Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.12.30. 18:06

Köszönöm a kis Board menüt!Az első érték 229293 6.0 a második_ _ 0523 ez 6.1 harmadik _ _0522 ez pedig 6.2 Továbbá van d78299-c78ICd-F88400-908400-868200 öt darab hibakód a tárolóban.Mond Nektek így valamit???

2009.12.30. 18:07

bmw520ds írta:Köszönöm a kis Board menüt!Az első érték 229293 6.0 a második_ _ 0523 ez 6.1 harmadik _ _0522 ez pedig 6.2 Továbbá van d78299-c78ICd-F88400-908400-868200 öt darab hibakód a tárolóban.Mond Nektek így valamit???

diag topikban van neki egy külön rész,nézz be oda :wink:

2010.01.02. 11:58

Egy hasznos dolgot szeretnék megosztani veletek, hogy ne kelljen kétszer dolgozni. :)

Az ünnepek előtt akkut cseréltem. 70 Ah helyett 100 Ah-t tettem be. Közel 10cm-el hosszabb a 100 Ah-s akku. Az akksi leszorítóját nem tudtam visszatenni, mert magasabban állt az egész. Gondoltam, majd később megoldom, de folyton ez járt a fejemben. :) Megoldás lenne: A tartó kireszelése 6 mm-el lejjebb.
Nem igen akartam a gyári tartót megfaragni, mondom kiveszem mégegyszer a helyéről az akksit, bármennyire is nem akartam. (nagyon macerás, mert szar helyen van) Ha nem megy bele a 100-as, akkor pedig teszek bele egy 70Ah-t, nem barkácsolok.
Úgy, ahogy sejtettem, gyárilag van benne egy műanyag ütköző a minusz felőli oldalon és ezen ült fel a 100 Ah-s akku. Gondolom a dieselekben élből nincs benn. Ezt eltávolítottam és minden oké lett.
Ezt csak azért írom, hogy az a benzines, aki nagyobb akkut szeretne betenni, annak ne kelljen saját kárán megtapasztalni ezt.

2010.01.02. 23:08

Viper írta:Egy hasznos dolgot szeretnék megosztani veletek, hogy ne kelljen kétszer dolgozni. :)

Az ünnepek előtt akkut cseréltem. 70 Ah helyett 100 Ah-t tettem be. Közel 10cm-el hosszabb a 100 Ah-s akku. Az akksi leszorítóját nem tudtam visszatenni, mert magasabban állt az egész. Gondoltam, majd később megoldom, de folyton ez járt a fejemben. :) Megoldás lenne: A tartó kireszelése 6 mm-el lejjebb.
Nem igen akartam a gyári tartót megfaragni, mondom kiveszem mégegyszer a helyéről az akksit, bármennyire is nem akartam. (nagyon macerás, mert szar helyen van) Ha nem megy bele a 100-as, akkor pedig teszek bele egy 70Ah-t, nem barkácsolok.
Úgy, ahogy sejtettem, gyárilag van benne egy műanyag ütköző a minusz felőli oldalon és ezen ült fel a 100 Ah-s akku. Gondolom a dieselekben élből nincs benn. Ezt eltávolítottam és minden oké lett.
Ezt csak azért írom, hogy az a benzines, aki nagyobb akkut szeretne betenni, annak ne kelljen saját kárán megtapasztalni ezt.

És milyen gyártó 100Ah-s akkujával szenvedtél? Én is kukkoltam az akku méreteket. A gyári méret adatot nem tudom. Csak az Exide adatokról tudok.
Két méret adatom van az 540i-hez Excide listából:
- Exide Prémium 100Ah avagy "EA100 0" 900Amp inditóáramos: 353*175*190 (szélesség*mélység*magasság)
Ez a szabvány L5 méret. Ez széles de egy centivel kisebb mint a tartó (nekem alatta egy szivacs van ami leszoritja.

- Exide Prémium 105Ah avagy "EA105 0" 850Amp inditóáramos: 313*175*205 (szélesség*mélység*magasság)
Ez nem olyan széles csak pont a tartó magassága. L4 szabvány 315*175*190 tehát alacsonyabb egy kicsit.

Jackson, aki nagyon kiváncsi milyennel szenvedtél

2010.01.04. 00:22

Ma zártam az autót a kulcsról gombbal. Kattan a zár, szemem megakad jobb1-en merthogy a gomb kint maradt!
Jobb és bal 1 nyitva a többi zárva. Nyit-zár, ugyanez van. Körbe nézem az ajtókat nincs-e nyitva valaki, de csak nem zárja az első kettőt. Majd mérgemben /kinomba/ kulccsal bezártam, amire a jobb 1 is zárodott.
Majd ezután a távval nyitottam és müködik a zárás is. Mi ez? Előjel? BMW Isten szeszélye? Mosassam le? :)
Valaki látott már ilyet?

2010.01.04. 00:30

Imco írta:Ma zártam az autót a kulcsról gombbal. Kattan a zár, szemem megakad jobb1-en merthogy a gomb kint maradt!
Jobb és bal 1 nyitva a többi zárva. Nyit-zár, ugyanez van. Körbe nézem az ajtókat nincs-e nyitva valaki, de csak nem zárja az első kettőt. Majd mérgemben /kinomba/ kulccsal bezártam, amire a jobb 1 is zárodott.
Majd ezután a távval nyitottam és müködik a zárás is. Mi ez? Előjel? BMW Isten szeszélye? Mosassam le? :)
Valaki látott már ilyet?

Lassan motorcsere... diag kiírja ezt is sajnos az enyémben láttam anno mikor Jacko diagolta 8O

2010.01.04. 00:55

MChris írta:
Lassan motorcsere... diag kiírja ezt is sajnos az enyémben láttam anno mikor Jacko diagolta 8O

Ha jól értem az ajtóban lévő motorrol beszélsz.
A két elsőnek van köze egymáshoz? Merthogy egyik sem müködött.
A komputerből kell kidiagolni vagy a kocsi diagolta magán?
A motorok cserélhetőek az ajtók között, vagy egyediek?

Köszi!

Imco aki keveset tud, de sokat szeretne... by Jackson :wink:

2010.01.04. 20:56

UP!

Nekem is hasonló problémám van.

Néha nem zárja a központi zár az első ajtókat. Aztán egy idő után megjavul.

A csomagtartóval is előfordult,de eddig csak egyszer.

2010.01.04. 21:48

Imco írta:
MChris írta:

Köszi!

Elsőre én is frászt kaptam hogy komplett motor blokk cserét diagoltam a MChris-nek. Aztán el kezdett kapisgálni, hogy egy halom klubtagnak mértem olyan, hogy zár hibája volt az utas vagy vezető oldalon. Pl. Labinak is volt hogy egyszer nem nyílt aztán semmi gond.

A távirányitó még lehet EWS (immobilizer hiba is) láttam már olyan kocsit ahhol nem zár volt a gond hanem az a kulcsa lett rossz. Ekkor fogta és elkezdte használni a másik kulcsot.
Ilyenkor olyan hiba volt mint rossz ugrókód. Nagyobb ablak méretett kellett állitani a ugrókódnak (tehát előre és hátra több kódnyit fogad el). Authentikációs hiba stb.

Tehát mi elött zárat cserélnél szerintem nézd meg diagnosztikával (INPA vagy DIS/GT1). Vagy gyere el a Jackson, féle Tesco-gazdaságos diagnosztikával megnézzük.
Ha meg egyszer volt akkor nem kell miatta aggódni. Csak az olyan hülye maximalisták akarnak minden kijavítattni mindent mint Jackson.

Jackson, aki javasolja körül járni a hibát drága kiadások elött :wink:

2010.01.04. 23:30

jackson írta:
Imco írta:
MChris írta:

Köszi!

Elsőre én is frászt kaptam hogy komplett motor blokk cserét diagoltam a MChris-nek. Aztán el kezdett kapisgálni, hogy egy halom klubtagnak mértem olyan, hogy zár hibája volt az utas vagy vezető oldalon. Pl. Labinak is volt hogy egyszer nem nyílt aztán semmi gond.

A távirányitó még lehet EWS (immobilizer hiba is) láttam már olyan kocsit ahhol nem zár volt a gond hanem az a kulcsa lett rossz. Ekkor fogta és elkezdte használni a másik kulcsot.
Ilyenkor olyan hiba volt mint rossz ugrókód. Nagyobb ablak méretett kellett állitani a ugrókódnak (tehát előre és hátra több kódnyit fogad el). Authentikációs hiba stb.

Tehát mi elött zárat cserélnél szerintem nézd meg diagnosztikával (INPA vagy DIS/GT1). Vagy gyere el a Jackson, féle Tesco-gazdaságos diagnosztikával megnézzük.
Ha meg egyszer volt akkor nem kell miatta aggódni. Csak az olyan hülye maximalisták akarnak minden kijavítattni mindent mint Jackson.

Jackson, aki javasolja körül járni a hibát drága kiadások elött :wink:

Így van mindenképpen diag,Jacko diagja előtt én már kivettem a záat és kipucoltam és akkor láttam hogy a középső pin meglilult,kitakarítás után se jött egyszer se a hiba,és lestem amikor Jacko kérdezte hogy mi van az zárral...olyan okos a kocsi :lol:

cserés de csak azonos oldali hátsóval,kibontani nem könnyű,én biztos nem cserélném össze ha arra kerül a sor,elmondasz pár miatyánkot ha magad állsz neki. torx króva legyen,tesco-sal neki se állj mert szépen le van húzva,bontás elött legyen behatárolva a hiba ne siesd el

2010.01.05. 00:45

Köszi a biztatást uraim! :)
Eszemben sincs egyből bele ugrani!
Csak kérdezgetek, gyűjtöm az infót! :)
Ha tovább csinálja akkor csak megdiagoltatom.
Első alkalommal még nem cserélünk motort! :D

Köszi!

...............

2010.01.13. 10:25

Hátsó világításom nem működik jobb oldalon. Index. féklámpa, köd jó. Hibát nem ír a computer. Ránézésre izzók jók. Ha jól látom kettő izzó adja a hátsó világítást és kétlem, hogy egyszerre égett volna ki mundkettő. Vagy? Régebben már volt olyan, hogy nem működött, levettem a hátső égőpanelt, kivettem az egyik izzót, vissza és jó volt. Biztosítékot külön nem találtam. Mi lehet? Egyik izzó nem működik akkor a másik sem világít, hogy észrevegye a paraszt?

Re: ...............

2010.01.13. 12:03

pistino1 írta:Hátsó világításom nem működik jobb oldalon. Index. féklámpa, köd jó. Hibát nem ír a computer. Ránézésre izzók jók. Ha jól látom kettő izzó adja a hátsó világítást és kétlem, hogy egyszerre égett volna ki mundkettő. Vagy? Régebben már volt olyan, hogy nem működött, levettem a hátső égőpanelt, kivettem az egyik izzót, vissza és jó volt. Biztosítékot külön nem találtam. Mi lehet? Egyik izzó nem működik akkor a másik sem világít, hogy észrevegye a paraszt?

Ha egyszerre aludt ki mindkettő, akkor a panelon lesz a baj.

Kép

Vedd le, vizsgáld végig, érintkezik-e mindenhol, nincs-e rajta oxidáció, rozsda, esetleg szakadás.
Csodálkozom, hogy nem bimm-bammol 8O
Akkor is szokott, ha csak az egyik oldalon az egyik helyzetjelző ég ki.
Ha izomból csukják le a csomagtartó fedelet, szokott produkálni ilyet!
Az elerőtlenedett érintkezőket esetleg vissza lehet hajlítgatni csavarhúzóval, hogy jobb legyen az érintkezés.

2010.01.13. 13:14

simi64 írta:
pistino1 írta:Hátsó világításom nem működik jobb oldalon. Index. féklámpa, köd jó. Hibát nem ír a computer. Ránézésre izzók jók. Ha jól látom kettő izzó adja a hátsó világítást és kétlem, hogy egyszerre égett volna ki mundkettő. Vagy? Régebben már volt olyan, hogy nem működött, levettem a hátső égőpanelt, kivettem az egyik izzót, vissza és jó volt. Biztosítékot külön nem találtam. Mi lehet? Egyik izzó nem működik akkor a másik sem világít, hogy észrevegye a paraszt?

Ha egyszerre aludt ki mindkettő, akkor a panelon lesz a baj.

Kép

Vedd le, vizsgáld végig, érintkezik-e mindenhol, nincs-e rajta oxidáció, rozsda, esetleg szakadás.
Csodálkozom, hogy nem bimm-bammol 8O
Akkor is szokott, ha csak az egyik oldalon az egyik helyzetjelző ég ki.
Ha izomból csukják le a csomagtartó fedelet, szokott produkálni ilyet!
Az elerőtlenedett érintkezőket esetleg vissza lehet hajlítgatni csavarhúzóval, hogy jobb legyen az érintkezés.

köszi.még a lámpák csatlakozójára gondoltam, hogy befújom kontakttal, csak sötétben indulok otthonról és sötétben érkezem. nem bírtam kihúzni sem hirtelen, gondolom nem most szedték szét utoljára.

...............

2010.01.14. 09:46

csak velem fordul elő ilyesmi, persze mindkettő ki volt égve 8O , vagy csak nem láttam, hogy halványabb, mert az egyik kiégett régebben.

2010.01.14. 12:14

pistino1 írta:csak velem fordul elő ilyesmi, persze mindkettő ki volt égve 8O , vagy csak nem láttam, hogy halványabb, mert az egyik kiégett régebben.

Pedig a BC-nek 1-et is ki kéne írni :!:
+ bimm-bamm

2010.01.14. 12:31

simi64 írta:
pistino1 írta:csak velem fordul elő ilyesmi, persze mindkettő ki volt égve 8O , vagy csak nem láttam, hogy halványabb, mert az egyik kiégett régebben.

+ bimm-bamm

a középső féklámpát a multkor jelezte, csak alig vettem észre mert nem ott kerestem és olaszból nagyon gyenge vagyok 8)

2010.01.14. 12:57

pistino1 írta:
simi64 írta:

+ bimm-bamm

a középső féklámpát a multkor jelezte, csak alig vettem észre mert nem ott kerestem és olaszból nagyon gyenge vagyok 8)

Miért nem állitottad át a nyelvet? :o Navival a Set menüben. Ha MID vagy valami kisebb van akkor meg diagoláskor is állitható 8)

Jackson, akinek angol

2010.01.14. 13:13

jackson írta:
pistino1 írta:
simi64 írta:

+ bimm-bamm

Miért nem állitottad át a nyelvet? :o Navival a Set menüben. Ha MID vagy valami kisebb van akkor meg diagoláskor is állitható 8)

Jackson, akinek angol

navi nics, te nem állítottad át a "mezőn", mert siettél :oops:

2010.01.14. 23:41

jackson írta:Miért nem állitottad át a nyelvet? :o Navival a Set menüben.
Jackson, akinek angol

Ha a navin át állítod az óracsoport nyelvét akkor meghívlak egy söre :lol: :lol: :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge