![]() |
2009.09.30. 18:28
RCKDJ írta:Sziasztok!
Tudnátok Budapesten vagy vonzáskörzetében megbízható kipufogóst ajánlani? Úgy néz ki a katalizátorok megadták magukat, szeretném őket cserélni valami univerzálisra, csak sajnos ahol eddig voltam mindnél megfogadtam, hogy oda soha többet be nem teszem a lábam (off autókkal).
Thx! RCKDJ
2009.09.30. 19:17
MChris írta:RCKDJ írta:Sziasztok!
Tudnátok Budapesten vagy vonzáskörzetében megbízható kipufogóst ajánlani? Úgy néz ki a katalizátorok megadták magukat, szeretném őket cserélni valami univerzálisra, csak sajnos ahol eddig voltam mindnél megfogadtam, hogy oda soha többet be nem teszem a lábam (off autókkal).
Thx! RCKDJ
Székesfehérvár vagy Veszprémben tudok,ha nem találsz...
2009.10.05. 19:23
tbi01 írta:MChris írta:RCKDJ írta:Sziasztok!
Thx! RCKDJ
Székesfehérvár vagy Veszprémben tudok,ha nem találsz...
Budapesten http://www.proex.hu/
vagy http://www.janodob.hu/
Főleg a PROEX-et ajánlanám. Van nekik utcai és sport katalizátor is.
Szép munka elfogadható áron.
2010.01.08. 17:49
2010.01.08. 18:04
Illes írta:Hali!
M52B28 motor kipufogórendszerében hány darab lambda szonda van, 2 vagy 4?
2010.01.08. 18:09
Illes írta:Hali!
2010.01.08. 18:19
MChris írta:Illes írta:Hali!
Realoem-be állítsd be a kocsi adatokat és ott irja majd a parts listában
2010.01.08. 18:40
Illes írta:MChris írta:Illes írta:Hali!
Ott néztem, de csak kettőt ír hozzá, pedig úgy tudom 4 van benne. 2 szabályzó és 2 kontroll szonda.
2010.01.08. 18:48
jackson írta:Illes írta:MChris írta:Illes írta:Hali!
Ott néztem, de csak kettőt ír hozzá, pedig úgy tudom 4 van benne. 2 szabályzó és 2 kontroll szonda.
Vannak kettő és négy lambda szondás rendszerek.
Kettes lehet ha:
- egy kipufogó és katalizátor elött (ez a szabályzó) és mögött (ez is szabályzó, de kvázi látja mennyire csökken a katalizátor életartama tehát hívható "kontroll"-nak is)
- két kipufogós mint Labi V8-a amiben csak a katalizátor elötti két "szabályzó" lambda van. Ezért Euro-2-es motor
tévedés ne essék mind a kettő 2lamdás.
- Négy lehet ha két kipufogós (a kocsi végén azonban csak egy cső látszik de ha felemeled látszik csak a végén megy össze) mint az én újabb Vanos-os V8-am. Két "szabályzó" a katalizátor elött és kettő utánna ("kontroll"). Nos ez már euro-3-as motor.
Most akkor miről is beszélünk? Illés 728i fogalmam sincs 1 vagy 2 csöves. Az M52B28 pontosan ha jól sejtem csak nincs "kontroll" lambda, mert a M52TUB28-ban van belerakva már másik lambda.
Nem tudja valaki M52-ben egy kipufogó csonk van vagy 1-3 és 4-6-ig szétosztva?
Jackson, aki probálni tisztázni a helyzetet
2010.01.08. 18:50
tpiski írta:
Láttam már a kocsimat alulról és cserélni kellett sajnos a szondát, meg vettük már le az egész kipuffot is.
Egy kipufogós, természetesen a kaszniban megvan a helye a másik kipuffnak is.
Ha jól emlékszem, 2 csonk van egyébként, de erre nem esküdnék meg.
Az biztos, hogy ehhez a motorhoz 2 lambda szonda kell, méghozzá csakis a Siemens jó bele.
2010.01.08. 18:55
jackson írta:tpiski írta:
Láttam már a kocsimat alulról és cserélni kellett sajnos a szondát, meg vettük már le az egész kipuffot is.
Az biztos, hogy ehhez a motorhoz 2 lambda szonda kell, méghozzá csakis a Siemens jó bele.
És akkor mint utcsó kérdés:
- Egymás mellett két párhuzamos csonkban vagy
- Egymás után és közte dudor (katalizátor)?
Jackson, aki még ennyit kérdez mivel nem ismeri a kocsi alját és ETK-meg nincs közelében (REALOEM lassú ehhez)
2010.01.08. 19:49
jackson írta:tpiski írta:
Jackson, aki még ennyit kérdez mivel nem ismeri a kocsi alját és ETK-meg nincs közelében (REALOEM lassú ehhez)
2010.01.08. 20:05
tpiski írta:jackson írta:tpiski írta:
Találtam képet, rosszul emlékeztem.
2010.01.08. 20:50
jackson írta:Illes írta:MChris írta:Illes írta:Hali!
Vannak kettő és négy lambda szondás rendszerek.
Kettes lehet ha:
- egy kipufogó és katalizátor elött (ez a szabályzó) és mögött (ez is szabályzó, de kvázi látja mennyire csökken a katalizátor életartama tehát hívható "kontroll"-nak is)
- két kipufogós mint Labi V8-a amiben csak a katalizátor elötti két "szabályzó" lambda van. Ezért Euro-2-es motor
tévedés ne essék mind a kettő 2lamdás.
- Négy lehet ha két kipufogós (a kocsi végén azonban csak egy cső látszik de ha felemeled látszik csak a végén megy össze) mint az én újabb Vanos-os V8-am. Két "szabályzó" a katalizátor elött és kettő utánna ("kontroll"). Nos ez már euro-3-as motor.
Most akkor miről is beszélünk? Illés 728i fogalmam sincs 1 vagy 2 csöves. Az M52B28 pontosan ha jól sejtem csak nincs "kontroll" lambda, mert a M52TUB28-ban van belerakva már másik lambda.
Nem tudja valaki M52-ben egy kipufogó csonk van vagy 1-3 és 4-6-ig szétosztva?
Jackson, aki probálni tisztázni a helyzetet
2010.01.08. 21:11
RCKDJ írta:Két leömlő van (1-3 4-6), ezek mennek tovább a dupla katba, majd a középdob előtt "találkoznak", a középdobból már csak egy cső megy hátra a hátsó dobhoz (98/2 528i). Ja, és két szabályozó lambda szonda.
2010.01.08. 21:57
jackson írta:RCKDJ írta:Két leömlő van (1-3 4-6), ezek mennek tovább a dupla katba, majd a középdob előtt "találkoznak", a középdobból már csak egy cső megy hátra a hátsó dobhoz (98/2 528i). Ja, és két szabályozó lambda szonda.
Tehát akkor jól látszik a képen, hogy nincs hátsó katalizátor utáni szonda csatlakozó.
Jackson, aki köszi
2010.01.08. 22:04
Illes írta:jackson írta:RCKDJ írta:Két leömlő van (1-3 4-6), ezek mennek tovább a dupla katba, majd a középdob előtt "találkoznak", a középdobból már csak egy cső megy hátra a hátsó dobhoz (98/2 528i). Ja, és két szabályozó lambda szonda.
Tehát akkor jól látszik a képen, hogy nincs hátsó katalizátor utáni szonda csatlakozó.
Jackson, aki köszi
Nos nálam nem teljesen így néz ki a rendszer. Nálam is két leömlő van, de két teljesen külön rendszer mint a 750-esen.
Kipufogó
A két katalizátor után újra egy dob, majd újra szét két dobba a kocsi két sarkához.
Namost, a real oem felkínál olyan katalizátort amiben van csati a szondának, meg olyat is amiben nincs. Amikor utoljára az autó alatt voltam nem láttam ezeket a csatikat, viszont kb 2 hónappal ezelőtt egy diagnál kidobta, hogy 4-5-6 henger hátsó szonda fűtés hiba.
Na ilyenkor mi van???
2010.01.10. 00:07
2010.01.10. 10:48
Illes írta:Univerzális katalizátort Bosal érdemes berakni a gyári helyett, vagy inkább felejtős?
Csábító az ára, a gyári 1/10-e és a Bosal úgy tudom nem gyárt rossz minőséget, elég sok autógyárnak beszállítója.
2010.01.10. 11:02
MChris írta:Illes írta:Univerzális katalizátort Bosal érdemes berakni a gyári helyett, vagy inkább felejtős?
Csábító az ára, a gyári 1/10-e és a Bosal úgy tudom nem gyárt rossz minőséget, elég sok autógyárnak beszállítója.
Ha érdekel komolyan akkor kérdezz rá Tőle: Molnár Péter 06 30 öt-huszonnyolc-6241 (Levi,MChris jár és fog is Nála járni)