Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.11.26. 22:27

Kézifékre mindegy.
A hátsó betétre sem gyárit tettem, de hibátlan.
Valahol leírtam itt augusztus elején, hogy mit tettek bele.
Olcsó is, jó is.

2010.11.26. 22:41

lepke írta:
zapiarpi írta:Szerintetek ezt megvehetem?
http://racing-bazar.hu/

BMW e39 1997-es 520i -re kellene! Benzines

Helo
..Steinhof ... :roll:
Erről a gyártóról még nem hallottam egyszer sem
25-ezerért már tudsz vásárolni gyárit,és nem érdemes kisérletezni

Pedig nyáron valaki már vett ilyet és meg volt vele elégedve. Lapozz vissza a 15. oldalra.

2010.11.26. 22:52

Vityaz írta:
lepke írta:

Helo

Pedig nyáron valaki már vett ilyet és meg volt vele elégedve. Lapozz vissza a 15. oldalra.

Helo Vityaz
Jól meg olvastattál :lol:
A klubtárs csak ennyit írt ......van esetleg valakinek steinhof fúrt sportféktárcsáról tapasztalata? megrendeltem már, de remélem nem fogom megbánni.....
Átolvastam mindent véleményt nem írt róla

2010.11.26. 22:56

lepke írta:
Vityaz írta:
lepke írta:

Helo

Helo Vityaz
A klubtárs csak ennyit írt ......van esetleg valakinek steinhof fúrt sportféktárcsáról tapasztalata? megrendeltem már, de remélem nem fogom megbánni.....

Pedig nagyjából 7 hozzászólással később ez áll ott;

A múlt héten építettem át a teljes féket, Steinhof tárcsákat használtam fel hozzá és figyelemre méltó javulást érzékelek.
Most jön a hósszú távú, élettartam teszt, remélem nem kell kellemetlen élményről beszámolnom a jövőben sem.
Mindentől függetlenül kicsi "sprőd" a kidolgozása, és a festék is lekopik, az áru átvételekor ellenőrizni kellett a méretet, a felszerelésnél be kellett huzatni és nem csak feldobni...stb.

2010.11.26. 22:58

Imco írta:Kézifékre mindegy.
Olcsó is, jó is.

Köszi a tippet, megnézem.
Hol érdemes kézifékbetétet venni? Bárdi?

2010.11.26. 23:04

Vityaz írta:
lepke írta:
Vityaz írta:
lepke írta:

Helo

Helo Vityaz

A múlt héten építettem át a teljes féket, Steinhof tárcsákat használtam fel hozzá és figyelemre méltó javulást érzékelek.
Most jön a hósszú távú, élettartam teszt, remélem nem kell kellemetlen élményről beszámolnom a jövőben sem.
Mindentől függetlenül kicsi "sprőd" a kidolgozása, és a festék is lekopik, az áru átvételekor ellenőrizni kellett a méretet, a felszerelésnél be kellett huzatni és nem csak feldobni...stb.

Helo Drága barátom
Ezt ÉN is olvastam ez csak egy hétről szól kitudja mennyi kilométert ment ennyi idő alatt
Megkeresem a tagot hogy írjon most véleményt róla
Felhívom ha megvan a telefonszáma

2010.11.26. 23:16

lepke írta:
Vityaz írta:
lepke írta:
Vityaz írta:
lepke írta:Helo

Helo Vityaz

Helo Drága barátom
Ezt ÉN is olvastam ez csak egy hétről szól kitudja mennyi kilométert ment ennyi idő alatt
Megkeresem a tagot hogy írjon most véleményt róla
Felhívom ha megvan a telefonszáma

Nem mondtam, hogy hosszútávú nyúzópróbáról számolt be, csak azt, hogy volt már aki véleményezte a Steinhof tárcsákat.
Ha sikerül az interjú, akkor azért oszd majd meg velünk is.
Amúgy hosszú távú tapasztalatok alapján melyik utángyártó féktárcsái a legjobbak? Zimmermann?

2010.11.26. 23:43

Helo
A ...Steinhof...tapasztalatokról ...peteeqe klubtag tudna írni véleményt Hogyan működött hosszú távon a féktárcsa

Re: kézifék

2010.11.27. 10:17

Vityaz írta:Sziasztok!

Kézifékpofákat kellene cserélnem lassan. Van értelme gyárit venni 16 000-ért, vagy egy rögzítőféknek megteszi az utángyártott is? Kinek mi a tapasztalata? Milyen gyártmányt ajánlanátok?
(Hátsó féktárcsa és betét is kell majd, de abból valszeg gyárit veszek)

Én a rögzítőfék pofáit ferodoloztatni szoktam és egyedileg becsiszoltatni. Ez azért jó, mert ha a kézifékdob már valamennyire kopott, akkor nő a belső kerülete és a gyári pofák egyetlen ponton fognak csak érintkezni vele, nem teljes felületen, ezáltal jóval nagyobb erővel be kell rántani a kéziféket, hogy megfogja az autót lejtőn. Új kézifékpofákat csak és kizárólag új hátsó tárcsa felszerelése esetén választanék, akkor viszont mindenképp.

2010.11.27. 14:45

Most vettem Zimmermann féktárcsákat, + Textar fékbetéteket előre. Remélem beválik! 27000 pénz volt összesen.

2010.11.27. 15:11

zapiarpi írta:Most vettem Zimmermann féktárcsákat, + Textar fékbetéteket előre. Remélem beválik! 27000 pénz volt összesen.
Nekem is ez van elől hátul.Csak az első fúrt sport tárcsa.De semmi panasz rájuk.

2010.11.27. 16:19

Johny540 írta:Üdv mindenkinek!Olyan gondom van,hogy ha sok kisebb úthibán megyek át,akkor valami nyiszorog.Arra már rájöttem,hogy valószínű hogy a féknyergem.Mert ugyanazon az útszakaszon végighaladtam úgy,hogy közbe a féken volt enyhén a lábam,olyankor semmi nyiszogás nincs.Még nem volt kedvem szétszedni,de a kérdésem az lenne,hogy szenvedjek-e egyáltalán vele,vagy cseréljem ki a féknyerget?Köszönöm a választ előre is!
Szia!Nekem ugyanez volt,de mikor levettük a kereket,akkor láttuk,hogy van egy hőterelő lemez a féktárcsa mögött,asszem 4 csavar fogja,és az nyiszorgott,mivel a rezonálástól körberepedt 2 rögzítőcsavar körül is.Ha fékeztem nem csinálta olyan intenzíven.Most már tökéletes,-nagyobb alátétek :) Ez is egy lehetőség.Most elkezdek visszalapozgatni mert nálam is jelentkezett a fékezéskori kormány rázás. :cry:

2010.11.27. 17:40

Vityaz írta:
Imco írta:Kézifékre mindegy.
Olcsó is, jó is.

Köszi a tippet, megnézem.
Hol érdemes kézifékbetétet venni? Bárdi?

Nem tudom. Mostanság mindent a szerelőmmel hozatok. Korrekt, olcsó.
Ha necces valami, hozatja mindkettőt és a jobbikat tartjuk meg. Kell ennél jobb? :) ;)
A neten nézelődve, az enyémhez bosch van 8000-ért.

2010.11.27. 18:01

hamoriarpi írta:
Johny540 írta:Üdv mindenkinek!Olyan gondom van,hogy ha sok kisebb úthibán megyek át,akkor valami nyiszorog.Arra már rájöttem,hogy valószínű hogy a féknyergem.Mert ugyanazon az útszakaszon végighaladtam úgy,hogy közbe a féken volt enyhén a lábam,olyankor semmi nyiszogás nincs.Még nem volt kedvem szétszedni,de a kérdésem az lenne,hogy szenvedjek-e egyáltalán vele,vagy cseréljem ki a féknyerget?Köszönöm a választ előre is!

Szia!
Véleményem szerint, hogy ha mindent kizáróan megbizonyosodtál arról, hogy a féknyereg felől jön a nyiszorgás, akkor mindenekelőtt egy nagyon alapos féktisztítás, zsírtalanítás majd a megfelelő felületek kerámiasprayvel történő bevonása, csúszkák tökéletes kitisztítása, újratöltése szilikonzsírral vélhetőleg megoldja a problémád. Ha inkább csikorgást hallasz, akkor a féktárcsát és a betétet is ellenőrizni kell nincs-e feltükrösödve. Kezdő körben semmiképp nem cserélnék nyerget. Ritkán megy tönkre. Valami kis apróság lesz. Ha nem megy, Muhaati biztosan segít.

Szia!Köszönöm hogy megerősítettél ebben!Üdv

2010.11.27. 18:08

gabec írta:
Szia!Nekem ugyanez volt,de mikor levettük a kereket,akkor láttuk,hogy van egy hőterelő lemez a féktárcsa mögött,asszem 4 csavar fogja,és az nyiszorgott,mivel a rezonálástól körberepedt 2 rögzítőcsavar körül is.Ha fékeztem nem csinálta olyan intenzíven.Most már tökéletes,-nagyobb alátétek :) Ez is egy lehetőség.Most elkezdek visszalapozgatni mert nálam is jelentkezett a fékezéskori kormány rázás. :cry:

Szia!Köszi a tippet!Azt a lemezt "megrángattam"de elég merevnek tűnt,de ha persze ha szétszedem,megnézem alaposabban azt is akkor már.A fékezéskori kormányrázás nagy eséllyel a féktárcsa miatt van.

2010.11.29. 15:03

zapiarpi írta:Most vettem Zimmermann féktárcsákat, + Textar fékbetéteket előre. Remélem beválik! 27000 pénz volt összesen.

Tehát kettő darab Zimmerman féktárcsa és egy első készlet fék betét =27eFt?????
Ezt hogyan hoztad ki amikor nekem csak az első gyári betét készlet 25eFt és a tárcsa darabja valami 27-30eft környékén van a Zimmerman lyukasból????

Jackson, aki nem érti miért ilyen occó 8O

2010.11.29. 16:30

jackson írta:

Ezt hogyan hoztad ki amikor nekem csak az első gyári betét készlet 25eFt és a tárcsa darabja valami 27-30eft környékén van a Zimmerman lyukasból????

Üdv!Mondjuk az 540i-be nekünk a 324mm átmérőjű tárcsa jóval drágább eleve,a textar tárcsa 36000ft környékén van,ugyanebből az 520i-hez 19000ft.Bár igaz ettől még a 27000ft az egész szettre így is olcsó 8O

2010.11.29. 17:32

Johny540 írta:
jackson írta:

Üdv!Mondjuk az 540i-be nekünk a 324mm átmérőjű tárcsa jóval drágább eleve,a textar tárcsa 36000ft környékén van,ugyanebből az 520i-hez 19000ft.Bár igaz ettől még a 27000ft az egész szettre így is olcsó 8O

Ezért esett ki a szemem kocsányon hogyan hozta ki ilyen olcsón???

Jackson, akinek lóg a szeme 8O

2010.11.29. 17:40

jackson írta:

:lol: :lol: :lol:
Ez sem rossz, de nekem eddig a kedvencem:
"Jackson, aki :kalapács :kalapács :kalapács "

2010.11.29. 18:29

jackson írta:
Johny540 írta:
jackson írta:

Ezért esett ki a szemem kocsányon hogyan hozta ki ilyen olcsón???

A27eft valszeg egy oldalra értendő... 19 a tárcsa+8 a betét=27 x2 :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge