* *
Pontos idő: 2026.04.24. 01:59

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2569 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 129  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.10.25. 20:12 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
kapitany írta:
Sziasztok!

Elromlott a zene az 5-ösömben(4:3 navi, dsp, 6os cdtár facelift előtti). A rádió már korábban is csinálta, hogy egy darabig szólt, aztán elnémult. Kikapcsolás nem segített, vagy le kellett állítani az autót majd indítani és szólt, vagy pedig átváltani cdre, hogy az szóljon pár másodpercig majd vissza rádióra és megint jó volt.(egy darabig. néha pár másodperc, máskor 50-60 perc) Nagyon nem zavart meg 90%-ban cd-t hallgatok.
De most egy kis idő után a cd-ről játszott zene is elnémul. Itt nem segít az autó újraindítása, se a ki majd bekapcsolás se az, ha átváltom rádióra. Tudok pörgetni, látja a zenéket, de nem szól. Ha meg cd-t váltok akkor nem olvassa be a cdket és a végére üresnek látja a tárat. Ha kiveszem a tárat majd vissza, akkor az első indításnál megint mindegyiket olvassa és kis ideig megint jó majd újra néma lesz.

Valakinek van tippje?

Köszönöm.

Végfokra fogadnék ha nem lenne a CD-s anomália.
Így viszont talán csereberélj egy klubtárssal először, mielőtt kihajítasz feles összeget.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2015.10.25. 20:48 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 70 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Motor tipusa: M57d30
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Imco írta:
kapitany írta:
Sziasztok!

Elromlott a zene az 5-ösömben(4:3 navi, dsp, 6os cdtár facelift előtti). A rádió már korábban is csinálta, hogy egy darabig szólt, aztán elnémult. Kikapcsolás nem segített, vagy le kellett állítani az autót majd indítani és szólt, vagy pedig átváltani cdre, hogy az szóljon pár másodpercig majd vissza rádióra és megint jó volt.(egy darabig. néha pár másodperc, máskor 50-60 perc) Nagyon nem zavart meg 90%-ban cd-t hallgatok.
De most egy kis idő után a cd-ről játszott zene is elnémul. Itt nem segít az autó újraindítása, se a ki majd bekapcsolás se az, ha átváltom rádióra. Tudok pörgetni, látja a zenéket, de nem szól. Ha meg cd-t váltok akkor nem olvassa be a cdket és a végére üresnek látja a tárat. Ha kiveszem a tárat majd vissza, akkor az első indításnál megint mindegyiket olvassa és kis ideig megint jó majd újra néma lesz.

Valakinek van tippje?

Köszönöm.

Végfokra fogadnék ha nem lenne a CD-s anomália.

Így viszont talán csereberélj egy klubtárssal először, mielőtt kihajítasz feles összeget.

A rádiós probléma meg a cd-s szerintem két különböző dolog. Szóval a végfok okozhatja a rádiós gondot?(Mert az már fél évvel korábban is volt csak nem foglalkoztam vele mert ritkán használom)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.25. 23:04 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
Az mitől lehet, hogy a 150lovas 20td motor hidegen nem akar elindulni, de ha jár egy - két percet, akkor gond nélkül beröffen? :roll:

Alacsony railnyomást írt a hibatárolóba állítólag, de pontos hibakódot egyenlőre nem tudok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.25. 23:25 
E39 FAN
E39 FAN

kapitany írta:

A rádiós probléma meg a cd-s szerintem két különböző dolog. Szóval a végfok okozhatja a rádiós gondot?(Mert az már fél évvel korábban is volt csak nem foglalkoztam vele mert ritkán használom)

igen

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: kapitany
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.26. 05:55 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 70 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Motor tipusa: M57d30
Imco írta:
kapitany írta:

igen

Köszönöm szépen!

Annyit még árulj el, hogy a végfok a 4:3 kijelző végén található vagy hátul a csomiba a cd tár körül? Illetve kb mennyibe kerül a javíttatása. Bár tudom, hogy nem fix, hogy ez a baja és ha igen, akkor a cd táras gondom még vissza van.

Üdv!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.26. 06:48 
Guru
Guru

Adott köszi: 133 alkalommal
Kapott köszik: 408 alkalommal
Motor tipusa: M54B25
Blog: Blog megtekintése (1)
kapitany írta:
Imco írta:
kapitany írta:

igen

Köszönöm szépen!

Annyit még árulj el, hogy a végfok a 4:3 kijelző végén található vagy hátul a csomiba a cd tár körül? Illetve kb mennyibe kerül a javíttatása. Bár tudom, hogy nem fix, hogy ez a baja és ha igen, akkor a cd táras gondom még vissza van.

Üdv!

Navi megléte esetén a rádió modul (BM24 vagy BM54) a csomagtartóban lakik.
A javítás szerencsés esetben 0 Ft, ha elég átforrasztgatni a megfáradt forrpontokat (a rádiós topicban találsz képeket). Amúgy a pixelfix ha jól eml€kszem 25k környékén javítja.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: kapitany
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.28. 09:34 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 15 alkalommal
Kapott köszik: 12 alkalommal
Motor tipusa: 528IA
Évjárata: 1997
Hege525d írta:
Gallaca írta:
Hege525d írta:
Én sem tudom! Mennyi idő kiszedni egy ventilátormotort? Kigyújtani nem szeretném, mármint az autót. Végső cél, a teljes javítás, csak gondoltam átmenetileg meg lehet valahogy oldani, mert nem igen tudom letenni a kocsit. Gondoltam egy áthidalás, csak nem a vég. Bezzeg amikor mittom én milyen kábelbe beleszereltek kapcsolót akkor nem lázadozik senki. Én sem akarok magamnak rosszat, higgyétek el. És ezért kérdezek először. Nagyon kedvesek és megértőek akik hozzám szóltak. Köszönöm.
HJ

Tegnapelőtt du. 18-20h-ig tartott. Ott is megszorult a motor. Míg a Te megoldásodat kigondoltad, készen is lenne. Szerintem durva sufnituning amit felvázoltál. Véleményem szerint ez nem az a fórum, ahol ilyesmi megszokott, elfogadott, ezért kaptad az oltást.
Csőgázon forgó fűtőventi mellett vezetni sem lenne leányálom. :wink:

Gallaca, admin

Köszönöm! Ennyi időm van, még ha 6 óra is mert, mondjuk valóban kezdő vagyok akkor is igazatok van!!!! Azonban én ennél jóval többre számítottam.
A sufnitunningos megoldásom is némileg átgondolt! Ha ismered a feszültségosztó működését kapcsolását akkor lehet képed róla, hogy mit rejt a süni belül. Nos nekem van rá tippem, pontosabban több feszültségosztót is csináltam már, és ha áthidalom az LM317-es félvezetőt, persze nem rövidzárral, mert akkor valóban a biztosíték kimegy, ha megáll a motor, ha meg elindul akkor full gázon forog ami szintén nem jó, ezért gondoltam, egy izzó előtét-ellenállásra, ami hőmérséklet hatására változtatja az ellenállását, azaz ha a motor áll és rövidzárba kerül akkor megnő az ellenállása, ha a motor megy akkor azt visszafogja, és ellenállása kisebb. Nos ennyi lett volna. Valószínűleg igazam van, de jobb lett volna, ha valaki aki valóban ért hozzá, és nem csak alkatrészek komplett cseréjével tudja megoldani a javítást, ő segített volna néhány gondolattal. Hangsúlyozom, hogy ezt csak átmenetileg gondoltam!!! Persze, ha ti is ezzel a stílussal kezdtétek volna, akkor a véleményem is jobb lenne a fórumról. Azért, mert valaki nem érti meg a másikat, még nem biztos hogy teljesen őrült, akit nem értenek meg.

Üdvözlettel: HJ
U.i. ha ezek után, még szóba állsz velem, légyszi pü-ben írj nekem pár sort a cseréről, ha van időd. Mire figyeljek, mit kell kibontani hozzá, van-e rejtett csavar, stb... De nem akarlak feltartani, ha nem írsz akkor sem sértődöm meg, de azzal sokat segítenél. Köszönöm!

Szia, mielőtt bármit barkacsolsz kérlek ezt ne felejtsd el: P=U×I ha már úgy is ismered az elektromosság világát.

Üdv P.

A világ a Nők és BMW körül forog.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.28. 09:37 
Újonc
Újonc

Tibi81 írta:
Sziasztok! E39 525D. Jobb oldalt nagyon jo meleg van. Bal oldalt semmi. Termosztatokat csereltunk. Fütescsap kitisztitva. Ötletek? Köszi

Szia nálam akkor jött elő ez a probléma amikor el - el csöpögőtt a hűtővíz. És egy kis idő utan már nem volt elég hogy töltse a másik oldalt is.

Üdv P.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.29. 16:02 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 1
Széria kód: E30
Motor tipusa: M40
Évjárata: 1989
Parduc írta:
Tibi81 írta:
Sziasztok! E39 525D. Jobb oldalt nagyon jo meleg van. Bal oldalt semmi. Termosztatokat csereltunk. Fütescsap kitisztitva. Ötletek? Köszi

Szia nálam akkor jött elő ez a probléma amikor el - el csöpögőtt a hűtővíz. És egy kis idő utan már nem volt elég hogy töltse a másik oldalt is.

Üdv P.

Nekem is fogyogat a hűtővíz - jobb oldalt hideget fúj.
Diag neked kiírt vmit ? Nekem semmi csak a fedélzeti "Kühlwasser prüfen"
Termosztát tömítés szar volt azt cseréltük...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.29. 21:13 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Motor tipusa: M57D30
morv írta:
vonKresz írta:
Kedves Klubtársak!

Mai napon sajnos közel 2 hónapos nálam léte után beütött a baj.
E39 530DA, 2000, 225e km

Nem voltam rest sem itt, sem angol és német fórumokon keresgélni, de úgy egyben sehol sem találtam hasonló problémát, csak külön-külön, nálam viszont egyszerre jöttek elő - nem tudom hogy ez véletlen vagy kórokilag kapcsolódhatnak.

1., elkezdett világítani és felváltva ki-ki aludni a töltésvisszajelző lámpa, majd kialudt úgy kb. 100 km megtételéig, kontakt hibára gondoltam
2., folyamatosan világít, leállítás után viszont pöccre indul
3., tolom a pályán, leszabályozásnál nem vált az automata, egyéb nincs
4., pár perc múlva "beep" jellegű hang, majd még egyszer (sosem hallottam ilyet). check control ok, azt hittem csak a telefonon könyököltem le valamit, az szól (...)
5., abs, asc, légzsák lámpa kigyullad, fordulat kissé ugrál, tempomat meghülyül, de utóbbi kettő rendeződik - erre olvastam megoldásokat, abs jeladó esetleg vezérlés
6., trans failsafe prog, km óra elszáll, műszeregység és egyéb belső világítás felére esik
7., pályáról le, kereszteződésből indulás után kocsi alig indul, motorból/váltóból(?) enyhe terhelésre/fordulatra (kb. 1500 rpm körül és felette kicsivel) fura hang, ekkor inkább leálltam. motort járni hagytam, kb. fél óra után leállt magától, végén elakadásjelző maradt csak.
ez a 7 pont kb. 300 km alatt történt, egyszer álltam meg kb 10 percre

Mi lehet ez? akksi probléma pöcc indulás miatt gondolom kizárva.
Ismert "probléma": ékszíj és szervoszíj nyikorog, szerelőm szerint azonban rendben vannak a bordák, ne cseréljük -> generátor? de akkor megint csak le kellett volna állnia hamarabb (?)

autó szeptember óta abszolút garázsban tartott, tegnap éjjel állt kint, reggel kemény víz/pára volt -> beázás valahol?
nem találgatok inkább, nem vagyok pro szerelés ügyileg.

automata: eddig nem fektettem rá hangsúlyt, gondoltam normális, azonban most olvastam itt fórumon, hogy nem jó, ha "d"-ből "r"-be húzva ránt egyet a kocsi (gondoltam régi automata, régen ilyen volt), na meg van egy kis hangja is (mintha egy vascsőbe rúgna az ember, de ez sem mindig). 90%-ban szépen vált, néha kis rántás azonban van, talán kicsit el is húzza őket, de nincs összehasonlítási alapom. ami itt feltűnőbb, hogy ha tolom neki, akkor leszabályozás körül a váltás elnyúlik, fáj a fülemnek-lelkemnek kicsit a piros tartomány. ha manuálban előtte pakolom feljebb, akkor sem mindig azonnali a váltás. alapgázon szépen kúszik. olaj és szűrő csere kb. 60-70 ezerrel ezelőtt megesett.
nem gyilkolom, de van hogy odalépek neki.

Én úgy látom fórumok alapján, hogy az abs+asc+légzsák+km óra dolog abs jeladó/vezérlés probléma lehet talán, viszont a trans failsafe prog egyszerre jött majdnem mindennel, így jobban izgulok. Bízom benne, hogy ha meg is oldódik nem megy rá a gatyám, mert ugyan benzin párti vagyok, de szeretem, vétel óta úgy bánok vele, mintha én lennék az első tulaj.

Trélerezés után a beltér világítás magához tért (volt, amikor semmi sem működött), többet nem mertem próbálgatni rajta.

Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Érdemes bontottból építkezni jeladó/vezérlés esetén vagy ebből jobb az új?

Sztem toltes gond lesz, es kozben szepen lemerult az aksid. Ahogy hallottam/olvastam korabban, az alacsony feszultseg meghulyiti az automatat. Nekem is volt hasonlo toltes gondom, hol vilagitott a visszajelzo, hol nem, aztan egyszer csak szep sorban elkezdtek leallni a rendszerek, a motor megallasat mar nem vartam meg, meg eppen hazaertem melobol.

Kiderült a hiba oka, beázott a generátor, a hozzá közel lévő (nem tudom pontosan melyik csövek, szerelőm mondta) műanyag cső/csövek voltak elrepedve, onnan szivárgott. Ez betudható anyagfáradásnak?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.29. 23:53 
Újonc
Újonc

Xjanchi írta:
Parduc írta:
Tibi81 írta:

Üdv P.

Nekem is fogyogat a hűtővíz - jobb oldalt hideget fúj.
Diag neked kiírt vmit ? Nekem semmi csak a fedélzeti "Kühlwasser prüfen"
Termosztát tömítés szar volt azt cseréltük...

Szia, nekem semmit nem írt, de a termosztátház volt a ludas. Azóta jó. Bár jön a tél, így mindig figyelem.

Üdv P.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Parduc az itt látható tagok köszönték meg: Xjanchi
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.30. 08:04 
Guru
Guru

Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 180 alkalommal
Széria kód: E53
Motor tipusa: 30D M57N2
Évjárata: 2005
Kivitele: SAV
vonKresz írta:
morv írta:
vonKresz írta:
Kedves Klubtársak!

Mai napon sajnos közel 2 hónapos nálam léte után beütött a baj.
E39 530DA, 2000, 225e km

Nem voltam rest sem itt, sem angol és német fórumokon keresgélni, de úgy egyben sehol sem találtam hasonló problémát, csak külön-külön, nálam viszont egyszerre jöttek elő - nem tudom hogy ez véletlen vagy kórokilag kapcsolódhatnak.

1., elkezdett világítani és felváltva ki-ki aludni a töltésvisszajelző lámpa, majd kialudt úgy kb. 100 km megtételéig, kontakt hibára gondoltam
2., folyamatosan világít, leállítás után viszont pöccre indul
3., tolom a pályán, leszabályozásnál nem vált az automata, egyéb nincs
4., pár perc múlva "beep" jellegű hang, majd még egyszer (sosem hallottam ilyet). check control ok, azt hittem csak a telefonon könyököltem le valamit, az szól (...)
5., abs, asc, légzsák lámpa kigyullad, fordulat kissé ugrál, tempomat meghülyül, de utóbbi kettő rendeződik - erre olvastam megoldásokat, abs jeladó esetleg vezérlés
6., trans failsafe prog, km óra elszáll, műszeregység és egyéb belső világítás felére esik
7., pályáról le, kereszteződésből indulás után kocsi alig indul, motorból/váltóból(?) enyhe terhelésre/fordulatra (kb. 1500 rpm körül és felette kicsivel) fura hang, ekkor inkább leálltam. motort járni hagytam, kb. fél óra után leállt magától, végén elakadásjelző maradt csak.
ez a 7 pont kb. 300 km alatt történt, egyszer álltam meg kb 10 percre

Mi lehet ez? akksi probléma pöcc indulás miatt gondolom kizárva.
Ismert "probléma": ékszíj és szervoszíj nyikorog, szerelőm szerint azonban rendben vannak a bordák, ne cseréljük -> generátor? de akkor megint csak le kellett volna állnia hamarabb (?)

autó szeptember óta abszolút garázsban tartott, tegnap éjjel állt kint, reggel kemény víz/pára volt -> beázás valahol?
nem találgatok inkább, nem vagyok pro szerelés ügyileg.

automata: eddig nem fektettem rá hangsúlyt, gondoltam normális, azonban most olvastam itt fórumon, hogy nem jó, ha "d"-ből "r"-be húzva ránt egyet a kocsi (gondoltam régi automata, régen ilyen volt), na meg van egy kis hangja is (mintha egy vascsőbe rúgna az ember, de ez sem mindig). 90%-ban szépen vált, néha kis rántás azonban van, talán kicsit el is húzza őket, de nincs összehasonlítási alapom. ami itt feltűnőbb, hogy ha tolom neki, akkor leszabályozás körül a váltás elnyúlik, fáj a fülemnek-lelkemnek kicsit a piros tartomány. ha manuálban előtte pakolom feljebb, akkor sem mindig azonnali a váltás. alapgázon szépen kúszik. olaj és szűrő csere kb. 60-70 ezerrel ezelőtt megesett.
nem gyilkolom, de van hogy odalépek neki.

Én úgy látom fórumok alapján, hogy az abs+asc+légzsák+km óra dolog abs jeladó/vezérlés probléma lehet talán, viszont a trans failsafe prog egyszerre jött majdnem mindennel, így jobban izgulok. Bízom benne, hogy ha meg is oldódik nem megy rá a gatyám, mert ugyan benzin párti vagyok, de szeretem, vétel óta úgy bánok vele, mintha én lennék az első tulaj.

Trélerezés után a beltér világítás magához tért (volt, amikor semmi sem működött), többet nem mertem próbálgatni rajta.

Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Érdemes bontottból építkezni jeladó/vezérlés esetén vagy ebből jobb az új?

Sztem toltes gond lesz, es kozben szepen lemerult az aksid. Ahogy hallottam/olvastam korabban, az alacsony feszultseg meghulyiti az automatat. Nekem is volt hasonlo toltes gondom, hol vilagitott a visszajelzo, hol nem, aztan egyszer csak szep sorban elkezdtek leallni a rendszerek, a motor megallasat mar nem vartam meg, meg eppen hazaertem melobol.

Kiderült a hiba oka, beázott a generátor, a hozzá közel lévő (nem tudom pontosan melyik csövek, szerelőm mondta) műanyag cső/csövek voltak elrepedve, onnan szivárgott. Ez betudható anyagfáradásnak?

Igen annak is betudható meg az éveknek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.10.31. 18:06 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 6 alkalommal
Kapott köszik: 0
Sziasztok !
Nekem pár napja a tempomattal van gondom . Gondol egyet és kikapcsol . :?: Mi lehet a baj ?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.10.31. 22:52 
E39 FAN
E39 FAN

nono78 írta:
Sziasztok !
Nekem pár napja a tempomattal van gondom . Gondol egyet és kikapcsol . :?: Mi lehet a baj ?

Valamelyik kapcsoló, jeladó, ABS tömb, átvezető szalag.
:diag

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: nono78
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.11.09. 23:03 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
kovessyroli írta:
Az mitől lehet, hogy a 150lovas 20td motor hidegen nem akar elindulni, de ha jár egy - két percet, akkor gond nélkül beröffen? :roll:

Alacsony railnyomást írt a hibatárolóba állítólag, de pontos hibakódot egyenlőre nem tudok.

Mindenkinek okulásképpen:

szakszervizes hibafelmérés a következőket állapította meg a 20td-en:
1. turbo sípol :arrow: kuka
2. railnyomás alacsony :arrow: kuka porlasztó vagy nagynyomású pumpa
3. bal első lengéscsillapító szar :arrow: kuka

Kaszánál beszereztem nagynyomásút, 2 db porlasztót a biztonság kedvéért, és vettem egy újszerű turbót és zullangot (tömítés, csavarok, stb, amit a szakszervízben ilyenkor elő van írva), és vettem új izzitógyertyákat, szívósor tömítést, valamint 4m olajálló vákuumcsövet.

Szétbontás után kiderült, hogy a turbó hibátlan, így a kipuff. oldalt meg sem bontottuk.
Összeraktuk a szívóoldalt új tömítésekkel, kitakarítva, de nem indult be a kocsi.
A vákuumcsöveknél volt egy kis akadás, de Gallaca és az ETK képei segítettek eligazodni.
Indítózás közben vettük észre, pontosabban hallottuk, hogy nem jön a búgó hang alulról, az első ülés alól. :shock:
Burkolat le, pumpa megkocogtat és elindul a búgás :roker:
Rövid indítózás, és megy rendesen a motor.
Turbó :arrow: o.k.
Nagynyomású és porlasztók :arrow: o.k.

Igaz, hogy quasi kidobtam egy csomó pénzt, pont azokra a cuccokra, amikre nem is volt szükség, de kicsit mégis megnyugodtam, hogy egy pumpacsere megoldja az indulási problémát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.11.12. 02:05 
haladó
haladó

Adott köszi: 40 alkalommal
Kapott köszik: 15 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 2.5 D
Évjárata: 2007
Sziasztok.
Egy kis gondom akadt a fűtéssel. Mi lehet a baja abban az esetben, ha reggel beülök 20 fokra van állítva , és akkor van fűtés. De hosszabb úton elmegy. Azután hiába állítom feljebb semmi. Csak maxon van újra fűtés, de akkor meg elpusztulok az autóban olyan meleget fúj. Merre van ennek a hőmérője? (digites) Köszönettel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.11.12. 03:30 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 819 alkalommal
Kapott köszik: 1843 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N63B48tu
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
csikes77 írta:
Sziasztok.
Egy kis gondom akadt a fűtéssel. Mi lehet a baja abban az esetben, ha reggel beülök 20 fokra van állítva , és akkor van fűtés. De hosszabb úton elmegy. Azután hiába állítom feljebb semmi. Csak maxon van újra fűtés, de akkor meg elpusztulok az autóban olyan meleget fúj. Merre van ennek a hőmérője? (digites) Köszönettel.

Klímapanelben, valószínű elmúlt a hőérzékelő, de az is lehet, hogy csak koszos.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: csikes77
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2015.11.12. 12:43 
haladó
haladó

Adott köszi: 40 alkalommal
Kapott köszik: 15 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 2.5 D
Évjárata: 2007
Gallaca írta:
csikes77 írta:
Sziasztok.

Klímapanelben, valószínű elmúlt a hőérzékelő, de az is lehet, hogy csak koszos.

Tegnap hazafelé produkálta először. Kezdtem fázni majd pedig megsültem.Na akkor majd szétkapom ma. :franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.11.14. 18:30 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 56 alkalommal
Kapott köszik: 29 alkalommal
Motor tipusa: M54B30
Évjárata: 2002
Üdv Urak!

Touringom olyat csinál időnként, hogy kinyitja a csomagtér üveget. Elektromos amúgy maga a hátsó ajtó.
Ha nincs gyújtás, akkor nem tudja csinálni úgy vettem észre (remélem így van és nem nyitogatja egész éjjel, kapcsogatva ezzel a belső világítást), nyilván vmi elektromos baj lesz, szerintetek mi lehet? Van, hogy 2-3 napig semmi, aztán egyszer csal elkezdi. Már meg sem állok bezárni, ha rájön a zizi, úgyis csinálja.
Még esetleg összefüggésben lehet azzal, hogy már megfáradt kicsit a csomagtérajtó elektromos rendszere(vagy ez vmi hidraulikus?), ugyanis gomb megnyomására elkezdené tolni felfelé az ajtót, de rá kell segíteni kicsit, kell egy 5-10 cm-t húzni.
Előre is köszönöm, ha tud vki segíteni!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.11.14. 18:47 
Guru
Guru

Adott köszi: 156 alkalommal
Kapott köszik: 159 alkalommal
Motor tipusa: M52
Évjárata: 1996
Szabi8 írta:
Üdv Urak!

Touringom olyat csinál időnként, hogy kinyitja a csomagtér üveget. Elektromos amúgy maga a hátsó ajtó.
Ha nincs gyújtás, akkor nem tudja csinálni úgy vettem észre (remélem így van és nem nyitogatja egész éjjel, kapcsogatva ezzel a belső világítást), nyilván vmi elektromos baj lesz, szerintetek mi lehet? Van, hogy 2-3 napig semmi, aztán egyszer csal elkezdi. Már meg sem állok bezárni, ha rájön a zizi, úgyis csinálja.
Még esetleg összefüggésben lehet azzal, hogy már megfáradt kicsit a csomagtérajtó elektromos rendszere(vagy ez vmi hidraulikus?), ugyanis gomb megnyomására elkezdené tolni felfelé az ajtót, de rá kell segíteni kicsit, kell egy 5-10 cm-t húzni.
Előre is köszönöm, ha tud vki segíteni!

Átvezető kábel gyanús...

G6-L11

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: Szabi8
Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2569 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 129  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]