba... A szervizben polcról tudják adni, rendelni sem kell... 10pénz. Miért nem tudják ezt kicsit erősebb anyagból összehozni?
Az lehet hogy ott olcsobb, de itt falun (Debrecen) csak Magisz van....
2010.05.08. 08:11
lepke írta:spider2 írta:MChris írta:spider2 írta:Közben voltam a szerelőmnél és kiderült hogy a hűtővíz hol távozik. A motor közepén elöl van egy műanyag ami egy rugós termosztát? (van légtelenítő csavar is a tetején) amiből kitört egy darab és lyukas. Állítólag típus hiba... A szervizben polcról tudják adni, rendelni sem kell... 10pénz. Miért nem tudják ezt kicsit erősebb anyagból összehozni?
Helo
Nálam a NAGY faluban (Tiszaújváros)csak 5-ezer
üdv zoli
2010.05.08. 11:37
spider2 írta:lepke írta:spider2 írta:MChris írta:spider2 írta:Közben voltam a szerelőmnél és kiderült hogy a hűtővíz hol távozik. A motor közepén elöl van egy műanyag ami egy rugós termosztát? (van légtelenítő csavar is a tetején) amiből kitört egy darab és lyukas. Állítólag típus hiba... A szervizben polcról tudják adni, rendelni sem kell... 10pénz. Miért nem tudják ezt kicsit erősebb anyagból összehozni?
Helo
üdv zolina egyre jobb. Azt hiszem vasarlas elott kicsit korbe kellett volna erdeklodnom.
2010.05.08. 13:03
Blais írta:spider2 írta:lepke írta:spider2 írta:MChris írta:spider2 írta:Közben voltam a szerelőmnél és kiderült hogy a hűtővíz hol távozik. A motor közepén elöl van egy műanyag ami egy rugós termosztát? (van légtelenítő csavar is a tetején) amiből kitört egy darab és lyukas. Állítólag típus hiba... A szervizben polcról tudják adni, rendelni sem kell... 10pénz. Miért nem tudják ezt kicsit erősebb anyagból összehozni?
Helo
üdv zolina egyre jobb. Azt hiszem vasarlas elott kicsit korbe kellett volna erdeklodnom.
És mennyibe kerül megcsináltatni? Másképp fogalmazva: mekkora munka kicserélni? U.is én úgy tudom, hogy ebben az esetben maga a művelet drágább, mint az alkatrész.
2010.05.08. 13:51
Blais írta:spider2 írta:lepke írta:spider2 írta:MChris írta:spider2 írta:Közben voltam a szerelőmnél és kiderült hogy a hűtővíz hol távozik. A motor közepén elöl van egy műanyag ami egy rugós termosztát? (van légtelenítő csavar is a tetején) amiből kitört egy darab és lyukas. Állítólag típus hiba... A szervizben polcról tudják adni, rendelni sem kell... 10pénz. Miért nem tudják ezt kicsit erősebb anyagból összehozni?
Helo
És mennyibe kerül megcsináltatni? Másképp fogalmazva: mekkora munka kicserélni? U.is én úgy tudom, hogy ebben az esetben maga a művelet drágább, mint az alkatrész.
2010.05.08. 15:15
Viper írta:Blais írta:spider2 írta:lepke írta:spider2 írta:MChris írta:spider2 írta:Közben voltam a szerelőmnél és kiderült hogy a hűtővíz hol távozik. A motor közepén elöl van egy műanyag ami egy rugós termosztát? (van légtelenítő csavar is a tetején) amiből kitört egy darab és lyukas. Állítólag típus hiba... A szervizben polcról tudják adni, rendelni sem kell... 10pénz. Miért nem tudják ezt kicsit erősebb anyagból összehozni?
Helo
Dehogy, fél óra az egész. Nézdd meg a hosszbordás szíjak, feszítők állapotát is, mert ha esedékes a csere, akkor egy kosszal megvan. Légtelenítőből célszerű egy tatalékot is rendelni, ugyanez van más helyen is és csak pár forint.