Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.05.23. 19:31

A napi km-számlálóm pontos, illetve van egy cirka 2%-os hibája (30 km-es távon a kilométerkövekhez mérve), ami pontosan abból fakad, hogy 225/60-16 van a kocsin, nem a gyári 235/60-16.
De ez nem 10% !

A gumiszélesége nem befojásolja ezt! Akkor lenne gond ha 225/65/16 lenne.

2007.05.23. 21:21

g4400 írta:Az első hiteles (mért) adatom a 740iA-ra (4,4):

Német 95-ös benzinből, autópályás 674 km-re (Stuttgarttól Bécs közelébe), 3 személy+csomag, túlnyomórészt 120-140-es tempóval, néhol útépítés miatt 90-nel (max 40 km), szolídan gyorsítgatva (semmi kickdown) 64 litert evett a gép.
(Lehet, hogy kicsivel kevesebbet, mert induláskor én tankoltam pisztolykattanásig, a végén pedig a kutas úgy túltöltötte, hogy még a kocsi alatt is nagy tócsa volt.)

Ez 9,5 literes fogyasztást jelent.

Mindemellett a BC 8,6 literes átlagot mutatott. (1,10-es faktor)

Másik (számolt, nem mért) adatom: Nagyrészt 160-170-es, kisebbrészt 140 körüli autópálya-menetre (Stuttgart felé) a BC 9,8-as átlagot mutatott. A faktorral felszorozva ez 10,8 litert jelent.

Mindkettővel elégedett vagyok.

De hogyan lehetne a nyavalyás BC-t korrigálni?

A napi km-számlálóm pontos, illetve van egy cirka 2%-os hibája (30 km-es távon a kilométerkövekhez mérve), ami pontosan abból fakad, hogy 225/60-16 van a kocsin, nem a gyári 235/60-16.
De ez nem 10% !

Szóval nem értem. Az állítási lehetőség nem éppen a távolságmérés (kerékméretekből származó) hibáját lenne hivatott korrigálni?
Létezik erről valami hiteles infó??

a BC-n a korrekciós tényezőt és egyebeket márkaszervizben mindenképpen tudják állítani.
amúgy nagyon jó fogyasztási adatok - nemcsak a motorhoz képest!

2007.05.23. 21:39

admin írta:
De ez nem 10% !

A gumiszélesége nem befojásolja ezt! Akkor lenne gond ha 225/65/16 lenne.

a két méret között nem csak szélességben van különbség, mert a per utáni szám százalékos, így az átmérőben is különbség van: 225/60R16 676mm, 235/60R16 688mm

ha minden igaz, az E38-nál is működik az E39 BC titkos menűje. nézd meg a tippek-trükkök közt, ott le van írva hogyan kell átállítani a korrekciós tényezőt.

2007.05.24. 22:59

g4400 írta:Az első hiteles (mért) adatom a 740iA-ra (4,4):

Német 95-ös benzinből, autópályás 674 km-re (Stuttgarttól Bécs közelébe), 3 személy+csomag, túlnyomórészt 120-140-es tempóval, néhol útépítés miatt 90-nel (max 40 km), szolídan gyorsítgatva (semmi kickdown) 64 litert evett a gép.
(Lehet, hogy kicsivel kevesebbet, mert induláskor én tankoltam pisztolykattanásig, a végén pedig a kutas úgy túltöltötte, hogy még a kocsi alatt is nagy tócsa volt.)

Ez 9,5 literes fogyasztást jelent.

Mindemellett a BC 8,6 literes átlagot mutatott. (1,10-es faktor)

Másik (számolt, nem mért) adatom: Nagyrészt 160-170-es, kisebbrészt 140 körüli autópálya-menetre (Stuttgart felé) a BC 9,8-as átlagot mutatott. A faktorral felszorozva ez 10,8 litert jelent.

Ezek tényleg szép értékek...

Gondolom hosszabb távon jóval kedvezőbbek a fogyasztási mutatók, mint folyamatos megállásokkal cammogni városban.
Bekapcs tempomatba, aztán csak suhanás...

"Csak városban" mennyit mutatott (ha volt olyan) ...?

2007.05.25. 13:21

whitehorse írta:Ezek tényleg szép értékek...

Város: Bp., Moszkvatér-Erzsébethíd-XVIker (ill. visszafelé) távon:
1. ha egy lámpánál sem kell kettőt várni (azaz a következő zöldön már átérek), akkor 11 körül mutat, azaz kábé 12-12,5 körül eszik (az 1,1-es faktorommal számolva)
2. ha nagyobb (de még nem csúcs-) forgalom van (2-3-4-ik zöldön jutok át, és köztük is 40-es cammogás van; pl. szombat délelőtt), akkor 12-13 körül mutat, ami 13,2-14,5 litert jelent.

Csodák nincsenek... A nagy motor alapjáraton sokat eszik. És a tömegkülönbség 5-ös és 7-es között városban többet jelent, mint a pályán, ahol a kevésbé eltérő belső súrlódás ill. légellenállás kisebb különbséget okoz.

Városban is nyugisan, lendületből autózok. Nem szeretem a két tonnát feleslegesen rángatni-fékezgetni, nem arra való.

Ezzel együtt azt tapasztaltam, hogy ha a gyorsítás-szakaszt gyorsan befejezem (nagyobb gázzal, hamarabb vagyok 60-on), akkor jó fél literrel kevesebbet fogyaszt a gép...
Ha a váltó hamarabb kerül 5-ikbe, kevesebb ideig járok magasabb fordulaton.
Tehát az az optimális, ha lassan, slip-pel (ráadásul váltókímélően) indulok, ezzel lemaradok kicsit, igy marad helyem nehezebb lábbal gyorsítani.
(Hm, ezt tkpen írhattam volna a Steptronic-topikba is...)

2007.05.25. 21:17

g4400 írta:

1. ha egy lámpánál sem kell kettőt várni (azaz a következő zöldön már átérek), akkor 11 körül mutat, azaz kábé 12-12,5 körül eszik (az 1,1-es faktorommal számolva)
2. ha nagyobb (de még nem csúcs-) forgalom van (2-3-4-ik zöldön jutok át, és köztük is 40-es cammogás van; pl. szombat délelőtt), akkor 12-13 körül mutat, ami 13,2-14,5 litert jelent.

Csodák nincsenek... A nagy motor alapjáraton sokat eszik. És a tömegkülönbség 5-ös és 7-es között városban többet jelent, mint a pályán, ahol a kevésbé eltérő belső súrlódás ill. légellenállás kisebb különbséget okoz.

Városban is nyugisan, lendületből autózok. Nem szeretem a két tonnát feleslegesen rángatni-fékezgetni, nem arra való.

Ezzel együtt azt tapasztaltam, hogy ha a gyorsítás-szakaszt gyorsan befejezem (nagyobb gázzal, hamarabb vagyok 60-on), akkor jó fél literrel kevesebbet fogyaszt a gép...
Tehát az az optimális, ha lassan, slip-pel (ráadásul váltókímélően) indulok, ezzel lemaradok kicsit, igy marad helyem nehezebb lábbal gyorsítani.

most kicsit irigyellek, hogy ekkora köbcentivel autózol :) de kellemes dolog, bár én E39-ből csak az egyik leggyengébb 28-it tudtam még vezetni.

2007.05.26. 20:57

g4400 írta:

Így is tetszik a fogyasztás...
Ekkora motorral nem semmi.

Én is hasonlóképp vezetgetek, de be kell látnom:
Úgy tűnik van még mit csiszolni a lábamon :)

2007.05.28. 16:11

Most mértem a fogyit hosszú távon!
11,5liter! Koppanástól koppanásig!
Volt autópálya, max 200Km/h
volt autó út 140 átlaggal!
Szerintem baromi jó!

2007.05.28. 16:39

Én is megnéztem!
Balaton oda-vissza : 6,9l
210km
Autópályán odafelé araszolgatás volt a vége felé. Visszafelé 150-210km/h
5 személlyel telerakodva!

2007.05.28. 17:28

mate írta:Én is megnéztem!
210km

uh.. azért az nem semmi :) járasd a verdát Máté, addig én lapátolom a lóvét, és akkor jön a biznisz :D

2007.05.28. 17:39

collins írta:
210km

uh.. azért az nem semmi :) járasd a verdát Máté, addig én lapátolom a lóvét, és akkor jön a biznisz :D

Úgy legyen! :sör: De most megint pihizik az E61 project, mert elkeltek amiket néztem :cry:

2007.05.28. 17:55

mate írta:
collins írta:
210km

Úgy legyen! :sör: De most megint pihizik az E61 project, mert elkeltek amiket néztem :cry:

bocs, OFF!
nézd meg a rozsadombauto.hu-n. nekik szokott lenni! és ők úgy tudom, hogy rendelésre hoznak be kintről, valamint garanciát is adnak! pénteken láttam egy olyan E61-et, hogy jajjj! fekete, m-packett, belül ilyen barnás bőr, zongoralakk betétek, és m-es felnik (naná, hogy 18")... gyönyörű volt..

2007.05.28. 20:16

collins írta:
most kicsit irigyellek, hogy ekkora köbcentivel autózol :) de kellemes dolog, bár én E39-ből csak az egyik leggyengébb 28-it tudtam még vezetni.

hát ez azért ebben a formában nem teljesen igaz: a 28 a 20, 23 és a 35, 40 között pont középen van, tehát egyik leggyengébbnek nevezni éppen lehet, csak kicsit csalóka...

2007.05.28. 22:05

collins írta:
mate írta:
collins írta:
210km

bocs, OFF!
nézd meg a rozsadombauto.hu-n. nekik szokott lenni! és ők úgy tudom, hogy rendelésre hoznak be kintről, valamint garanciát is adnak! pénteken láttam egy olyan E61-et, hogy jajjj! fekete, m-packett, belül ilyen barnás bőr, zongoralakk betétek, és m-es felnik (naná, hogy 18")... gyönyörű volt..

Na pont ilyet akarok én is :lol: Csak alapfeltétel a kézi váltó! És ezekehez mind autómata van! A behozatalt meg mindenképpen Alpinafan-ékkal szeretnénk intézni! Nem szeretnék autokereskedőkkel autót behozatni! (volt "szerencsém" autókereskedésben "dolgozni"(segédkezni) tudom én, hogy mi folyik ott :lol: )

2007.05.29. 12:28

kbhont írta:Most mértem a fogyit hosszú távon!
Volt autópálya, max 200Km/h, volt autó út 140 átlaggal!
Szerintem baromi jó!

Bizony jó!
A 140-es átlag autóúton elég rendes gyorsításokat is tartalmazott nyilván... :wink:

2007.05.29. 18:31

g4400 írta:
Szerintem baromi jó!

Bizony jó!
A 140-es átlag autóúton elég rendes gyorsításokat is tartalmazott nyilván... :wink:

Nem kínoztam, de nem is sajnáltam!
Dinamikus haladás volt!

2007.05.29. 18:40

kbhont írta:
g4400 írta:
Szerintem baromi jó!

Bizony jó!

Nem kínoztam, de nem is sajnáltam!
Dinamikus haladás volt!

Hát gondolom, hogy ezzel már lehet dinamikusan autózni. Előzéseknél nem kell szétforgatni mint egy ezres cucukit! :twisted:

2007.05.29. 18:42

efer írta:
collins írta:

hát ez azért ebben a formában nem teljesen igaz: a 28 a 20, 23 és a 35, 40 között pont középen van, tehát egyik leggyengébbnek nevezni éppen lehet, csak kicsit csalóka...

áááááá ne haragudj! E38-at akartam írni! (elevet benzines E39-ből a 28i-t venném) azért is válaszoltam az ő hozzászólására!
és E38-ból a benzinesek közül úgy tudom, hogy az volt a leggyengébb.

2007.05.29. 18:45

mate írta:
collins írta:
mate írta:
collins írta:
210km

bocs, OFF!

Na pont ilyet akarok én is :lol: Csak alapfeltétel a kézi váltó! És ezekehez mind autómata van! A behozatalt meg mindenképpen Alpinafan-ékkal szeretnénk intézni! Nem szeretnék autokereskedőkkel autót behozatni! (volt "szerencsém" autókereskedésben "dolgozni"(segédkezni) tudom én, hogy mi folyik ott :lol: )

Alpianfan is szeretne behozni, vagy ő hoz be kocsikat?
A tiedben manuális van? (bocs ezt elfelejtettem)

2007.05.29. 21:15

Alpinafan hoz be kocsikat de csak rendelésre!(nem kereskedő)
Hozzászólás küldése

VigLink badge