Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.04.14. 12:03

atx808 írta:Sziasztok,

Azt vettem észre, hogy későn gyullad ki a benzinjelző lámpa.

Múltkor mentem pályán, amikor kigyulladt az első kútnál (10km múlva) teletankoltam és 67 liter ment bele.

Elvileg a "spartank" még 7-8 liter kéne legyen, nem 3...vagy tévedek?

Egyrészt a kútfejek sem túl pontosak másrészt szerinrtem a tanknak is van némi %-os tűrése nem pont annyi. Bár csak találgatok.

2010.04.14. 12:11

poqitito írta:

Múltkor mentem pályán, amikor kigyulladt az első kútnál (10km múlva) teletankoltam és 67 liter ment bele.

Egyrészt a kútfejek sem túl pontosak másrészt szerinrtem a tanknak is van némi %-os tűrése nem pont annyi. Bár csak találgatok.

Ezt a Labi szenzorhibája kapcsán kiveséztük.
Nincs külön tartalék szenzor hanem a mennyiségből számol. Tehát nem jó mennyiséget mutat a üzemanyagszint mérőd.
Muhaati rutinból megtudja nézni és ő már tudja pontosan hogyan kell visszaszerelni mivel sokat szenvedett vele a Labi kocsijával.
A titkos menüben látod a mennyiséget és abból jelzi a műszerfal a maradék 7,5 litert. Addig nem árt a napi km számláló alapján tankolni járni korábban, azért tudod mennyi az átlag fogyasztásod.

Jackson, aki megtudja adni neked a ohm adatokat teli és üres tankhoz

2010.04.14. 14:05

Szia!

Ha aranyos sor6 a kicsikocsi akkor 8 liter a tartalék, ha böszme v8 akkor 10 :-) ( megalománok, mindenből több kell nekik:-))
A kijelző az más tészta, ha nem tudja rendesen mérni, akkor jelezni sem tudja....Titkos menűt csekkold le első körben mennyi is van a tankban szerintem aztán a legegyszerűbb megoldás hogy viszel magaddal benzint és akkor megtudod mennyit csal...lefullasztod beletankolod a kimért pl 10 vagy 20 litert (kannafüggő....a több az sztem pontosabb lesz)....meglesed a titkos menűt mennyit mutat...Ha 10 vagy 20 litert ír akkor hurrá jó a műszer (persze lehet kis eltérés, de nem sok...nekem a 0,5 liter beleférne.....( egyszer teszteltem nekem kb 2 decit csalt....)
Ha sok az eltérés akkor szétszedném a helyedben a tankot....megmérni az ellenállás értékeket, ha azok jók akkor figyelmesen összerakni....miután meggyőződtél hogy a rudazat is ok....
Sztem nagy baj nem lehet ott.....

2010.04.14. 14:20

Pocilaci írta:

Szia!

Ha aranyos sor6 a kicsikocsi akkor 8 liter a tartalék, ha böszme v8 akkor 10 :-) ( megalománok, mindenből több kell nekik:-))
A kijelző az más tészta, ha nem tudja rendesen mérni, akkor jelezni sem tudja....Titkos menűt csekkold le első körben mennyi is van a tankban szerintem aztán a legegyszerűbb megoldás hogy viszel magaddal benzint és akkor megtudod mennyit csal...lefullasztod beletankolod a kimért pl 10 vagy 20 litert (kannafüggő....a több az sztem pontosabb lesz)....meglesed a titkos menűt mennyit mutat...Ha 10 vagy 20 litert ír akkor hurrá jó a műszer (persze lehet kis eltérés, de nem sok...nekem a 0,5 liter beleférne.....( egyszer teszteltem nekem kb 2 decit csalt....)
Ha sok az eltérés akkor szétszedném a helyedben a tankot....megmérni az ellenállás értékeket, ha azok jók akkor figyelmesen összerakni....miután meggyőződtél hogy a rudazat is ok....
Sztem nagy baj nem lehet ott.....

Én nem nyúlnék hozzá, ha nem az első kattanásig tankoltál, simán rá lehet még lökni 3-6 litert és máris megvan az eltérés. Volt egyszer egy cikk valamelyik autós újságban, hogy letesztelték valamelyik "népautót" és 8 L-el többet tankoltak bele, mint amit a gépkönyv ír. Biztonsági okból ráhagynak a tágulás miatt azt hiszem ez volt a végkövetkeztetés.

2010.04.14. 14:47

Viper írta:
Én nem nyúlnék hozzá, ha nem az első kattanásig tankoltál, simán rá lehet még lökni 3-6 litert és máris megvan az eltérés. Volt egyszer egy cikk valamelyik autós újságban, hogy letesztelték valamelyik "népautót" és 8 L-el többet tankoltak bele, mint amit a gépkönyv ír. Biztonsági okból ráhagynak a tágulás miatt azt hiszem ez volt a végkövetkeztetés.

Csak az maradt ki a cikkből, hogy ez a tágulási tartály azért kell mivel nyáron nagyon megnő az anyag térfogata és pórul lehet járni. A BMW-ben is van gáz tágulási tartály és szénszűrő charcoal canister borzalmas néven.
Nem szórakozásból rakták a kocsikba.

Jackson, aki inkább a hiba kinyomozását javasolja :wink:

2010.04.14. 18:28

jackson írta:
Viper írta:

Csak az maradt ki a cikkből, hogy ez a tágulási tartály azért kell mivel nyáron nagyon megnő az anyag térfogata és pórul lehet járni. A BMW-ben is van gáz tágulási tartály és szénszűrő charcoal canister borzalmas néven.

Vipernek van igaza. Én is az első kattanás után még bele szoktam tuszkolni minimum 3 litert. Arról meg nem is beszélve, hogy át is basztak!
Valószínűleg 63 litert tankoltál, csak a kútfej mutatott (és az atx808 fizetett) 67 litert :oops:
Simán, szemrebbenés nélkül megcsinálják. Szombathelyen a söptei-úti kutat ezért zárták be. Ritka manapság, aki 70 liter környékét tankol, pár ezresnél meg észrevehetetlen!
Legközelebbi tankolásod előtt nézd meg a titkos menüt! Ha nem stimmel, küldd rájuk a fogyasztóvédelmiseket! Első szóra kimennek. :wink:

2010.04.14. 18:37

simi64 írta:
jackson írta:
Viper írta:

Vipernek van igaza. Én is az első kattanás után még bele szoktam tuszkolni minimum 3 litert. Arról meg nem is beszélve, hogy át is basztak!
Valószínűleg 63 litert tankoltál, csak a kútfej mutatott (és az atx808 fizetett) 67 litert :oops:
Simán, szemrebbenés nélkül megcsinálják. Szombathelyen a söptei-úti kutat ezért zárták be. Ritka manapság, aki 70 liter környékét tankol, pár ezresnél meg észrevehetetlen!
Legközelebbi tankolásod előtt nézd meg a titkos menüt! Ha nem stimmel, küldd rájuk a fogyasztóvédelmiseket! Első szóra kimennek. :wink:

Én simán tankolok 74 Litert nálunk Harasztin az OMV kútnál :roll: :roll:

2010.04.14. 18:51

Hogy annyi liter üzemanyagot fizetsz ki, azt elhiszem.
De hogy annyit nem tankolsz, az biztos!
Azért én azt a kutast megkérdeztem volna, hogy tudja-e, hány liter fér egy száraz tankba?
:boxing

2010.04.14. 19:26

simi64 írta:Hogy annyi liter üzemanyagot fizetsz ki, azt elhiszem.
Azért én azt a kutast megkérdeztem volna, hogy tudja-e, hány liter fér egy száraz tankba?

Múltkor vittem egy 5l-es kannába carrera 100-at és utána mentem tankolni és még 28000-et fizettem. 380 volt egy liter, szóval.....

2010.04.14. 20:24

e39chip írta:

Múltkor vittem egy 5l-es kannába carrera 100-at és utána mentem tankolni és még 28000-et fizettem. 380 volt egy liter, szóval.....

Hihetetlen, hogy milyen vastag a bőr! Nem elég, hogy történelmi magasságokban van az ára, egy tankolásnál még 1500 -el le is húznak!
:mereg:

2010.04.14. 20:31

simi64 írta:
e39chip írta:

Hihetetlen, hogy milyen vastag a bőr! Nem elég, hogy történelmi magasságokban van az ára, egy tankolásnál még 1500 -el le is húznak!
:mereg:

Lehet, hogy odamegyek üres tankkal és megnézem, hogy mi az ami belemegy. Hozzáteszem, hogy én fullra szoktam rakni. :wink:

2010.04.15. 09:42

Ablaktörlő gumit honnan tudnék szerezni? Jó minőségűt, normális áron :oops:

2010.04.15. 11:48

e39chip írta:Ablaktörlő gumit honnan tudnék szerezni? Jó minőségűt, normális áron :oops:

autósbolt :wink: (Tesco :lol: :oops: bocsi)

würth gyártmányú gumit vettem 3000Ft-ért a 2m-t nekem bevált

2010.04.15. 11:53

MChris írta:
e39chip írta:Ablaktörlő gumit honnan tudnék szerezni? Jó minőségűt, normális áron :oops:

autósbolt :wink: (Tesco :lol: :oops: bocsi)

würth gyártmányú gumit vettem 3000Ft-ért a 2m-t nekem bevált

Kóstolgatsz? Kóstolgatsz?? :oops: :hehe
Hol lehet venni??

2010.04.15. 12:12

Köszönöm szépen a válaszokat! Minden lehetőséget végigjárok (titkos menü, ürítés, kutas fenyítése - bár nem szoktam kiadni a pisztolyt a kezemből) :)

2010.04.15. 22:19

Chris, Strobi, Bacsek!
Nem nagyon dicsekedtek az esőszenzorral. Működik?

2010.04.16. 14:11

simi64 írta:Chris, Strobi, Bacsek!

Engem hagyjál... :oops:

Nekem még most lett szétborítva a kocsim... tudod a "strobi upgrade" elkezdődött... :wink: de a kasznisom nem egy idegbeteg pörgős állat... :lol:

Jövőhéten megy majd valamikor a festőhöz... ott el basztlassák vagy 2 hétig aztán vissza és összerak ami újabb közel 1hét... :roll:
Na majd akkor felrakom a Simi taknyot... :lol:

2010.04.16. 15:36

strobi írta:

Engem hagyjál... :oops:

Nekem még most lett szétborítva a kocsim... tudod a "strobi upgrade" elkezdődött... :wink: de a kasznisom nem egy idegbeteg pörgős állat... :lol:

Jövőhéten megy majd valamikor a festőhöz... ott el basztlassák vagy 2 hétig aztán vissza és összerak ami újabb közel 1hét... :roll:
Na majd akkor felrakom a Simi taknyot... :lol:

és én már kezdtem azt hinni, hogy csak nekem gurult el a gyógyszer :lol:
de én csak akkor szedtem szét, ha szar volt valami...
....vagy ha megtetszett egy t.k-s E39...
vagy ha untam a sohasem elromló passatomat... :wink:
fanatikusok vagytok :wink:
vagy nemnormálisak :lol:

2010.04.16. 15:44

kovessyroli írta:

és én már kezdtem azt hinni, hogy csak nekem gurult el a gyógyszer :lol:
de én csak akkor szedtem szét, ha szar volt valami...
....vagy ha megtetszett egy t.k-s E39...
vagy ha untam a sohasem elromló passatomat... :wink:
fanatikusok vagytok :wink:
vagy nemnormálisak :lol:

Vagy nemnormálisfanatikusok... :wink:

2010.04.16. 19:17

elvagyunk havazva simi májusig tuti csúszik a dolog,de gondolunk rád :wink:
Hozzászólás küldése

VigLink badge