![]() |
2009.12.29. 23:16
party írta:KoverT írta:KoverT írta:lepke írta:simi64 írta:Nekem nyáron is kiírja, ha nem meleg a motor.
Helo simi
Nekem is
üdv zoli
Na nekem nem, ez izzítási probléma lehet, vagy más az indítással nincs probléma és egyből indult télen is érdekes.... milehet akkor????
Na most a havazások idején 1 napot állt kint az autóm a hó alatt, most láthattam a pre-heating feliratot, amit hiányoltam, úgy látszik hogy ha garázsban áll nem hül le a motor csak akkor ha a nagyobb hidegben elég hosszú ideig áll kint.
Hello Nekem is kiírja de én úgy tudom ,hogy a kiegészitő fűtés problémáját jelenti... mivel csak akkor ír ki bármit is , ha problémája van vminek... amúgy van benne izzitó gyertya, de ha valamelyik , vagy több rossz, azt észre veszed mert dadogva indul, pár másodpercig nem megy rendesen minden henger...
2009.12.29. 23:30
Dominici írta:Ezt én nem így tudom...a "Vorglühen" ill. "Pre heating" felirat jelzi az izzítást ha kialszik, akkor lehet indítózni. Ha elindul a motor és pár másodpercig nem megy rendesen, az nem az izzítógyertya, hanem a porlasztócsúcs hibáját jelenti (nemrég okosítottak ki itt a fórumon)
2010.01.03. 16:30
2010.02.05. 19:38
2010.02.05. 19:49
Janek írta:Üdv
Szerintetek mennyi esélye van annak ,hogy a h.fejbe beleszakad az izzítógyertya.
Ma ugyanis kiderült,hogy 3 rossz a 6ból,és előfordulhat,hogy beszakad cserekor...
Akkor pedig 70-80ba is beleszaladhat a 6 gyertya cseréje.
Van tapasztalatotok ezügyben?
2010.02.05. 19:57
jackson írta:Janek írta:Üdv
Szerintetek mennyi esélye van annak ,hogy a h.fejbe beleszakad az izzítógyertya.
Ma ugyanis kiderült,hogy 3 rossz a 6ból,és előfordulhat,hogy beszakad cserekor...
Most akkor jól értem? Van egy rohadt kemény gyertya amit bele rakunk egy "puha" aluminium blokkba amiben még van egy persely (ezt kell ujra csinálni ha menet szakadás van). Nos és ebbe a gyertya feje leszakad.
Hallottam már olyat, hogy a láng levág szelepől stb. Nagyon csúnya dolgokra képes, de hogy levágja a gyertya fejét ilyen hogyan fordulhat elő?
Pl. gyertya hibák képekkel: LINK ANGOL oldalra
Jackson, aki nem érti
2010.02.05. 19:58
jackson írta:Janek írta:Üdv
Most akkor jól értem? Van egy rohadt kemény gyertya amit bele rakunk egy "puha" aluminium blokkba amiben még van egy persely (ezt kell ujra csinálni ha menet szakadás van). Nos és ebbe a gyertya feje leszakad.
Hallottam már olyat, hogy a láng levág szelepől stb. Nagyon csúnya dolgokra képes, de hogy levágja a gyertya fejét ilyen hogyan fordulhat elő?
Jackson, aki nem érti
2010.02.05. 20:04
Janek írta:jackson írta:Janek írta:Üdv
Jackson, aki nem érti
Ez D jelzéssel van ellátva és csak zima idején működik.Neked ilyen nincs az ótódba.
Az a helyzet eléggé ki van könnyítve a gyertyák nyaka és cserekor beletörhet a h.fejbe.
2010.02.05. 20:07
Janek írta:Üdv
2010.02.05. 20:10
simi64 írta:Van egy úgynevezett "szakadt csavar kiszedő" spec. szerszám, amiről most képet nem tudok, de úgy néz ki, mint egy csavar, csak bal menetes és kúpos, mint egy tölcsér. Vékony fúróheggyel meg kell fúrni a beszakadt rész közepét és az eszközt belehajtani a furatba egészen addig, amíg megszorul.
És kicsavarható!
2010.02.05. 20:22
2010.02.05. 21:44
simi64 írta:jackson írta:Jackson, aki nem érti
Diesel Jackó, diesel!
2010.02.05. 21:47
wikk25d írta:Hali!
Amikor kiirja inditasnal a Pre-Heatinget, akkor az csak annyit jelent h beinditja a kalyhat sztem.
Nekem kb felevente sajnos kilopjak a kulso-homeromet... es nyaron volt h nem vettem bele ujat. Kint 35fok
de -40et jelez amikor nincs benne... es akkor is irta nekem a pre-heatinget, es hallom h inditja a kalyhat...
A hulyesegek irasanak jogat fenntartom
Udv!
Wikk
2010.02.05. 21:48
jackson írta:simi64 írta:jackson írta:Jackson, aki nem érti
Diesel Jackó, diesel!
Jól van na látszik benzinel dobog a szívem
Mutassatok már egy ilyen izzitó gyertya képet hogyan nézki, mármint a beszakadós.
Jackson, aki bele kontárkodik a gázolajos topikba
2010.02.05. 22:50
muhaati írta:simi64 írta:Van egy úgynevezett "szakadt csavar kiszedő" spec. szerszám, amiről most képet nem tudok, de úgy néz ki, mint egy csavar, csak bal menetes és kúpos, mint egy tölcsér. Vékony fúróheggyel meg kell fúrni a beszakadt rész közepét és az eszközt belehajtani a furatba egészen addig, amíg megszorul.
És kicsavarható!
Ez igaz a még "TDs"-re. A Common rail már nem ilyen. Ha abba beleszakad, akkor " térdre-imához! "
Ezek már 10X1-es menettel, 106mm hosszúak!!! Míg a tiedben 12X1.25-ös menettel 70 hosszú az izzító.
2010.02.05. 22:52
jackson írta:simi64 írta:jackson írta:Jackson, aki nem érti
Diesel Jackó, diesel!
Mutassatok már egy ilyen izzitó gyertya képet hogyan nézki, mármint a beszakadós.
2010.02.05. 23:28
touring írta:jackson írta:simi64 írta:jackson írta:Jackson, aki nem érti
Diesel Jackó, diesel!
Parancsolj:
NGK
2010.09.06. 18:12
2010.09.06. 18:19
Nem megy.Le kell venned.barbrady írta:Az enyémen le kell venni a szívótorkot a cseréhez, vagy megy anélkül is?