Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fék, ill. váltó

2012.10.10. 13:11

Mit jelent a jobb felső sarokban lévő szám?
192-12-09
Minden gyári fékbetéten Jurid van beleütve?

Kép

2012.10.13. 00:28

Jerry írta:Mit jelent a jobb felső sarokban lévő szám?
192-12-09
Minden gyári fékbetéten Jurid van beleütve?

Kép

Nekem Textar volt a gyáriban...de lehet több gyári beszállító is. Textarban is van nem gyári!

2012.10.20. 16:07

1999-es évjáratú 525 TDS-be mennyi fékfolyadék kell csere esetén? (lehet, hogy valaki már leírta, de én nem találom)

2012.10.20. 17:18

kgandras írta:1999-es évjáratú 525 TDS-be mennyi fékfolyadék kell csere esetén? (lehet, hogy valaki már leírta, de én nem találom)

Talán Lepke linkelt olyan táblázatot, amiben a a feltöltési mennyiségek szerepelnek.
Azt keresd.

Szerintem...

2012.10.20. 17:33

Imco írta:
kgandras írta:1999-es évjáratú 525 TDS-be mennyi fékfolyadék kell csere esetén? (lehet, hogy valaki már leírta, de én nem találom)

Talán Lepke linkelt olyan táblázatot, amiben a a feltöltési mennyiségek szerepelnek.
Azt keresd.

Szerintem...

1 l elég.

2012.10.20. 20:45

simi64 írta:
Imco írta:

Azt keresd.

Szerintem...

1 l elég.

Köszönöm! Szerdán, cserélem, mert ma megmérték és sok benne a víz... Ajánlom egyébként mindenkinek, aki nem cserélte 2 évente előírás szerint, hogy nézesse meg, mert meglepetés érheti vészfékezéskor :facepalm:

2012.10.20. 21:07

kgandras írta:
simi64 írta:
Imco írta:

Azt keresd.

Szerintem...

1 l elég.

Köszönöm! Szerdán, cserélem, mert ma megmérték és sok benne a víz... Ajánlom egyébként mindenkinek, aki nem cserélte 2 évente előírás szerint, hogy nézesse meg, mert meglepetés érheti vészfékezéskor :facepalm:

Akkor egy kalap alatt ki is tisztíthatod a bal oldali pollenszűrőház lefolyóját, ugyanis ott kapta a vizet :!:
Egyébként a kis óra ikon figyelmeztet a cserére!

2012.10.21. 07:48

simi64 írta:
kgandras írta:
simi64 írta:
Imco írta:

Azt keresd.

Szerintem...

1 l elég.

Akkor egy kalap alatt ki is tisztíthatod a bal oldali pollenszűrőház lefolyóját, ugyanis ott kapta a vizet :!:

Természetesen érdemes a kifolyót kitakarítani, de attól a szervódobba szivárog be a víz. A fékolajhoz nincs köze.

A fékolajnak igen jó a nedvességmegkötő képessége. Így a fékfolyadéktartály parányi légmennyiségéből szépen folyamatosan megköti a párát és ettől csökken a forráspontja. Plusz még a fékolajjal érintkező fém alkatrészeket is támadja a nedvesség. (pl: ABS tömb dugattyúi).

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: kgandras
Értékelés: 4.76%

2012.10.21. 08:37

kgandras írta:
simi64 írta:
Imco írta:

Azt keresd.

Szerintem...

1 l elég.

Helo
Két évente érdemes cserélni, viszont ha egy év alatt megteszel 50-60 ezer kilométert akkor is cserélni kell
Elfáradt fékfolyadéknál a legveszélyesebb mikor hegyről lefelé közlekedsz és folyamatosan használatban van a fék, ilyenkor nagyon hamar ... behabosodik ... és megszűnik lassulni a gépjármű

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: kgandras

2012.10.21. 11:41

simi64 írta:
kgandras írta:
simi64 írta:
Imco írta:

Azt keresd.

Szerintem...

1 l elég.

Másfél éve van nálam az autó, azóta nem villant fel az ikonja :( Megnézem már a lámpáját, jó-e egyáltalán :)
A fékfolyadék intervallumot lehet külön nullázni?

2012.10.21. 11:47

kgandras írta:
simi64 írta:
kgandras írta:
simi64 írta:
Imco írta:[quote="kgandras"]1999-es évjáratú 525 TDS-be mennyi fékfolyadék kell csere esetén? (lehet, hogy valaki már leírta, de én nem találom)

Azt keresd.

Szerintem...

1 l elég.

Másfél éve van nálam az autó, azóta nem villant fel az ikonja :( Megnézem már a lámpáját, jó-e egyáltalán :)
A fékfolyadék intervallumot lehet külön nullázni?[/quote]

Lehet. INPAval óracsoportban időintervallum-függő szervíz reset és eltűnik az óra.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: kgandras

2012.10.21. 12:40

kgandras írta:Másfél éve van nálam az autó, azóta nem villant fel az ikonja :( Megnézem már a lámpáját, jó-e egyáltalán :)

A TIS szerint:

"Resetting the oil service interval and inspection and brake fluid renewal interval
- Turn the ignition key to the "0" position.
- Press and hold the trip meter button (in the instrument cluster) and turn the ignition key to "1".
- Hold the button pressed for approx. 5 seconds longer, until the following appears in the display:
"Oil service" or "Inspection" with "Reset" or "Re"
- Press the button again and hold for about 5 seconds until the display "Reset" or "Re" flashes.
- While the display is flashing, press the button briefly to reset the service interval.
After the display has briefly shown the new interval, it will change to the brake fluid renewal interval. The following will appear in the display:
Clock symbol and "Reset" or "Re"
- Press the button again and hold for about 5 seconds until the display "Reset" or "Re" flashes.
- While the display is flashing, press the button briefly to reset the brake fluid renewal interval.
After the display has briefly shown the new interval, it will change to the following display for about 2 seconds:
"END SIA"
Note:
Additional information concerning resetting the SIA (see Enclosure 4)"

2012.10.21. 13:36

barbrady írta:
kgandras írta:Másfél éve van nálam az autó, azóta nem villant fel az ikonja :( Megnézem már a lámpáját, jó-e egyáltalán :)

A TIS szerint:

"Resetting the oil service interval and inspection and brake fluid renewal interval
- Turn the ignition key to the "0" position.
- Press and hold the trip meter button (in the instrument cluster) and turn the ignition key to "1".
- Hold the button pressed for approx. 5 seconds longer, until the following appears in the display:
"Oil service" or "Inspection" with "Reset" or "Re"
- While the display is flashing, press the button briefly to reset the service interval.
After the display has briefly shown the new interval, it will change to the brake fluid renewal interval. The following will appear in the display:
Clock symbol and "Reset" or "Re"
- While the display is flashing, press the button briefly to reset the brake fluid renewal interval.
After the display has briefly shown the new interval, it will change to the following display for about 2 seconds:
"END SIA"
Note:
Additional information concerning resetting the SIA (see Enclosure 4)"

Az itt a baj, hogy boldog-boldogtalan mindenfélét nyomkod a műszerfalon, esetlegesen a gombokért megvásárolt diagon, de lövése sincs mit csinál. Marhára örül, hogy kinullázta az olajcserét, de közben az összes inspekció, és a fékolajcsere is nullázva lett. :facepalm:

2012.10.21. 14:07

muhaati írta:Az itt a baj, hogy boldog-boldogtalan mindenfélét nyomkod a műszerfalon, esetlegesen a gombokért megvásárolt diagon, de lövése sincs mit csinál. Marhára örül, hogy kinullázta az olajcserét, de közben az összes inspekció, és a fékolajcsere is nullázva lett. :facepalm:

Én a Barbrady által TIS-ből idézett reset módot nem használom, mivel régi és alap műszeregységem van. Azt viszont biztosan tudom, hogy az általam leírt módon 100%, hogy külön lehet resetleni a fékfolyadék-csere periódusát. Csak az óraikont tünteti el. A zöld kockákhoz nem nyúl.

2012.10.21. 16:46

hamoriarpi írta:
muhaati írta:Az itt a baj, hogy boldog-boldogtalan mindenfélét nyomkod a műszerfalon, esetlegesen a gombokért megvásárolt diagon, de lövése sincs mit csinál. Marhára örül, hogy kinullázta az olajcserét, de közben az összes inspekció, és a fékolajcsere is nullázva lett. :facepalm:

Én a Barbrady által TIS-ből idézett reset módot nem használom, mivel régi és alap műszeregységem van. Azt viszont biztosan tudom, hogy az általam leírt módon 100%, hogy külön lehet resetleni a fékfolyadék-csere periódusát. Csak az óraikont tünteti el. A zöld kockákhoz nem nyúl.

A fenti beírás nem annak szólt, aki tudja mit-miért csinál!!!!!!!!!!!!!! :franko:

2012.10.21. 17:02

muhaati írta:
hamoriarpi írta:

A fenti beírás nem annak szólt, aki tudja mit-miért csinál!!!!!!!!!!!!!! :franko:

Én is azért kérdeztem, hogy tudjam :) Mert ha kicsit is úgy érzem hogy nem fogom tudni megcsinálni, inkább elviszem egy okosabbhoz. :roker:

2012.10.30. 13:56

Sziasztok.

Fékezésnél elkezd rázni az autó, mi lehet az oka? féktárcsára gyanakodok.
amúgy is szeretném cserélni.
A sport, lyukasztott, hűtött féktárcsára gondolotam,melyiket javasolnátok?
mennyibe kerülnek ezek?

2012.10.30. 13:59

kanyobence írta:Sziasztok.

mennyibe kerülnek ezek?

Nekem is volt ilyen, amikor megvettem a kocsit. Tárcsára gyanakodtam, de végül csak valamelyik silent lógott. Ennek ára töredéke volt a két új tárcsához képest.

2012.10.30. 14:04

Jerry írta:
kanyobence írta:Sziasztok.

mennyibe kerülnek ezek?

Nekem is volt ilyen, amikor megvettem a kocsit. Tárcsára gyanakodtam, de végül csak valamelyik silent lógott. Ennek ára töredéke volt a két új tárcsához képest.

Ezt jó tudni, rá fogok nézni... ma lett cserélve 4 lengőkarból 3 XD, de szilenteket nem néztük... am nekem is "friss" a kocsi, 2012.09.05-én vettem.. szóval még jönnek elő a meglepik...

2012.11.23. 14:41

Sziasztok.

Ég a fékkopás jelző lámpám,
Diag kiadta, hogy olaj, v kopásjelző.
Olaj szint OK
Fékbetétek cserélve lettek.
De nem lehet kiütni.
Külön lennének a kopásjelzők a betétektől vagy mi lehet a baj? Ha igen , hol keressem a jelzőket? hogyan kell cserélni?
Hozzászólás küldése

VigLink badge