Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.09.14. 18:48

szaboftivadar írta:
szaboftivadar írta:
szaboftivadar írta:
szaboftivadar írta:Szevasztok Urak!
Ehhez mit szóltok, látott már valaki ilyen gyári E 39 kulcsot???

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_f ... 38663.html

Itt a következő:

http://www.vatera.hu/bmw_dizajn_szett_e ... 72640.html

Na még egyet!: :)

http://www.vatera.hu/ugrokodos_bicskaku ... 60326.html

Véleményeket várok!

És az utolsó!:

http://www.vatera.hu/bmw_e46_dizajnos_k ... 74725.html

Ránézésre mit mondtok,gagyi szar vagy nem úgy néz ki?

Itt arról van szó, hogy a gyári kulcsodat ha szétnyomkodtad, ki tudod cserélni a házát gombsorral együtt. A lényegi kérdés a bele, ami benne van és ez az igazán drága. Az összes belinkelt kulcsot természetesen még marni is kell és tanítani meg azért nem, mert a régi szétnyomkodott belseje kerül bele, ez pedig, ha nincs kiszedve az elem, nem felejt.
Körülbelül ilyen árban lehet már hozzá kapni ugyanolyat, sőt, utángyártottat
még olcsóbban is
Ha a bele mondja be az unalmast, vagy az immo, jöhet a gyári rendelése, ezekkel nem érsz semmit. Az viszont VIN alapján megy és drága.

2010.09.27. 12:56

Hahó!

Az autóm kulcsa (régi tipus, még az elemes) elkezdett szórakozni velem, és nem zárja be az ajtókat távirányitóval. Nyomásra villan a led a kulcsban, de nem történik semmi.. Érdekes viszont, hogy a nyitás és a csomagtartó nyitása akár 30 m távolságból is működik, a zárógombot meg nyomkodhatom reggelig. :evil:
Még mielőtt bármit is csinálnék, gondoltam körülnézek itt, talán valakinek ismerős a probléma.. Ja, és egyetlen kulcsom van az autóhoz, amit nem szeretnék szétbarmolni.. :( de ha igy haladok rendelnem kell újat... Ötlet, vélemény, hozzászólás? :lol:
köszi!

Hangolás

2010.09.28. 20:27

Sziasztok!
Pár oldal hozzászólásainak elolvasása után először nekem is a hangolás az első ötletem a saját kocsimra.A jelenség a következő mindkét kulccsal bezár de egyikkel sem nyit ki csak kulcsal tudok kocsiba ülni.Tippeket azért várok tegnap este találkoztam Bacsek,Levi,BMW520ds klubtársakkal,és Bacsek sem érti a dolgot.
üdv
Pityu

Re: Hangolás

2010.09.28. 20:31

Pityu530da írta:Sziasztok!
Pár oldal hozzászólásainak elolvasása után először nekem is a hangolás az első ötletem a saját kocsimra.A jelenség a következő mindkét kulccsal bezár de egyikkel sem nyit ki csak kulcsal tudok kocsiba ülni.Tippeket azért várok tegnap este találkoztam Bacsek,Levi,BMW520ds klubtársakkal,és Bacsek sem érti a dolgot.
üdv
Pityu

És ezt hangolás után csinálja? Vagy nem próbáltátok?

Jackson, aki kérdi

2010.09.28. 20:44

jackson írta:
Pityu530da írta:Sziasztok!
üdv
Pityu

És ezt hangolás után csinálja? Vagy nem próbáltátok?

Jackson, aki kérdi

Még nem próbáltam(tuk) én meg nem tudom le kelltöltsem hozzá a manuált

2010.09.28. 21:05

Pityu530da írta:Még nem próbáltam(tuk) én meg nem tudom le kelltöltsem hozzá a manuált

Amúgy se árt ha elolvasod.

Jackson, aki javasolja

2010.09.29. 00:34

Buzat86 írta:Hahó!

Az autóm kulcsa (régi tipus, még az elemes) elkezdett szórakozni velem, és nem zárja be az ajtókat távirányitóval. Nyomásra villan a led a kulcsban, de nem történik semmi.. Érdekes viszont, hogy a nyitás és a csomagtartó nyitása akár 30 m távolságból is működik, a zárógombot meg nyomkodhatom reggelig. :evil:
Még mielőtt bármit is csinálnék, gondoltam körülnézek itt, talán valakinek ismerős a probléma.. Ja, és egyetlen kulcsom van az autóhoz, amit nem szeretnék szétbarmolni.. :( de ha igy haladok rendelnem kell újat... Ötlet, vélemény, hozzászólás? :lol:
köszi!

Szia!
Ha nem kaptál a BC-től az "üzenőfalra" olyan üzenetet, hogy: Funkschlüssel Batterie, akkor javaslom, szedd szét!
Mindezt úgy tedd, hogy a hátulján lévő takarólemezt ha kipattintod, van mögötte 2 csillagcsavar, ezeket kell kiszedni. A bele egyben kijön. Az elemet ne bántsd, ha nem kaptál üzenetet!
A gumi nyomógombok alatt találsz egy műanyag membrán-fóliát. Ezt tisztítsd meg alaposan, majd grafitceruzával nem árt egy kicsit megsatírozni, főleg a zárógomb alatti felületet. Valószínű, szét van már nyomkodva.
Ha nem segít rajta, venned kell egy új házat :arrow: Peu klubtárs (12000 ft), vagy a Vaterán is van (5500 ft ha jól emlékszem, de nem biztos, hogy benne van a membránfólia ebben). Összerakod, és működni fog. (természetesen a régi kulccsal azonosra kell maratni, és át kell pakolni a kicsi transzpondert is az immohoz, mert nem fogja indítani az autót)
Ha kaptál hibaüzit: elemcsere, de jó gyorsan, mert kb 20 mp és felejt!
Nekem is nyitotta a 6. emeletről, de már kiírta a BC, hogy cseréljem az elemet!

2010.09.29. 00:39

Pityu530da írta:A jelenség a következő mindkét kulccsal bezár de egyikkel sem nyit ki csak kulcsal tudok kocsiba ülni.

Ez pedig tipikus Diesel-betegségnek tűnik!
:hehe
Szia Pityu!
Gratu a vashoz! A szombathelyi akkor már tárgytalan, ugye?
Fentebb írtam, hogy mit próbálj meg vele :wink:

2010.09.29. 10:52

simi64 írta:
Buzat86 írta:Hahó!

köszi!

Szia!
Ha nem kaptál a BC-től az "üzenőfalra" olyan üzenetet, hogy: Funkschlüssel Batterie, akkor javaslom, szedd szét!
Mindezt úgy tedd, hogy a hátulján lévő takarólemezt ha kipattintod, van mögötte 2 csillagcsavar, ezeket kell kiszedni. A bele egyben kijön. Az elemet ne bántsd, ha nem kaptál üzenetet!
A gumi nyomógombok alatt találsz egy műanyag membrán-fóliát. Ezt tisztítsd meg alaposan, majd grafitceruzával nem árt egy kicsit megsatírozni, főleg a zárógomb alatti felületet. Valószínű, szét van már nyomkodva.
Ha nem segít rajta, venned kell egy új házat :arrow: Peu klubtárs (12000 ft), vagy a Vaterán is van (5500 ft ha jól emlékszem, de nem biztos, hogy benne van a membránfólia ebben). Összerakod, és működni fog. (természetesen a régi kulccsal azonosra kell maratni, és át kell pakolni a kicsi transzpondert is az immohoz, mert nem fogja indítani az autót)
Ha kaptál hibaüzit: elemcsere, de jó gyorsan, mert kb 20 mp és felejt!
Nekem is nyitotta a 6. emeletről, de már kiírta a BC, hogy cseréljem az elemet!

Köszönöm a választ! Hibaüzenetet nem kaptam, ezért gondoltam, hogy nem elem-probléma.. Nos, akkor nincs más, lehet, hogy nekilátok kulcsot takaritani.. :D

2010.09.29. 21:59

simi64 írta:
Pityu530da írta:A jelenség a következő mindkét kulccsal bezár de egyikkel sem nyit ki csak kulcsal tudok kocsiba ülni.

Ez pedig tipikus Diesel-betegségnek tűnik!
:hehe
Szia Pityu!
Gratu a vashoz! A szombathelyi akkor már tárgytalan, ugye?
Fentebb írtam, hogy mit próbálj meg vele :wink:

Szia Simi!
Igen tárgytalan.Nem értem mi köze a dízelnek a kulcs helytelen működéséhez.
És hol fentebb :?: :?:
Szia Pityu

2010.09.29. 23:47

Pityu530da írta:Nem értem mi köze a dízelnek a kulcs helytelen működéséhez.
És hol fentebb :?: :?:
Szia Pityu

Semmi! :lol:
(csak a benyásoknak írom, hogy örüljenek! :lol: )
Buzat 86 hozzászólásához írtam választ, azt kipróbálhatod Te is :wink:

2010.09.30. 08:12

Reggel elhoztam véletlenül a kulcsot magammal, a kedvesem pedig állásinterjúra indulna otthonról, de csak a szervízkulcs van nála. Olvastam most gyorsan itt hogy indul a szervízkulccsal, de ha nyitja a zárat akkor be fog indulni a riasztó. Ezután ha ráadja a gyújtást akkor a riasztó elnémul? Nem szeretném ha vinnyogna egész nap ha ez nem működik így:)

2010.09.30. 08:33

k_levi írta:Reggel elhoztam véletlenül a kulcsot magammal, a kedvesem pedig állásinterjúra indulna otthonról, de csak a szervízkulcs van nála. Olvastam most gyorsan itt hogy indul a szervízkulccsal, de ha nyitja a zárat akkor be fog indulni a riasztó. Ezután ha ráadja a gyújtást akkor a riasztó elnémul? Nem szeretném ha vinnyogna egész nap ha ez nem működik így:)

Még a lapos kis műanyagkulccsal is indul. A hétvégén láttam, nem hittem a szememnek, abban is benn van az inmo. Teljes értékű kulcs mind, nem hiszem, hogy bármi beindulna.

2010.09.30. 08:35

Viper írta:
k_levi írta:Reggel elhoztam véletlenül a kulcsot magammal, a kedvesem pedig állásinterjúra indulna otthonról, de csak a szervízkulcs van nála. Olvastam most gyorsan itt hogy indul a szervízkulccsal, de ha nyitja a zárat akkor be fog indulni a riasztó. Ezután ha ráadja a gyújtást akkor a riasztó elnémul? Nem szeretném ha vinnyogna egész nap ha ez nem működik így:)

Még a lapos kis műanyagkulccsal is indul. A hétvégén láttam, nem hittem a szememnek, abban is benn van az inmo. Teljes értékű kulcs mind, nem hiszem, hogy bármi beindulna.

Ha az ajtót kulccsal nyitom akkor beindul a gyári riasztó. Ha ráadom a gyújtást akkor vajon a riasztó elhallgat? Nincs rajta gomb, ez a másodlagos vagy szervízkulcs, ha jól nevezem:))
Bár negyed óra és kiderül ha nem jövök rá itt:)

2010.09.30. 08:39

k_levi írta:
Viper írta:

Ha az ajtót kulccsal nyitom akkor beindul a gyári riasztó. Ha ráadom a gyújtást akkor vajon a riasztó elhallgat? Nincs rajta gomb, ez a másodlagos vagy szervízkulcs, ha jól nevezem:))
Bár negyed óra és kiderül ha nem jövök rá itt:)

A kedvesem nem várt, berohant idegesen a garázsba feltépte az ajtót, a riasztó beindult és ahogy elfordította a kulcsot, elhallgatott és indult! Most már ezt is tudjuk:)
Azért köszönöm:)

2010.09.30. 10:30

Sziasztok!

Nekem a kulcsra nem reagált az autó (nem nyitott és nem zárt...)
Tegnap cseréltem grundmodult, mert a szerelőm múltkor kivette és némi sérülés látszott rajta a legutóbbi baleset miatt. Ő akkor a telepen rádugott egy másik grundmodult és egyből nyitott-zárt az ajtó kulcsra.
Miután kicseréltem tegnap este nekem nem akar működni a kulcsra. Minden más megy: ablakok, fények, világítás, sőt még az ajtók is lezárnak automatikusan indulás után (ez eddig nem volt).

Kérdésem, hogy hangolnom kéne a kulcsokat vagy ez a grundmodul sem jó?

2010.09.30. 17:57

rbakos írta:Sziasztok!

Nekem a kulcsra nem reagált az autó (nem nyitott és nem zárt...)
Tegnap cseréltem grundmodult, mert a szerelőm múltkor kivette és némi sérülés látszott rajta a legutóbbi baleset miatt. Ő akkor a telepen rádugott egy másik grundmodult és egyből nyitott-zárt az ajtó kulcsra.
Miután kicseréltem tegnap este nekem nem akar működni a kulcsra. Minden más megy: ablakok, fények, világítás, sőt még az ajtók is lezárnak automatikusan indulás után (ez eddig nem volt).

Kérdésem, hogy hangolnom kéne a kulcsokat vagy ez a grundmodul sem jó?

Ez a GM azért csukja le az ajtót mivel ebben a Car&Key Memory beállításban az volt a régi tiédben nem volt beállítva.
Amikor vezérlőt cserélsz azt a kocsihoz kéne programozni.

Jackson, aki közben nem figyel ide mivel nyakig by meló

kulcsprobléma

2010.10.05. 16:58

Üdv!
Miután használtam a kocsit egyik este,kiszáltam,leakartam zárni a gyári kulcsal az ajtókat,a led villan de semmi nem történik,se nyitás,se csomitartó,viszont az utolagos riasztó távjával nyit zár rendesen.Elemet is cseréltem de ugyanaz.Mi lehet a megoldás?bizti vagy más? :(

Re: kulcsprobléma

2010.10.08. 19:53

Rolee87 írta:Üdv!
Miután használtam a kocsit egyik este,kiszáltam,leakartam zárni a gyári kulcsal az ajtókat,a led villan de semmi nem történik,se nyitás,se csomitartó,viszont az utolagos riasztó távjával nyit zár rendesen.Elemet is cseréltem de ugyanaz.Mi lehet a megoldás?bizti vagy más? :(

Ugyan az a GM modul nyitja a zárakat a külön riasztónál (már ha nem raktak bele külön zárat).

Egyáltalán a kulcs ön-tesztje megy (záró és csomitartó gomb egyszerre benyom és felvillan 1 sec-re a kulcs LED-je)?
Az kulcs újra tanítás eljárást végig csináltad? Ha nem a Letöltésekben a magyar gépkönyvben benne van.

Jackson, aki inkább arra keresné a hibát

Re: kulcsprobléma

2010.10.09. 21:11

jackson írta:
Rolee87 írta:Üdv!

Ugyan az a GM modul nyitja a zárakat a külön riasztónál (már ha nem raktak bele külön zárat).

Egyáltalán a kulcs ön-tesztje megy (záró és csomitartó gomb egyszerre benyom és felvillan 1 sec-re a kulcs LED-je)?
Az kulcs újra tanítás eljárást végig csináltad? Ha nem a Letöltésekben a magyar gépkönyvben benne van.

Jackson, aki inkább arra keresné a hibát

Felvillan a led igen,és a tanítást is végigcsináltam,a kulcs villog is meg minden,csak a kocsi a végén nem nyit és zár semmit nem csinál,a piros led se villog a szellőzőnyílás tetején középen
Hozzászólás küldése

VigLink badge