Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.02.03. 00:03

simi64 írta:
gk004 írta:
jackson írta:
gk004 írta:Most keresek eladó 525d-ket, nézegetem őket szorgalmasan. Sajnos ezek a büdösbelgák nem igazán szeretnek autót takarítani, a legutóbbi, mait láttam, az egy guruló hamutartó volt krémszínű bőrbelsővel. Mindegy, nem ezt akarom kérdezni, hanem ezt:

Az egyik autónál a motor leállítása után a hűtő környékéről némi szuszogás hallatszott pár mp-ig aztán abbahagyta. Ez normális viselkedés?

Leállítás után milyen hangok jöhetnek még a kocsiból?

(E36-om volt régebben, annak ismertem a hagját, ott csak a szellőztető rendszer búgott pár percig leállítás után.)

Csak mert itt Brüsszelben nincs segítségem, egyedül nézegetem az autókat. Na jó az asszony is elkísér, de ő az alkuért felelős, eddig minden verdából lealkudott 1000 ojrót :)

Nézd az enyém rendesen felszeret DSC, automata váltó stb. Amikor megérkezek a garázsba és kiveszem a kulcsot (0-ás állás) akkor mint egy vadászgép állnak le rendszerei. Szépen lepörögnek a szivatyúk.
Mennyi idővel utána hallottál hangot?

Jackson, aki röhög mert mint rep.gép. szerelő halott egy pár turbinát leállni és rövidebb ideig de olyan hanga van

Leállítás után közvetlenül szólt, de ez nem lepörgős-turbinás hang volt, hanem eresztős-sziszegős. És középről jött a hűtő felől.

Van egy pici ventillátor az utastér levegőjét szívja be a klímavezérlőnél. Azt hallhatod esetleg.
Vagy:
kígyó

Gondolj bele! Ha nagyon gyorsan szaladsz, Te is szuszogsz egy darabig! :lol:

Hogyaszongyahogy. Az autó előtt állok. Nyitva a motorháztető. Tag leállítja a verdát, hűtő felől szuszogás. A klímavezérlő berregését ismerem, jó haverok vagyunk :)

Kígyóra nem gondoltam, bár láttam már olyan képsorozatot, hogy nem indult a verda, mert kelgyó költözött a motortérbe... Lehet, hogy pont Bömi volt, nem emlékezem ;)

2010.02.03. 00:04

zsolti780 írta:
gk004 írta:
jackson írta:
gk004 írta:Most keresek eladó 525d-ket, nézegetem őket szorgalmasan. Sajnos ezek a büdösbelgák nem igazán szeretnek autót takarítani, a legutóbbi, mait láttam, az egy guruló hamutartó volt krémszínű bőrbelsővel. Mindegy, nem ezt akarom kérdezni, hanem ezt:

Az egyik autónál a motor leállítása után a hűtő környékéről némi szuszogás hallatszott pár mp-ig aztán abbahagyta. Ez normális viselkedés?

Leállítás után milyen hangok jöhetnek még a kocsiból?

(E36-om volt régebben, annak ismertem a hagját, ott csak a szellőztető rendszer búgott pár percig leállítás után.)

Csak mert itt Brüsszelben nincs segítségem, egyedül nézegetem az autókat. Na jó az asszony is elkísér, de ő az alkuért felelős, eddig minden verdából lealkudott 1000 ojrót :)

Nézd az enyém rendesen felszeret DSC, automata váltó stb. Amikor megérkezek a garázsba és kiveszem a kulcsot (0-ás állás) akkor mint egy vadászgép állnak le rendszerei. Szépen lepörögnek a szivatyúk.
Mennyi idővel utána hallottál hangot?

Jackson, aki röhög mert mint rep.gép. szerelő halott egy pár turbinát leállni és rövidebb ideig de olyan hanga van

Leállítás után közvetlenül szólt, de ez nem lepörgős-turbinás hang volt, hanem eresztős-sziszegős. És középről jött a hűtő felől.

Ugyanez van most nekem is!
De csak most a hidegben jött elő,ha kitavaszodik és nem múlik el,akkor keményen át lesz nézve,ha addig véletlenül rá nem jövünk a hibára!

Ne feledd megsosztani, ha bármi kiderül :!:

2010.02.03. 00:31

gk004 írta:
Hogyaszongyahogy. Az autó előtt állok. Nyitva a motorháztető. Tag leállítja a verdát, hűtő felől szuszogás. A klímavezérlő berregését ismerem, jó haverok vagyunk :)

Kígyóra nem gondoltam, bár láttam már olyan képsorozatot, hogy nem indult a verda, mert kelgyó költözött a motortérbe... Lehet, hogy pont Bömi volt, nem emlékezem ;)

Hát én még mindig a túlfolyó sapkánál jelentkező vákum vagy túlnyomásra gondolok. Ez E39 esetében két értéknél kéne kapcsolnia a TIS alapján (a saját kocsimra a tiédre VIN szám alapján ellenőrizni kéne eltér-e):
- túlnyomás esetén 2bar +0,1/-0,2 pontossággal
- vákum 0,1bar nyomás csökkenés a környezeti nyomáshoz képes (általában 1bar körüli érték. pontosan lásd: IDOKEP LINK 1000hPa=1bar)
Nos a poén nem a miért sziszeg hanem a mi okoz vákumot vagy túlnyomást leállitáskor. Ellenörzése nyomásmérő beteker a túlfolyó sapka helyére és a mutatón ellenőrizni mit csinál a kocsi.

Ha már benne van 1,5bar túlnyomást kell csinálni és nézni csökkene, mert akkor hengerfejes vagy lukas hűtésrendszerű lehet mindkettő nagy gáz.

Jackson, aki még erre tapogatózna vagy talán valami klima téma felé

2010.02.03. 08:43

jackson írta:
gk004 írta:

Hát én még mindig a túlfolyó sapkánál jelentkező vákum vagy túlnyomásra gondolok. Ez E39 esetében két értéknél kéne kapcsolnia a TIS alapján (a saját kocsimra a tiédre VIN szám alapján ellenőrizni kéne eltér-e):
- túlnyomás esetén 2bar +0,1/-0,2 pontossággal
- vákum 0,1bar nyomás csökkenés a környezeti nyomáshoz képes (általában 1bar körüli érték. pontosan lásd: IDOKEP LINK 1000hPa=1bar)
Nos a poén nem a miért sziszeg hanem a mi okoz vákumot vagy túlnyomást leállitáskor. Ellenörzése nyomásmérő beteker a túlfolyó sapka helyére és a mutatón ellenőrizni mit csinál a kocsi.

Ha már benne van 1,5bar túlnyomást kell csinálni és nézni csökkene, mert akkor hengerfejes vagy lukas hűtésrendszerű lehet mindkettő nagy gáz.

Jackson, aki még erre tapogatózna vagy talán valami klima téma felé

Kösz! Egyébként nem vettem meg az autót. De az a lényeg, hogy akkor inkább jobb lenne, ha nem szuszogna ;) Ma is nézek egyet, majd meghallgatom azt is.

RENDSZÁMTÁBLAVILÁGÍTÁS

2010.02.03. 22:06

SZAISZTOK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEM AZ HOGY HOGYAN KELL KISZERELNI A RENDSZÁMTÁBLA VILÁGITÁS IZZÓJÁTT?LE KELL SZEDNI A RENDSZÁMOT IS?AMERKAI HÁTSOAJTOM VAN ÉS SEDAN...

Re: RENDSZÁMTÁBLAVILÁGÍTÁS

2010.02.03. 22:14

adam001 írta:SZAISZTOK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEM AZ HOGY HOGYAN KELL KISZERELNI A RENDSZÁMTÁBLA VILÁGITÁS IZZÓJÁTT?LE KELL SZEDNI A RENDSZÁMOT IS?AMERKAI HÁTSOAJTOM VAN ÉS SEDAN...

Hali

Nekem lekellet szedni a rendszámtáblát, és ha megfigyeled a rendszámtábla világítás külső házán van 1 kis bemélyedés oda bekell dugni pl: 1 csavar húzózt és ha jóltudom a kocsi jobb oldala felé nyomni a a csavarhúzó hegyét és akkor kipattan

2010.02.03. 22:54

Angel írta:
adam001 írta:SZAISZTOK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEM AZ HOGY HOGYAN KELL KISZERELNI A RENDSZÁMTÁBLA VILÁGITÁS IZZÓJÁTT?LE KELL SZEDNI A RENDSZÁMOT IS?AMERKAI HÁTSOAJTOM VAN ÉS SEDAN...

Hali

Nekem lekellet szedni a rendszámtáblát, és ha megfigyeled a rendszámtábla világítás külső házán van 1 kis bemélyedés oda bekell dugni pl: 1 csavar húzózt és ha jóltudom a kocsi jobb oldala felé nyomni a a csavarhúzó hegyét és akkor kipattan

SEHOGYSEM PATTAN KI!!!!!!! MÁS ÖTLET?

2010.02.03. 23:26

adam001 írta:
Angel írta:

Hali

SEHOGYSEM PATTAN KI!!!!!!! MÁS ÖTLET?
Van hogy csak töréssel jön ki mert úgy berohad

2010.02.04. 07:58

Sziasztok!

Jövöhétre van betervezve a fékolaj cserém, az lenne a kérdésem hány dl. megy bele a rendszerbe? Mennyit vegyek?

2010.02.04. 08:41

hegylako írta:Sziasztok!

Jövöhétre van betervezve a fékolaj cserém, az lenne a kérdésem hány dl. megy bele a rendszerbe? Mennyit vegyek?

1 lityiből kijön :D a komplett olajcsere, ha csak a tartályból akkor 3dl.

2010.02.04. 09:17

Levibéka írta:

Ne tessék csak tartályból cserélni. A teljes rendszert cserélni kell: Nagy teljesitményű kocsijainknál ez a minimum.
És korrektül légteleniteni.

Jackson aki :nono:

2010.02.04. 10:55

jackson írta:
Levibéka írta:

Ne tessék csak tartályból cserélni. A teljes rendszert cserélni kell: Nagy teljesitményű kocsijainknál ez a minimum.
És korrektül légteleniteni.

Jackson aki :nono:

Nyugi Jackson, MuhaAti fogja csinálni és az egész rendszert lecseréljük.

2010.02.04. 11:41

Még egy gyors kérdés.
Milyet vegyek bele?

Jackson Tiedbe mit raktatok?

Dot 4 az előirás azt tudom, gondoltam belerakom a Ferodo Dot 5.1-et.

2010.02.04. 14:58

hegylako írta:Még egy gyors kérdés.
Milyet vegyek bele?

Jackson Tiedbe mit raktatok?

Dot 4 az előirás azt tudom, gondoltam belerakom a Ferodo Dot 5.1-et.

Gyári speckó Dot 4.
Én nem vettem semmilyet dumáltam az muhaati-val és ő hozta: Comma 5.1-es full szintetikus ABS/BBS kipőrgés-gátlós cuccot az övében 1liter.
Csak szóltam mikor megyek és addigra ott volt. Muhaati full szervízt nyújtott.

Jackson, aki közben klubosokkal beszél telefonon

2010.02.05. 10:31

Voltam megint autót nézni. Amikor elbúcsúztunk, utánanéztem a tagnak, és induláskor fehér füspamacsot lőtt a verda (525d). Égeti vajon az olajat?

2010.02.05. 10:54

gk004 írta:Voltam megint autót nézni. Amikor elbúcsúztunk, utánanéztem a tagnak, és induláskor fehér füspamacsot lőtt a verda (525d). Égeti vajon az olajat?

Nem, szerintem az vízpára volt.

2010.02.05. 11:12

Olajnak kék a füstje.

2010.02.05. 12:58

Viper írta:
gk004 írta:Voltam megint autót nézni. Amikor elbúcsúztunk, utánanéztem a tagnak, és induláskor fehér füspamacsot lőtt a verda (525d). Égeti vajon az olajat?

Aham. Hengerfejes? Vagy akkor folyamatosan füstöl/párállik, vagy csak nagyobb gázadáskor vajh?

2010.02.05. 13:28

gk004 írta:
Viper írta:

Aham. Hengerfejes? Vagy akkor folyamatosan füstöl/párállik, vagy csak nagyobb gázadáskor vajh?

Én ugy tudom ha hengerfejes akkor folyamatosan fehéren füstöl.
Hideginditásnál normális a fehér füst amig bemelegszik a kocsi.

2010.02.05. 17:05

Sziasztok!

Egy éve előfordul velem, hogy nem tudtam leállítani az autót. A kulcs forgott a gyújtáskapcsolóval együtt és ennyi.

Egy bontott gyújtáskapcsolóból kiszedett valamit Gyufa mester és megcsinálta, de most megint elkezdett forogni a gyújtáskapcsoló és a kulcs. Most még beakad és simán tudok indítani, meg leállítani, de ebből megint a fent említett eset lesz és azt nem szeretném megvárni.

Fordult már elő valakivel ez?Mi a végleges megoldás?

Nem akarom, hogy valahol vidéken egyszercsak azt mondja - nyekk:)

Tamás
Hozzászólás küldése

VigLink badge