![]() |
2007.11.08. 15:36
levibeka írta:tomm74 írta:hát elöre is köszönöma hozzá szolásokat,viszont én csak automatát akarok minden képpen vásárolni.a kérdés pedig az lenne hogy ez a steptronic válto mennyire dinamikus és hogy van e olyan funkcioja hogy sport
és hogy a régi öt sebességes váltonál mennyire dinamikusabb,ill fogyasztásba mennyivelkedvezöbb
Hát dinamikusnak nem-nagyon nevezném a steptronicot, és természetesen ennek is van sport fokozata és akkor igazán jól huz és csak a pirosmezö környékén vált feljebb, ritkán szoktam használni de azért előzésnél jól jön, ami a fogyasztást illeti az min. 2 literrel több mint a kategóriabeli kéziváltosé, ezt városi közlekedére értem.
2007.11.08. 15:47
tomm74 írta:hát elöre is köszönöma hozzá szolásokat,viszont én csak automatát akarok minden képpen vásárolni.a kérdés pedig az lenne hogy ez a steptronic válto mennyire dinamikus és hogy van e olyan funkcioja hogy sport
és hogy a régi öt sebességes váltonál mennyire dinamikusabb,ill fogyasztásba mennyivelkedvezöbb
2007.11.08. 18:21
strobi írta:levibeka írta:tomm74 írta:hát elöre is köszönöma hozzá szolásokat,viszont én csak automatát akarok minden képpen vásárolni.a kérdés pedig az lenne hogy ez a steptronic válto mennyire dinamikus és hogy van e olyan funkcioja hogy sport
Hát dinamikusnak nem-nagyon nevezném a steptronicot, és természetesen ennek is van sport fokozata és akkor igazán jól huz és csak a pirosmezö környékén vált feljebb, ritkán szoktam használni de azért előzésnél jól jön, ami a fogyasztást illeti az min. 2 literrel több mint a kategóriabeli kéziváltosé, ezt városi közlekedére értem.
Hát levibeka nem akarlak elkeseriteni de....
Az,hogy nem nevezed dinamikusnak az csak azért van mert a streptronicod egy 20.as mocival van párositva...![]()
De egy 28-as mocit már nevezhetünk dinamikusnak streptroniccal is...
Nagyobbakat mondjuk 5.35 estleg 5.40 et meg még sima fokozatban is nevezhetünk dinamikusnak sport-ban meg "inkább hagyjuk a sportot..."
Félre ne értsd ezzel nem bántani akartalak csak szerintem dinamikus a steptronic is csak nagyobb moci kell hozzá és az adja a dinamikát!
2007.11.08. 19:19
strobi írta:tomm74 írta:hát elöre is köszönöma hozzá szolásokat,viszont én csak automatát akarok minden képpen vásárolni.a kérdés pedig az lenne hogy ez a steptronic válto mennyire dinamikus és hogy van e olyan funkcioja hogy sport
tomm74!
Szerintem nyugodtan vegyél streptonicost ha autómatát szeretnél... ha azt akarod,hogy a
fogyasztás illetve az erő arányod is jó legyen akkor én 28-ast ajánlanék neked!
A streptronicnak van sport illetve manuál módja is...
A régebbi 5sebességes váltónál szerintem jobb és kényelmesebb igaz azok sem voltak rosszak!
A fogyasztás beli különbséget pedig a lábad fogja meghatározni!!!
Szerintem egy 28-as egy decivel sem fog több benyát enni mint egy 20-as normál használat mellet!!!
"manuáloknál a 28-as az egyik legjobb konstrukció" LE/Nyomaték/Fogyasztás arányában...![]()
'"ez csak az én személyes meglátásom illetve véleményem és nem szeretnék senkit sem megbántani a leirtakkal kapcsolatban...'"
Amúgy is az a lényeg,hogy E39 legyen!!!
2007.11.08. 19:23
2007.11.08. 19:36
ViSoR írta:Hát szerintem - meg ne sértselek -, hogy egy váltó milyen dinamikus, ahhoz édes kevés köze van a motornak. Ez az én saját véleményem persze, de ma is be kellett volna ugranom egy volánbusz elé mikor Bombolo klubtársunkhoz mentem és elkezdett visszaváltogatni, hogy megjöjjön az erő. Azt senki nem várhatja, hogy mindig sportban menjek, és az sem lett volna elég. Szóval a fék cserébe jó rajta, úgyhogy megúsztam DE se 136 se 400 lóerővel nem csökkent volna az az 1 másodperc amit a szituáció igényelt...
Tudom készüljek előre, sőt ne ugráljak a sávok között, sőt ne menjek gyorsan, sőt vegyek suzukit? Peace
2007.11.08. 19:39
ViSoR írta:Hát szerintem - meg ne sértselek -, hogy egy váltó milyen dinamikus, ahhoz édes kevés köze van a motornak. Ez az én saját véleményem persze, de ma is be kellett volna ugranom egy volánbusz elé mikor Bombolo klubtársunkhoz mentem és elkezdett visszaváltogatni, hogy megjöjjön az erő. Azt senki nem várhatja, hogy mindig sportban menjek, és az sem lett volna elég. Szóval a fék cserébe jó rajta, úgyhogy megúsztam DE se 136 se 400 lóerővel nem csökkent volna az az 1 másodperc amit a szituáció igényelt...
Tudom készüljek előre, sőt ne ugráljak a sávok között, sőt ne menjek gyorsan, sőt vegyek suzukit? Peace
2007.11.08. 23:40
tomm74 írta:hát elöre is köszönöma hozzá szolásokat,viszont én csak automatát akarok minden képpen vásárolni.a kérdés pedig az lenne hogy ez a steptronic válto mennyire dinamikus és hogy van e olyan funkcioja hogy sport
2007.11.09. 08:33
2007.11.09. 10:50
ViSoR írta:Azt ne mondja senki, hogy a 0.3sec-es visszakettőpadló műveletem alatt az automata bármit is csinál. Csak a DSG. Semmilyen más automata nem képes erre.
2007.11.09. 12:07
2007.11.09. 16:01
528 írta:ViSoR írta:Hát szerintem - meg ne sértselek -, hogy egy váltó milyen dinamikus, ahhoz édes kevés köze van a motornak. Ez az én saját véleményem persze, de ma is be kellett volna ugranom egy volánbusz elé mikor Bombolo klubtársunkhoz mentem és elkezdett visszaváltogatni, hogy megjöjjön az erő. Azt senki nem várhatja, hogy mindig sportban menjek, és az sem lett volna elég. Szóval a fék cserébe jó rajta, úgyhogy megúsztam DE se 136 se 400 lóerővel nem csökkent volna az az 1 másodperc amit a szituáció igényelt...
Az én autómatám - azért írom így mert most már bizonytalan vagyok abban hogy az autómaták egyformák a BMW-kben - semmivel sem vált lassabban mint a manuál. A kézinél be kell nyomni a kuplungot vissza kell váltanod ráengedni a kuplungot az autómatánál nyomsz egy kövéret és szerintem nincs olyan helyzet amiben szarban maradnál ha csak nem centized ki nagyon de akkor meg már mindegy kézi vagy nem kézi.Ez csak az én szerény nyomott véleményem.
2007.11.09. 22:36
Diabolica írta:528 írta:ViSoR írta:Hát szerintem - meg ne sértselek -, hogy egy váltó milyen dinamikus, ahhoz édes kevés köze van a motornak. Ez az én saját véleményem persze, de ma is be kellett volna ugranom egy volánbusz elé mikor Bombolo klubtársunkhoz mentem és elkezdett visszaváltogatni, hogy megjöjjön az erő. Azt senki nem várhatja, hogy mindig sportban menjek, és az sem lett volna elég. Szóval a fék cserébe jó rajta, úgyhogy megúsztam DE se 136 se 400 lóerővel nem csökkent volna az az 1 másodperc amit a szituáció igényelt...
Az én autómatám - azért írom így mert most már bizonytalan vagyok abban hogy az autómaták egyformák a BMW-kben - semmivel sem vált lassabban mint a manuál. A kézinél be kell nyomni a kuplungot vissza kell váltanod ráengedni a kuplungot az autómatánál nyomsz egy kövéret és szerintem nincs olyan helyzet amiben szarban maradnál ha csak nem centized ki nagyon de akkor meg már mindegy kézi vagy nem kézi.Ez csak az én szerény nyomott véleményem.
Ez pontosan így van!!
2007.11.09. 22:44
2007.11.09. 23:11
kzoli819 írta:Kacérkodom a gondolattal, hogy lecserélem az E39-et egy E38 740d-re!
kzoli819 írta:Tud valaki infóval szolgálni, milyen típushibái vannak ennek az autónak, mire kell odafigyelni, stb. Milyen fogyasztással lehet számolni, stb! Egyszóval minden érdekelne!
Mondjuk egy ilyesmi meg is felelne: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1024
kzoli819 írta:Ja és a legfontosabb! E38 birtoklása esetén, lehet maradni az E39 klubban, vagy esetleg ez száműzetést von magaután?![]()
2007.11.09. 23:21
kzoli819 írta:Tudom, ez E39 vásárlásról szóló topic, de E38 vásárlásról szóló nincsen, így itt tennék fel pár kérdést!
Kacérkodom a gondolattal, hogy lecserélem az E39-et egy E38 740d-re!
Tud valaki infóval szolgálni, milyen típushibái vannak ennek az autónak, mire kell odafigyelni, stb. Milyen fogyasztással lehet számolni, stb! Egyszóval minden érdekelne!
Mondjuk egy ilyesmi meg is felelne: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1024
Szóval, ha valaki tud segíteni, kérem adjon tanácsot.
Ja és a legfontosabb! E38 birtoklása esetén, lehet maradni az E39 klubban, vagy esetleg ez száműzetést von magaután?![]()
2007.11.09. 23:45
2007.11.10. 08:04
pappkari írta:bakker akkor most csusztál le egy 2000 11 havi 740 d ről individual felszereltség vajbőr belső fullos és 3.7-re tartotta az ismerős és a hét elején el is adta 3.1 -ért !!!!!!!
2007.11.10. 18:38
2007.11.11. 01:24