Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fék, ill. váltó

2015.01.02. 17:53

Az előbbi hsz-ból kihagytam, hogy itthon -lehetőleg Budapesten- boltból, vagy magyar honlapról keresném (de mindeddig nem találtam). E-bay, Amazon... stb. végső esetben; ott nyilván megtalálom:-)

Üdv.:
András

2015.01.02. 18:10

SvidronyA írta:Az előbbi hsz-ból kihagytam, hogy itthon -lehetőleg Budapesten- boltból, vagy magyar honlapról keresném (de mindeddig nem találtam). E-bay, Amazon... stb. végső esetben; ott nyilván megtalálom:-)

Üdv.:
András

Alpinafan klubtársat keresd.

Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%

2015.01.02. 21:41

SvidronyA írta:Szervusztok,

Segítségeteket kérném, hogy hol lehet kapni gyári BMW MTF LT-2 olajat?

Előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
András

Nálunk, hétfőtől vagyunk. http://www.schmiedmann.hu/

Ezt a hozzászólást a szerzőnek BMWMuller az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA

2015.01.05. 23:08

Sziasztok!

Hátsó féket generálozok a hétvégén, a kérdésem az lenne, hogy a kopásjelzőt minden esetben kell-e cserélni, vagy csak ha már bejelzett, illetve mennyire tud ez belerohadni a helyére, ki lehet-e műteni egyben. Előre megvenném a motyót hozzá, vasárnap zárva az üzlet, és nem szeretném ha az autó bakon maradna emiatt.

2015.01.05. 23:17

rockolo77 írta:Sziasztok!

Hátsó féket generálozok a hétvégén, a kérdésem az lenne, hogy a kopásjelzőt minden esetben kell-e cserélni, vagy csak ha már bejelzett, illetve mennyire tud ez belerohadni a helyére, ki lehet-e műteni egyben. Előre megvenném a motyót hozzá, vasárnap zárva az üzlet, és nem szeretném ha az autó bakon maradna emiatt.

Simán kipattintható, a pici rugójára figyelj! Akkor kell cserélni, ha már bejelzett.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: rockolo77

2015.01.05. 23:19

Elég akkor, ha már bejelzett. Akkor szakad el. Addig nem. Úgyhogy az maradhat.
Maga a kopásjelző nem tud berohadni. Bármikor könnyen lejön.
De ha mégis közbejönne bármi, attól még tudsz az autóval közlekedni. Nem kell bakon tartani amíg beszerzed az újat.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: rockolo77

2015.01.08. 14:02

Gallaca írta:

Simán kipattintható, a pici rugójára figyelj! Akkor kell cserélni, ha már bejelzett.

E60-nál már megoldották ezt a kis hiányosságot. Minden esetben cserélni kell.

2015.01.12. 17:40

Sziasztok.
E39 525D Touringom van. 2002-es. Ma du. tapasztaltam, hogy enyhe, lassító fékezésnél satu fék lett. Azóta a fék nagyon kemény és meg sem mozdul a kocsi. Még szerencse, hogy városban voltam, senki nem jött mögöttem és le is tudtam nagynehezen parkolni. Mi lehet a baj? Használni így persze nem tudom, és nem is akarom, de valahogy az út széléről el kellene vigyem.

2015.01.12. 17:43

csiza1 írta:Sziasztok.
E39 525D Touringom van. 2002-es. Ma du. tapasztaltam, hogy enyhe, lassító fékezésnél satu fék lett. Azóta a fék nagyon kemény és meg sem mozdul a kocsi. Még szerencse, hogy városban voltam, senki nem jött mögöttem és le is tudtam nagynehezen parkolni. Mi lehet a baj? Használni így persze nem tudom, és nem is akarom, de valahogy az út széléről el kellene vigyem.

KATT!

2015.01.15. 15:17

Sziasztok! Fékrásegítő dobot mennyire bonyolult levenni? Sajnos víz került bele. A fék légtelenítés során az ABS mennyire problémás? Jelenség még az hogy ha a fékre lépek a pedál lassan megy befelé egészen teljesen. Ez főfékhenger probléma vagy az ABS is okozhat ilyet?

2015.01.16. 19:32

jrolee írta:Sziasztok! Fékrásegítő dobot mennyire bonyolult levenni? Sajnos víz került bele. A fék légtelenítés során az ABS mennyire problémás? Jelenség még az hogy ha a fékre lépek a pedál lassan megy befelé egészen teljesen. Ez főfékhenger probléma vagy az ABS is okozhat ilyet?

Szerintem ne vedd ki hanem a víz levezető furatot furd fel vagy kétszeresére és kifolyik a víz és ha kiszárad a fék rásegítő megjavulhat én igy jártam 4 éve és azóta tökélketesen működik, nekem még a fékrásegítön keresztül még a motor is szívot be vizet olyan volt mintha hengerjejes lenne az autó!!!

2015.01.17. 10:53

stupeki69 írta:
jrolee írta:Sziasztok! Fékrásegítő dobot mennyire bonyolult levenni? Sajnos víz került bele. A fék légtelenítés során az ABS mennyire problémás? Jelenség még az hogy ha a fékre lépek a pedál lassan megy befelé egészen teljesen. Ez főfékhenger probléma vagy az ABS is okozhat ilyet?

Szerintem ne vedd ki hanem a víz levezető furatot furd fel vagy kétszeresére és kifolyik a víz és ha kiszárad a fék rásegítő megjavulhat én igy jártam 4 éve és azóta tökélketesen működik, nekem még a fékrásegítön keresztül még a motor is szívot be vizet olyan volt mintha hengerjejes lenne az autó!!!

Köszi! Megpróbálom.

2015.02.20. 00:55

Sziasztok,

Ahogy a bemutatkozóban írtam, a váltóval kapcsolatban is lenne egy kérdésem.
Amikor behúzom az adott fokozatba a váltót (R vagy D) mozdul az autó. Nem mondanám rántásnak, de érezhetően mozdult a bódé. Természetesen a fék végig nyomva volt. Menet közben nem volt gond a váltásokkal, de álló helyzetben ezt tapasztaltam, ami engem zavar. Korábbi E39 próbáknál ilyen dolog nem tűnt föl nekem.
Normális a váltónak ez a viselkedése?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Duffy az itt látható tagok köszönték meg: Bummer

2015.02.20. 01:15

Duffy írta:Sziasztok,

Ahogy a bemutatkozóban írtam, a váltóval kapcsolatban is lenne egy kérdésem.
Amikor behúzom az adott fokozatba a váltót (R vagy D) mozdul az autó. Nem mondanám rántásnak, de érezhetően mozdult a bódé. Természetesen a fék végig nyomva volt. Menet közben nem volt gond a váltásokkal, de álló helyzetben ezt tapasztaltam, ami engem zavar. Korábbi E39 próbáknál ilyen dolog nem tűnt föl nekem.
Normális a váltónak ez a viselkedése?

Kell is neki mozdulni, mivel menni (kúszni) szeretne. Ha jó a váltó, egyenes talajon fokozatba rakva (D vagy R), a fék elengedése után el kell, hogy induljon az autó a választott irányba. Ha régebbi 540-esről beszélünk, akkor az alatt 5hp30 ZF van az strapabíróbb, mert túl van méretezve a motorhoz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw750i az itt látható tagok köszönték meg: Bummer

2015.02.20. 09:09

Jerry írta:

Elég akkor, ha már bejelzett. Akkor szakad el. Addig nem. Úgyhogy az maradhat.
Maga a kopásjelző nem tud berohadni. Bármikor könnyen lejön.
De ha mégis közbejönne bármi, attól még tudsz az autóval közlekedni. Nem kell bakon tartani amíg beszerzed az újat.

Sziasztok!
A kopásjelzővel kapcsolatban lenne kérdésem, 1 hete cserélték az első betéteket, és mindkét kopásjelzőt, mert már jelzett.
A csere után mentem vele 5 km-t és újra jelzett a kopásjelző. Lehetséges-e ez az új kopásjelzőknél, és normális vastagságú betéteknél?
Annyi infó még tartozik a történethez, hogy nekem a kopásjelző már hónapok óta jelzett, de úgy hogy a jelzés után 50-60 km megtétele után kialudt a visszajelző,
majd újabb 50-60 km után megint jelzett, majd megint nem.

Köszi, üdv.:

2015.02.20. 10:11

Taxi969 írta:Sziasztok!
A kopásjelzővel kapcsolatban lenne kérdésem, 1 hete cserélték az első betéteket, és mindkét kopásjelzőt, mert már jelzett.
A csere után mentem vele 5 km-t és újra jelzett a kopásjelző. Lehetséges-e ez az új kopásjelzőknél, és normális vastagságú betéteknél?
Annyi infó még tartozik a történethez, hogy nekem a kopásjelző már hónapok óta jelzett, de úgy hogy a jelzés után 50-60 km megtétele után kialudt a visszajelző,
majd újabb 50-60 km után megint jelzett, majd megint nem.

Köszi, üdv.:

Ez estben inkább gyanakodnék valami kontakt hibára. Szedd ki a kopásjelzőt és szemrevételezés után (néha el szokott törni a nyakánál a ház és akkor is be tud jelezni) fújd be a csatlakozókat kis wd40-nel. Meg nem ártana egy szakadásvizsgálatot is ráereszteni a madzagokra.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Taxi969

2015.03.03. 14:56

Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy üresbe ha megállok kattogó zörgő hangot hallok a váltó felől de ha gáztadok felerősödik a hang, de hogyha benyomom a kuplungot elhallgat illetve óvatosan felengedve nincs semmi hangja. Váltó, kuplungszerkezet, kétömegűlendkerék?? Ötletekért előre is köszi, vagy hogyan tudom kiszűrni egyiket a másiktól?? Manuális váltó!

2015.03.03. 15:03

stupeki69 írta:Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy üresbe ha megállok kattogó zörgő hangot hallok a váltó felől de ha gáztadok felerősödik a hang, de hogyha benyomom a kuplungot elhallgat illetve óvatosan felengedve nincs semmi hangja. Váltó, kuplungszerkezet, kétömegűlendkerék?? Ötletekért előre is köszi, vagy hogyan tudom kiszűrni egyiket a másiktól?? Manuális váltó!

A kinyomócsapágy tud ilyet produkálni.

2015.03.03. 22:32

SvidronyA írta:
stupeki69 írta:Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy üresbe ha megállok kattogó zörgő hangot hallok a váltó felől de ha gáztadok felerősödik a hang, de hogyha benyomom a kuplungot elhallgat illetve óvatosan felengedve nincs semmi hangja. Váltó, kuplungszerkezet, kétömegűlendkerék?? Ötletekért előre is köszi, vagy hogyan tudom kiszűrni egyiket a másiktól?? Manuális váltó!

A kinyomócsapágy tud ilyet produkálni.

A kinyomócsapágy éppen kinyomott kuplungnál "dolgozik" ,
felesleges találgatni , mutasd meg egy tapasztalt szakinak...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, jimbi525d
Értékelés: 9.52%

2015.03.04. 17:29

2T lendkerék gyanús. Látatlanban. Hallatlanban.
Hozzászólás küldése

VigLink badge