Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: MK4

2007.11.12. 16:58

bekog írta:Hello Mindenki
Korábban említettem, hogy lenne egy sanszom kicserélni MK3-at MK4-re.
De beraktam az MK4-be a kis MO cd-met és nem csinált semmit, piros led folyamatosan világított, a kijelzőn benn azt írta, hogy nincs cd/dvd.
A főmenű viszon jó (csak a NAVI nem) a hátsó DVD modul csak a NAVI-ra kell, vagy az tárolja a szoftvert is?
most akkor mi van?? mi nem jó? mit csináljak, cseréljem ki és nézzem meg az én kocsimban? hogy működik ez egyáltalán?
nem szeretném a jó MK3-at egy szar MK4-re boltolni !!!
köszi

Szia,
Az MK4-ben tönkre szokott menni a CD olvasó rész. Próbálj bele egy DVD-t, azt másik fej olvassa. Ha azzal megy, akkor némi trükközéssel a CD térképeket át lehet írni DVD-re és használhatod még 1 darabig. A bibi ott lesz, hogy szoftvert firssíteni így már nem lehet, ezért jól meg kell gondolni.
A naviolvasóban (MK4-ben) van a szoftver, nélküle a TV modul szolgáltat C-64 szerű kék menüt, amiben értelemszerűen nincs 'GPS navigáció' pont.

Bömbölö

2007.11.12. 18:01

Sziasztok! Most Hoztam Németországból saját használatra egy 2002.11. havi E39 520D-t és a menüjében nem jelenik meg a navigáció! 16:9-es Navi van benne. Az első szerelő akihez fordultam azt mondta h újra kell telepíteni, miután ezt megpróbálta azt mondta hogy kell bele egy másik Navi egység. Beleraktunk egy másik MK3-as navi egységet erre a kép is elment a kijelzőről majd miután visszaraktuk a régit visszajött egy kis idő után. Amit belepróbáltunk az biztos hogy működik, mert egy E46-ból szedtük ki amiben működött és még most is működik a navi! Mit tanácsoltok mit kéne tennem? Mi lehet a gond? Telepítő CD-t honnan tudok szerezni, vagy letölteni?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv: Forest

2007.11.12. 18:38

Forest írta:Sziasztok! Most Hoztam Németországból saját használatra egy 2002.11. havi E39 520D-t és a menüjében nem jelenik meg a navigáció! 16:9-es Navi van benne. Az első szerelő akihez fordultam azt mondta h újra kell telepíteni, miután ezt megpróbálta azt mondta hogy kell bele egy másik Navi egység. Beleraktunk egy másik MK3-as navi egységet erre a kép is elment a kijelzőről majd miután visszaraktuk a régit visszajött egy kis idő után. Amit belepróbáltunk az biztos hogy működik, mert egy E46-ból szedtük ki amiben működött és még most is működik a navi! Mit tanácsoltok mit kéne tennem? Mi lehet a gond? Telepítő CD-t honnan tudok szerezni, vagy letölteni?

Szia Forest!
A próbálkozással rengeteg kárt lehet okozni, már az sem mindegy, hogy hogyan cserélgeted a navi egységeket. Hívj fel, segítek. Az első szerelő meg menjen a sóhivatalba, annyi hülyeséget hallok a BMW-s társaktől, hogy elkeserítő, hogy miket mondanak a szerelők akár a nagy MÁRKAszervizekben.

Bömbölö (pannon-94hat1-kilencöt5)

2007.11.12. 23:16

Sziasztok!!!!!!!
Köszönet Bömbölő klubtársnak a navi magyarításért /menü+hang/.
Nagyon király!!!!!!!!! :kösz bmwdance bmwdance bmwdance
bezo

2007.11.13. 12:09

Sziasztok!

A navi magyarositás csak MkIII illetve MkIV-hez jó? és csak 16:9-hez?

köszi.

üdv.strobi.

2007.11.13. 13:05

strobi írta:Sziasztok!
köszi.
üdv.strobi.

Szia!

Igen, mk3-on és mk4-en működik. Az E46-ban működik rádiónavin is.

üdv
Bömbölö

2007.11.13. 20:04

Bombolo írta:
köszi.
üdv.strobi.

Szia!

üdv
Bömbölö

áááááá ááááá ááááááááá

ilyen az én szerencsém...:)
persze,hogy nem működik olyanban ami nekem van...:(

de sebaj én mindenhová oda találok... 8)

2007.11.13. 20:17

strobi írta:
Bombolo írta:
köszi.
üdv.strobi.

Szia!

üdv
Bömbölö

áááááá ááááá ááááááááá

ilyen az én szerencsém...:)
persze,hogy nem működik olyanban ami nekem van...:(

de sebaj én mindenhová oda találok... 8)
4:3-ason is megy szerintem!

Navi

2007.11.13. 21:05

Forest írta:Sziasztok! Most Hoztam Németországból saját használatra egy 2002.11. havi E39 520D-t és a menüjében nem jelenik meg a navigáció! 16:9-es Navi van benne. Az első szerelő akihez fordultam azt mondta h újra kell telepíteni, miután ezt megpróbálta azt mondta hogy kell bele egy másik Navi egység. Beleraktunk egy másik MK3-as navi egységet erre a kép is elment a kijelzőről majd miután visszaraktuk a régit visszajött egy kis idő után. Amit belepróbáltunk az biztos hogy működik, mert egy E46-ból szedtük ki amiben működött és még most is működik a navi! Mit tanácsoltok mit kéne tennem? Mi lehet a gond? Telepítő CD-t honnan tudok szerezni, vagy letölteni?

Nem értem, mit akartatok egy MK3-as navi egységgel! 2002.09. utáni BMW-ék már MK4-el szereltek, tehát a Te autódban is az kell legyen. De Bömbölö kolléga biztosan jobban ért hozzá, majd Ő elmagyarázza neked!

Üdv,
szpbmw

Re: Navi

2007.11.13. 22:40

szpbmw írta:Nem értem, mit akartatok egy MK3-as navi egységgel! 2002.09. utáni BMW-ék már MK4-el szereltek, tehát a Te autódban is az kell legyen. De Bömbölö kolléga biztosan jobban ért hozzá, majd Ő elmagyarázza neked!
Üdv,
szpbmw

szpbmw,
mk3-mal is mennie kellett volna, a gond máshol volt, egy kisnavis E46 rechnerét próbálták bele, azzal meg nem megy. Egyébként valóban 2002/09-től mk4 van, de egyrészt a 2002/11 gyártás lehet trükkös-kerekített, továbbá kint is van példa rechner cserére a kereskedő által.

Bömbölö

Re: Navi

2007.11.13. 23:35

Bombolo írta:
szpbmw írta:Nem értem, mit akartatok egy MK3-as navi egységgel! 2002.09. utáni BMW-ék már MK4-el szereltek, tehát a Te autódban is az kell legyen. De Bömbölö kolléga biztosan jobban ért hozzá, majd Ő elmagyarázza neked!
Üdv,
szpbmw

szpbmw,
mk3-mal is mennie kellett volna, a gond máshol volt, egy kisnavis E46 rechnerét próbálták bele, azzal meg nem megy. Egyébként valóban 2002/09-től mk4 van, de egyrészt a 2002/11 gyártás lehet trükkös-kerekített, továbbá kint is van példa rechner cserére a kereskedő által.

Bömbölö

Sziasztok az autó első forgalomba helyezése 2002.11.29 a gyártása elvileg 2002.11. hó de a rechner ami benne van az már ki lett cserélve mert 2000.09. havi így vettem sajnos az autót és küzdök egyenlőre ezzel a problémával!

Köszönöm mindenkinek a segítőkészséget!

Forest

2007.11.16. 23:40

Szevasztok!

A navim nem akarja olvasni a lemezeket,se a gyárit,se az írottat.Mindig kiírja,hogy tegyem be a lemezt az olvasóba,pedig már benn van.Valami miatt nem látja.Menten széjjelvágom!Mi lehet a baja?

2007.11.17. 02:10

tom írta:Szevasztok!

A navim nem akarja olvasni a lemezeket,se a gyárit,se az írottat.Mindig kiírja,hogy tegyem be a lemezt az olvasóba,pedig már benn van.Valami miatt nem látja.Menten széjjelvágom!Mi lehet a baja?

Nekem van egy tippem, milyen lemezt raksz bele?

DVD R vagy RW nem olvassa és CD ből is csak az R-t olvassa az RW-t nem

magyarán a dvd ket és az ujrairható cd-ket nem olvassa.

2007.11.17. 02:30

A mate kolléga küldött 2 CD-R lemezt.Ahogy berakom a naviba elkezd benne finoman kattogni valami(gondolom megprobálja olvasni)de,ha rányomok a tv-képernyőn a navigation-gombra,kiírja,hogy:
Keine cd im navigationsrechner,bitte cd einlegen.Majd,ha rányomok a zurück gombra kilép és a navigation felirat besötétedik,ésa menüben lépegetve átugródik.Ha hátramegyek a csomagtartóban lévő navihoz a cd-ét már félig kiadta.
Egyébként,ha elsőre berakom a lemezt,a betöltés után meg hiába nyomkodom az eject gombot nem akarja kiadni a lemezt,ha mégis sikerül pár másodpercig még pörög benne valami.
A szitu eredeti lemezzel is ugyanez.A bmw szalonban ma kipróbáltam.Már le akarták resetelni,hogy visszaadja a lemezt.
A haver 7-ében meg müködik.

2007.11.17. 10:43

tom írta:A mate kolléga küldött 2 CD-R lemezt.Ahogy berakom a naviba elkezd benne finoman kattogni valami(gondolom megprobálja olvasni)de,ha rányomok a tv-képernyőn a navigation-gombra,kiírja,hogy:
Keine cd im navigationsrechner,bitte cd einlegen.Majd,ha rányomok a zurück gombra kilép és a navigation felirat besötétedik,ésa menüben lépegetve átugródik.Ha hátramegyek a csomagtartóban lévő navihoz a cd-ét már félig kiadta.
Egyébként,ha elsőre berakom a lemezt,a betöltés után meg hiába nyomkodom az eject gombot nem akarja kiadni a lemezt,ha mégis sikerül pár másodpercig még pörög benne valami.
A szitu eredeti lemezzel is ugyanez.A bmw szalonban ma kipróbáltam.Már le akarták resetelni,hogy visszaadja a lemezt.

A lemez működik a 7-esbe vagy a rechnert raktátok át és az működik?Véletlenül nem szoftver frissítő lemezt raktál be és nem vártad meg míg végig megy?

2007.11.17. 11:08

tom írta:A mate kolléga küldött 2 CD-R lemezt.Ahogy berakom a naviba elkezd benne finoman kattogni valami(gondolom megprobálja olvasni)de,ha rányomok a tv-képernyőn a navigation-gombra,kiírja,hogy:

tom

Csörögj rám, megnézem és ha lehet akkor megcsinálom a navi olvasodat.

Üdv. NaviProfi

t-Mobil-212-4111

2007.11.17. 11:59

Az írott lemezt raktuk át a '99-es 740d-be,és ott működött.A 2 kocsi azonos évjárat,gondolom a navirechner tipusa ugyanaz.
De ugyanezt a lemezt kipróbáltuk a klubtalin egy újabb naviban,meg se nyikkant.
A szalonban a szerelő valami eredetit tett bele,sajna nem láttam,hogy mi volt ráírva(mk2,vagy mk1-3).
Hozzáteszem,teljesen laikus vagyok e téren.De tegnap esti eszmecsere után kirohantam,cd be a rechnerbe finom pittyegés,nyekegés,majd csönd.Ekkor előrerohan,gyútás ráad,navigation kiválaszt,megnyom és a szokásos szöveg.Majd navigation felirat elsötétül,hátrarohan,a cd már félig kinn.Ennyi az esemény.

Egy pici segíííítséggg

2007.11.19. 23:10

Sziasztok!
Előszőr is nagyon jó ez az egész e39 oldal!Gratula mindenkinek aki teljesen odaadással foglalkozik ezzel az komoly oldallal!
Én nem rég vettem egy e39 525 számomra gyűnyörű kocsit!eddig nagyon jó müxik leszámítva apró dolgokkal!
Kérdésem lenne!
Mi lehet az oka hogy semmien rádió adást nem fog be a rádió,pedig elvileg az erősitők ami a hátsó oszlopb van de sajna semmi!Sőt a TV-is elég szemcsés!(menet közben is működik)
nagyon örűlnék ha valaki tudna segíteni!

Re: Egy pici segíííítséggg

2007.11.20. 00:20

Tiborio írta:Sziasztok!
Előszőr is nagyon jó ez az egész e39 oldal!Gratula mindenkinek aki teljesen odaadással foglalkozik ezzel az komoly oldallal!
Én nem rég vettem egy e39 525 számomra gyűnyörű kocsit!eddig nagyon jó müxik leszámítva apró dolgokkal!
Kérdésem lenne!
Mi lehet az oka hogy semmien rádió adást nem fog be a rádió,pedig elvileg az erősitők ami a hátsó oszlopb van de sajna semmi!Sőt a TV-is elég szemcsés!(menet közben is működik)
nagyon örűlnék ha valaki tudna segíteni!

Először is köszönjük mindenki nevébe!

Recsegve se fog be semmit?Antenna erősítő meg kapja a 12voltot?Antenna kábel nincs lecsuszva?

2007.11.20. 20:59

Admin!Köszönöm a gyor vállaszt.

Semmit nem fog be!Talán AM-en de nagyon gyengén valami!
Azt sikerűlt megnézni hogy a hátsó csomagtartó ajtó felső részén van az FM erősítő!(oké az ott van de hol az antenna?)
Mindegy! onnan megy a ball oszlopa egy nagyobb erősítőbe.eddig mindig meg van a 12v.
Azt már nem sikerűlt kimérni hogy a rádióig el megy a jel mert nem igazán tudom hogy melyik az antenna vezetéke.(Navigationssystem 4:3) Nekem ez van a kocsiba!ott nem látok antenna bemenetet!2 csatlakozó és semmi más!.
:(
Hozzászólás küldése

VigLink badge