Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: TV- NAVI

2012.10.15. 16:59

Itt van én tőlük vettem csak akkor jobb volt a forint.
ebay

iPhone Tapatalk

2012.10.15. 17:00

admin írta:Itt van én tőlük vettem csak akkor jobb volt a forint.
ebay

iPhone Tapatalk

Úgy látom, jót vettem. :franko:

2012.10.15. 17:01

odus írta:
admin írta:
odus írta:Sziasztok!

Utólag szeretnék TV modult beszerelni a tolatókamera projektemhez.
Akárhogy nézem a WDS-t, azt látom, hogy a Navi a TV modulon keresztül csatlakozik
a monitorhoz. Nekem van navim, de nincs TV modul, de ezt a felállást valahogy
nem találom a wds-ben. Vagy a video modul és a TV modul nem ugyanaz?
Tudna esetleg valaki segíteni, mit hová kell kötnöm?

Köszönöm előre is

Odus

Van egy utólagos gyári Y kábel+ hangkábel. Kb 15-16eft. Én is ilyet vettem anak idelyén.

iPhone Tapatalk

Köszönöm Laci!

Vettem egy ilyen kábelt, remélem ez az.

Igen ez az. De még ebbe be kell pinezni a tolató kamera vezetékeit. Videó+ vezérlő.

iPhone Tapatalk

2012.10.15. 20:14

admin írta:Igen ez az. De még ebbe be kell pinezni a tolató kamera vezetékeit. Videó+ vezérlő.
iPhone Tapatalk

Tudnál írni pinszámokat is? Nem vagyok egy wds analfabéta,
de ez valahogy nem derült ki a számomra.

Köszönöm

Odus

2012.10.15. 22:20

odus írta:
admin írta:Igen ez az. De még ebbe be kell pinezni a tolató kamera vezetékeit. Videó+ vezérlő.
iPhone Tapatalk

Tudnál írni pinszámokat is? Nem vagyok egy wds analfabéta,
de ez valahogy nem derült ki a számomra.

Köszönöm

Odus

Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.
Fehér-csati 13-as lábra megy a videó jel pozitív ja a 14-es lábra a videó jel negatívja

Kép

2012.10.16. 06:40

admin írta:Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.
Fehér-csati 13-as lábra megy a videó jel pozitív ja a 14-es lábra a videó jel negatívja

Köszönöm szépen!

2012.10.16. 16:32

odus írta:
admin írta:Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.

Köszönöm szépen!

Szia Odus,

Ha kicsi relét használsz, a relé elé tegyél be egy ellenállást, ezt ki kell kísérletezni mekkorát (nekem 720 ohm), mert a tolatólámpa hidegtesztjére is meghúz és felettébb idegesítő, hogy vibrál a kijelző menet közben. Olyan 7-8 V körüli feszültséggel tesztel, és a kisebb 12V-os relék simán meghúznak erre is.
Vagy az LCM-ben ki kell kapcsolni a hidegtesztet.

Üdv,

Zsolt

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SzaZs az itt látható tagok köszönték meg: odus
Értékelés: 4.76%

2012.10.16. 16:48

SzaZs írta:
odus írta:

Köszönöm szépen!

Szia Odus,

Ha kicsi relét használsz, a relé elé tegyél be egy ellenállást, ezt ki kell kísérletezni mekkorát (nekem 720 ohm), mert a tolatólámpa hidegtesztjére is meghúz és felettébb idegesítő, hogy vibrál a kijelző menet közben. Olyan 7-8 V körüli feszültséggel tesztel, és a kisebb 12V-os relék simán meghúznak erre is.

Üdv,

Zsolt

Szia!

Köszönöm szépen, ez egy nagyon hasznos információ.

Odus

2012.10.16. 16:51

SzaZs írta:
odus írta:

Köszönöm szépen!

Szia Odus,

Üdv,

Zsolt

Nekem nincs rajta és nem huz meg.

iPhone Tapatalk

2012.10.16. 21:10

admin írta:
SzaZs írta:
odus írta:

Köszönöm szépen!

Szia Odus,

Üdv,

Zsolt

iPhone Tapatalk

Nekem Hamlin IC relé van, és meghúz a hidegtesztre. Ellenállás dekáddal kellet megkeresnem, hogy mikor nem húz meg, ezért írtam az értéket is. Ja, és most hogy hideg van, a 2%-os ellenállással is legalább háromszor még meghúz. Ha a bazi nagy autóvillamossági relét használod, akkor valszeg nincs ez a gond. De én kétszer szedtem szét emiatt, és nagyon örülök, hogy másnak ennyire jól és egyszerűen sikerült :taps:

Oszt annyi, többi infó: Leslie, mivel ott volt mellettem....

Odus, keress meg PÜ-ben, elmondom mit kell tenni a LED-es világítás hibajelzésének kiiktatásával. Mivel gondolom a kameráé ledes....

Üdv,
Zsolt

2012.10.16. 21:27

SzaZs írta:
admin írta:
SzaZs írta:
odus írta:

Köszönöm szépen!

Szia Odus,

Üdv,

Zsolt

iPhone Tapatalk

Nekem Hamlin IC relé van, és meghúz a hidegtesztre. Ellenállás dekáddal kellet megkeresnem, hogy mikor nem húz meg, ezért írtam az értéket is. Ja, és most hogy hideg van, a 2%-os ellenállással is legalább háromszor még meghúz. Ha a bazi nagy autóvillamossági relét használod, akkor valszeg nincs ez a gond. De én kétszer szedtem szét emiatt, és nagyon örülök, hogy másnak ennyire jól és egyszerűen sikerült :taps:

Oszt annyi, többi infó: Leslie, mivel ott volt mellettem....

Odus, keress meg PÜ-ben, elmondom mit kell tenni a LED-es világítás hibajelzésének kiiktatásával. Mivel gondolom a kameráé ledes....

Üdv,
Zsolt

Látom felhuztad magad! Én csak le írtam hogy nálam nincs ilyen gond. És nem autó villamosági relét használok hanem egy 2x1.5x1centiméteres elektronikai relét.

Oszt annyi.......

iPhone Tapatalk

2012.10.16. 21:43

Látom felhuztad magad! Én csak le írtam hogy nálam nincs ilyen gond. És nem autó villamosági relét használok hanem egy 2x1.5x1centiméteres elektronikai relét.

Oszt annyi.......

iPhone Tapatalk[/quote]

Dehogy is :D

Csak Odust óvom mindattól, amit én megszívtam. Én a kábelkötegben elrejthető IC foglalatos Hamlin relét használtam. És ez meghúz a hidegtesztre simán. Bárcsak olyan relém lett volna, mint a Tied :D , akkor nem kellett volna varázsolnom.

Peace,
Zsolt

2012.10.21. 14:59

Csak egy érdekességet figyeltem meg, amire magyarázatot szeretnék (mindig az ilyen apróságokon agyalok :D ). A verdám faceliftes gyári navis. Nekem a hátsó szélvédőn van egy kis antenna ami gyárinak tűnik. Mégis láttam sok olyan hirdetést, amit gyári navisként hírdetnek, és nincs az a hátsó kis antenna ott, vagy esetleg cápauszony van, vagy semmi. GPS antennában is van többféle gyári? (Mert gondolom az az antena a GPS-é) Illetve amelyik ilyen antennás, annak hogy szoktak hátsó ablakspoilrt felrakni?

2012.10.21. 15:17

csiatt írta:Csak egy érdekességet figyeltem meg, amire magyarázatot szeretnék (mindig az ilyen apróságokon agyalok :D ). A verdám faceliftes gyári navis. Nekem a hátsó szélvédőn van egy kis antenna ami gyárinak tűnik. Mégis láttam sok olyan hirdetést, amit gyári navisként hírdetnek, és nincs az a hátsó kis antenna ott, vagy esetleg cápauszony van, vagy semmi. GPS antennában is van többféle gyári? (Mert gondolom az az antena a GPS-é) Illetve amelyik ilyen antennás, annak hogy szoktak hátsó ablakspoilrt felrakni?

Az a telefon antennája, GPS antenna a kalaptartó alatt van.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: csiatt
Értékelés: 4.76%

2012.10.21. 15:24

Még egy kérdés, ami ilyen kis apróság: Most is 12 olyan hírdetés van fent, ahol DVD-t is írnak a kocsiban 16:9 kijelző mellé, de se fejtámla monitor, se tetőmonitor (azaz valami utólag cucc) nincs az autóban a képeken. Azaz létezik valami gyári DVD-s fejegység esetleg? Vagy elképzelhető hogy gyárilag volt MK4-es navival e39? Vagy mire nem gondoltam?

2012.10.21. 17:47

csiatt írta: Vagy mire nem gondoltam?

A bal első ülés alatt pihen a DVD-m ami nem gyári.
Mk4 volt a végén, de az nem filmezik csak navigál.

Szerintem...

2012.10.21. 20:55

A végén az mit jelent? Az enyém 2002/10 és még MK3-as. Szeretném is kicserélni/upgreadelni MK4-re. Ha valaki tud ilyenben segíteni, nem horror áron szívesen venném.

Imco írta:

Szerintem...

2012.10.21. 21:04

csiatt írta:A végén az mit jelent? Az enyém 2002/10 és még MK3-as. Szeretném is kicserélni/upgreadelni MK4-re. Ha valaki tud ilyenben segíteni, nem horror áron szívesen venném.

Imco írta:

Szerintem...

Szia!

Szerintem nem nyersz az MKIV-el túl sokat. Az egyetlen előnye, hogy DVD
alapú, így több adat fér el rajta. Én egy hibátlan MKIII-at cseréltem el + fizettem
pénzt, és 3 hónap múlva javítani kellett. Szép a madártávlat, de túl sok gyakorlati haszna nincs.
A DVD lejátszásnak eyébként ehhez nincs köze, egész egyszerúen be kell kötni a video(TV) modulba.

Odus

2012.10.21. 21:45

Igen tudom, hogy szinte csak design, illetve annyi előnye van, hogy teljes európa ráfér a lemezre, mert a mostani legújabb Európa nekem 2 CD-re fért fel.
Én is olyat szeretnék mint te, hogy a hibátlan MK3-amra ráfizetek valami barátit.

A DVD-nek tudom, nincs ehhez köze, az két külön projekt nekem is. Csak sajnos nekem TV modulom sincsen, úgyhogy a tolatókamerához és a TV-hez még olyat is be kell szereznem, függetlenül attól, hogy a TV modult sosem használnám... Ebben is várok ötleteket.. :D
A DVD-t amúgy csak azért kérdeztem, mert annyian hírdetik így az autót, és azt hittem ez is volt gyáriban, mert akkor nyílván azt preferálnám.

A 3. projektem ami itt off, az az 530D-ben gyárilag megtalálható webasto távirányúsítása lenne. És ha már felmerült ehhez is várok jó ajánlatokat...

odus írta:
csiatt írta:A végén az mit jelent? Az enyém 2002/10 és még MK3-as. Szeretném is kicserélni/upgreadelni MK4-re. Ha valaki tud ilyenben segíteni, nem horror áron szívesen venném.

Imco írta:

Szerintem...

Szia!

Szerintem nem nyersz az MKIV-el túl sokat. Az egyetlen előnye, hogy DVD
alapú, így több adat fér el rajta. Én egy hibátlan MKIII-at cseréltem el + fizettem
pénzt, és 3 hónap múlva javítani kellett. Szép a madártávlat, de túl sok gyakorlati haszna nincs.
A DVD lejátszásnak eyébként ehhez nincs köze, egész egyszerúen be kell kötni a video(TV) modulba.

Odus

2012.10.21. 22:45

csiatt írta:A végén az mit jelent?

E39 1996-2004

Tehát a széria végén.

Szerintem...
Hozzászólás küldése

VigLink badge