![]() |
2012.07.06. 13:54
2012.07.06. 14:09
JozeffE34 írta:Helló!
Ne haragudjatok, hogy ide írom, tudom, nem E39, hanem E34, de tds...
Szóval, a gond a következő: az autó elég gyenge. Elvittem szervizbe, megmérték a turbónyomást itt:
http://kepfeltoltes.hu/120706/DSC01583_ ... es.hu_.jpg
Lehúzták a cuccot és megmérték műszerrel, a kapott nyomásérték 0,6 bar...égre-földre esküdözött a szervizes, hogy az jó...a tisben azt találtam, hogy a tds turbónyomása 1 bar körül van. Uccsó előtti oldal:
http://www.motor-talk.de/forum/aktion/A ... tId=658025
Mentünk vele egy kört, úgy, hogy a modic rá volt kötve, azt mondta a srác, hogy a befecskendezési értékek meg egyebek jók, mennie kéne az autónak, de tényleg nem megy, lomha az autó. Arra gondolt, hogy hátha a katalizátornál el van tömődve, lett mérve hőmérséklet, aszonták nagyon alacsony. Hogy most a különbség alacsony a kat előtt/után, vagy hogy amúgy a mért érték alacsony, azt nem kötötték az orromra, de aszonták nem jó.
Le lett kötve a kipuffcső a kat. előtt, mentünk egy kört, hangja volt, de menni majdnemhogy rosszabbul ment.
S ami még fontos, egyáltalán nem füstöl az autó, full gázra sem. ja igen, egy adalék még: műszakin mikor voltam, a K füstölési érték maxa 2.5 volt meghatározva, de a mért érték csak 0,03...
A kollégájával nem értettek egyet, ő keveselte az anyagot.
Én meg nagyon keveslem a 0,6 bart...
Mi lehet a baj?
2012.07.07. 14:43
2012.07.07. 18:15
JozeffE34 írta:E34 TDS-hez nincs még légtömegmérő.
2012.07.07. 18:21
2012.07.07. 18:48
JozeffE34 írta:Anno több helyen olvastam, de a realoem sem hozza...az e39-nek ugyanott van légtömegmérős menüje, a 34-nek nincs.
2012.11.08. 14:51
2012.11.08. 15:00
hp1985 írta:Sziasztok!
A napokban fogok megnézni egy 1998-as évjáratú E39-est. 2,5 tds motorral, automata váltóval. Még annyit, hogy a hengerfeje volt már cserélve.
Mire kell figyelni, mik a típushibái?
Előre is köszi.
Üdv.: Péter
2012.11.08. 16:04
PapaBoss írta:hp1985 írta:Sziasztok!
A napokban fogok megnézni egy 1998-as évjáratú E39-est. 2,5 tds motorral, automata váltóval. Még annyit, hogy a hengerfeje volt már cserélve.
Mire kell figyelni, mik a típushibái?
Előre is köszi.
Üdv.: Péter
Általában hidegen pöccre indulnak, melegen már tekerni szokott. >> Adagoló. 994 végű, nagypofás kell rá, 40-50e bontva egy lutri példány. Érdemes hideg motorhoz odaérkezned, utána indítani, figyelni, hogy csörög-e a lánc (hidegben hamarabb hallatszik , jelzi a minimum 500e futást), aztán hagyni melegedni, indulj el vele kis terhelésen, figyeld a váltó miként viselkedik kicsi gáznál, ugrik-e amikor sebességet húzol, stb. Aztán ha melegszik, állítsd meg. Várj néhány percet..., indíts.. nézd meg mennyit teker. 1-2? Minden rendben. Másodpercekig? Adagoló.. Fontos, hogy ne rögtön indíts vissza, mert a háznyomás még meglesz, és akkor is indul, ha amúgy szar az adagoló.
Általában az 5. hengernél a tűlöket jeladós porlasztó töve nedves, gázolajos, vagy szintén rossz a porlasztás, szarul megy a gép.. > Csere, 15-25e pénz.
Légtömegmérő rendszeresen kifekszik. Erőtlen a gép, szarul megy. Érezni fogod, lomha dögként viselkedik.
Vegyétek le a műanyag takarót a porlasztókról, és nézd meg a tövüket. Okádni szokták a gázolajat. Égni szokott a blokk oldalán végig.. szaga is van.
Kiegyenlítő tartályban nézd meg a vizet.. nem lehet zavaros, olajos. Ha mégis az, hengerfej probléma nem oldódott meg teljesen.
Saját tapasztalatom, hogy ha nincs rendben a motor, akkor mindig túlnyomással üzemel. Szétnyomja a vízrendszert, kifújja a szelepfedél tömítést, minden gyenge pont enged idővel, ezért a TDS-eket mindig alul kezdem firtatni, mert örökké folyik valami. Vannak kivételek, na azokat nem kapja meg a magyar 1 millió alatt.
Pötyögj végig minden elektromos dolgot. Nézz alá a kocsinak, nem folyik a váltó? Nem folyik a hidraulika? Nem folyik a főtengely szimmering? Nem fényes olajos a blokk? Milliónyi dolgot kell megnézni ezeknél, mert egy gonosz kis traktor, és mindig van valami baja..
És persze mindent mindent mindent végignyomogatni, alánézni, piszkálni, megtekinteni, beleülni... hidd el, baromi sok dolog elromolhat később (vagy már úgy veszed), és utólag többe kerül javítani, mint eleve számolni vele.
2012.11.08. 16:38
hp1985 írta:Köszi a választ.
Elég sok dolgot soroltál. A leírtak alapján problémásnak tűnik. Vagy csak nekem, laikusnak tűnik úgy?
Érdemes egyáltalán foglalkozni velük?
2012.11.08. 17:04
PapaBoss írta: Milliónyi dolgot kell megnézni ezeknél, mert egy gonosz kis traktor, és mindig van valami baja..
2012.11.08. 19:19
hp1985 írta:Köszi a választ.
Elég sok dolgot soroltál. A leírtak alapján problémásnak tűnik. Vagy csak nekem, laikusnak tűnik úgy?
2012.11.08. 19:39
2012.11.08. 20:24
2012.11.08. 20:35
Jerry írta:hp1985 írta:Köszi a választ.
Sokunknak van TDS-e és bár a fent emlegetett hibák előfordulhatnak, de nem mindegyik TDS ilyen siralmas alapból. PapaBoss csak összeírta, hogy mire figyelj, mikor keresel.
Viszont öreg autóknál, főleg az elhanyagoltaknál nem szabad szalon minőséget várni, mert csalódás lesz a vége! Minden típusból láttam már gatyára hajtott szart. 520D-től kezdve az 540i-ig. Ez nem TDS specifikus dolog. Igényes vagy igénytelen tulajdonosok. Ez az ami alapjában meghatározza egy kocsi sorsát.
Siminek pedig igaza LESZ! A TDS szerethető autó!
![]()
![]()
![]()
Lekopogom, de az enyém 2 év alatt még egyetlen egy bosszúságot sem okozott!
2012.11.08. 20:43
kzolee írta:Jerry írta:Sokunknak van TDS-e és bár a fent emlegetett hibák előfordulhatnak, de nem mindegyik TDS ilyen siralmas alapból. PapaBoss csak összeírta, hogy mire figyelj, mikor keresel.
Viszont öreg autóknál, főleg az elhanyagoltaknál nem szabad szalon minőséget várni, mert csalódás lesz a vége! Minden típusból láttam már gatyára hajtott szart. 520D-től kezdve az 540i-ig. Ez nem TDS specifikus dolog. Igényes vagy igénytelen tulajdonosok. Ez az ami alapjában meghatározza egy kocsi sorsát.
![]()
![]()
![]()
Ezzel csak az a baj, ha sokat kell költeni rá, akkor ugyanannyiból egy 30d-t rendberakni inkább....![]()
Szerintem
2012.11.08. 20:45
simi64 írta:kzolee írta:Jerry írta:Sokunknak van TDS-e és bár a fent emlegetett hibák előfordulhatnak, de nem mindegyik TDS ilyen siralmas alapból. PapaBoss csak összeírta, hogy mire figyelj, mikor keresel.
![]()
![]()
![]()
Ezzel csak az a baj, ha sokat kell költeni rá, akkor ugyanannyiból egy 30d-t rendberakni inkább....![]()
Szerintem
Na neeee![]()
Nekem a TDS kb a 18. autóm!
Megbízhatóság szempontjából viszon az Első
2012.11.08. 20:48
kzolee írta:
Az lehet, de teljesítményben....
2012.11.09. 00:12
2012.11.09. 11:30