![]() |
2010.04.14. 12:03
atx808 írta:Sziasztok,
Azt vettem észre, hogy későn gyullad ki a benzinjelző lámpa.
Múltkor mentem pályán, amikor kigyulladt az első kútnál (10km múlva) teletankoltam és 67 liter ment bele.
Elvileg a "spartank" még 7-8 liter kéne legyen, nem 3...vagy tévedek?
2010.04.14. 12:11
poqitito írta:atx808 írta:Sziasztok,
Múltkor mentem pályán, amikor kigyulladt az első kútnál (10km múlva) teletankoltam és 67 liter ment bele.
Egyrészt a kútfejek sem túl pontosak másrészt szerinrtem a tanknak is van némi %-os tűrése nem pont annyi. Bár csak találgatok.
2010.04.14. 14:05
atx808 írta:Sziasztok,
2010.04.14. 14:20
Pocilaci írta:atx808 írta:Sziasztok,
Szia!
Ha aranyos sor6 a kicsikocsi akkor 8 liter a tartalék, ha böszme v8 akkor 10( megalománok, mindenből több kell nekik:-))
A kijelző az más tészta, ha nem tudja rendesen mérni, akkor jelezni sem tudja....Titkos menűt csekkold le első körben mennyi is van a tankban szerintem aztán a legegyszerűbb megoldás hogy viszel magaddal benzint és akkor megtudod mennyit csal...lefullasztod beletankolod a kimért pl 10 vagy 20 litert (kannafüggő....a több az sztem pontosabb lesz)....meglesed a titkos menűt mennyit mutat...Ha 10 vagy 20 litert ír akkor hurrá jó a műszer (persze lehet kis eltérés, de nem sok...nekem a 0,5 liter beleférne.....( egyszer teszteltem nekem kb 2 decit csalt....)
Ha sok az eltérés akkor szétszedném a helyedben a tankot....megmérni az ellenállás értékeket, ha azok jók akkor figyelmesen összerakni....miután meggyőződtél hogy a rudazat is ok....
Sztem nagy baj nem lehet ott.....
2010.04.14. 14:47
Viper írta:
Én nem nyúlnék hozzá, ha nem az első kattanásig tankoltál, simán rá lehet még lökni 3-6 litert és máris megvan az eltérés. Volt egyszer egy cikk valamelyik autós újságban, hogy letesztelték valamelyik "népautót" és 8 L-el többet tankoltak bele, mint amit a gépkönyv ír. Biztonsági okból ráhagynak a tágulás miatt azt hiszem ez volt a végkövetkeztetés.
2010.04.14. 18:28
jackson írta:Viper írta:
Én nem nyúlnék hozzá, ha nem az első kattanásig tankoltál, simán rá lehet még lökni 3-6 litert és máris megvan az eltérés. Volt egyszer egy cikk valamelyik autós újságban, hogy letesztelték valamelyik "népautót" és 8 L-el többet tankoltak bele, mint amit a gépkönyv ír. Biztonsági okból ráhagynak a tágulás miatt azt hiszem ez volt a végkövetkeztetés.
Csak az maradt ki a cikkből, hogy ez a tágulási tartály azért kell mivel nyáron nagyon megnő az anyag térfogata és pórul lehet járni. A BMW-ben is van gáz tágulási tartály és szénszűrő charcoal canister borzalmas néven.
Nem szórakozásból rakták a kocsikba.
Jackson, aki inkább a hiba kinyomozását javasolja
2010.04.14. 18:37
simi64 írta:jackson írta:Viper írta:
Csak az maradt ki a cikkből, hogy ez a tágulási tartály azért kell mivel nyáron nagyon megnő az anyag térfogata és pórul lehet járni. A BMW-ben is van gáz tágulási tartály és szénszűrő charcoal canister borzalmas néven.
Nem szórakozásból rakták a kocsikba.
Jackson, aki inkább a hiba kinyomozását javasolja
Vipernek van igaza. Én is az első kattanás után még bele szoktam tuszkolni minimum 3 litert. Arról meg nem is beszélve, hogy át is basztak!
Valószínűleg 63 litert tankoltál, csak a kútfej mutatott (és az atx808 fizetett) 67 litert![]()
Simán, szemrebbenés nélkül megcsinálják. Szombathelyen a söptei-úti kutat ezért zárták be. Ritka manapság, aki 70 liter környékét tankol, pár ezresnél meg észrevehetetlen!
Legközelebbi tankolásod előtt nézd meg a titkos menüt! Ha nem stimmel, küldd rájuk a fogyasztóvédelmiseket! Első szóra kimennek.
2010.04.14. 18:51
2010.04.14. 19:26
simi64 írta:Hogy annyi liter üzemanyagot fizetsz ki, azt elhiszem.
De hogy annyit nem tankolsz, az biztos!
Azért én azt a kutast megkérdeztem volna, hogy tudja-e, hány liter fér egy száraz tankba?
2010.04.14. 20:24
e39chip írta:simi64 írta:Hogy annyi liter üzemanyagot fizetsz ki, azt elhiszem.
Azért én azt a kutast megkérdeztem volna, hogy tudja-e, hány liter fér egy száraz tankba?
Múltkor vittem egy 5l-es kannába carrera 100-at és utána mentem tankolni és még 28000-et fizettem. 380 volt egy liter, szóval.....
2010.04.14. 20:31
simi64 írta:e39chip írta:simi64 írta:Hogy annyi liter üzemanyagot fizetsz ki, azt elhiszem.
Múltkor vittem egy 5l-es kannába carrera 100-at és utána mentem tankolni és még 28000-et fizettem. 380 volt egy liter, szóval.....
Hihetetlen, hogy milyen vastag a bőr! Nem elég, hogy történelmi magasságokban van az ára, egy tankolásnál még 1500 -el le is húznak!
2010.04.15. 09:42
2010.04.15. 11:48
e39chip írta:Ablaktörlő gumit honnan tudnék szerezni? Jó minőségűt, normális áron
2010.04.15. 11:53
MChris írta:e39chip írta:Ablaktörlő gumit honnan tudnék szerezni? Jó minőségűt, normális áron
autósbolt(Tesco
![]()
bocsi)
würth gyártmányú gumit vettem 3000Ft-ért a 2m-t nekem bevált
2010.04.15. 12:12
2010.04.15. 22:19
2010.04.16. 14:11
simi64 írta:Chris, Strobi, Bacsek!
Nem nagyon dicsekedtek az esőszenzorral. Működik?
2010.04.16. 15:36
strobi írta:simi64 írta:Chris, Strobi, Bacsek!
Engem hagyjál...![]()
Nekem még most lett szétborítva a kocsim... tudod a "strobi upgrade" elkezdődött...de a kasznisom nem egy idegbeteg pörgős állat...
![]()
Jövőhéten megy majd valamikor a festőhöz... ott el basztlassák vagy 2 hétig aztán vissza és összerak ami újabb közel 1hét...![]()
Na majd akkor felrakom a Simi taknyot...
2010.04.16. 15:44
kovessyroli írta:
és én már kezdtem azt hinni, hogy csak nekem gurult el a gyógyszer![]()
de én csak akkor szedtem szét, ha szar volt valami...
....vagy ha megtetszett egy t.k-s E39...
vagy ha untam a sohasem elromló passatomat...![]()
fanatikusok vagytok![]()
vagy nemnormálisak
2010.04.16. 19:17
simi64 írta:Chris, Strobi, Bacsek!