![]() |
2010.12.05. 19:40
harobikes75 írta:köszi
akkor hogyan tovább?vagy most mit tegyek? jó vagy nem jó ez?termosztát van benne..
2010.12.05. 19:46
Gabii írta:harobikes75 írta:köszi
akkor hogyan tovább?vagy most mit tegyek? jó vagy nem jó ez?termosztát van benne..
Ez így nem jó,ez lenne az egyik feladata a termosztátnak hogy megakadályozza a túlhűlést.
Ellenőrizni úgy tudod a működését hogy.:
megvárod míg lehűl a hűtővíz,belépsz titkos menübe 7.0 és nézed a pillanatnyi hűtővíz hőmérsékletet.
Beindítod az autót és ahogy melegszik a víz elvileg 87C körül kellene nyitni a termosztátnak.
tehát nézed a menüben ahogy melegszik a vized alapjáraton és kb 70C körül le kell tapizni a vízcsöveket.
Ha jó a termosztátod akkor a hűtőbe menő felső csőnek melegnek kell lennie míg az alsónak még hidegnek.
Ez azt jelenti hogy zárva van a termosztát és jól működik,Viszont ha az alsó felső cső egyszerre melgeszik akkor tuti nem jó a termosztátod,állandóan nyitva van,ezért túlhűl a motor menet közben.
kb ennyi.
2010.12.05. 19:50
2010.12.05. 23:53
2010.12.06. 00:19
Imco írta:Hi!
Mennyi vízhiánynál jelzi a tütű, hogy kevés a víz?
Tegnap megnéztem /volna/ a fagyállót.
Tudtam, hogy jó, csak biztonságból.
~25 cm szívószállal tudtunk 1-2 cseppet kicsalogatni a kiegyenlítőből.
2010.12.06. 00:46
jackson írta:Imco írta:Hi!
Oldalt látható tartályos vagy az a kiemelkedő pöckös a szint jelzésed? A pöckösömet ha lenyomom kb 5cm-et már bejelez. Gyújtás alatt lenyomod és hallani a csippanást a hiba miatt. Nem kell sietni mivel a következő gyújtásig nem is veszi le a kijelzőről (már mint a szövegesről).
Az oldal mérőst passz.
Jackson, aki a mai napig nem kapta vissza a hibátlan szintjelzőt amit oda adott diag-ös ügyfélnek (se a pénzt cserébe)
2010.12.06. 01:06
Imco írta:jackson írta:Imco írta:Hi!
Oldalt látható tartályos vagy az a kiemelkedő pöckös a szint jelzésed? A pöckösömet ha lenyomom kb 5cm-et már bejelez. Gyújtás alatt lenyomod és hallani a csippanást a hiba miatt. Nem kell sietni mivel a következő gyújtásig nem is veszi le a kijelzőről (már mint a szövegesről).
Az oldal mérőst passz.
Jackson, aki a mai napig nem kapta vissza a hibátlan szintjelzőt amit oda adott diag-ös ügyfélnek (se a pénzt cserébe)
Őszintén szólva nem tudom. A hűtőn van a kiegyenlítő tartályom.
Holnap jobban megnézem, mert még nem töltöttem utána.
Csak aggasztott, hogy viszonylag sok /holnap megmérem/ hiányzik és nincs hibaüzi.
2010.12.06. 01:15
jackson írta:Az a mellette lévő: REALOEM link oda
Ja és nem árt tudni a pöckösnek a szenzor cseréje nem jár víz veszteséggel mivel nincs benne a vízkörben. Simán kiszedhető elfordítással, már ha nincs berohadva.
Jackson, akinek meg a hőmérő gombája vacakol de már rendelt másikat
2010.12.06. 01:21
Imco írta:jackson írta:Az a mellette lévő: REALOEM link oda
Ja és nem árt tudni a pöckösnek a szenzor cseréje nem jár víz veszteséggel mivel nincs benne a vízkörben. Simán kiszedhető elfordítással, már ha nincs berohadva.
Jackson, akinek meg a hőmérő gombája vacakol de már rendelt másikat
Ez az első fajta van. Holnap megpiszkálom.
Ez a "pöckös" vagy a másik?
Köszi!
2010.12.06. 20:06
2010.12.06. 20:34
Imco írta:Na ma kinyítattam szerelővel a kupakot, hogy töltsünk utána fagyállót.
Mit ad isten, pöcköcske kiugrik a tartályból.
Mutatja szakim, hogy hidegben bujkál, melegben ugrál.
Nos, miután felfedeztem a párhuzamot, megnyugodtam.
Nem kellett bele víz!
2010.12.08. 00:06
2010.12.08. 08:11
Janek írta:Most cseréltük ki a vízpumpát.Mit ne mondjak eléggé meg jött a hangja a hétvégi 2500km-es út végére.Szerencsém,hogy út közben nem állt be.
Létezik egyébként valamiféle szervízleírás,hogy mit mennyi km után kell cserélni?
Pl ebben az esetben vízpumpát?
Ha nem mennék sokat,azt mondanám ha kezd hangja lenni,vagy tönkremegy rajta valami akkor oké a csere,de mi van ha útközben?
Valamiféle megelőző karb. tervre gondolok.
Jackson esetleg egy táblázattal előrukkolhatnál.
2010.12.08. 10:37
ruckroland írta:Janek írta:Most cseréltük ki a vízpumpát.Mit ne mondjak eléggé meg jött a hangja a hétvégi 2500km-es út végére.Szerencsém,hogy út közben nem állt be.
Létezik egyébként valamiféle szervízleírás,hogy mit mennyi km után kell cserélni?
Ha nem mennék sokat,azt mondanám ha kezd hangja lenni,vagy tönkremegy rajta valami akkor oké a csere,de mi van ha útközben?
Ámíg nem engedi a vizet addig nincs gond de érdemes kicserélni a szíjcserénél. A trélerezés nem jó (és nem olcsó) dolog pláne ha egy 10-15.000ft-os alkatrész miatt kell hívni.
2010.12.08. 11:01
Viper írta:Helló Roland!
Nem szokta engedni a vizet, a lapát előbb válik le a tengelyről. Na akkor van gond.
Egyébként ha a visco megindul, fél óra alatt akár az út szélén ki lehet cserélni. (próbáltam)
Vészmegoldásnak: aki félhogy hosszabb út során megadja magát, vagy várható, hogy vízpumpás lesz, az egy 32-es villáskulcsot, egy kalapácsot és néhány imbusz kulcsot vigyen magával a vízpumpa mellé. És némi fagyállós vizet utántöltésre. Légtelenítésre még egy csavarhúzó nem árt.Ja és egy tartalék légtelenítő csavar.
2010.12.08. 12:03
ruckroland írta:
2010.12.08. 19:27
Janek írta:Most cseréltük ki a vízpumpát.Mit ne mondjak eléggé meg jött a hangja a hétvégi 2500km-es út végére.Szerencsém,hogy út közben nem állt be.
2010.12.08. 20:02
jackson írta:Janek írta:Most cseréltük ki a vízpumpát.Mit ne mondjak eléggé meg jött a hangja a hétvégi 2500km-es út végére.Szerencsém,hogy út közben nem állt be.
Na tessék én meg találjam ki amit az BMW mérnökei se tettek meg mi? Amúgy nem tudod észre venni mert autóba nem tellett víznyomás mérőre amiről saccolhatnád ha már kezd elfáradni a szivattyú.
Amúgy az inspekció során ellenőrizni kell tehát minden olaj csere és inspekció alatt tessék rá kukkantani folyik-e.
Parások cseréljék (én is szoptam vele amikor a 318i-n a legrosszabbkor elment). Hamár arra járnak a thermosztát is cserélhető mint alapvető szabályzó elem.
Igaz ez egy Euro3-as (V8 1998/9 után, vagy facelift után sor6) már változó jelleg-görbés fűtött thermosztát már nem olcsó vagy 45eFt a sima 10-15eFt-vel szemben.
Jackson, akinek megfordult a csere ötlete a majd mit kéne még cserélni majd késöbb listáján
2010.12.08. 20:14
jackson írta:Janek írta:Most cseréltük ki a vízpumpát.Mit ne mondjak eléggé meg jött a hangja a hétvégi 2500km-es út végére.Szerencsém,hogy út közben nem állt be.
Na tessék én meg találjam ki amit az BMW mérnökei se tettek meg mi? Amúgy nem tudod észre venni mert autóba nem tellett víznyomás mérőre amiről saccolhatnád ha már kezd elfáradni a szivattyú.
Amúgy az inspekció során ellenőrizni kell tehát minden olaj csere és inspekció alatt tessék rá kukkantani folyik-e.
Parások cseréljék (én is szoptam vele amikor a 318i-n a legrosszabbkor elment). Hamár arra járnak a thermosztát is cserélhető mint alapvető szabályzó elem.
Igaz ez egy Euro3-as (V8 1998/9 után, vagy facelift után sor6) már változó jelleg-görbés fűtött thermosztát már nem olcsó vagy 45eFt a sima 10-15eFt-vel szemben.
Jackson, akinek megfordult a csere ötlete a majd mit kéne még cserélni majd késöbb listáján
2010.12.08. 20:27
muhaati írta:ruckroland írta:
Mit keres itt egy off opel vízpumpa??????