![]() |
2011.02.02. 22:06
2011.02.02. 22:15
bmw520ds írta:Itt egy idióta felhasználó a sok közül...
2011.02.02. 22:28
kefeferenc1971 írta:sziasztok
tudnátok segíteni.. az a gondom 525tds-e van és elkezdett olyat csinálni a vasam,hogy tökéletesen működött,télen nyáron de egyszer csak eltűnt a teljesítménye azaz úgy ment mint a csiga. leállítom mert megijedtem újra indítom és működik hibátlanul ezt előadta utána jó párszor és volt mikor menet közben is max2500 fordulatot érte el vele.
most már ott tartok hogy nem nagyon értik a szerelők ,hogy a turbónak azt mondják nincs baja de az autó mégse megy.
valaki aki tudja hogy miért van hogy úgy működik mint egy szívó diesel egyszerűen nagyon aggaszt hogy a turbóm kuka de nekem se fütyülés se sípolás nem volt csak eltűnt néhány jó pár lovam. várom a segítségeteket
üdv kefe
2011.02.02. 22:45
tibi666 írta:kefeferenc1971 írta:sziasztok
tudnátok segíteni.. az a gondom 525tds-e van és elkezdett olyat csinálni a vasam,hogy tökéletesen működött,télen nyáron de egyszer csak eltűnt a teljesítménye azaz úgy ment mint a csiga. leállítom mert megijedtem újra indítom és működik hibátlanul ezt előadta utána jó párszor és volt mikor menet közben is max2500 fordulatot érte el vele.
most már ott tartok hogy nem nagyon értik a szerelők ,hogy a turbónak azt mondják nincs baja de az autó mégse megy.
valaki aki tudja hogy miért van hogy úgy működik mint egy szívó diesel egyszerűen nagyon aggaszt hogy a turbóm kuka de nekem se fütyülés se sípolás nem volt csak eltűnt néhány jó pár lovam. várom a segítségeteket
üdv kefe
Hello!
Diagra kell tenni, megmondja a baját, de én látatlanban vagy légtömegmérő, vagy még inkább a turbónyomás szabályozó szelepre tippelnék, a hibajelenség nálam is ez volt.
2011.02.03. 15:58
2011.02.03. 22:02
kefeferenc1971 írta:ok köszönöm
2011.02.03. 22:09
LACIKAtraffipaxboltHU írta:Kollégák!
El vagyok keseredve... Megint csak az e39 (30da 184 PS)...
-Alapjáraton néha rángat (porlasztóhibára utal,DE! az értékek jók,hibát sem írt be egyik porlasztóra SEM)!!??????
-Kint óvatos használat mellett (pálya:140 tempomat,országút 110 tempomat) is 9-10-et eszik,holott max 7 fölött kéne picivel ennie így!
-Ha nyomom neki 3/4 VAGY padlógázon hullámokban megy magától...???????????
Tegnap volt gépen,sehova smemilyen hibát nem írt be!!!
Kérlek segítsetek,ha tapasztaltatok már hasonlót!
2011.02.03. 22:26
Rjani530d írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:Kollégák!
El vagyok keseredve... Megint csak az e39 (30da 184 PS)...
-Alapjáraton néha rángat (porlasztóhibára utal,DE! az értékek jók,hibát sem írt be egyik porlasztóra SEM)!!??????
-Kint óvatos használat mellett (pálya:140 tempomat,országút 110 tempomat) is 9-10-et eszik,holott max 7 fölött kéne picivel ennie így!
-Ha nyomom neki 3/4 VAGY padlógázon hullámokban megy magától...???????????
Tegnap volt gépen,sehova smemilyen hibát nem írt be!!!
Kérlek segítsetek,ha tapasztaltatok már hasonlót!
Szerintem a turbó felől néha több, néha kevesebb levegő áramlik a motorba, ez okozhatja, hogy subokba gyorsul. Azt kéne tudni, hogy van-e turbónyomás. Ha nincs, akkor a turbó rossz, vagy esélyesebb szerintem, hogy a nyomás szabályozással lehet gond. Én átnézném a csöveket, nyomásszabályozó rendszert. Egyáltalán működik-e a geometria, magyarán leállítás után hallod-e a kattogó hangot, amikor a geometria nyugalmi helyzetbe kerül. Bár teljesen laikus vagyok, de szerintem ilyen gondod lehet. Ha 10-et eszik 110-nél, akkor füstöl is?
2011.02.03. 22:41
2011.02.15. 19:53
2011.02.16. 00:05
ptom írta:Sziasztok.Mi van akkor ha nyomom a gázt mint süket a csengőt és kb 2600-as fordulatnál mintha kicsit megtorpanna az autó aztán megindul?Diag nem mutatott ilyen jellegű problémát!
2011.02.20. 11:39
tibi666 írta:ptom írta:Sziasztok.Mi van akkor ha nyomom a gázt mint süket a csengőt és kb 2600-as fordulatnál mintha kicsit megtorpanna az autó aztán megindul?Diag nem mutatott ilyen jellegű problémát!
Szia!
Több féle oka is lehet, nekem a következők jutottak eszembe.
1.: apróbb szennyeződés az üzemanyagrendszerben, egy tisztító adalékos tankolás utáni kikormolással meggyőződhetsz róla
2.: megszorul a turbó geomatria állító rudazata, ezt indulás előtt kézzel párszor érdemes átmozgatni határozottan, majd megismételni pár alkalommal (hideg motornál, mert különben fájni fog)
3.: szorul a turbó geometria állító rudazata, de azért mert nem tökéletes a vákuum, a vákuumcsöveket ellenőrizni
4.: nyomásszabályozó szelep, vagy szenzor
5.: gázpedál potméter is csinálhat is vicces dolgokat
Kb. elsőre ezeket nézném át, és ebben a sorrendben, de én csak lelkes amatőr vagyok.
2011.02.20. 11:55
Sajnos nem fog segíteni! Az üzemanyag adaléka, a turbóval nincs kapcsolatban. Viszont más téren jót tettél a gépnek! Nekem is volt hasonló problémám, de bele is írta hibának. Kicseréltem a szelepet, azóta megszűnt a probléma. Ha ebben a topicban visszaolvasol jó sokat, leírtuk mi mivel kínlódtunk. Nem kell megijedni, se nem drága, se nem bonyolult dolgok, csak bosszantó a jelenség.ptom írta:tibi666 írta:ptom írta:Sziasztok.Mi van akkor ha nyomom a gázt mint süket a csengőt és kb 2600-as fordulatnál mintha kicsit megtorpanna az autó aztán megindul?Diag nem mutatott ilyen jellegű problémát!
Szia!
1.: apróbb szennyeződés az üzemanyagrendszerben, egy tisztító adalékos tankolás utáni kikormolással meggyőződhetsz róla
2.: megszorul a turbó geomatria állító rudazata, ezt indulás előtt kézzel párszor érdemes átmozgatni határozottan, majd megismételni pár alkalommal (hideg motornál, mert különben fájni fog)
3.: szorul a turbó geometria állító rudazata, de azért mert nem tökéletes a vákuum, a vákuumcsöveket ellenőrizni
Kb. elsőre ezeket nézném át, és ebben a sorrendben, de én csak lelkes amatőr vagyok.
Nos gyanítom,hogy a turbó nyomás szabályzással van valami.Össze-vissza megy az autó,egyszer tökéletes,van amikor 2000-től megindul 2800 körül megtorpan aztán megint megindul van amikor meg meg se indul.Azért vettem egy doboz Metabond Megaselt,ideje kényeztetni egy kicsit a szekeret.
2011.02.20. 12:31
bmw520ds írta:Sajnos nem fog segíteni! Az üzemanyag adaléka, a turbóval nincs kapcsolatban. Viszont más téren jót tettél a gépnek! Nekem is volt hasonló problémám, de bele is írta hibának. Kicseréltem a szelepet, azóta megszűnt a probléma. Ha ebben a topicban visszaolvasol jó sokat, leírtuk mi mivel kínlódtunk. Nem kell megijedni, se nem drága, se nem bonyolult dolgok, csak bosszantó a jelenség.ptom írta:tibi666 írta:ptom írta:Sziasztok.Mi van akkor ha nyomom a gázt mint süket a csengőt és kb 2600-as fordulatnál mintha kicsit megtorpanna az autó aztán megindul?Diag nem mutatott ilyen jellegű problémát!
Szia!
Nos gyanítom,hogy a turbó nyomás szabályzással van valami.Össze-vissza megy az autó,egyszer tökéletes,van amikor 2000-től megindul 2800 körül megtorpan aztán megint megindul van amikor meg meg se indul.Azért vettem egy doboz Metabond Megaselt,ideje kényeztetni egy kicsit a szekeret.
2011.02.20. 12:39
bmw520ds írta: Nem kell megijedni, se nem drága, se nem bonyolult dolgok, csak bosszantó a jelenség.
2011.03.08. 17:34
2011.03.08. 20:37
hitman77 írta:Üdv mindenkinek.Már korábban írtam a hiba topikba hogy nekem is az volt a gond a kocsimmal hol ment hol meg nem.Mostanra kiderült hogy a turbó okozza vagyis nagyon úgy néz ki hogy a rajta lévő szelep.Megnéztem a korábban belinkelt képeket és az én turbóm kicsit másabb.Az enyémen egy vákum szelep van az mozgat egy kart és úgy szabályoz.Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatba vagy lehet cserélni ezen a fajtán vagy új turbó a megoldás.A válaszokat előre is köszi.
2011.03.08. 22:23