![]() |
2016.02.12. 10:19
öreglala írta:Mindegy, köszönöm, megtaláltam a választ máshol!
2016.02.12. 21:20
Imco írta:öreglala írta:Mindegy, köszönöm, megtaláltam a választ máshol!
Gondolom egy szakembernél, értsd autószerelő!
Szívesen!
2016.02.13. 11:01
bendegúz írta:Én kérek elnézést a kollégák miatt! Kicsit elvetették a sulykot, de néha ez van.
Egy szerelésben jártas ember, aki még pont ezt a munkát nem csinálta, de körbenézi a helyszínt úgyis rájön, hogy le kell-e venni vagy sem. De attól, hogy előre próbál érdeklődni, hogy esetleg mennyi időt tervezzen rá, vagy még száz más oka lehet, nem biztos, hogy balfék! Ráadásul erről szól a klubélet! Vagy akkor innentől kezdve mindenkinek kuss, és csak a kereső játszik, mert már nagyjából mindenről volt szó!
Bocs de ez most kijött!
2016.02.13. 11:26
Imco írta:bendegúz írta:Én kérek elnézést a kollégák miatt! Kicsit elvetették a sulykot, de néha ez van.
Egy szerelésben jártas ember, aki még pont ezt a munkát nem csinálta, de körbenézi a helyszínt úgyis rájön, hogy le kell-e venni vagy sem. De attól, hogy előre próbál érdeklődni, hogy esetleg mennyi időt tervezzen rá, vagy még száz más oka lehet, nem biztos, hogy balfék! Ráadásul erről szól a klubélet! Vagy akkor innentől kezdve mindenkinek kuss, és csak a kereső játszik, mert már nagyjából mindenről volt szó!
Bocs de ez most kijött!
- Offtopic :
- A "Vagy hol keressem őket?" sok mindent sugall, a szerelésben jártasságon kívül.
Nem hiszem, hogy van olyan szerelésben jártas szakember,
aki egy pillantásból vagy pár perc "matatással", ne tudná meghatározni az izzítógyertya helyét.
Mert önmagában a "szívósor le" még nem minden, a letörhető alkatrészek, vagy épp a gumidugók miatt.
Hasznos a szakértelem a hozzáértés, a "szerelésben jártasságon" kívül.
A további károkozás elkerülése végett, nem baj ha egy autószerelővel konzultál a kérdésről, ha már a TIS idegen.
Pont a pörgős klubélet miatt sok "szakember" van itt.
Láttam már itt olyan szakembert, aki imbusszal küzdött a torxxal,
vagy árulta nekünk a bárdis cuccot 20% tuti kedvezménnyel.
Muha Atinak, Schnitzernek vagy Gallacának nem adnék ilyen tippet-tanácsot / mint ahogy valószínű nem is kérdeznének ilyet/, de egy ismeretlen klubtársnak tisztán jó indulattal tettem ezt, még ha némi irónia is volt benne.
A miről szól a klubélethez meg annyit tennék, hogy mindenki oszt mindenkit, de a választ még a megoldó sem osztotta meg!![]()
Ezért kiemeltem a megoldást, igaz én benzines, és szerelésben járatlan vagyok.
Hoztam a heti szintet így ma már nem írok többet!
Béke!
2016.02.13. 19:29
bendegúz írta:Imco írta:bendegúz írta:Én kérek elnézést a kollégák miatt! Kicsit elvetették a sulykot, de néha ez van.
Bocs de ez most kijött!
- Offtopic :
- A "Vagy hol keressem őket?" sok mindent sugall, a szerelésben jártasságon kívül.
Nem hiszem, hogy van olyan szerelésben jártas szakember,
aki egy pillantásból vagy pár perc "matatással", ne tudná meghatározni az izzítógyertya helyét.
Mert önmagában a "szívósor le" még nem minden, a letörhető alkatrészek, vagy épp a gumidugók miatt.
Hasznos a szakértelem a hozzáértés, a "szerelésben jártasságon" kívül.
A további károkozás elkerülése végett, nem baj ha egy autószerelővel konzultál a kérdésről, ha már a TIS idegen.
Pont a pörgős klubélet miatt sok "szakember" van itt.
Láttam már itt olyan szakembert, aki imbusszal küzdött a torxxal,
vagy árulta nekünk a bárdis cuccot 20% tuti kedvezménnyel.
Muha Atinak, Schnitzernek vagy Gallacának nem adnék ilyen tippet-tanácsot / mint ahogy valószínű nem is kérdeznének ilyet/, de egy ismeretlen klubtársnak tisztán jó indulattal tettem ezt, még ha némi irónia is volt benne.
A miről szól a klubélethez meg annyit tennék, hogy mindenki oszt mindenkit, de a választ még a megoldó sem osztotta meg!![]()
Ezért kiemeltem a megoldást, igaz én benzines, és szerelésben járatlan vagyok.
Hoztam a heti szintet így ma már nem írok többet!
Béke!
Nem kizárólag erre az esetre reagáltam, volt már több ilyen.
Viszont, ha valaki vállalja a kockázatot, és nekiáll otthon a szerelésnek, akkor az az ő dolga, a klubtársak dolga pedig az, hogy válaszoljanak a kérdéseire, esetleg a rutinosabbak figyelmeztessék a buktatókra, szerszámigényre. Mindezek ellenére nekiáll maga, akkor tegye, ha sikerül, akkor legalább gazdagodik egy élménnyel, és büszke lesz magára egy kicsit! Ha nem akkor sem minket fog hibáztatni, hiszen figyelmeztetve lett! Persze van balfék ember is, és a felvilágosítás ellenére elbaltázza, akkor meg lesz dolga a szerelőknek!![]()
Bocs az offért! Béke!
2016.02.14. 04:40
bendegúz írta:a klubtársak dolga pedig az, hogy válaszoljanak a kérdéseire
2016.06.27. 20:46
2016.07.15. 12:57
2016.11.17. 07:21
2017.01.08. 14:16
2017.01.09. 11:23
2017.01.09. 12:15
cofi írta:Sziasztok. BMW e39 525d nél amióta megvásároltam nem láttam, hogy izzító lámpa világítana, eddig nem is volt gond az indítással, most a -18 ban nagyon nehezen indult csak be, szerintetek hol kezdjem a javítást. Másik kérdésem az lenne, hogy van benne kályha, de csak akkor működik ha jár a motor, tudnátok segíteni abban, hogy ez gyárilag így van, vagy csak én nem értek hozzá, próbáltam programozni, van távirányítóm hozzá, azzal is próbáltam, de semmi.
2017.01.09. 12:46
cofi írta:Sziasztok. BMW e39 525d nél amióta megvásároltam nem láttam, hogy izzító lámpa világítana, eddig nem is volt gond az indítással, most a -18 ban nagyon nehezen indult csak be, szerintetek hol kezdjem a javítást. Másik kérdésem az lenne, hogy van benne kályha, de csak akkor működik ha jár a motor, tudnátok segíteni abban, hogy ez gyárilag így van, vagy csak én nem értek hozzá, próbáltam programozni, van távirányítóm hozzá, azzal is próbáltam, de semmi.
2017.01.09. 14:40
NagySándor írta:cofi írta:Sziasztok. BMW e39 525d nél amióta megvásároltam nem láttam, hogy izzító lámpa világítana, eddig nem is volt gond az indítással, most a -18 ban nagyon nehezen indult csak be, szerintetek hol kezdjem a javítást. Másik kérdésem az lenne, hogy van benne kályha, de csak akkor működik ha jár a motor, tudnátok segíteni abban, hogy ez gyárilag így van, vagy csak én nem értek hozzá, próbáltam programozni, van távirányítóm hozzá, azzal is próbáltam, de semmi.
A kályha engem is foglalkoztatott, fent a tippeknél nagyon szépen le van írva és külön fórumon is rengeteg infó van, olvasgasd el.
Az izzítás nekem is fejtörést okoz. Nincs izzítólámpa, de kiírja hogy VORSLÜHEN, aztán pillanat alatt kiírja, hogy nagyon hideg van kint aztán, hogy WASHWASSERFÜLLEN. (Na jó, ez utóbbi én trehányságom)De ha újra izzítok, akkor kicsit tovább írja a vorslühent és megint jönnek az üzik. Na de akkor mégis meddig izzítsak? Csipogásig, vagy hogy van?
Egyébként gázolajszűrő cserével érdemes kezdeni ha a nagy hidegben nehezen indul. Bár lehet, hogy azután is nehezen fog indulni. -20 azért nem emberi...
2017.01.09. 16:56
odus írta:NagySándor írta:cofi írta:Sziasztok. BMW e39 525d nél amióta megvásároltam nem láttam, hogy izzító lámpa világítana, eddig nem is volt gond az indítással, most a -18 ban nagyon nehezen indult csak be, szerintetek hol kezdjem a javítást. Másik kérdésem az lenne, hogy van benne kályha, de csak akkor működik ha jár a motor, tudnátok segíteni abban, hogy ez gyárilag így van, vagy csak én nem értek hozzá, próbáltam programozni, van távirányítóm hozzá, azzal is próbáltam, de semmi.
A kályha engem is foglalkoztatott, fent a tippeknél nagyon szépen le van írva és külön fórumon is rengeteg infó van, olvasgasd el.
Az izzítás nekem is fejtörést okoz. Nincs izzítólámpa, de kiírja hogy VORSLÜHEN, aztán pillanat alatt kiírja, hogy nagyon hideg van kint aztán, hogy WASHWASSERFÜLLEN. (Na jó, ez utóbbi én trehányságom)De ha újra izzítok, akkor kicsit tovább írja a vorslühent és megint jönnek az üzik. Na de akkor mégis meddig izzítsak? Csipogásig, vagy hogy van?
Egyébként gázolajszűrő cserével érdemes kezdeni ha a nagy hidegben nehezen indul. Bár lehet, hogy azután is nehezen fog indulni. -20 azért nem emberi...
Ha kiírja a hőmérsékletet, akkor már indítózhatsz, abbahagyta az izzítást (vorglühen).
2017.04.12. 10:38
2017.04.12. 10:44
kovessyroli írta:Ha izzítógyertyát cserélünk, akkor be szokták kenni az új gyertya menetét valamilyen korroziógátló pasztával.
Jól emlékszem, hogy erre a rézpaszta megfelelő anyag, vagy van erre valami speciális kenőanyag?