![]() |
2011.01.05. 20:07
2011.01.05. 20:28
rbakos írta:Hello!
Tegnap benzinkúton lemérettem a hűtővizem dermedésfokát (vagy valami ilyesmi) és -15-őt mutatott a szerkezet. Ez vajon jó vagy kevés?
Kíváncsi lennék mi az optimális?
2011.01.05. 20:32
rbakos írta:Hello!
Tegnap benzinkúton lemérettem a hűtővizem dermedésfokát (vagy valami ilyesmi) és -15-őt mutatott a szerkezet. Ez vajon jó vagy kevés?
2011.01.05. 20:33
atiotezer írta:rbakos írta:Hello!
Szerintem kevés, pár hete -17C° volt, ott már nem elég, nekem -40C°-ra van bekeverve, abból baj nem lehet.
üdv:atiotezer
2011.01.14. 23:09
2011.01.15. 08:41
max írta:Sziasztok!
97-es 528i-be hol találom a AGR termosztátot?
2011.01.15. 11:41
muhaati írta:max írta:Sziasztok!
Sehol. Nincs benne.
2011.01.15. 16:39
muhaati írta:max írta:Sziasztok!
Sehol. Nincs benne.
2011.01.15. 17:48
szekeres írta:atiotezer írta:rbakos írta:Hello!
Szerintem kevés, pár hete -17C° volt, ott már nem elég, nekem -40C°-ra van bekeverve, abból baj nem lehet.
üdv:atiotezer
Lehetne jobb is, de ne kinlódj, ahhoz, hogy az befagyjon min. -20 nak kell lenni...
2011.01.15. 18:08
2011.01.15. 20:19
Imco írta:Nem gondolod túl.
Valóban ken is a fagyálló.
Bár, azt nem tudom, hogy a fagyáspont jelzi e a fagyálló viszkozitását.
A -15-nél a fagyálló ott kezd kásásodni és kell neki stabilan -20 hogy megfagyjon.
Nálunk ez nem valószínű.
2011.01.16. 14:07
2011.01.16. 14:17
pistino1 írta:Most én is leírnám és kérem a véleményt, cseréljek termosztátot vagy ne. Elég hamar felmegy a hőmérséklet, jön be a meleg, de titkos menüben 80 c fok körül mutatja. Amikor üzemmeleg és középen áll , alapjáraton feltornászta 88-89-re, de utána úgy visszahütötte, hogy visszament félútra a mutató és titkos menüben is csak 68-70 c ilyenkor. Jó ez így, csak az érzékelő vízköves mint másnál, vagy cseréljem?
2011.01.17. 23:05
muhaati írta:Imco írta:Nem gondolod túl.
Valóban ken is a fagyálló.
Bár, azt nem tudom, hogy a fagyáspont jelzi e a fagyálló viszkozitását.
A -15-nél a fagyálló ott kezd kásásodni és kell neki stabilan -20 hogy megfagyjon.
Nálunk ez nem valószínű.
Tökéletes a meglátása uram!
Általában 30 és 40 közé keverjük a fagyállót, a 15 kicsit kevés. Extrém, de simán előfordulhat: Nem a város közepén éjszakázol, kint - 10. A fagyállód -15, itt még nincs bibi. Viszont beindítod, kimész az autópályára, a termosztát még zárva. A motor melegszik, de a hűtőben még a hideg víz tanyázik. A menetszéltől bizony bekásásodik a gyenge fagyálló, amikor meg már kinyit a termosztát, már nem tud megfordulni a víz.
2011.01.23. 19:32
2011.01.23. 20:51
2011.01.23. 21:26
Orsika írta:Ma volt egy kis kiruccanásunk Névnapozás!! Drága jó édesanyukáméknál! Gödöllő Csány! kb 50 km! Beindítottam a vasat kint -1,5 c nekirugaszkodtunk néztem a hőfokot!! Eddig mindig beállt középre! Pályára fel kb 60 fokos víz! Megyünk megyünk nagyon lassan elérte a 69 c ot ekkor egy kicsit porgettem kb 2800 fordulat hatvanig nem melegedett fel jobban!! Majd hatvanban elérte a 75 76 fokot utánna megint vissza esett akb 70c ra! 2 hete lett benne termosztát cserélve eddig jó volt! Hazafele már én ittam ezért nem is én vezettem Orsi kb 2500 as fordulaton adta a vasnak ekkor a 77-78 fokig ment fel érdekes nem tudom mi a kínja gondja vagy csak engem nem bír a paripa? Elméletileg a termosztát jó csak nagyon lassan melegszik fel pedig megy a kályha meg minden a kocsiban soha nincs hideg!! még a végén visszarakatom a régi termosztátot! ötletek? Péter
2011.01.23. 21:29
A visco-t nem tudom hogy milyen a kieg fűtés megy de mikor megálltunk már nem járt na de ezt csak nekem csináltaBMWFUN írta:Orsika írta:Ma volt egy kis kiruccanásunk Névnapozás!! Drága jó édesanyukáméknál! Gödöllő Csány! kb 50 km! Beindítottam a vasat kint -1,5 c nekirugaszkodtunk néztem a hőfokot!! Eddig mindig beállt középre! Pályára fel kb 60 fokos víz! Megyünk megyünk nagyon lassan elérte a 69 c ot ekkor egy kicsit porgettem kb 2800 fordulat hatvanig nem melegedett fel jobban!! Majd hatvanban elérte a 75 76 fokot utánna megint vissza esett akb 70c ra! 2 hete lett benne termosztát cserélve eddig jó volt! Hazafele már én ittam ezért nem is én vezettem Orsi kb 2500 as fordulaton adta a vasnak ekkor a 77-78 fokig ment fel érdekes nem tudom mi a kínja gondja vagy csak engem nem bír a paripa? Elméletileg a termosztát jó csak nagyon lassan melegszik fel pedig megy a kályha meg minden a kocsiban soha nincs hideg!! még a végén visszarakatom a régi termosztátot! ötletek? Péter
Nem lehet hogy túl aktív a visco? A kiegészítő fűtés dolgozott?
2011.01.23. 21:30
Orsika írta:Ma volt egy kis kiruccanásunk Névnapozás!! Drága jó édesanyukáméknál! Gödöllő Csány! kb 50 km! Beindítottam a vasat kint -1,5 c nekirugaszkodtunk néztem a hőfokot!! Eddig mindig beállt középre! Pályára fel kb 60 fokos víz! Megyünk megyünk nagyon lassan elérte a 69 c ot ekkor egy kicsit porgettem kb 2800 fordulat hatvanig nem melegedett fel jobban!! Majd hatvanban elérte a 75 76 fokot utánna megint vissza esett akb 70c ra! 2 hete lett benne termosztát cserélve eddig jó volt! Hazafele már én ittam ezért nem is én vezettem Orsi kb 2500 as fordulaton adta a vasnak ekkor a 77-78 fokig ment fel érdekes nem tudom mi a kínja gondja vagy csak engem nem bír a paripa? Elméletileg a termosztát jó csak nagyon lassan melegszik fel pedig megy a kályha meg minden a kocsiban soha nincs hideg!! még a végén visszarakatom a régi termosztátot! ötletek? Péter
2011.01.23. 21:36
apa írta:Orsika írta:Ma volt egy kis kiruccanásunk Névnapozás!! Drága jó édesanyukáméknál! Gödöllő Csány! kb 50 km! Beindítottam a vasat kint -1,5 c nekirugaszkodtunk néztem a hőfokot!! Eddig mindig beállt középre! Pályára fel kb 60 fokos víz! Megyünk megyünk nagyon lassan elérte a 69 c ot ekkor egy kicsit porgettem kb 2800 fordulat hatvanig nem melegedett fel jobban!! Majd hatvanban elérte a 75 76 fokot utánna megint vissza esett akb 70c ra! 2 hete lett benne termosztát cserélve eddig jó volt! Hazafele már én ittam ezért nem is én vezettem Orsi kb 2500 as fordulaton adta a vasnak ekkor a 77-78 fokig ment fel érdekes nem tudom mi a kínja gondja vagy csak engem nem bír a paripa? Elméletileg a termosztát jó csak nagyon lassan melegszik fel pedig megy a kályha meg minden a kocsiban soha nincs hideg!! még a végén visszarakatom a régi termosztátot! ötletek? Péter
Régen ha ennyire fázott a vas,be szoktuk takarni az elejét.![]()
Van a BMW-nek olyan típusa,amin van hűtőzsalu.![]()
Természetes ott valami gond van,meg kell nézni és eredeti alkatrészt beépíteni.