Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Szervókormány gond + futómű

2014.02.03. 13:12

Bummer írta:
rimarp írta:
Bummer írta:
rimarp írta:Van egy kis koppanásom az első futó felől. Két helyen is megnézték, és valószínűleg ugyanaz a hiba, a kormánymű fogasléc kopott/lóg. Megpróbálnak utánállítani rajta, de nem lesz 100%. Azt mondták, hogy nem érdemes vele foglalkozni, mert csak esztétikai hiba, amely hozzáállás nem igazán esik egybe az igényeimmel. :D Szóval, ha nem jön be az állítás, akkor milyen opciók vannak? Új kormánymű nagyon horror? Bontottat honnan tudhatom, hogy nem fog szintén kopogni? Vagy van valami csodaszervíz aki megjavítja? (A kormanymu.hu-nal nem tudják felúítani, csak max. állítani rajta.)

Cseres...Hasznalt van par helyen pl Szabinal...de ez idoleges megoldas...ki tudja meddig jo meg...
Jlaci ajanlott TRW-t ez kevesebb mint a fele a gyarinak...de igy is 10 deak igazolvany majdnem...

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

Hát ez nem túl bíztató... 20 Deák az elég sok, a fele még érdekes lenne. Szóval ha nem javul jelentősen az állítástól, akkor bontott... Pedig nem szeretem a félmegoldásokat... :cry:

Nyugi "csak" 10 deak nem 20...kerdes, h meddig birja a ZF-hez kepest...en is Jezuskaval levelezek es alkudozok mindig ha kell egy nagyobb beruhazas:D
Nyaron XXX leszek...hatha... ;)
:facepalm:

Valakinek van ilyen tapasztalata? Nem lehet a fogasléc részt felúíjítani? 10 deák sem kevés. :roll:

2014.02.03. 13:25

rimarp írta:
Bummer írta:
rimarp írta:
Bummer írta:
rimarp írta:Van egy kis koppanásom az első futó felől. Két helyen is megnézték, és valószínűleg ugyanaz a hiba, a kormánymű fogasléc kopott/lóg. Megpróbálnak utánállítani rajta, de nem lesz 100%. Azt mondták, hogy nem érdemes vele foglalkozni, mert csak esztétikai hiba, amely hozzáállás nem igazán esik egybe az igényeimmel. :D Szóval, ha nem jön be az állítás, akkor milyen opciók vannak? Új kormánymű nagyon horror? Bontottat honnan tudhatom, hogy nem fog szintén kopogni? Vagy van valami csodaszervíz aki megjavítja? (A kormanymu.hu-nal nem tudják felúítani, csak max. állítani rajta.)

Cseres...Hasznalt van par helyen pl Szabinal...de ez idoleges megoldas...ki tudja meddig jo meg...
Jlaci ajanlott TRW-t ez kevesebb mint a fele a gyarinak...de igy is 10 deak igazolvany majdnem...

Hát ez nem túl bíztató... 20 Deák az elég sok, a fele még érdekes lenne. Szóval ha nem javul jelentősen az állítástól, akkor bontott... Pedig nem szeretem a félmegoldásokat... :cry:

Nyugi "csak" 10 deak nem 20...kerdes, h meddig birja a ZF-hez kepest...en is Jezuskaval levelezek es alkudozok mindig ha kell egy nagyobb beruhazas:D
Nyaron XXX leszek...hatha... ;)
:facepalm:

Valakinek van ilyen tapasztalata? Nem lehet a fogasléc részt felúíjítani? 10 deák sem kevés. :roll:

Senki nem fogja vallalni...mert hogy, ha nincs egy muszaki dokumentaciod a fogazatrol...raadasul ha a fogaslec kopik akkor a csavarorso is...double penetration... :D

Ha lenne fogazat anyag etc meg akkor is cinkes lenne gyartatni 1-et mert kardjukba dolnenek es olyan arat mondanak, h olcso lenne a gyari is ...raadasul biztonsagtechnikai termek igy senki nem fogja hivatalosan megcsinalni...olyan nem akinek a munkajara az eleted bizhatnad...szoval ez az egy komoly arnyoldala van a sor6-nak ami mocsok draga...

Gondolkoztam BTR-bol belefaragni az birna talan a magyar utakat...mert elsosorban az a nagy gyilkologep szamara... :D

2014.02.09. 09:48

Hali!

Egy elég furcsa probléma jelentkezik az autón, eddig senki nem tudta, mi a gond, gondoltam, felteszem itt is a kérdést, hátha valaki tud róla valamit.
Szóval: Alapesetben a kormányholtjátékom kb. 0. Ez így van 3-4 Celsius fokos külső hőmérsékletig. Az alatt azonban holtjátéka kezd lenni, minél hidegebb van, annál nagyobb, -5-6 Celsiusnál már olyan 2-3 centi lehet. A legszebb az egészben, hogy kb. 20 perc alatt szépen lassan megszűnik a hiba.
Mi lehet ez?

2014.02.09. 10:29

JozeffE34 írta:Hali!

Egy elég furcsa probléma jelentkezik az autón, eddig senki nem tudta, mi a gond, gondoltam, felteszem itt is a kérdést, hátha valaki tud róla valamit.
Szóval: Alapesetben a kormányholtjátékom kb. 0. Ez így van 3-4 Celsius fokos külső hőmérsékletig. Az alatt azonban holtjátéka kezd lenni, minél hidegebb van, annál nagyobb, -5-6 Celsiusnál már olyan 2-3 centi lehet. A legszebb az egészben, hogy kb. 20 perc alatt szépen lassan megszűnik a hiba.
Mi lehet ez?

Én nem tudom, de érdekesség képpen 1 hete egy Opel "C" Vectrán is ez volt a jelenség.
Hajnali 4 órás induláskor a holtjáték iszonyat nagy volt, majd ahogy szépen emelkedett a hőmérséklet, megszűnt :D
Engem is érdekelne a megoldás.

2014.03.26. 17:55

Sziasztok!

Van egy kis gondom a szervószivattyúmmal. Konkrétan az, hogy hangos. :D Egyéb problémát nem tapasztalok, nem akad, nem fogy az olaj a rendszerből. Próbáltam utána kérdezni, hogy felújítható-e, de mindenki mást mond. 1997-es 520i, szóval az első eresztésből való.

Szerintetek kicseréljem / javíttassam vagy hagyjam, amíg nem jelentkezik valóban valami hiba? Az autóban 300e km van (most fog fordulni ;) ), ebből 200e-t én tettem bele.

Ezekkel az utángyártott cuccokkal kapcsolatosan van valakinek tapasztalata?

http://www.ebay.de/itm/SERVO-SERVOLENKU ... #vi-ilComp

Nem nagyon győzött meg ár alapján... :roll:

Köszi mindenkinek.

2014.03.26. 18:13

zsolte39 írta:Sziasztok!

Van egy kis gondom a szervószivattyúmmal. Konkrétan az, hogy hangos. :D Egyéb problémát nem tapasztalok, nem akad, nem fogy az olaj a rendszerből. Próbáltam utána kérdezni, hogy felújítható-e, de mindenki mást mond. 1997-es 520i, szóval az első eresztésből való.

Szerintetek kicseréljem / javíttassam vagy hagyjam, amíg nem jelentkezik valóban valami hiba? Az autóban 300e km van (most fog fordulni ;) ), ebből 200e-t én tettem bele.

Köszi mindenkinek.

Elvileg kormanymu.hu tudja javitani...ha tudsz menj el es diagnozist is felallitanak...

2014.03.27. 17:24

Bummer írta:

Köszi mindenkinek.

Elvileg kormanymu.hu tudja javitani...ha tudsz menj el es diagnozist is felallitanak...

Szia!

Köszi, voltam náluk, nem javítható a pumpa. :( De sebaj, szereztek nekem egy jó állapotú bontottat. Egy próbát megér. Jövő héten csere. ;)

2014.03.27. 17:58

zsolte39 írta:
Bummer írta:

Köszi mindenkinek.

Szia!

Köszi, voltam náluk, nem javítható a pumpa. :( De sebaj, szereztek nekem egy jó állapotú bontottat. Egy próbát megér. Jövő héten csere. ;)

Oooo...h, h nem javithato a pumpa?
Az osszes e39 nem javithato vagy csak bizonyos tipusok???

2014.03.27. 18:38

Bummer írta:
zsolte39 írta:
Bummer írta:

Köszi mindenkinek.

Szia!

Oooo...h, h nem javithato a pumpa?
Az osszes e39 nem javithato vagy csak bizonyos tipusok???

Az enyém 1997-es évjárat, a facelift változatban már másik fajta van, az állítólag javítható. De BMW-s szaki barátomék holnap adnak egy E46-ból való újabb fajta pumpát konzollal együtt, ami elvileg felmegy az enyém helyére. Jövő hét elején viszem cserére kormanymu.hu-hoz, aztán írok, hogy sikerült-e a dolog. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek zsolte39 az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2014.03.27. 20:15

6 hengereshez baráti áron lehet találni szervoszivattyút.(újat)

2014.03.27. 22:05

Üdv mindenkinek.

Épp szervóolaj csere előtt állok (egyszer kétszer hallottam hogy morog ha terhelem a kormányt ezért megnéztem az olajat, és alsó nívón van, barna, ráadásul kicsit habzik is) és a rendszer érdekelne, hol érdemes leengedni a régi olajat, van e szűrő a szervó rendszeren amit cserélni/takarítani kell, feltöltési mennyiség illetve javasolt olaj (a sapkán "ATF oil only" felirat van de ennél kicsit pontosabb kéne, nem vagyok nagy olaj guru :oops: ) , ja és a legfontosabb van valami olyan buktató ami miatt inkább ne álljak neki, mert nagyon be lehet s*opódni vele.
talpon állva meg lehet csinálni vagy emelni kell?

Ez sok kérdésnek tűnik de első BMW a családban és kb 5-6 hetes (nálam), szóval még bele kell jönni :D
Az autó egyébként 2002/12 E39 530d Touring (servotronikos ha ez számít.)

Köszi

2014.03.27. 22:23

Johny540 írta:6 hengereshez baráti áron lehet találni szervoszivattyút.(újat)

100.000 Ft magassága a gyári, 120 Baros LUK szivattyú. Mással nem lesz tökéletes. Próbáltam.

2014.03.27. 22:24

Bajkerülő írta:Üdv mindenkinek.

Épp szervóolaj csere előtt állok (egyszer kétszer hallottam hogy morog ha terhelem a kormányt ezért megnéztem az olajat, és alsó nívón van, barna, ráadásul kicsit habzik is) és a rendszer érdekelne, hol érdemes leengedni a régi olajat, van e szűrő a szervó rendszeren amit cserélni/takarítani kell, feltöltési mennyiség illetve javasolt olaj (a sapkán "ATF oil only" felirat van de ennél kicsit pontosabb kéne, nem vagyok nagy olaj guru :oops: ) , ja és a legfontosabb van valami olyan buktató ami miatt inkább ne álljak neki, mert nagyon be lehet s*opódni vele.

Ez sok kérdésnek tűnik de első BMW a családban és kb 5-6 hetes (nálam), szóval még bele kell jönni :D

Köszi

Hámori Árpi írt róla egy részletes regényt valahol. Keress rá!

2014.03.27. 22:26

Köszi

Ha visszaolvasva megtalálod a hozzászólásaimat, mindent leírtam már a témában.

2014.03.27. 22:38

hamoriarpi írta:
Johny540 írta:6 hengereshez baráti áron lehet találni szervoszivattyút.(újat)

100.000 Ft magassága a gyári, 120 Baros LUK szivattyú. Mással nem lesz tökéletes. Próbáltam.

Ezt akkor hogy merik ennyiért árulni? :shock:

2014.03.27. 22:43

De pl. Vemo van 39000-ért,vagy ruville 67000-ért.Ezek sem megbízhatók?

2014.03.27. 23:20

Johny540 írta:De pl. Vemo van 39000-ért,vagy ruville 67000-ért.Ezek sem megbízhatók?

Eleve nem tudják a 120bart az olcsóbb szivattyúk. Megbízhatóságról nincs infóm.

2014.03.28. 12:19

hamoriarpi írta:

Köszi

Ha visszaolvasva megtalálod a hozzászólásaimat, mindent leírtam már a témában.

Megtaláltam köszi, de maradt kérdés, az a sanda gyanúm, hogy a gyári szűrője van még benne, sajnos nem láttam, hogy milyen módon távolítható el a pumpáról...
viszont pont így néz ki. http://kepfeltoltes.hu/view/140328/pump ... es.hu_.jpg
Kép
Valami iránymutatás kéne, hogy hol bontható le a pumpáról a tartály, illetve ahogy néztem a visszatérő ága egy fémcső... azt kéne megbontani? ha igen ott van alatta valami tömítés amit cserélni kell?

2014.03.28. 13:25

Neked már az újabb tipusú pumpád van. Erről nem tudom hogyan jön le a tartály.

2014.03.28. 16:40

hamoriarpi írta:Neked már az újabb tipusú pumpád van. Erről nem tudom hogyan jön le a tartály.

Köszi, valaki más?
Hozzászólás küldése

VigLink badge