![]() |
2009.12.30. 18:06
2009.12.30. 18:07
bmw520ds írta:Köszönöm a kis Board menüt!Az első érték 229293 6.0 a második_ _ 0523 ez 6.1 harmadik _ _0522 ez pedig 6.2 Továbbá van d78299-c78ICd-F88400-908400-868200 öt darab hibakód a tárolóban.Mond Nektek így valamit???
2010.01.02. 11:58
2010.01.02. 23:08
Viper írta:Egy hasznos dolgot szeretnék megosztani veletek, hogy ne kelljen kétszer dolgozni.
Az ünnepek előtt akkut cseréltem. 70 Ah helyett 100 Ah-t tettem be. Közel 10cm-el hosszabb a 100 Ah-s akku. Az akksi leszorítóját nem tudtam visszatenni, mert magasabban állt az egész. Gondoltam, majd később megoldom, de folyton ez járt a fejemben.Megoldás lenne: A tartó kireszelése 6 mm-el lejjebb.
Nem igen akartam a gyári tartót megfaragni, mondom kiveszem mégegyszer a helyéről az akksit, bármennyire is nem akartam. (nagyon macerás, mert szar helyen van) Ha nem megy bele a 100-as, akkor pedig teszek bele egy 70Ah-t, nem barkácsolok.
Úgy, ahogy sejtettem, gyárilag van benne egy műanyag ütköző a minusz felőli oldalon és ezen ült fel a 100 Ah-s akku. Gondolom a dieselekben élből nincs benn. Ezt eltávolítottam és minden oké lett.
Ezt csak azért írom, hogy az a benzines, aki nagyobb akkut szeretne betenni, annak ne kelljen saját kárán megtapasztalni ezt.
2010.01.04. 00:22
2010.01.04. 00:30
Imco írta:Ma zártam az autót a kulcsról gombbal. Kattan a zár, szemem megakad jobb1-en merthogy a gomb kint maradt!
Jobb és bal 1 nyitva a többi zárva. Nyit-zár, ugyanez van. Körbe nézem az ajtókat nincs-e nyitva valaki, de csak nem zárja az első kettőt. Majd mérgemben /kinomba/ kulccsal bezártam, amire a jobb 1 is zárodott.
Majd ezután a távval nyitottam és müködik a zárás is. Mi ez? Előjel? BMW Isten szeszélye? Mosassam le?
Valaki látott már ilyet?
2010.01.04. 00:55
MChris írta:
Lassan motorcsere... diag kiírja ezt is sajnos az enyémben láttam anno mikor Jacko diagolta
2010.01.04. 20:56
2010.01.04. 21:48
Imco írta:MChris írta:
Lassan motorcsere... diag kiírja ezt is sajnos az enyémben láttam anno mikor Jacko diagolta
Ha jól értem az ajtóban lévő motorrol beszélsz.
A két elsőnek van köze egymáshoz? Merthogy egyik sem müködött.
A komputerből kell kidiagolni vagy a kocsi diagolta magán?
A motorok cserélhetőek az ajtók között, vagy egyediek?
Köszi!
Imco aki keveset tud, de sokat szeretne... by Jackson
2010.01.04. 23:30
jackson írta:Imco írta:MChris írta:
Ha jól értem az ajtóban lévő motorrol beszélsz.
A két elsőnek van köze egymáshoz? Merthogy egyik sem müködött.
A komputerből kell kidiagolni vagy a kocsi diagolta magán?
A motorok cserélhetőek az ajtók között, vagy egyediek?
Köszi!
Imco aki keveset tud, de sokat szeretne... by Jackson
Elsőre én is frászt kaptam hogy komplett motor blokk cserét diagoltam a MChris-nek. Aztán el kezdett kapisgálni, hogy egy halom klubtagnak mértem olyan, hogy zár hibája volt az utas vagy vezető oldalon. Pl. Labinak is volt hogy egyszer nem nyílt aztán semmi gond.
A távirányitó még lehet EWS (immobilizer hiba is) láttam már olyan kocsit ahhol nem zár volt a gond hanem az a kulcsa lett rossz. Ekkor fogta és elkezdte használni a másik kulcsot.
Ilyenkor olyan hiba volt mint rossz ugrókód. Nagyobb ablak méretett kellett állitani a ugrókódnak (tehát előre és hátra több kódnyit fogad el). Authentikációs hiba stb.
Tehát mi elött zárat cserélnél szerintem nézd meg diagnosztikával (INPA vagy DIS/GT1). Vagy gyere el a Jackson, féle Tesco-gazdaságos diagnosztikával megnézzük.
Ha meg egyszer volt akkor nem kell miatta aggódni. Csak az olyan hülye maximalisták akarnak minden kijavítattni mindent mint Jackson.
Jackson, aki javasolja körül járni a hibát drága kiadások elött
2010.01.05. 00:45
2010.01.13. 10:25
2010.01.13. 12:03
pistino1 írta:Hátsó világításom nem működik jobb oldalon. Index. féklámpa, köd jó. Hibát nem ír a computer. Ránézésre izzók jók. Ha jól látom kettő izzó adja a hátsó világítást és kétlem, hogy egyszerre égett volna ki mundkettő. Vagy? Régebben már volt olyan, hogy nem működött, levettem a hátső égőpanelt, kivettem az egyik izzót, vissza és jó volt. Biztosítékot külön nem találtam. Mi lehet? Egyik izzó nem működik akkor a másik sem világít, hogy észrevegye a paraszt?
2010.01.13. 13:14
simi64 írta:pistino1 írta:Hátsó világításom nem működik jobb oldalon. Index. féklámpa, köd jó. Hibát nem ír a computer. Ránézésre izzók jók. Ha jól látom kettő izzó adja a hátsó világítást és kétlem, hogy egyszerre égett volna ki mundkettő. Vagy? Régebben már volt olyan, hogy nem működött, levettem a hátső égőpanelt, kivettem az egyik izzót, vissza és jó volt. Biztosítékot külön nem találtam. Mi lehet? Egyik izzó nem működik akkor a másik sem világít, hogy észrevegye a paraszt?
Ha egyszerre aludt ki mindkettő, akkor a panelon lesz a baj.
Vedd le, vizsgáld végig, érintkezik-e mindenhol, nincs-e rajta oxidáció, rozsda, esetleg szakadás.
Csodálkozom, hogy nem bimm-bammol![]()
Akkor is szokott, ha csak az egyik oldalon az egyik helyzetjelző ég ki.
Ha izomból csukják le a csomagtartó fedelet, szokott produkálni ilyet!
Az elerőtlenedett érintkezőket esetleg vissza lehet hajlítgatni csavarhúzóval, hogy jobb legyen az érintkezés.
2010.01.14. 09:46
2010.01.14. 12:14
pistino1 írta:csak velem fordul elő ilyesmi, persze mindkettő ki volt égve, vagy csak nem láttam, hogy halványabb, mert az egyik kiégett régebben.
2010.01.14. 12:31
simi64 írta:pistino1 írta:csak velem fordul elő ilyesmi, persze mindkettő ki volt égve, vagy csak nem láttam, hogy halványabb, mert az egyik kiégett régebben.
Pedig a BC-nek 1-et is ki kéne írni![]()
+ bimm-bamm
2010.01.14. 12:57
pistino1 írta:simi64 írta:pistino1 írta:csak velem fordul elő ilyesmi, persze mindkettő ki volt égve, vagy csak nem láttam, hogy halványabb, mert az egyik kiégett régebben.
+ bimm-bamm
a középső féklámpát a multkor jelezte, csak alig vettem észre mert nem ott kerestem és olaszból nagyon gyenge vagyok
2010.01.14. 13:13
jackson írta:pistino1 írta:simi64 írta:pistino1 írta:csak velem fordul elő ilyesmi, persze mindkettő ki volt égve, vagy csak nem láttam, hogy halványabb, mert az egyik kiégett régebben.
+ bimm-bamm
a középső féklámpát a multkor jelezte, csak alig vettem észre mert nem ott kerestem és olaszból nagyon gyenge vagyok
Miért nem állitottad át a nyelvet?Navival a Set menüben. Ha MID vagy valami kisebb van akkor meg diagoláskor is állitható
![]()
Jackson, akinek angol
2010.01.14. 23:41
jackson írta:Miért nem állitottad át a nyelvet?Navival a Set menüben.
Jackson, akinek angol