Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: 525TDS vélemények,tippek vásárláshoz stb

2011.04.11. 22:05

Akkor ez olyan, mint náluk a HTO volt.

2011.04.11. 22:11

simi64 írta:Akkor ez olyan, mint náluk a HTO volt.

igy van

2011.04.23. 15:57

ÜDv srácok! Gondolkozok ,hogy veszek egy TDS-t de e34be valamikor nyár vége fele a 28i mellé.Természetesen kinntről szeretnék behozni. Szerintetek Érdemes még e34el foglalkozni TDSbe?Vagy inkább nézzek 24td-t?Nem egy haveromnak van 24tdje és eléggé eltalált konstrukció.Várom a véleményeket. :D

2011.05.10. 19:12

Szaisztok!valaki adja meg nekem egy olyan szerelö számát akihez nyugodt szivvel elvihetem a tds -emet adagolóztatni stb stb... ha lehet a dunántúlon köszi ,sziasztok

2011.05.10. 20:58

adam001 írta:Szaisztok!valaki adja meg nekem egy olyan szerelö számát akihez nyugodt szivvel elvihetem a tds -emet adagolóztatni stb stb... ha lehet a dunántúlon köszi ,sziasztok

Pécs mellett Pellérden Somogyi-t nyugodt szívvel ajánlom! :)

2011.06.03. 10:15

Römi írta:Sziasztok!

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... ng-4639278

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... es-4787023

A linkelt autókról mi a véleményetek?
Mennyire mehet biztosra az ember egy tds esetében?
Érdemesebb lenne egy D-t nézni?

Köszönöm

Az első autó sokkal igényesebbnek tűnik, így elsőre! Ami viszont nem zárja ki, hogy ne nézd meg a másodikat is és még vagy 10-et, mielőtt döntesz!
Minél több autót nézel meg, annál inkább képbe kerülsz a lehetőségekkel és a "full extrával". :) Mert ugyebár ez a második autó korántsem full extrás!
Arról nem is beszélve, hogy nem látszik a képeken, hogy lenne fényszórómosója. Anélkül a xenon meg csak rendőrcsemege, ami sokba kerülhet neked minden igazoltatásnál!
Szóval csak okosan! Olvasd el az oldalon található vásárlási tanácsadó rovatot, amit tapasztalt, okos klubtagok raktak össze!
Ja, amúgy a D-s motor frissebb konstrukció, mint a TDS, kicsit jobb mindenféle paraméterrel, a TDS viszont a világból kimegy, ha odafigyel rá az ember.

2011.06.03. 10:18

Römi írta:Sziasztok!

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... ng-4639278

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... es-4787023

A linkelt autókról mi a véleményetek?
Mennyire mehet biztosra az ember egy tds esetében?
Érdemesebb lenne egy D-t nézni?

Köszönöm

A d-k újabb konstrukciók, ami azzal jár hogy hasonló fogyasztás mellett nagyobb teljesítményt kapsz. Ki lehet fogni tds-ből is jó állapotút, és d-ből is leharcoltat, de igaz ez fordítva is. Ezek 10+ éves autók 4-500 ezer km-rel, ezért számíts arra, hogy költened is kell majd rá.

2011.06.03. 11:10

Römi írta:...Mégis kb mennyi összeget kell tartalékolnom havi/éves szinten az autó karbantartására az időszakos szervizeken felül ha azt szeretném, hogy korrekt állapotban legyen és az ország másik végébe is el merjek vele indulni tréler segítsége nélkül.

Köszi a segítséget.

Általánosan elfogadott tézis itt a klubban, hogy havi 20e Ft-ot számolni kell átlagban a rendes karbantartásra. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden hónapban 20e-t kell rá költeni. Lehet, hogy fél évig semmit, majd egyszerre 100e-t.

2011.06.03. 11:52

Römi írta:Igen... ezek az autók számtalanszor megkerülték már a bolygót. Igazad van számolni kell akár főalkatrészek/javítására (futómű, generátor, elektronika stb) is. Mégis kb mennyi összeget kell tartalékolnom havi/éves szinten az autó karbantartására az időszakos szervizeken felül ha azt szeretném, hogy korrekt állapotban legyen és az ország másik végébe is el merjek vele indulni tréler segítsége nélkül.

Köszi a segítséget.

Szia!

Ehhez még annyit, hogy a rendszeres karbantartáson kívül a vásárlás
utáni rendbetételre is tegyél félre valamennyit, az összeg tekintetében megoszlanak
a vélemények, 1-2 százezer simán rámehet (nekem sokkal több volt).

Odus

2011.06.21. 14:51

Römi írta:Értem. Köszi!

Egyébként ezeknél az autóknál milyen mértékű lehet a (hátsó) kerekek terpszetése. Ha jól tudom minimális szinten ez normális.

0 és -5 között szokott lenni a BMW-nél ha jól emlékszem. A sima autó (pl trabant alapból befelé terpeszt tehát a teteje szét tart a keréknek) és amikor megterheled akkor kezd kifelé (alja tart szét) terpeszteni a meghajtott kerék.
Most a BMW-nél azért alapból kifelé mert jobb a stabilitásnak csak cserébe zabálja a gumi külső élét hátul.

525tds kontra 100eft javitás. Hát nem tudom de a bmw520ds leirásából többe kerülőnek tűnik egy adagoló javitás.

Jackson, aki utána keresne helyedben bmw520ds klubtag adagoló javitásos leirásának

2011.06.21. 15:30

jackson írta:
Römi írta:Értem. Köszi!

Egyébként ezeknél az autóknál milyen mértékű lehet a (hátsó) kerekek terpszetése. Ha jól tudom minimális szinten ez normális.

0 és -5 között szokott lenni a BMW-nél ha jól emlékszem. A sima autó (pl trabant alapból befelé terpeszt tehát a teteje szét tart a keréknek) és amikor megterheled akkor kezd kifelé (alja tart szét) terpeszteni a meghajtott kerék.
Most a BMW-nél azért alapból kifelé mert jobb a stabilitásnak csak cserébe zabálja a gumi külső élét hátul.
...

Negatív dőlésnek hívják és a gumi belső szélét zabálja... :D

2011.06.27. 11:56

Jerry írta:
Römi írta:...Mégis kb mennyi összeget kell tartalékolnom havi/éves szinten az autó karbantartására az időszakos szervizeken felül ha azt szeretném, hogy korrekt állapotban legyen és az ország másik végébe is el merjek vele indulni tréler segítsége nélkül.

Köszi a segítséget.

Általánosan elfogadott tézis itt a klubban, hogy havi 20e Ft-ot számolni kell átlagban a rendes karbantartásra. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden hónapban 20e-t kell rá költeni. Lehet, hogy fél évig semmit, majd egyszerre 100e-t.

Na azért ennyire ne tessék leáltalánositani a hozzászólásomat.
A havi minimum 20.e Ft a saját számitásaim alapján állitja a kollega. Én speciel havi 40eFt/hó-t költök rá de hülye maximalista létemre ez nem csoda.

A félévig nem költesz rá akkor tuti bejön valami ami 6*20eft=120eFt a fél év végére. És a gázolaj/benzin kivételével mindent tessék bele számolni:
- ablakmosó, ablaktörlő
- gumi/felni,
- munkadijak
- és bármely anyagköltség.

Az E30-ban ez még minimum 100eFt/év volt az E39-nél ez 240eFt-ra nőt. Legalábbis:

Jackson, tapasztalata alapján

2011.06.27. 11:57

jlaci74 írta:
Negatív dőlésnek hívják és a gumi belső szélét zabálja... :D

Bocs :kalapács :kalapács :kalapács

Jackson, aki elbalta

2011.06.28. 12:56

Sziasztok! rugó szettet(nem ültető) szeretnék venni a a sedan tds -embe mit ajánlatok ?hol érdemes megvenni és milyet?-(nekem a gyári sport rugo mérete pont megfelel)
Hozzászólás küldése

VigLink badge