Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Szervókormány gond + futómű

2014.08.04. 21:11

steve_wonder írta:Sziasztok.
Érdemes felújítani a lengőkarokat és lengéscsillapítókat vagy maradjak a lemfördernél és sachsnál?
Köszi.

B.

Elnézést az ékezetek miatt! Mobilról pötyögtem.

2014.08.04. 21:17

hamoriarpi írta:
steve_wonder írta:Sziasztok.
Érdemes felújítani a lengőkarokat és lengéscsillapítókat vagy maradjak a lemfördernél és sachsnál?
Köszi.

B.

Köszöntem. Akkor nem erőltetem. Nem kuka még, de gondoltam csináltatok pár alkatrészt előre, ha beüt a cumi. Viszont így marad a spórolás, mert egyben fájni fog.

2014.08.22. 12:46

Sziasztok valaki segít nekem bmw e39 525tds szervolajként megfelel az atf 4000 valtolajam? Mert maradni fog belőle. Belemehet a szervoba? Tudtommal a szervoolaj is dextron 3 as

2014.08.22. 14:42

molsz187 írta:Sziasztok valaki segít nekem bmw e39 525tds szervolajként megfelel az atf 4000 valtolajam? Mert maradni fog belőle. Belemehet a szervoba? Tudtommal a szervoolaj is dextron 3 as

A szervofolyadék is Dexron III, jól tudod.

2014.08.30. 22:06

Létezhet olyan, hogy a pontos - könnyű - olajfolyás mentes kormányművem mégiscsak rossz lenne?

A tünet az, hogy kormánymozdulatra - de csak, ha a kerék is forog - kopogó - ropogó hang jön a kormányműből (vagyis a motortérből).

Ha álló helyzetben tekerem, semmilyen rendellenes hangot nem ad.

Abban az esetben, ha viszont elindulok vele, kormánymozgatásra jön ez a koppanó - ropogó hang.

Cseréltettem lengőkarokat, próbaként betettünk másik csillapítót - toronycsapágyat, de nem szűnt meg.

Ráadásul asszem servotronic-os.

Csere várható? :roll:

2014.08.30. 23:04

kovessyroli írta:Létezhet olyan, hogy a pontos - könnyű - olajfolyás mentes kormányművem mégiscsak rossz lenne?

A tünet az, hogy kormánymozdulatra - de csak, ha a kerék is forog - kopogó - ropogó hang jön a kormányműből (vagyis a motortérből).

Ha álló helyzetben tekerem, semmilyen rendellenes hangot nem ad.

Abban az esetben, ha viszont elindulok vele, kormánymozgatásra jön ez a koppanó - ropogó hang.

Cseréltettem lengőkarokat, próbaként betettünk másik csillapítót - toronycsapágyat, de nem szűnt meg.

Ráadásul asszem servotronic-os.

Csere várható? :roll:

Volt hasonló problémám , bár több alkatrészt cseréltünk egyszerre, szerintem az axiálcsukló volt a ludas...

2014.08.30. 23:13

jlaci74 írta:
Volt hasonló problémám , bár több alkatrészt cseréltünk egyszerre, szerintem az axiálcsukló volt a ludas...

Axiálcsuklón a kormányösszekötő gömbfejet (azokat, amik a fogaslécről a csonkállványba csatlakoznak) vagy pedig a kormányoszlopot a kormányművel összekötő csuklót?

2014.08.30. 23:25

kovessyroli írta:
jlaci74 írta:

Axiálcsuklón a kormányösszekötő gömbfejet (azokat, amik a fogaslécről a csonkállványba csatlakoznak) vagy pedig a kormányoszlopot a kormányművel összekötő csuklót?

Axiál a fogasléc felőli "egyenes" csukló a kormányösszekötőn.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 2 jlaci74, kovessyroli
Értékelés: 9.52%

2014.09.01. 10:32

jlaci74 írta:

Holnap viszem service-be axiálcsukló cserére a kocsit.
:kösz az információt, beszámolok, hogy mi történt a csere után.

2014.09.01. 20:31

kovessyroli írta:
jlaci74 írta:

Ha régen volt megbontva akkor inkább komplett összekötőt vigyél, mert ha a kontraanyánál össze van rohadva akkor kevésbé felkészült helyen szívni fognak vele ...
( jártam már így ... )

2014.09.01. 20:50

jlaci74 írta:
kovessyroli írta:
jlaci74 írta:

Ha régen volt megbontva akkor inkább komplett összekötőt vigyél, mert ha a kontraanyánál össze van rohadva akkor kevésbé felkészült helyen szívni fognak vele ...
( jártam már így ... )

Ha kpl. összekötő, akkor már harangkészlet is.

2014.09.02. 15:28

kovessyroli írta:
jlaci74 írta:

Ez nem jött be sajnos. :sírás: :mereg:
Örültem, amikor a szervízparkolóban mentem egy kört, és nem volt pattanás.

Aztán amikor kijöttem a parkolóból, és az első körforgalom után visszapörgött a kormány, akkor ismét jött a pattogás.
Mégsem hiszem, hogy kormánymű lenne, de akkor mi lehet még egyéb?

Próbáljam meg a toronycsapágyat kicserélni újra?

2014.09.02. 17:38

kovessyroli írta:
kovessyroli írta:
jlaci74 írta:

Ez nem jött be sajnos. :sírás: :mereg:
Örültem, amikor a szervízparkolóban mentem egy kört, és nem volt pattanás.

Aztán amikor kijöttem a parkolóból, és az első körforgalom után visszapörgött a kormány, akkor ismét jött a pattogás.
Mégsem hiszem, hogy kormánymű lenne, de akkor mi lehet még egyéb?

Próbáljam meg a toronycsapágyat kicserélni újra?

Nalam is ugyan ez a jelenseg...neztem terhelve/emelve...kormanyt kicsavarva mindket allasba vagy 5x...2 futomuves is megnezte rajtam kivul...kormanyosszekotot kicsereltem komplett+iranyito lengokar szilentet is...semmi nem log...kotyog...vagy a toronycsapagy szilentje doglott vagy a kormanylardan csorren, mas mi lehet meg?Bolcso szilent?viszont pontos es kottyanasmentes a kormany...de olyan rohadt idegesito...de az is csak mikor szar uton lassa, esetleg fekvorendoron ...ha keresztbordan gyorsan akkor semmi...eszem megall...

Majd reportolj ha megszunt...

2014.09.03. 15:44

Bummer írta:

Kormányműcserét intézem........

Utána meg megy szépen a HA.hu-ra

2014.09.03. 16:42

kovessyroli írta:
Bummer írta:

Lengyel, betétdíjas, felújított egész jó árban van.

2014.09.06. 17:32

sziasztok légrugó csere macera vagy othon is elvégezhető??

2014.09.06. 21:01

stupeki69 írta:sziasztok légrugó csere macera vagy othon is elvégezhető??

Otthon is mehet szerintem.

2014.09.08. 14:09

kovessyroli írta:
Bummer írta:

Kormánymű csere közben ma kiderült, hogy szét van törve ( :!: ) a bal oldali motorkitámasztó öntvény.

A bölcső fölszabadítása és a motortartó bakok lekötése után a kitámasztót 2 db-ban lehetett kivenni :!:

Gondolom ez volt az oka a pattogásnak :facepalm:

A hiányzó (törött) alkatrészt megrendelték, szerdán lesz összerakva.

Mivel már több, mint fél éve jártam így vele, ezért biztos ami biztos alapon a kormányműt is cseréltetem benne.

2014.09.08. 14:12

kovessyroli írta:
kovessyroli írta:
Bummer írta:

Kormánymű csere közben ma kiderült, hogy szét van törve ( :!: ) a bal oldali motorkitámasztó öntvény.

A bölcső fölszabadítása és a motortartó bakok lekötése után a kitámasztót 2 db-ban lehetett kivenni :!:

Gondolom ez volt az oka a pattogásnak :facepalm:

A hiányzó (törött) alkatrészt megrendelték, szerdán lesz összerakva.

Mivel már több, mint fél éve jártam így vele, ezért biztos ami biztos alapon a kormányműt is cseréltetem benne.

Wtf...lattam egy ilyet nemreg...de azt hittem a darabokra esett elhanyagolt motortarto bakok miatt van ez...ohhaa...ez fincsi...

A repedes jobban mondva tores nem is latszott rajta? En neztem az enyemen de nem lattam sem alul sem felul erre utlo nyomot...hol torott el a tied, marmint a bal.oldali...a moci vagy a bak fele?

2014.09.08. 14:29

Bummer írta:
A repedes jobban mondva tores nem is latszott rajta? En neztem az enyemen de nem lattam sem alul sem felul erre utlo nyomot...hol torott el a tied, marmint a bal.oldali...a moci vagy a bak fele?

Majd lefényképezem.
Hozzászólás küldése

VigLink badge