![]() |
2014.08.04. 21:11
steve_wonder írta:Sziasztok.
Érdemes felújítani a lengőkarokat és lengéscsillapítókat vagy maradjak a lemfördernél és sachsnál?
Köszi.
2014.08.04. 21:17
hamoriarpi írta:steve_wonder írta:Sziasztok.
Érdemes felújítani a lengőkarokat és lengéscsillapítókat vagy maradjak a lemfördernél és sachsnál?
Köszi.
2014.08.22. 12:46
2014.08.22. 14:42
molsz187 írta:Sziasztok valaki segít nekem bmw e39 525tds szervolajként megfelel az atf 4000 valtolajam? Mert maradni fog belőle. Belemehet a szervoba? Tudtommal a szervoolaj is dextron 3 as
2014.08.30. 22:06
2014.08.30. 23:04
kovessyroli írta:Létezhet olyan, hogy a pontos - könnyű - olajfolyás mentes kormányművem mégiscsak rossz lenne?
A tünet az, hogy kormánymozdulatra - de csak, ha a kerék is forog - kopogó - ropogó hang jön a kormányműből (vagyis a motortérből).
Ha álló helyzetben tekerem, semmilyen rendellenes hangot nem ad.
Abban az esetben, ha viszont elindulok vele, kormánymozgatásra jön ez a koppanó - ropogó hang.
Cseréltettem lengőkarokat, próbaként betettünk másik csillapítót - toronycsapágyat, de nem szűnt meg.
Ráadásul asszem servotronic-os.
Csere várható?
2014.08.30. 23:13
jlaci74 írta:
Volt hasonló problémám , bár több alkatrészt cseréltünk egyszerre, szerintem az axiálcsukló volt a ludas...
2014.08.30. 23:25
kovessyroli írta:jlaci74 írta:
Volt hasonló problémám , bár több alkatrészt cseréltünk egyszerre, szerintem az axiálcsukló volt a ludas...
Axiálcsuklón a kormányösszekötő gömbfejet (azokat, amik a fogaslécről a csonkállványba csatlakoznak) vagy pedig a kormányoszlopot a kormányművel összekötő csuklót?
2014.09.01. 10:32
jlaci74 írta:
az információt, beszámolok, hogy mi történt a csere után.
2014.09.01. 20:31
Holnap viszem service-be axiálcsukló cserére a kocsit.
2014.09.01. 20:50
jlaci74 írta:kovessyroli írta:jlaci74 írta:
Ha régen volt megbontva akkor inkább komplett összekötőt vigyél, mert ha a kontraanyánál össze van rohadva akkor kevésbé felkészült helyen szívni fognak vele ...
( jártam már így ... )
2014.09.02. 15:28
2014.09.02. 17:38
kovessyroli írta:kovessyroli írta:jlaci74 írta:
Ez nem jött be sajnos.![]()
![]()
Örültem, amikor a szervízparkolóban mentem egy kört, és nem volt pattanás.
Aztán amikor kijöttem a parkolóból, és az első körforgalom után visszapörgött a kormány, akkor ismét jött a pattogás.
Mégsem hiszem, hogy kormánymű lenne, de akkor mi lehet még egyéb?
Próbáljam meg a toronycsapágyat kicserélni újra?
2014.09.03. 15:44
Bummer írta:
Majd reportolj ha megszunt...
2014.09.03. 16:42
kovessyroli írta:Bummer írta:
Kormányműcserét intézem........
Utána meg megy szépen a HA.hu-ra
2014.09.06. 17:32
2014.09.06. 21:01
stupeki69 írta:sziasztok légrugó csere macera vagy othon is elvégezhető??
2014.09.08. 14:09
kovessyroli írta:Bummer írta:
2014.09.08. 14:12
kovessyroli írta:kovessyroli írta:Bummer írta:
Kormánymű csere közben ma kiderült, hogy szét van törve () a bal oldali motorkitámasztó öntvény.
A bölcső fölszabadítása és a motortartó bakok lekötése után a kitámasztót 2 db-ban lehetett kivenni![]()
Gondolom ez volt az oka a pattogásnak![]()
A hiányzó (törött) alkatrészt megrendelték, szerdán lesz összerakva.
Mivel már több, mint fél éve jártam így vele, ezért biztos ami biztos alapon a kormányműt is cseréltetem benne.
2014.09.08. 14:29
Bummer írta:
A repedes jobban mondva tores nem is latszott rajta? En neztem az enyemen de nem lattam sem alul sem felul erre utlo nyomot...hol torott el a tied, marmint a bal.oldali...a moci vagy a bak fele?