![]() |
2009.12.10. 21:59
Viper írta:lepke írta:jackson írta:Kész a gumi tárolórendszer.
A kerék tároló rendszer Jakab Péter szellemi terméke és tulajdona Copyright © 2009.
A tároló elkészítése során kivált izzadság és fejtörés a saját tulajdonom. Bebeee
A BMW név, jelzés, M csíkos logó és a kerek logó ami képeken látható a BMW AG tulajdona.
A GoodYear és Eagle F1 név a Goodyear Dunlop Tires Europe B.V. tulajdona.
Az összes többi jogcím tulajdonosa elmehet sunyiba mert nem látszik a képeken.
A szerzői jog hivatal elmehet kényszermunkára, hogy fogalma legyen mi a munka az aktatologatás helyett. És akkor talán nem fognak hagyni levédetni olyan fogalmakat mint kerék, csiga, karabiner stb.
Celtiknek még a megtekintésért is fizetnie kell![]()
A megoldandó probléma: 80Kg kereket elrakni valahová ahol nincs útban.
BMW szerint felnis gumi fektetve vagy függesztve tárolható. Fektetve is nem a földön hanem kb 10cm-re a földtől.
Mivel gazdag városban élek és jövőre luxus adót fizetek a kocsi után ezért:
Nekem a lógatva jött be mivel találtam helyet a kis pici (3nm) tároló tetején ahoval el lehet pakolni.
Ime a csigás-karabineres rendszer üresen:
Első kerék a levegőben, rögtön fehúzás után amint beakasztottam a tartó kötelet:
Első pár betárolva. És a felhúzó kötelek is elrakva:
Végső állapot:
Rendeléseket felveszünk PÜ-ben rövid felszerelési határidővel![]()
Jackson, aki megcsinálta a csoda művet
Helo Jackson
Na még ilyet nem láttam![]()
a felnik falon lógjanak ez is csak neked jut eszedbe
jó elgondoláshavonta azért forgatni kell a kerekeket
üdv zoli
Ebből kihoztad a maximumot.Az esztétika és a mérnöki tervezés csúcsa.
2009.12.10. 22:02
atizba írta:atizba írta:vegulaztan hogy senki nem akarta megvenni az undormany kosei felnijeimet, kenytelen voltam venni nyarigumikat, a hetvegen fel is kerultek:
meret 245/40 R18... jo go-kartos lett a hinto
ados vagyok egy rovid beszamoloval: eagle F1 assimetric egyszeruen egy k*rvajo gumi. ennyi.
fogyasztast mondjuk nem szoktam nezni, hogy melyik guminal mennyit eszik (tud ilyet egyaltalan valaki laborkorulmenyeken kivul merni?) de a vizes uton nagyon elemeben van. iden 20 ezret mentem csak vele, ugyhogy a vizvezetesi tulajdonsaga majd inkabb ezutan lesz mervado, de a nagy dilemmam a hatso futomu terpesztese korul pl. megoldodni latszik:
sajnos egy noname gumit orokoltem az elozo tulajtol, aminel a belso iv szepen le lett ragva ropke 30 ezer alatt. sportszelet meg is allt bennem, hogy ebbol hatso futomu nagygeneral lesz. F1-nek teljesen egyenletes a felulet kopasa, sporolt nekem egy felesleges penzkidobast hatso szilent-garniturara meg a tobbi nyavajara.
(szaraz utas tapasztalatokat nem ragozom, folosleges)
2009.12.10. 22:09
2009.12.10. 22:44
party írta:Gratula, kiválló 5let, csak Murphy ne dolgozzon....mert ha a tipli kijön a plafonból....
embör halál lehet belőle....
2009.12.10. 22:49
2009.12.10. 22:50
2009.12.10. 23:02
jackson írta:party írta:Gratula, kiválló 5let, csak Murphy ne dolgozzon....mert ha a tipli kijön a plafonból....
Stop! Jackson mérnök.
Tehát a tipli "NEM JÖN KI", mert:
- egy nem tipli hanem menetes szár ami speciális ipari injekciós ragasztó tart bent (amit pl.hidépitésnél is használnak)
- a C20/25-ös vasbetonban a Fisher FIS VS ragasztó tartja bent ami 10.000N húzásra igénybe véve (menetesszár anyagbiztonsági tényezővel). Ami F=m*g miatt 1000Kg avagy 1 tonna.
- ha nem hinnéd el akkor kezdjél vallásos lenni mivel épitőhatósági engedélyel is rendelkezik
- A gyűrűsanya (DIN582 M8) ami rajta van "csak" 140Kg-ot bir. De mivel kettő van belölle a kötélen ezért 280Kilogramot lehet rálógatni. Igaz ekkor már lánc vagy drótkötél kéne.
- A karabiner DIN5299 - C forma nem emlékszem a pontos méretére 230Kg vagy 250Kg teherbirású. Tök mindegy a gyűrűs anya gyengébb.
- A kettős csiga 250kg bir ki darabja. A csiga ugyan csak igy van rögzitve csak ott számolni kell a dinamikus terheléssel ami a normál terhelés 3szorosa max. na még ott is birja![]()
- A kötél hegymászó kötél 160kg-os terhelési limittel az is birja.
- Ja és 20kilós a kerék amit tart. A kötél terhelési pontja 10 kilót tart mivel ide a fele esik. A csigára dettó 10 kilogram csak dinamikus tehát 30kg max terhelés jut (ami benne van a 140kg gyűrűs anya képességébe). Ja és mellesleg még azt is kiszámoltam, hogy 10 kilogram súlynak megfelelő húzást kell a kötélen végezni ami még elfogadható. Bár gondolkozok egy több soros csigán amivel kényelmesebben emelhető a cucc (csak több ideig tart felhúzni).
Összegezve:
Tehát atomvillanás és épület lebontása kivételével örökéletű a rendszer.
Jackson, akinek ez volt a célja
ui: egyéb kérdés? Mi elött szivgörcsöt kapna valaki az ár elképzelése folytán össz 15eft volt. Amiből a legtöbb a kötél amit elszabtam és vehettem még belölle (fehér a régi kék az új)
2009.12.10. 23:07
lepke írta:jackson írta:party írta:Gratula, kiválló 5let, csak Murphy ne dolgozzon....mert ha a tipli kijön a plafonból....
Stop! Jackson mérnök.
Tehát a tipli "NEM JÖN KI", mert:
- egy nem tipli hanem menetes szár ami speciális ipari injekciós ragasztó tart bent (amit pl.hidépitésnél is használnak)
- a C20/25-ös vasbetonban a Fisher FIS VS ragasztó tartja bent ami 10.000N húzásra igénybe véve (menetesszár anyagbiztonsági tényezővel). Ami F=m*g miatt 1000Kg avagy 1 tonna.
- ha nem hinnéd el akkor kezdjél vallásos lenni mivel épitőhatósági engedélyel is rendelkezik
- A gyűrűsanya (DIN582 M8) ami rajta van "csak" 140Kg-ot bir. De mivel kettő van belölle a kötélen ezért 280Kilogramot lehet rálógatni. Igaz ekkor már lánc vagy drótkötél kéne.
- A karabiner DIN5299 - C forma nem emlékszem a pontos méretére 230Kg vagy 250Kg teherbirású. Tök mindegy a gyűrűs anya gyengébb.
- A kettős csiga 250kg bir ki darabja. A csiga ugyan csak igy van rögzitve csak ott számolni kell a dinamikus terheléssel ami a normál terhelés 3szorosa max. na még ott is birja![]()
- A kötél hegymászó kötél 160kg-os terhelési limittel az is birja.
- Ja és 20kilós a kerék amit tart. A kötél terhelési pontja 10 kilót tart mivel ide a fele esik. A csigára dettó 10 kilogram csak dinamikus tehát 30kg max terhelés jut (ami benne van a 140kg gyűrűs anya képességébe). Ja és mellesleg még azt is kiszámoltam, hogy 10 kilogram súlynak megfelelő húzást kell a kötélen végezni ami még elfogadható. Bár gondolkozok egy több soros csigán amivel kényelmesebben emelhető a cucc (csak több ideig tart felhúzni).
Összegezve:
Tehát atomvillanás és épület lebontása kivételével örökéletű a rendszer.
Jackson, akinek ez volt a célja
ui: egyéb kérdés? Mi elött szivgörcsöt kapna valaki az ár elképzelése folytán össz 15eft volt. Amiből a legtöbb a kötél amit elszabtam és vehettem még belölle (fehér a régi kék az új)
Helo
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
2009.12.10. 23:15
2009.12.10. 23:16
LeviM5 írta:Engem az érdekel a betonminőséget mivel állapította meg???
2009.12.10. 23:22
simi64 írta:Nem mondható túlságosan precíz munkának:
A kötelek láthatóan összevissza vannak csomózva, nem kis fejtörést okozva ezzel a tulajnak tavasszal.
Igénytelen az elrendezési rendje is: az utolsó képen látható, hogy a lógási sorrend mértanilag kifogásolható.
![]()
Szóval gagyi!![]()
De ne búsulj Jakó! Elbír Téged is ezek szerint.![]()
![]()
![]()
![]()
(nem komolyan venni a Simit, de Te ezt már úgyis tudod)
Simi, aki irigykedik, mert neki még tárolóhelye sincs a panelban
(ball horog)
(jobb horog)
(KO)
2009.12.10. 23:48
2009.12.11. 00:41
hegylako írta:Sziasztok!
Mi a váltó mérete a gyári guminak, ha 18-as felnit szeretnék feltenni?
2009.12.11. 01:04
jackson írta:simi64 írta:Nem mondható túlságosan precíz munkának:
A kötelek láthatóan összevissza vannak csomózva, nem kis fejtörést okozva ezzel a tulajnak tavasszal.
Igénytelen az elrendezési rendje is: az utolsó képen látható, hogy a lógási sorrend mértanilag kifogásolható.
![]()
Szóval gagyi!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Nincs csomózva hanem kötélszivel és rögzitő bilincsel rögzitve ami látszik az első képen(ball horog)
- Igényes az elrendezés mert figyelembe veszi a F10-es kerékméretét és ezért van szabad hely közte(jobb horog)
- A lógási sorrend szabályos, az utolsó képen egyedül a két bal oldalon lévő keréknél lett nagyobb oldal távolság mivel lehet akár nagyobb hátsó kerék is a jövőben(KO)
Jackson, aki szerint legalábbis a nethuszárt biztos fel lehet kötni rá
2009.12.11. 07:30
jackson írta:simi64 írta:Nem mondható túlságosan precíz munkának:
![]()
Szóval gagyi!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Nincs csomózva hanem kötélszivel és rögzitő bilincsel rögzitve ami látszik az első képen(ball horog)
- Igényes az elrendezés mert figyelembe veszi a F10-es kerékméretét és ezért van szabad hely közte(jobb horog)
- A lógási sorrend szabályos, az utolsó képen egyedül a két bal oldalon lévő keréknél lett nagyobb oldal távolság mivel lehet akár nagyobb hátsó kerék is a jövőben(KO)
Jackson, aki szerint legalábbis a nethuszárt biztos fel lehet kötni rá
2009.12.11. 07:52
atizba írta:hegylako írta:Sziasztok!
szeles gumira gondolsz?
245/40 R18
a felni 8.5-os.
van egy 260-as szelesseg is, ami szinten jo, de annal nem voltam biztos, hogy befer-e az elso sarvedobe, asszimetrikus meretet meg nem akartam (elol/hatul kulonbozo merettel)
2009.12.11. 09:39
hegylako írta:atizba írta:hegylako írta:Sziasztok!
szeles gumira gondolsz?
245/40 R18
a felni 8.5-os.
van egy 260-as szelesseg is, ami szinten jo, de annal nem voltam biztos, hogy befer-e az elso sarvedobe, asszimetrikus meretet meg nem akartam (elol/hatul kulonbozo merettel)
Köszönöm.
Én is ezt találtam, 245/40 R18 és 235/40 R18.
Szélesebbe nem is gondolkozom.
2009.12.11. 12:39
simi64 írta:De ha kinyitod a sofőrajtót, a "B" oszlopon van egy matrica.
Ez a méret is szerepel rajta, ha jól emlékszem
2009.12.11. 12:54
jackson írta:LeviM5 írta:Engem az érdekel a betonminőséget mivel állapította meg???
Mintát vettem és laborba küldtem.![]()
.....
Na mégis hogy? Minimum előirás a födémeknél a C20-as vagy erősebb. Mivel esetünkben egy társasház lépcsőházában van és a tárolóm a garázs szinten. Itt kötelező méréseket kellett végeznie a kivitelezőnek az épitéskor a használatba-vételi engedélykor, ha nincs nem kapja meg.
Jackson, aki még akár ki is tudná venni a mérési eredményeket mivel hozzáférése van a papirokhoz.
2009.12.15. 22:23