![]() |
2012.10.15. 16:59
2012.10.15. 17:00
2012.10.15. 17:01
odus írta:admin írta:odus írta:Sziasztok!
Utólag szeretnék TV modult beszerelni a tolatókamera projektemhez.
Akárhogy nézem a WDS-t, azt látom, hogy a Navi a TV modulon keresztül csatlakozik
a monitorhoz. Nekem van navim, de nincs TV modul, de ezt a felállást valahogy
nem találom a wds-ben. Vagy a video modul és a TV modul nem ugyanaz?
Tudna esetleg valaki segíteni, mit hová kell kötnöm?
Köszönöm előre is
Odus
Van egy utólagos gyári Y kábel+ hangkábel. Kb 15-16eft. Én is ilyet vettem anak idelyén.
iPhone Tapatalk
Köszönöm Laci!
Vettem egy ilyen kábelt, remélem ez az.
2012.10.15. 20:14
admin írta:Igen ez az. De még ebbe be kell pinezni a tolató kamera vezetékeit. Videó+ vezérlő.
iPhone Tapatalk
2012.10.15. 22:20
odus írta:admin írta:Igen ez az. De még ebbe be kell pinezni a tolató kamera vezetékeit. Videó+ vezérlő.
iPhone Tapatalk
Tudnál írni pinszámokat is? Nem vagyok egy wds analfabéta,
de ez valahogy nem derült ki a számomra.
Köszönöm
Odus
2012.10.16. 06:40
admin írta:Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.
Fehér-csati 13-as lábra megy a videó jel pozitív ja a 14-es lábra a videó jel negatívja
2012.10.16. 16:32
odus írta:admin írta:Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.
Fehér-csati 13-as lábra megy a videó jel pozitív ja a 14-es lábra a videó jel negatívja
Köszönöm szépen!
2012.10.16. 16:48
SzaZs írta:odus írta:admin írta:Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.
Köszönöm szépen!
Szia Odus,
Ha kicsi relét használsz, a relé elé tegyél be egy ellenállást, ezt ki kell kísérletezni mekkorát (nekem 720 ohm), mert a tolatólámpa hidegtesztjére is meghúz és felettébb idegesítő, hogy vibrál a kijelző menet közben. Olyan 7-8 V körüli feszültséggel tesztel, és a kisebb 12V-os relék simán meghúznak erre is.
Vagy az LCM-ben ki kell kapcsolni a hidegtesztet.
Üdv,
Zsolt
2012.10.16. 16:51
SzaZs írta:odus írta:admin írta:Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.
Köszönöm szépen!
Szia Odus,
Ha kicsi relét használsz, a relé elé tegyél be egy ellenállást, ezt ki kell kísérletezni mekkorát (nekem 720 ohm), mert a tolatólámpa hidegtesztjére is meghúz és felettébb idegesítő, hogy vibrál a kijelző menet közben. Olyan 7-8 V körüli feszültséggel tesztel, és a kisebb 12V-os relék simán meghúznak erre is.
Üdv,
Zsolt
2012.10.16. 21:10
admin írta:SzaZs írta:odus írta:admin írta:Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.
Köszönöm szépen!
Szia Odus,
Üdv,
Zsolt
Nekem nincs rajta és nem huz meg.
iPhone Tapatalk
2012.10.16. 21:27
SzaZs írta:admin írta:SzaZs írta:odus írta:admin írta:Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.
Köszönöm szépen!
Szia Odus,
Üdv,
Zsolt
Nekem nincs rajta és nem huz meg.
iPhone Tapatalk
Nekem Hamlin IC relé van, és meghúz a hidegtesztre. Ellenállás dekáddal kellet megkeresnem, hogy mikor nem húz meg, ezért írtam az értéket is. Ja, és most hogy hideg van, a 2%-os ellenállással is legalább háromszor még meghúz. Ha a bazi nagy autóvillamossági relét használod, akkor valszeg nincs ez a gond. De én kétszer szedtem szét emiatt, és nagyon örülök, hogy másnak ennyire jól és egyszerűen sikerült![]()
Oszt annyi, többi infó: Leslie, mivel ott volt mellettem....
Odus, keress meg PÜ-ben, elmondom mit kell tenni a LED-es világítás hibajelzésének kiiktatásával. Mivel gondolom a kameráé ledes....
Üdv,
Zsolt
2012.10.16. 21:43
2012.10.21. 14:59
2012.10.21. 15:17
csiatt írta:Csak egy érdekességet figyeltem meg, amire magyarázatot szeretnék (mindig az ilyen apróságokon agyalok). A verdám faceliftes gyári navis. Nekem a hátsó szélvédőn van egy kis antenna ami gyárinak tűnik. Mégis láttam sok olyan hirdetést, amit gyári navisként hírdetnek, és nincs az a hátsó kis antenna ott, vagy esetleg cápauszony van, vagy semmi. GPS antennában is van többféle gyári? (Mert gondolom az az antena a GPS-é) Illetve amelyik ilyen antennás, annak hogy szoktak hátsó ablakspoilrt felrakni?
2012.10.21. 15:24
2012.10.21. 17:47
csiatt írta: Vagy mire nem gondoltam?
2012.10.21. 20:55
Imco írta:csiatt írta: Vagy mire nem gondoltam?
A bal első ülés alatt pihen a DVD-m ami nem gyári.
Mk4 volt a végén, de az nem filmezik csak navigál.
Szerintem...
2012.10.21. 21:04
csiatt írta:A végén az mit jelent? Az enyém 2002/10 és még MK3-as. Szeretném is kicserélni/upgreadelni MK4-re. Ha valaki tud ilyenben segíteni, nem horror áron szívesen venném.Imco írta:csiatt írta: Vagy mire nem gondoltam?
Szerintem...
2012.10.21. 21:45
odus írta:csiatt írta:A végén az mit jelent? Az enyém 2002/10 és még MK3-as. Szeretném is kicserélni/upgreadelni MK4-re. Ha valaki tud ilyenben segíteni, nem horror áron szívesen venném.Imco írta:csiatt írta: Vagy mire nem gondoltam?
Szerintem...
Szia!
Szerintem nem nyersz az MKIV-el túl sokat. Az egyetlen előnye, hogy DVD
alapú, így több adat fér el rajta. Én egy hibátlan MKIII-at cseréltem el + fizettem
pénzt, és 3 hónap múlva javítani kellett. Szép a madártávlat, de túl sok gyakorlati haszna nincs.
A DVD lejátszásnak eyébként ehhez nincs köze, egész egyszerúen be kell kötni a video(TV) modulba.
Odus
2012.10.21. 22:45
csiatt írta:A végén az mit jelent?