![]() |
2014.12.16. 21:14
Bummer írta:bfoto írta:'99-es 523i manuális váltójába Castrol 75w90-es olaj került. Nem vagyok megelégedve vele, egyesbe néha akadva alig lehet berakni, illetve nagyon gyors váltással akár hármasból négyesbe váltva is meg lehet reccsenteni. A kuplungszerkezet nemrég lett cserélve, illetve a váltóban kevés olaj volt mikor az autó hozzám került (elfolyt a szimeringnél). Több hibaforrás is lehet tehát, de most az olaj kezdett el érdekelni. Volt ahol azt olvasta, hogy néhány manuális váltóba is ATF olaj került gyárilag. Honnan lehetne megtudni, hogy pontosan mi való bele?
Nem 75w85 kellett volna? En arra emlekszem az kell bele...amit irtal az meg a difibe...
Anno voltak hsz-ek azzal kapcsolatban, h ugye elt a tezis, h elettartam kenes(minden valtotipusnal)...persze Dr. Muha tobbszor jelezte, h ez surgosen felejtos...tobb manual is irta, h evente vagy 60ekm-kent...
Viszont volt par valto amiben x ev utan a gondos uj tulaj cserelt es megfittyedt...automatarol biztos olvastam, h csere utan a friss ATF feloldotta a tizeneves szmotyit...de mintha manualrol is...
Bar a sebessegbe rakasi problema nem adodhat a valtokulissza kismillio alkatreszenek kopasabol? Elotte jo volt?barbrady írta:Még a castrol olajválasztó is a gyári olajat ajánlja hozzá:
http://castrolmintabolt.hu/castrol-kalkulator
Tapatalk
Ez mindig egy erdekes kerdes...mas olaj valaszto pl Motul meg hoz sajat olajat...
2014.12.16. 21:52
bfoto írta:Bummer írta:bfoto írta:'99-es 523i manuális váltójába Castrol 75w90-es olaj került. Nem vagyok megelégedve vele, egyesbe néha akadva alig lehet berakni, illetve nagyon gyors váltással akár hármasból négyesbe váltva is meg lehet reccsenteni. A kuplungszerkezet nemrég lett cserélve, illetve a váltóban kevés olaj volt mikor az autó hozzám került (elfolyt a szimeringnél). Több hibaforrás is lehet tehát, de most az olaj kezdett el érdekelni. Volt ahol azt olvasta, hogy néhány manuális váltóba is ATF olaj került gyárilag. Honnan lehetne megtudni, hogy pontosan mi való bele?
Nem 75w85 kellett volna? En arra emlekszem az kell bele...amit irtal az meg a difibe...
Anno voltak hsz-ek azzal kapcsolatban, h ugye elt a tezis, h elettartam kenes(minden valtotipusnal)...persze Dr. Muha tobbszor jelezte, h ez surgosen felejtos...tobb manual is irta, h evente vagy 60ekm-kent...
Viszont volt par valto amiben x ev utan a gondos uj tulaj cserelt es megfittyedt...automatarol biztos olvastam, h csere utan a friss ATF feloldotta a tizeneves szmotyit...de mintha manualrol is...
Bar a sebessegbe rakasi problema nem adodhat a valtokulissza kismillio alkatreszenek kopasabol? Elotte jo volt?barbrady írta:Még a castrol olajválasztó is a gyári olajat ajánlja hozzá:
http://castrolmintabolt.hu/castrol-kalkulator
Tapatalk
Ez mindig egy erdekes kerdes...mas olaj valaszto pl Motul meg hoz sajat olajat...
Megnéztem, sárga címke van a váltón: MTF-LT-1 (23 00-1 434 404)
Olvastam valahol, hogy mehet bele ATF olaj is, azzal hidegben könnyebb a kapcsolás és ugyanabba a szerkezetbe töltöttek ilyet is, olyat is, címke meg azért került rá, hogy esetleges utántöltéskor ne keveredjenek. Persze ez csak fórumról szerzett információ (nem emlékszem már a forrásra).
Csere előtt nem akadt, de már akkor is fentűnt, hogy nem szereti a gyors váltásokat, hosszú úton jár és nem annyira "ugrik be" sebességbe mint ahogy a BMW kézi váltóitól várná az ember (bár előtte csak a '80-as évek felhozatalát ismertem).
Remélem azért nagy kár nem történt, ha cserélnem kell gyárira, a Castrol jó volt mosóolajnak...
2014.12.16. 21:53
bfoto írta:'99-es 523i manuális váltójába Castrol 75w90-es olaj került. Nem vagyok megelégedve vele, egyesbe néha akadva alig lehet berakni, illetve nagyon gyors váltással akár hármasból négyesbe váltva is meg lehet reccsenteni. A kuplungszerkezet nemrég lett cserélve, illetve a váltóban kevés olaj volt mikor az autó hozzám került (elfolyt a szimeringnél). Több hibaforrás is lehet tehát, de most az olaj kezdett el érdekelni. Volt ahol azt olvasta, hogy néhány manuális váltóba is ATF olaj került gyárilag. Honnan lehetne megtudni, hogy pontosan mi való bele?
2014.12.18. 08:43
2014.12.18. 08:54
Takiland írta:Sziasztok. A fék kopás visszajelzőt ha rövidre zárom akkor jól fogja érzékelni? Ha nem tudom melyik a rossz,akkor kizárásos alapon lehet csak kideríteni? Mert az inpa csak a brake pad errort irja,de azt nem h melyiket.és azt is csak a kijelző üzeneteknél. Köszönöm
2014.12.18. 09:04
leslie írta:Takiland írta:Sziasztok. A fék kopás visszajelzőt ha rövidre zárom akkor jól fogja érzékelni? Ha nem tudom melyik a rossz,akkor kizárásos alapon lehet csak kideríteni? Mert az inpa csak a brake pad errort irja,de azt nem h melyiket.és azt is csak a kijelző üzeneteknél. Köszönöm
Nem lenne egyszerűbb venni 1-1 kopásjelzőt és azt berakni?
2014.12.18. 09:33
Takiland írta:leslie írta:Takiland írta:Sziasztok. A fék kopás visszajelzőt ha rövidre zárom akkor jól fogja érzékelni? Ha nem tudom melyik a rossz,akkor kizárásos alapon lehet csak kideríteni? Mert az inpa csak a brake pad errort irja,de azt nem h melyiket.és azt is csak a kijelző üzeneteknél. Köszönöm
De lehetcsak a négy közül nem hinném,hogy mind szar lenne. És hogy őszinte legyek,inkább kiiktatnám,mert nézem,hogy mikor kopik el
most voltak cserélve betétek...és zavar a piros felkiáltó jel...kontakt hibát szeretném kiszűrni első körben,úgy hogy rövidre zárom. Azért kérdeztem,hogy akkor jó jelet kapna e...
2014.12.18. 10:35
anyám kenyere, dúl a sufnitunying, az user megspórol kegalább 3 rugót mer hát menni kell. A betét meg úgy is szól ha vasra ért, lehetőleg 200 km-re otthonról. A betét cserénél pedig nem derült ki h csak 2 kopásjelző van... ;facepalmleslie írta:Takiland írta:leslie írta:Takiland írta:Sziasztok. A fék kopás visszajelzőt ha rövidre zárom akkor jól fogja érzékelni? Ha nem tudom melyik a rossz,akkor kizárásos alapon lehet csak kideríteni? Mert az inpa csak a brake pad errort irja,de azt nem h melyiket.és azt is csak a kijelző üzeneteknél. Köszönöm
De lehetcsak a négy közül nem hinném,hogy mind szar lenne. És hogy őszinte legyek,inkább kiiktatnám,mert nézem,hogy mikor kopik el
most voltak cserélve betétek...és zavar a piros felkiáltó jel...kontakt hibát szeretném kiszűrni első körben,úgy hogy rövidre zárom. Azért kérdeztem,hogy akkor jó jelet kapna e...
Én kérek elnézést, hogy nem a kérdésedre válaszolok.
EGYÉBKÉNT A FÉKKOPÁSJELZŐBŐL ÖSSZESEN 2 DB. VAN AZ AUTÓDBAN...... ( nem pedig négy )

2014.12.18. 20:03
Gallaca írta:anyám kenyere, dúl a sufnitunying, az user megspórol kegalább 3 rugót mer hát menni kell. A betét meg úgy is szól ha vasra ért, lehetőleg 200 km-re otthonról. A betét cserénél pedig nem derült ki h csak 2 kopásjelző van... ;facepalmleslie írta:Takiland írta:leslie írta:Takiland írta:Sziasztok. A fék kopás visszajelzőt ha rövidre zárom akkor jól fogja érzékelni? Ha nem tudom melyik a rossz,akkor kizárásos alapon lehet csak kideríteni? Mert az inpa csak a brake pad errort irja,de azt nem h melyiket.és azt is csak a kijelző üzeneteknél. Köszönöm
Én kérek elnézést, hogy nem a kérdésedre válaszolok.
EGYÉBKÉNT A FÉKKOPÁSJELZŐBŐL ÖSSZESEN 2 DB. VAN AZ AUTÓDBAN...... ( nem pedig négy )
Ezt mobilról nyomtam.
2014.12.18. 20:05
Takiland írta:Sporolás van ezerreleladásra megy az autó...az hány db van nem tudom nem én cserélem,és a kopás jelzőnek a betét cseréhez nem sok köze van SZERINTEM...mindegy amúgy a kérdés nem ertől szólt...de azért köszönöm
2014.12.18. 20:09
jlaci74 írta:Takiland írta:Sporolás van ezerreleladásra megy az autó...az hány db van nem tudom nem én cserélem,és a kopás jelzőnek a betét cseréhez nem sok köze van SZERINTEM...mindegy amúgy a kérdés nem ertől szólt...de azért köszönöm
Elképzelhető, hogy tévedsz ...
2014.12.18. 21:28
Takiland írta:jlaci74 írta:Takiland írta:Sporolás van ezerreleladásra megy az autó...az hány db van nem tudom nem én cserélem,és a kopás jelzőnek a betét cseréhez nem sok köze van SZERINTEM...mindegy amúgy a kérdés nem ertől szólt...de azért köszönöm
Lehet,de szerintem nem olyan a kopás jelző mint a régebbi tipusoknál,ami a betétbe volt/van integrálva
2014.12.18. 21:37
Takiland írta:leslie írta:Takiland írta:Sziasztok. A fék kopás visszajelzőt ha rövidre zárom akkor jól fogja érzékelni? Ha nem tudom melyik a rossz,akkor kizárásos alapon lehet csak kideríteni? Mert az inpa csak a brake pad errort irja,de azt nem h melyiket.és azt is csak a kijelző üzeneteknél. Köszönöm
2014.12.18. 21:49
2014.12.18. 22:04
de az is lehet, hogy a fékfolyadék szintjét kellene megnézni, vagy az esetlegesen cserélt LCM modult kellene felkódolni a kocsihoz...2014.12.18. 22:05
Nem hát! Rá kell külön pattintani a betétre! EzerötéTakiland írta:jlaci74 írta:Takiland írta:Sporolás van ezerreleladásra megy az autó...az hány db van nem tudom nem én cserélem,és a kopás jelzőnek a betét cseréhez nem sok köze van SZERINTEM...mindegy amúgy a kérdés nem ertől szólt...de azért köszönöm
Lehet,de szerintem nem olyan a kopás jelző mint a régebbi tipusoknál,ami a betétbe volt/van integrálva
2014.12.19. 07:28
Bummer írta:Takiland írta:leslie írta:Takiland írta:Sziasztok. A fék kopás visszajelzőt ha rövidre zárom akkor jól fogja érzékelni? Ha nem tudom melyik a rossz,akkor kizárásos alapon lehet csak kideríteni? Mert az inpa csak a brake pad errort irja,de azt nem h melyiket.és azt is csak a kijelző üzeneteknél. Köszönöm
Amugy attol nem felsz, h az uj tulaj esetleg rajon, majdan a nyakadra lep, lenduletbol, paros labbal?
Elo pelda miert utalatos a magyar hasznaltauto piac...
Azt meg kulonosen felbasz, h ez egy szakmai forum lenne...arra valo, h tanuljunk egymastol es segitseget kapjunk, ismerkedjunk, h JO autoink legyenek...nem az, h tippet adjunk a majdani tulaj atb@szasara...
En alaphangon torolnem a hsz-eidet...bar az is nyilvanvalo, h nem ide valo vagy igy "admin"-kent megkoszonnem a reszveteled az oldalon...
Ahogy azt sem ertem, h ha eldontotted, h megszunteted akkor mit kerdezoskodsz itten-e' he'????
Ember 3000 magyar forint...ennyit sem er a becsuleted...buszke lehetsz magadra minden percben!!!!
Szerk:
Amugy csak nekem tunik fel a piros felkialto jel??? Mert akkor a kezifeket engedd ki...ahhh....
2014.12.19. 09:12
2014.12.19. 11:32
leslie írta:OFF:
Takiland, nem megy át a lényeg!!! ( vagy nem akarod megérteni.... ) Egy ca. 2 milllás aútón akarsz spórólni 3000-et ???? Ha pl. én venném meg az autódat és szerelés közben látnám, hogy gányolás van egy 1500Ft.-os alkatrészen, akkor egyrészt megfordulna a fejemben, hogy akkor pl. a legolcsóbb repce olaj van a kocsidban és a pollenszűrő még gyári-e????! Másrészt biztos, hogy csuklanál te is és a felmenőid is.
De ha gondolod, akkor közelítsük meg a másik oldalról. Te is autót szeretnél venni a közeljövőben. Ilyen gányolt - kókányolt atutót vásárolnál, vagy egy normálisat????
2015.01.02. 17:47