![]() |
2010.10.11. 10:39
Rolee87 írta:jackson írta:Rolee87 írta:Üdv!
Miután használtam a kocsit egyik este,kiszáltam,leakartam zárni a gyári kulcsal az ajtókat,a led villan de semmi nem történik,se nyitás,se csomitartó,viszont az utolagos riasztó távjával nyit zár rendesen.Elemet is cseréltem de ugyanaz.Mi lehet a megoldás?bizti vagy más?
Ugyan az a GM modul nyitja a zárakat a külön riasztónál (már ha nem raktak bele külön zárat).
Egyáltalán a kulcs ön-tesztje megy (záró és csomitartó gomb egyszerre benyom és felvillan 1 sec-re a kulcs LED-je)?
Az kulcs újra tanítás eljárást végig csináltad? Ha nem a Letöltésekben a magyar gépkönyvben benne van.
Jackson, aki inkább arra keresné a hibát
Felvillan a led igen,és a tanítást is végigcsináltam,a kulcs villog is meg minden,csak a kocsi a végén nem nyit és zár semmit nem csinál,a piros led se villog a szellőzőnyílás tetején középen
2010.10.16. 23:01
2010.10.16. 23:06
Sakall írta:Üdv!
Próbáltam végigolvasni a topikot, meg a szerviz könyvbe is megnézni.
Jelenleg két kulcsom van a kocsihoz de csak az egyik vezérli a riasztót és a központi zárat a másik csak a szállodai kulcs.
Szeretnék még egy teljes értékű (tartalék kulcsot). Utánanéztem kb. 35 eft be kerülne venni. Én meg szeretnék olcsóbban ha lehet.
Ha jól gondolom, akkor veszek egy nyers kulcsházat (5000 ft), rámásoltatom a mintát, valamint veszek egy bontott kocsi kulcsát (10000 ft) abból átrakom az elektronikát, majd hozzáprogramozom a kocsihoz és kész. Ez tokkal vonóval 20000 ft tehát majdnem a fele a céges ajánlatnak.
Ez így megoldható? vagy hibás elgondolás?
Z
2010.10.16. 23:20
admin írta:Sakall írta:Üdv!
Jelenleg két kulcsom van a kocsihoz de csak az egyik vezérli a riasztót és a központi zárat a másik csak a szállodai kulcs.
Szeretnék még egy teljes értékű (tartalék kulcsot). Utánanéztem kb. 35 eft be kerülne venni. Én meg szeretnék olcsóbban ha lehet.
Ha jól gondolom, akkor veszek egy nyers kulcsházat (5000 ft), rámásoltatom a mintát, valamint veszek egy bontott kocsi kulcsát (10000 ft) abból átrakom az elektronikát, majd hozzáprogramozom a kocsihoz és kész. Ez tokkal vonóval 20000 ft tehát majdnem a fele a céges ajánlatnak.
Z
Ha ez ilyen egyszerű lenne akkor mindenki ezt csinálná!Az ews cuccát elég nehéz lenne össze hangolni.
2010.10.16. 23:23
Sakall írta:Üdv!
Z
2010.10.16. 23:27
Sakall írta:
Na ok, de akkor mire jó a szervizkönyvben a leírás?
Dugd be a kulcsot, fordítsd el max 5 min, vedd ki, nyomd meg az egyik gombot stb........?
Az a kulcshangolás mire jó?
Nekem is egyszerűnek tűnt.
Tudsz valami praktikus megoldást az új kulcs beszerzéséhez?
z
2010.10.16. 23:31
Sakall írta:admin írta:Sakall írta:Üdv!
Z
Ha ez ilyen egyszerű lenne akkor mindenki ezt csinálná!Az ews cuccát elég nehéz lenne össze hangolni.
Na ok, de akkor mire jó a szervizkönyvben a leírás?
Dugd be a kulcsot, fordítsd el max 5 min, vedd ki, nyomd meg az egyik gombot stb........?
Az a kulcshangolás mire jó?
Nekem is egyszerűnek tűnt.
Tudsz valami praktikus megoldást az új kulcs beszerzéséhez?
z
2010.10.16. 23:57
hamoriarpi írta:A fenti megoldás csak arra jó, ha pl elem merülés miatt a kódgenerálás elcsúszik egymástól a kulcsban és az ewsben. Ez csak egy olyan kódszinkronizáció. Új kulcs esetén a kulcs kódgeneráló algoritmusát rá kellene ültetni az ewsre. Ilyet még nem csináltam.
2010.10.17. 00:04
jackson írta:hamoriarpi írta:A fenti megoldás csak arra jó, ha pl elem merülés miatt a kódgenerálás elcsúszik egymástól a kulcsban és az ewsben. Ez csak egy olyan kódszinkronizáció. Új kulcs esetén a kulcs kódgeneráló algoritmusát rá kellene ültetni az ewsre. Ilyet még nem csináltam.
Meg szerintem nem is fogsz mivel a add/remove key abban a nyamvadt pár négyzetes diag menüben van ami a kinai kábellel nem megy.
Jackson, akinek dettó nem mükszik vele
2010.10.17. 00:16
Imco írta:Sakall írta:Üdv!
Z
A 35 az inkább 45-50 fele tendál.
2010.10.17. 08:02
Sakall írta:Imco írta:Sakall írta:Üdv!
Z
A 35 az inkább 45-50 fele tendál.
Ha jól emlékszem, akkor őket hívtam telefonon:
http://www.kulcszarszerviz.hu/immobiliz ... y/67-.html
Innen az infó az árat tekintve.
2010.10.21. 01:12
2010.10.21. 06:39
baross14 írta:Sziasztok olyan problémám adodott hogy minap elmentem meg röntgenezni a kezemet és utánna nem nyitja a táv irányitó a kocsit elemet cseréltem majd rá hangoltam a kulcsot villogot a lámpa de nem zárta le a centrált mi lehet a gond a biztit a kesztyütartoban meg néztem nem tudom milyik lenne de ott mind jó
segitségeteket elöre is köszönöm
üdv :Baross
2010.10.21. 17:37
baross14 írta:Sziasztok olyan problémám adodott hogy minap elmentem meg röntgenezni a kezemet és utánna nem nyitja a táv irányitó a kocsit elemet cseréltem majd rá hangoltam a kulcsot villogot a lámpa de nem zárta le a centrált mi lehet a gond a biztit a kesztyütartoban meg néztem nem tudom milyik lenne de ott mind jó
segitségeteket elöre is köszönöm
üdv :Baross
2010.10.21. 18:00
2010.10.21. 19:31
ptom írta:Akkor annak mi a magyarázata,hogy vettem egy kulcsházat mindössze 4eft-ért,lemásoltattam egy másolóval,átraktam a kopottnak az elektronikáját és 2 hónapja azt használom?Tökéletes.
2010.10.31. 23:41
jackson írta:ptom írta:Akkor annak mi a magyarázata,hogy vettem egy kulcsházat mindössze 4eft-ért,lemásoltattam egy másolóval,átraktam a kopottnak az elektronikáját és 2 hónapja azt használom?Tökéletes.
A magyarázat, hogy okos vagy.A zár a mechanikát látja az a kulcs másoló melója. A Rádiótávirányítót és az immobilizert mivel átraktak a kocsi többi része se tudja mit tettél.
A többiek akik szopnak általában a hibás elektronika miatt szenvednek. Akkor nincs mit átpakolni.
Jackson, akinek ugyancsak ráférne az egyik kulcsra gumi csere
2010.11.01. 08:01
Janek írta:Történet:kinyitottam a kpzárat(2nyomás,hogy minden ajtó nyíljon.Jobb első ülésre be a kabát táska kulcs.Kisidő múlva megyek ki és lezárt.Ez normális?
Úgy ha nem történik ajtónyitás oké h lezár,de így?!
2010.11.01. 09:14
Imco írta:Janek írta:Történet:kinyitottam a kpzárat(2nyomás,hogy minden ajtó nyíljon.Jobb első ülésre be a kabát táska kulcs.Kisidő múlva megyek ki és lezárt.Ez normális?
Nem normális. Teszteld meg, hogy jobb egy nyitását érzékeli-e az auto. Ha nem, akkor lehet hogy "csak" egy kapcsolot kell cserélned. Ha már ott jársz akkor teszteld meg a bal egyet is, mert az tréfásabb ha nem érzi.
Ha ezek jók és továbbra is visszazár, akkor mehetsz riasztó szerelőhöz.
2010.11.02. 08:27
jackson írta:Imco írta:Janek írta:Történet:kinyitottam a kpzárat(2nyomás,hogy minden ajtó nyíljon.Jobb első ülésre be a kabát táska kulcs.Kisidő múlva megyek ki és lezárt.Ez normális?
Nem normális. Teszteld meg, hogy jobb egy nyitását érzékeli-e az auto. Ha nem, akkor lehet hogy "csak" egy kapcsolot kell cserélned. Ha már ott jársz akkor teszteld meg a bal egyet is, mert az tréfásabb ha nem érzi.
Ha ezek jók és továbbra is visszazár, akkor mehetsz riasztó szerelőhöz.
Igen be van állítva a 2 perc után vissza zár ha kinyitottad és nincs ajtó nyitás. De mivel nem vette az ajtónyitó jelet ezért rácsukta. Annyi kiegészítés ha már ott vagy megnézhető az összes ajtó is. Pl. lámpa felgyullad-e amikor kinyitod.
Jackson, aki szerint Imco nagyon vette a lapot