Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2011.08.05. 23:45

Tegnap beállíttattam a futóművemet. Elől is hátul is csinálta a srác, közben én is láttam a monitoron az értékeket. Szépen -majdnem- minden érték pirosról zöldre váltott, boldogan néztem milyen vagány lesz. Aztán a hátsó futóműnél az egyik érték piros maradt, mikor elkezdte az elsőt csinálni. Ott minden ok / zöld / lett.
Közben, mikor még a hátsót csinálta többször mondta, hogy elég nagy szívás az excenteres csavarhoz hozzáférni.

Aztán amikor kész lett kinyomtatta a bizonylatot, amin szintén minden érték zöld volt, kivéve az, amit én is láttam, hogy piros maradt. Ezzel kapcsolatban elmagyarázta nekem, hogy az bár piros érték, de jó így, mert határértéken belül van.
:twisted:

Nekem nem kicsit büdös ez, de akkor még nem ugattam, gondoltam előbb inkább utánajárok kicsit, mert lövésem sincs a futómű állításról.
A bizonylat szerint a hátsó kerékdőlésem a bal oldalon -02,46 , a jobb oldalon -01,66 ezt a jobb oldali értéket hozza pirosra.
Tehát az eltérés -00,80, ami szintén piros a bizonylaton. Az összes többi érték zöld.
525D Sedan

Kíváncsi lennék valami hozzáértő véleményére!

2011.08.06. 07:45

Oscar írta:Tegnap beállíttattam a futóművemet. Elől is hátul is csinálta a srác, közben én is láttam a monitoron az értékeket. Szépen -majdnem- minden érték pirosról zöldre váltott, boldogan néztem milyen vagány lesz. Aztán a hátsó futóműnél az egyik érték piros maradt, mikor elkezdte az elsőt csinálni. Ott minden ok / zöld / lett.
Közben, mikor még a hátsót csinálta többször mondta, hogy elég nagy szívás az excenteres csavarhoz hozzáférni.

Aztán amikor kész lett kinyomtatta a bizonylatot, amin szintén minden érték zöld volt, kivéve az, amit én is láttam, hogy piros maradt. Ezzel kapcsolatban elmagyarázta nekem, hogy az bár piros érték, de jó így, mert határértéken belül van.

Nekem nem kicsit büdös ez, de akkor még nem ugattam, gondoltam előbb inkább utánajárok kicsit, mert lövésem sincs a futómű állításról.
A bizonylat szerint a hátsó kerékdőlésem a bal oldalon -02,46 , a jobb oldalon -01,66 ezt a jobb oldali értéket hozza pirosra.
Tehát az eltérés -00,80, ami szintén piros a bizonylaton. Az összes többi érték zöld.
525D Sedan

Ma megyünk Zamárdiba. Ha ott lesz Peti aki nekem múlt pénteken csinálta, megkérdezem tőle. De nekem minden zöld lett. Háromszor állt vissza, mire azt mondta, így jó.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw520ds az itt látható tagok köszönték meg: Oscar
Értékelés: 4.76%

2011.08.07. 22:46

bmw520ds írta:
Oscar írta:Tegnap beállíttattam a futóművemet. Elől is hátul is csinálta a srác, közben én is láttam a monitoron az értékeket. Szépen -majdnem- minden érték pirosról zöldre váltott, boldogan néztem milyen vagány lesz. Aztán a hátsó futóműnél az egyik érték piros maradt, mikor elkezdte az elsőt csinálni. Ott minden ok / zöld / lett.

525D Sedan

Ma megyünk Zamárdiba. Ha ott lesz Peti aki nekem múlt pénteken csinálta, megkérdezem tőle. De nekem minden zöld lett. Háromszor állt vissza, mire azt mondta, így jó.

Ok, köszönöm!
Nekem úgy tűnt, hogy próbálkozott az ember, aztán megunta, mielőtt jól megcsinálta volna... :mereg:

2011.08.10. 14:52

Sziasztok!

Tudtok Sopron környékén hozzáértő futóművest?

Előre is köszi!
Zoli

2011.08.15. 22:46

Üdvözlet márkatársak!
Hogyan lehet megállapítani, hogy a kormánymű hibás e (cserére / javításra szorul)?
Ma a szaki csáposra felemelve az autót próbálta elforgatni a kerekeket. Aszonta, hú ezt nagyon nehezen lehet elfordítani, nagyon nehezen jár - kormánymű tönkre van menve!
megjegyezném, nem recseg, nem ropog elfordításnál leengedett helyzeteben semmi hangja.
Igazán érdekelne, hogy hogyan állapítható meg javításra szorul e a "fődarab" vagy csak a kormányösszekötőket cseréljem ki.

2011.08.22. 18:52

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a MONROE REFELX
lengéscsillapítókkal kapcsolatban? (sport pakett 2)
Tartós, érdemes megvenni?

THX

2011.08.22. 20:42

525DA-M-PETI írta:Sziasztok!

THX

Szia!

Ha jól sejtem Te kértél tőlem ajánlatot.
Csak segítség képen: M Sportfahrwerk 2-höz nincs után gyártva semmilyen gátló.
Néhány alkatrészes program keveri a sima M Sportfahrwerk-tel, többek közt a Monroe is...

Üdv.
Laci

2011.08.22. 21:32

jlaci74 írta:

THX

Szia!

Ha jól sejtem Te kértél tőlem ajánlatot.
Csak segítség képen: M Sportfahrwerk 2-höz nincs után gyártva semmilyen gátló.
Néhány alkatrészes program keveri a sima M Sportfahrwerk-tel, többek közt a Monroe is...

Üdv.
Laci

Helló!

Igen én voltam, beszélgettük ma egy haverral a melóhelyen,
hogy miket kell majd cserélni a kocsin, és mondta hogy neki
teljesen jól bevált a monroe a seat-ba.
Hmmmm......de ha ebbe nincs ilyen akkor...
egyébként köszönöm az e-mailt, nagyon korrektek az árak,
és még közel is vagyunk egymáshoz...ha kell a mogyó majd jelzem.
Előre is köszi!

-Peti-

2011.09.01. 00:08

Korábban említettem, hogy úthibákon jobbra-balra dobálta az autó a fenekét.
A közelmúltban kiderült, hogy a csonkállvány egyik füle volt megcsavarodva, ezért nem lehetett az összetartást sem értékre tenni. Csere után minden szépen értéken van és a viselkedése is normálissá vált.

2011.09.01. 21:27

THX

A Monroe-nak nincs köze a BMW-hez, én még jót nem hallottam róla(csak a BMW-re értem). Marad a Bilstein http://www.schmiedmann.hu/31312229613/t ... reses.aspx vagy a gyári http://www.schmiedmann.hu/mutasd-mint-e ... 29613.aspx

2011.09.02. 06:23

BMWMuller írta:

THX

A Monroe-nak nincs köze a BMW-hez, én még jót nem hallottam róla(csak a BMW-re értem). Marad a Bilstein http://www.schmiedmann.hu/31312229613/t ... reses.aspx vagy a gyári http://www.schmiedmann.hu/mutasd-mint-e ... 29613.aspx

Helo
NEkem monroe van a kocsimba, két éve benne van és tökéletesen teszi a dolgát.

2011.09.02. 08:12

szekeres írta:
BMWMuller írta:

THX

Helo
NEkem monroe van a kocsimba, két éve benne van és tökéletesen teszi a dolgát.

Semmi baj a Monroe-val, pláne ha az árát nézzük. Sok esetben jó választás a korrekt ár/érték arány miatt.
Természetesen első körben én is a Boge/Sachs ( gyári ) , Bilstein verziókra szavazok, de az ügyfél ( pénztárcája ) dönt.
Egyébként a Topran-nak, meg a Meyle-nek sincs köze a BMW-hez...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Debike
Értékelés: 4.76%

2011.09.02. 12:25

95-100km/h-nál "beszitál" a kormány. Melyik szilenteket kell cserélnem?

2011.09.02. 12:46

kiara írta:95-100km/h-nál "beszitál" a kormány. Melyik szilenteket kell cserélnem?

amelyiket mondja a mester,pl Muha Ati,nem feltétel szilent,kolléga már megírta

2011.09.02. 13:48

MChris írta:
kiara írta:95-100km/h-nál "beszitál" a kormány. Melyik szilenteket kell cserélnem?

amelyiket mondja a mester,pl Muha Ati,nem feltétel szilent,kolléga már megírta

Hát persze, hogy Muha Mesterhez viszem! Jövő héten csak, mert akkor jönnek meg a téli faceliftes style 48 felnijeim R16 méretben. Felrakom, megnézem azzal ráz-e.

2011.09.05. 14:52

Sziasztok!
Végig olvastam a futómű topicot, és sajnos csak említést találtam a gondomra, megoldást nem:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
(tudom, ez nem a touring alkatrész katalógusa, de a cucc egyezik)
A 14-es alkatrészben van két szilent, nekem az egyik nyikorog... Szívás:). Tudom, csak a komplett csere lehet a megoldás, de hátha van valami egyéb orvoslat is, gondoltam rákérdezek.
A két hátsó stabi kutyacsont is cserés lesz nemsokára, de az nem okoz ekkora ürt a kasszában...

2011.09.05. 22:15

Dzso bácsi írta:Sziasztok!
Végig olvastam a futómű topicot, és sajnos csak említést találtam a gondomra, megoldást nem:
A 14-es alkatrészben van két szilent, nekem az egyik nyikorog... Szívás:). Tudom, csak a komplett csere lehet a megoldás, de hátha van valami egyéb orvoslat is, gondoltam rákérdezek.
A két hátsó stabi kutyacsont is cserés lesz nemsokára, de az nem okoz ekkora ürt a kasszában...

Legrosszabb esetben megalkuszol arra a 2003-as 25d-ből valóra, amiből én hoztam el a csonkállványt. :)
Nem kér vad árakat a srác.

2011.09.06. 08:27

Dzso bácsi írta:Sziasztok!

Én a helyedben újra megnézném alaposan, mert jellemzően a 2-es alkatrész szokott nyiszorogni, mivel az nem egy szokványos gumi-szilent, hanem egy " csapágy", kiszakad a porvédője, vagy csak egyszerűen elöregszik és kiszárad.

2011.09.06. 10:42

Rendben! Alálesünk még egyszer... Köszi!

2011.09.13. 22:34

Sziasztok!
Cserélt valaki mostanában csillapítókat?
Gondolkodok a cserén. Nézegettem a szetteket. Ha tehetném Boge-t, vagy Bilstein-t vennék, de nem tehetem. :cry:
Valami olcsóbb megoldást keresek.
A gyárinál 20-30mm lehetne alacsonyabb...
Akinek lenne ötlete kérem ne tartsa vissza!
Köszi!
Hozzászólás küldése

VigLink badge