![]() |
2009.05.28. 13:09
Az már egy másik kérdés hogy a csati se stimmel.MChris írta:admin írta:MChris írta:admin írta:jackson írta:MChris írta:touring írta:MChris írta:Celtic írta:Srácok!
Volt-e már valaki ennél az autónál? Esetleg tapasztalatok vannak-e róla? Vagy észrevételeket is irjatok.. Jackson, te ebben tapasztalt vagy.
http://www.hasznaltauto.hu/2832676_bmw_528i_1999
gyári riasztót nem ismerem fel
Ja. Ezt már egyszer kiveséztük. Az ülésfűtésnél van két poti, ki tudja miért. Hívtam egyszer őket, de sok mindent nem tudtak mondani. Állítólag egy fiatal srácé volt. Erre emlékszem. Nem is mentem el megnézni.
Poti azért mert azzál állítod a hőfokot,de tudom mire gondoszkapcsolósnak kellene lennie. 2db potisat keresek ha van valakinek.
Bingó 10 pont MChris-nek. Mivel a 98/9hó elötti kocsik potméteresen állitható az ülés fűtés utánna gomb és felette három led. Mivel ez az utánni kocsi gyanús, hogy miért tekerős van benne.
Jackson, aki szerint valami tényleg nem stimmel.
Gyárilag nem volt benne bőr és ülésfűtés és egy régebbi autóból van az ülés és a fűtés alkatrész.
Én ugyan eben a cipőben járok de én ledest szerzek majd.
Én ezt értem hogy van ilyen,de azt nem hogy nálad ill 98/9 után ott másmilyen a konzol nem a külsőre gondolok hanem a kapcsolók egy "dobozban vannak" és úgy lehet "betolni" mig elötte külön darabokba vannak,tehát 5db "fémlemez" van a 6 kapcsolónak (max 6 kapcsoló fér be) "ezek szerint behegesztettek volna oda"?
Nem kell behegeszteni.A tartó konzolt kell csak átrakni.
Hmmmm,na jó feladom!
2009.05.30. 23:30
2009.05.31. 16:42
2009.05.31. 17:17
e39chip írta:Az első lökhárítót hogy kell levenni??
2009.05.31. 20:13
2009.06.01. 08:05
kovessyroli írta:nem tudja véletlenül valaki, hogyan lehet a váltókart - rudazatot - kiszerelni a kocsiból![]()
váltógomb kijött, a rezgéscsillapító kijött, szivacsbetét kijött.
a rudazaton lévő "golyó" egy dupla műanyag perselyben van benn, és nem jövünk rá, hogyan lehet leszerelni.
alulról szerintem nem szerelhető, mert a váltóház teljesen eltakarja ezt a részt.
2009.06.01. 09:24
MChris írta:kovessyroli írta:nem tudja véletlenül valaki, hogyan lehet a váltókart - rudazatot - kiszerelni a kocsiból![]()
a rudazaton lévő "golyó" egy dupla műanyag perselyben van benn, és nem jövünk rá, hogyan lehet leszerelni.
alulról szerintem nem szerelhető, mert a váltóház teljesen eltakarja ezt a részt.
Ha egyre gondolunk akkor a váltót le kell venni a rövid váltókar berakásához
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=25&fg=05
2009.06.01. 09:33
kovessyroli írta:MChris írta:kovessyroli írta:nem tudja véletlenül valaki, hogyan lehet a váltókart - rudazatot - kiszerelni a kocsiból![]()
ez tuti![]()
nehezen tudom elhinni, hogy egy ilyen pitiáner alkatrész cseréjéhez, ami körül azért vannak kopóalkatrészek is, olyan idiótán tervezzék meg, hogy le kelljen venni a váltót is.
csak azért csodálkozom, mert egyébként meg teljesen szerelőbarát az e39
2009.06.01. 10:35
2009.06.01. 18:01
MChris írta:kovessyroli írta:MChris írta:kovessyroli írta:nem tudja véletlenül valaki, hogyan lehet a váltókart - rudazatot - kiszerelni a kocsiból![]()
ez tuti![]()
nehezen tudom elhinni, hogy egy ilyen pitiáner alkatrész cseréjéhez, ami körül azért vannak kopóalkatrészek is, olyan idiótán tervezzék meg, hogy le kelljen venni a váltót is.
Olvass bele ide Roli,de Efer is irja hogy ezen alkatrészek cseréjéhez le kell venni és akkor kuplung cserével érdemes egybekötni a dolgot.
http://www.e39.hu/modules.php?name=Foru ... pic&t=1030
2009.06.01. 18:50
kovessyroli írta:MChris írta:kovessyroli írta:MChris írta:kovessyroli írta:nem tudja véletlenül valaki, hogyan lehet a váltókart - rudazatot - kiszerelni a kocsiból![]()
ez tuti![]()
Olvass bele ide Roli,de Efer is irja hogy ezen alkatrészek cseréjéhez le kell venni és akkor kuplung cserével érdemes egybekötni a dolgot.
tisztelettel jelentem, hogy kedves édesapám - aki nem ismer lehetetlent - kivette úgy a váltókart, hogy nem kellett levenni a váltót.![]()
a kar alatt ugyanis már nincs váltóház, csak a kipuff és a kardán.
a váltókar egy kutyacsonttal csatlakozik magához a váltóhoz.
ha elég ügyes a kezed, akkor alulról le tudod venni azt a kis segergyűrűt, ami a kart a kutyacsonthoz rögzíti.
viszont felül is kell vele egy kicsit agyalni, mert azt a golyószerű dolgot a vátókaron egy dupla műanyag persely fogja közre, amit úgy lehet kiszedni, ha 2 db csavarhúzóval a kulisszában elforgatod 45'-ot.
utána a kar felemelhető, és ezután lehet a ségert kiakasztani alulról.
tök jó, hogy már ezt is tudom, csak sajna az a short shifter nem jó hozzá, amit shoppingoltam.
2009.06.01. 19:34
MChris írta:kovessyroli írta:MChris írta:kovessyroli írta:MChris írta:kovessyroli írta:nem tudja véletlenül valaki, hogyan lehet a váltókart - rudazatot - kiszerelni a kocsiból![]()
ez tuti![]()
tisztelettel jelentem, hogy kedves édesapám - aki nem ismer lehetetlent - kivette úgy a váltókart, hogy nem kellett levenni a váltót.![]()
a kar alatt ugyanis már nincs váltóház, csak a kipuff és a kardán.
a váltókar egy kutyacsonttal csatlakozik magához a váltóhoz.
ha elég ügyes a kezed, akkor alulról le tudod venni azt a kis segergyűrűt, ami a kart a kutyacsonthoz rögzíti.
viszont felül is kell vele egy kicsit agyalni, mert azt a golyószerű dolgot a vátókaron egy dupla műanyag persely fogja közre, amit úgy lehet kiszedni, ha 2 db csavarhúzóval a kulisszában elforgatod 45'-ot.
utána a kar felemelhető, és ezután lehet a ségert kiakasztani alulról.
tök jó, hogy már ezt is tudom, csak sajna az a short shifter nem jó hozzá, amit shoppingoltam.
Nocsak ez jó hír,képeket nem csináltál?
Hogy-hogy nem jó nem Bömös-é?
2009.06.02. 21:26
2009.06.03. 20:45
2009.06.03. 20:53
ZALAN írta:Részletesebb méret adatokat az autóról hol találok? Gondolok itt orr és far magasságra, lökhárító méretekre, stb. ugyanis az én kicsikémnek valamiért véleményem szerint igen magasan áll az eleje...
A másik meg, hogy a kocsinak az eleje átalakításra kerül a nagyon nem odaillő első lámpa miatt! MIndenféleképpen maradok a sárga indexnél, és nem tudom hogy faceliftesíteni, vagy M-síteni akarom :S ezért is kellenének a lökhárító méretek
Egyébként a döntés elősegítése végett mindenféle építő jellegű hozzászólást szívesen fogadok
2009.06.03. 21:31
lepke írta:ZALAN írta:Részletesebb méret adatokat az autóról hol találok? Gondolok itt orr és far magasságra, lökhárító méretekre, stb. ugyanis az én kicsikémnek valamiért véleményem szerint igen magasan áll az eleje...
A másik meg, hogy a kocsinak az eleje átalakításra kerül a nagyon nem odaillő első lámpa miatt! MIndenféleképpen maradok a sárga indexnél, és nem tudom hogy faceliftesíteni, vagy M-síteni akarom :S ezért is kellenének a lökhárító méretek
Egyébként a döntés elősegítése végett mindenféle építő jellegű hozzászólást szívesen fogadok
Helo
Az oldalt vki jól elb...ta,törölni kellene azt a részt
üdv zoli
2009.06.03. 21:35
ZALAN írta:lepke írta:ZALAN írta:Részletesebb méret adatokat az autóról hol találok? Gondolok itt orr és far magasságra, lökhárító méretekre, stb. ugyanis az én kicsikémnek valamiért véleményem szerint igen magasan áll az eleje...
Helo
üdv zoli
![]()
![]()
2009.06.03. 21:52
lepke írta:ZALAN írta:lepke írta:ZALAN írta:Részletesebb méret adatokat az autóról hol találok? Gondolok itt orr és far magasságra, lökhárító méretekre, stb. ugyanis az én kicsikémnek valamiért véleményem szerint igen magasan áll az eleje...
Helo
üdv zoli
![]()
![]()
Helo ZALÁN
Nem rád gondoltam
üdv zoli
2009.06.03. 21:55
simi64 írta:lepke írta:ZALAN írta:lepke írta:ZALAN írta:Részletesebb méret adatokat az autóról hol találok? Gondolok itt orr és far magasságra, lökhárító méretekre, stb. ugyanis az én kicsikémnek valamiért véleményem szerint igen magasan áll az eleje...
Helo
üdv zoli
![]()
![]()
Helo ZALÁN
Nem rád gondoltam
üdv zoli
Duplán látod Zoli megint?
2009.06.03. 21:57